NYHETSBREV - 2019-11-22

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Vinylprat med Børre Haugstad

Lørdag 23/11

Klokka 13:00

Journalist Børre Haugstad har skrevet Vinylens historie: Norge 1958-1969. Og han kommer til oss lørdag 23.november så du får slått av en vinylprat med ham! Og vi kan love deg at dette er boka alle fans av POPquiz og alle som har mer enn tre vinyl i samlinga vil bli hoppende glad for å finne under juletreet!
VINYLENS HISTORIE 1

NORGE 1958-1969

En usedvanlig flott og påkostet bok! Den perfekte julegaven! Sterke kvinner i norsk pophistorie forsvant da menn skrev den. Dette er et av mange viktige poeng i dette pioner-verket og nye bok-serien om vinylens historie. Det første bindet om Norge tar for seg både de store slagerne og de nye pop- og rockestjernene, fra Connie Francis, Nora Brockstedt, Lolita, Aretha Franklin og Wenche Myhre til Elvis, Little Richard, Cliff, Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones og Otis Redding. Men dette er også en bok for plate-samlerne, så en rekke temaer dekkes som alt fra freakbeat til Bergen Beat, Topp 100 de mest sjeldne singlene på 1960-tallet og Topp 100 de beste og viktigste LP-platene. Topp 100 POP-QUIZ inneholder boken også. 

Vinyl-serien vil senere ser på korrupsjonen og de store pengene, rasismen og kvinneundertrykkingen, manipulasjonen og det skurkaktige vesenet spesielt i den amerikanske plateindustrien.

Det første bindet følger plate-barometrene, hit-listene helt fra starten i 1958, men dette forteller også innledningsvis for første gang det historiske dramaet fra slutten av 1940-tallet i Amerika fram til overgangen fra de store 78-platene til de små 45-platene, vinyl-singlene tok over i Norge, en periode med bl.a. "tango-feber", da Europa for en gangs skyld diltet etter Norge. VERDENS MEST BERØMTE BIKKJE? Avsløres i boken! Dette er først og fremst en visuell bok der du også får se bilder av alle de 204 slagerne som lå på topp på norske hitlister den gangen. Boken er ellers spekket med bilder av den historiske starten som viser hvordan historiens første og viktigste vinyl-plater så ut. Dette er det første av to bind om Norge. Senere følger to bind om Amerika, vinylens vugge, samt to bind om England, de to slager-stormaktene som skulle øve så stor innflytelse på Norge. Serien vil deretter gå videre med bl.a. "vinylens comeback" og den nye, store vinyl-trenden de siste ti årene.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Schreibtisch
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

15 år etter hendelsene i Tjenerinnens beretning er maktstrukturen i Republikken Gilead like fastlåst. Men visse tegn tyder på at regimet begynner å råtne innenfra. 

Tre vidt forskjellige kvinners liv berører hverandre i denne skjebnesvangre tiden. To har vokst opp på hver sin side av grensen: Agnes i Gilead som privelegert datter av en høytstående fører, og Nicole i Canada, hvor hun deltar i protestmarsjer mot Gilead og ser rystende nyheter derfra på TV. Vitnesbyrdene til disse to unge kvinnene flettes sammen med stemmen til en av regimets fremste håndhevere. Tante Lydia er nå en aldrende kvinne som anvender makt gjennom hensynsløs innsamling og bruk av informasjon. Gamle og dypt begravde hemmeligheter bringer til slutt de tre kvinnene sammen. Hver enkelt tvinges til å forsone seg med hvem hun er og hvor langt hun er villig til å gå for det hun tror på. 

Staten Gilead - Margaret Atwoods fascinerende og skremmende dystopiske samfunn - vises fram i all sin heslige prakt. Sammen utgjør de tre kvinnestemmene et eksplosivt kor. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 472
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

LUFTENS TYRANNER

MENN OG BOMBEFLY GJENNOM 100 ÅR

Bombeflyenes historie går tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Tanken var at angrepene fra luften ville demoralisere sivilbefolkningen og føre til opprør, kaos og regimefall. Problemet er at det ikke virket på den måten. Tvert imot - bombingen har snarere styrket samhold og kampmoral. De tyske angrepene på London under andre verdenskrig skapte en voldsom motstandsgiver blant britene. USA tapte Vietnamkrigen trass en nesten ufattelig teppebombing av fienden.

Og våre dagers bombetokter i Midtøsten har antakelig skapt flere terrorister enn de har fjernet. Likevel forblir troen på teknologisk luftkrig urokkelig. I «Luftens tyranner» møter vi stormannsgale ingeniører, modige piloter og et galleri av politikere og offiserer med en felles overbevisning: at bombefly kan vinne alle kriger, bare de blir raskere, smartere og mer dødelige. Med en ambivalent fascinasjon for disse ultimate drapsmaskinene forteller Bjørn Berge en større historie om menn, makt og teknologi gjennom hundre år.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 364
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Hvilke nasjoner har nordkoreanske ambassader? Hvilken region har det høyeste antallet death metal-band per innbygger? Og hvem kjører på «feil» side av veien? Atlas for nysgjerrige sjeler er et tankevekkende, åpenbarende og underholdende atlas over kultur, historie, politikk og alt mulig annet, samlet av redaktøren av den ikoniske nettsiden brilliantmaps.com. Boka er full av overraskende faktaopplysninger om vår varierte og fantastiske planet, og er garantert å vekke nysgjerrigheten


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

MELLOM BAKKAR OG KJØTTBERG

OPPSKRIFT PÅ EN NY MATPOLITIKK

Hvorfor får bøndene mindre betalt når de produserer mer? Hvordan kan selvforsyningen falle mens det stadig produseres mer kjøtt? Har nordmenn mistet bondevettet i jakten på billig mat? Løkeland-Stai og Lie tar et oppgjør med norsk matpolitikk og beskriver et jordbruk som må ta en ny kurs. Samtidig serverer de forslag til hva som bør gjøres for å oppfylle jordbrukets samfunnsoppdrag: Å sikre en bedre selvforsyning og en bærekraftig matpolitikk.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 248
Språk: NO

pris: 349.00 349.00
 

 

DARK SKIES

A JOURNEY INTO THE WILD NIGHT

Mørket har alltid vært tilstede i livene våre. I denne boken reiser Tiffany Francis land og strand i Storbritannia og Skandinavia for å oppleve det nattlige landskapet.. Hun utforsker hvordan natten har påvirket vår historie, folklore, vitenskap, geografi, kunst og litteratur, og ser også på hvordan vårt bilde av natten har endret seg med tiden.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Google og Facebook alene får mer enn 90% av verdens annonseinntekter. Amazon står for halvparten av all handel i USA, mens Google og Apple opererer 99% av operativsystemene på mobil i hele verden. Gjennom mer enn 30 års arbeid med å skrive om teknologi og økonomi, forklarer Rana Foroohar i denne boken hvordan "Faang" (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) knuser og absorberer potensielle konkurrenter, hvordan de bruker våre data, stjeler vår tid og samtidig tjener rått på det. Til sist viser hun hvor stor en trussel slike enorme selskaper potensielt kan være for alle sider ved livene våre.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Noen påstår at matematikk er universets språk. I denne boken viser Matt Parker hva som skjer når matematikk og virkelighet møtes, de gangene det går galt. Livene våre er byd rundt matematikken; dataprogram, finans, ingeniørkunnskap. Mesteparten av tiden fungerer dette bak kulissene, og det er først når det ikke gjør det at vi merker den er der, ofte med humoristiske, eller noen ganger, farlige utfall. Forfatteren argumenterer for at maskinene  ennå ikke er særlig flink på å snakke med oss mennesker, og at vi ikke burde se slik på de heller, men mer som en praktisk anlagt alliert.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

Utsolgt
 

 

GREEK TO ME

ADVENTURES OF THE COMMA QUEEN

Mary Norris er kjent for sin evne til å skrive klokt og morsomt, men også respektløst om  for eksempel blyanter og tegnsetting. I Greek to me får leseren en entusiastisk lovsang til selvutfoldelsen, filtrert gjennom hennes livs største lidenskap, alt som er greskt. Samtidig er boken en sjarmerende kjærlighetserklæring til ordene og hennes ensomme og eventyrlige reiser til oliventrærne og ouzoens hjemland. Norris forklarer hvordan alfabetet fikk sitt utspring i Hellas, argumenterer for at Athena er et feministikon, søker etter Afrodites sagnomsuste bad og viser hvordan gresk har formet og influert det engelske språket på overraskende måter. Boken flyter over av greske ord, greske guder, gresk vin og greske menn

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 227
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

I en støvete bakgate i Casablanca, snubler forfatteren Joakim Kjørsvik over en valp til salgs. De kaller den Nana. Tre år seinere dør hunden i en annen bakgate, på Sagene i Oslo. Hundens død treffer forfatteren overraskende hardt. Dette blir utgangspunktet for en nær og sår diktsamling, hvor minner, myter, reiseskildring, sorgnotater og kjærlighetsbeskrivelser flettes inn i hverandre. «Min døde hund» er en gravstein over dette dyret, Nana, en blindpassasjer i menneskets ømhet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kolon
Innbundet: ja
Sidetall: 104
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

MORNING GLORY ON THE VINE

EARLY SONGS AND DRAWINGS

I 1971 lagde Joni Mitchell denne boken for hånd som en gave til sine venner. Den ble laget i hundre eksemplar og har vært veldig sjelden vare de siste årene. Boka inneholdt mange av Jonis tidlige dikt og akvarellmalerier, og er nå endelig tilgjengelig for offentligheten. I denne utgivelsen, som kommer i anledning Mitchells 75-årsdag, får man i tillegg en ny introduksjon skrevet av jubilanten selv, samt et ekstra utvalg malerier.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Alle har sett reven: Et streif av en buskete hale i det den smetter gjennom et hull i gjerdet, et glimt av orange i det den piler over veien. Og lyden; underlige bjeff gjennom natten. Kanskje noen til og med har stått ansikt til ansikt med den, sett reven i øynene før den forsvinner inn i mørket. Men hvor skal den? Hvordan er revens verden? Økologist Adele Brand har hele livet vært besatt av reven. I The Hidden World of the Fox kaster hun lys over dette gåtefulle, men likevel velkjente dyret. Hun viser oss dets bemerkelsverdige sanseapparat, intellegens og oppførselen som muliggjør en vellykket adaptasjon til utfordringene som følger av stadig mindre villmark og naturlig habitat. Brand har et vell av førstehåndsinformasjon og boken har blitt et kjærlighetsbrev til reven. Hun har fostret reveunger, studert intellegensen deres i samspill med mennesker og fanget dem med skjult kamera i blant annet Polens dype skoger, Indias ørken og den engelske landsbygda. Møtene hennes med reven skildres med nærhet og sjarm og boken blir en sterk påminnelse om hvor viktig det er at dyr og mennesker makter å leve i fredfull sameksisten, i pakt med naturens egne regler.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: William Collins Books
Innbundet: ja
Sidetall: 215
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

ISLAMIC EMPIRES

FIFTEEN CITIES THAT DEFINE A CIVILIZATION

Under den islamske sivilisasjonens storhetstid overstrålte den alle andre byer. Dens glitrende, kosmopolittiske hovedsteder strakte seg fra Midtøsten, Nord-Afrika, Sentralasia og inn i de indiske subkontinentene. Europa var dens marginale skygge. I århundrer var kalifatet seiersherrer på slagmarkene, toneangivende i tidens idetenkning, byenes maktsentrum var uovertrufne i sin kunstneriske utsmykning og handelsvirksomhet. Åndelighet og fremadrettet, inkluderende tankegods blomstret. Islamic Empires er historien om denne rike og mangfoldige sivilisasjonen, fortalt gjennom dens største byer, med et tidsspenn på over femten århundrer, fra dens tidligste begynnelse i Mecca på 600-tallet til dagens Doha. Boken tar for seg de fremste dynastiene og forteller historien til noen av islams mest karismatiske ledere - Saladin, Tamerlane og prins Babur. Videre utdyper Marozzi, hele tiden med 15 byer som prisme, noen av de mest definerende hendelsene i islamsk historie: Profet Mohammeds guddommelige åpenbaringer i Mecca, det første korstoget i 1099, erobringen av Konstantinopel i 1453, etableringen av handelsrepublikken Beirut i det 19. århundret. Gjennom Marozzis store narrativ springer den islamske sivilisasjonen frem, i all sin historiske storhet og tyngde.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 440
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Denne biografien er den mest ambisiøse om Hitler til dags dato, og dekker i detalj hans liv; på vei oppover i partiets rekker og frem til hans død som Führer i 1945. Longerich viser hvor hensynsløs Hitler var i sin kamp om makt, og legger vekt på han politiske kunnskap, da Tyskland fikk en stadig større plass på verdensscenen. Hans makt handlet om mer enn bare karisma, men også på grunn av hans evne til å kontrollere strukturene han hadde skapt.

Peter Longreich har tidligere skrevet omfattende bøker om både Goebbels og Himmler, og kommer endelig med boka om biografien om en av verdenshistoriens verste kriminelle.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oxford University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 1344
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

En utforskning av de usynlige forbindelsene som opprettholder hele den naturlige verdenen fra forfatteren av The Hidden Life of Trees.
Visste du at trær kan påvirke jordens rotasjon? Eller at ulv kan endre løpet av en elv? Eller at meitemark kontrollerer villsvinbestandene? Den naturlige verden er et nett av intrikate forbindelser, hvor mange av disse ikke blir lagt merke til av mennesker. Men det er disse forbindelsene som opprettholder naturens finbalanserte likevekt. Peter Wohlleben viser, basert på de siste vitenskapelige funnene og flere tiår med erfaring som skogsmann, hvordan forskjellige dyr, planter, elver, bergarter og værsystemer samarbeider, og hva som står på spill når disse delikate systemene er i ubalanse.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vintage
Innbundet: nei
Sidetall: 264
Språk: UK

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.