NYHETSBREV - 2018-03-19

GODE TILBUD TIL PÅSKEFERIEN!

Ta med deg en god bok på påskefjellet, eller om du skal være hjemme og lengte etter våren. Vi har masse tilbudsbøker på nett, her har vi plukket ut et knippe av våre personlige favoritter. 




F-ORDET

155 GRUNNER TIL � V�RE FEMINIST
Jenny Jordahl
Med fler...

En ny feministisk bølge er over oss! I denne boka får du alt du trenger å vite om f-ordet. 

 
F-ordet er en morsom og politisk selvhjelpsbok for deg som lurer på om du er feminist, eller som bare vil få bekreftet at du har rett.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Manifest
Innbundet: nei
Sidetall: 228
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Nå kan du sikre deg Kjell Askildsens samlede noveller og romaner til spottpris! 12 fargerike bøker i nett eske. De tolv er: Heretter følger jeg deg helt hjem (1953), Herr Leonard Leonard (1955), Davids bror (1957), Kulisser (1966), Kjære, kjære Oluf (1974), Hverdag (1976), Ingenting for ingenting (1982), Thomas F’s siste nedtegnelser til allmennheten (1983) Et stort øde landskap (1991) Hundene i Tessaloniki (1996) og En plutselig frigjørende tanke (1987).


Utgivelsesår: 2009
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Takashi Hiraides Katten, vinner av Japans Kiyama Shohei Literary Award, fanger livets store spørsmål gjennom en rørende fortelling om et par fra Tokyo og forholdet de har til naboens katt. Boken har blitt en internasjonal bestselger i USA, Nederland og Storbritannia.

De beste romanene har kraft i seg til å forandre leseren. De fyller et tomrom. Når alt klaffer får slike romaner frem viktige spørsmål som får en til å gå i seg selv og se innover. Katten er en slik roman. Den er fylt av tanke­vekkende innsikter som får leseren til å se på livet med nye øyne. Hvilke krefter skaper endringer i våre liv? Er alle hendelsene vi møter tilfeldige og derfor utenfor vår kontroll?

Et barnløst par i trettiårene leier et lite hus i utkanten av Tokyo. De er forfattere som jobber hjemmefra. Frilanslivet krever sitt, de har nesten sluttet å snakke sammen. Men en dag dukker en liten katt opp på kjøkkenet deres. Det er et vakkert vesen som vekker noe i deres kjølige liv. Med kattens inntreden i livet kommer stunder med glede inn i hverdagen. Paret begynner å igjen å snakke sammen og de starter å legge planer for fremtiden. Kattens selskap løfter livet deres og alt blir lysere.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 148
Språk: NO

Utsolgt
 

 

SAMLEDE VERKER 1-22

DAG SOLSTAD

Alle Dag Solstads 22 bøker emballert i en diger eske, til en nærmest rørende lav pris.

 
Inneholder: Irr! Grønt!, Svingstol, 25. september-plassen, Arild Asnes 1970, Sleng på byen, Spiraler, Genanse og verdighet, Medaljens forside, Ellevte roman bok atten, 14 artikler på 12 år, Svik, Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land, T. Singer, Professor Andersens natt, Roman 1987, Krig, Brød og våpen, Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige, Artikler om litteratur 1966-1981, 16.07.41, Armand V og Artikler 1993-2004.

Utgivelsesår: 2002
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: -
Språk: NO

Utsolgt
 

 

En alkoholisert mor kjemper for å greie å sende ungene sine på skolen om morgenen. Fattige, unge jenter drar i desperasjon over grensen til Mexico for å få utført ulovlig abort. En eldre kvinne gir bort husnøkkelen sin til en fremmed - i tilfelle hun skulle falle død om. Vaskedamer låser seg inn hos familier som ikke ser dem. Med skarphet, humor og genuin empati skildrer Lucia Berlin fattigdom og uvitenhet, arbeid og misbruk, menneskelighet og kjærlighet, hverdagsgleder og overlevelse. Hun kan som få andre lede leseren fram til glimt av skjønnhet - på myntvaskeriet og i brennevinssjappa, hos strevende alenemødre og slitne alkoholikere.

Med forord av Lydia Davis.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 299
Språk: NO

pris: 199.00 379.00
 

 

I denne romanen følger vi en far og hans tre måneder gamle datter gjennom en dag om våren, fra soloppgang til solnedgang. Romanen handler om den strøm av små hendelser som utgjør våre liv, og om den himmelen våre liv utspiller seg under. "Om våren" er en roman om livets begynnelse, om lyset, men også om mørket.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Om sommeren er fjerde og siste bind i en personlig encyklopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til hans yngste datter. Han skriver om vannspredere og snegler, rips og tårer, om geitrams, sirkus, marihøner og krabbefiske. Men han skriver også en dagbok, der de små hendelsene i en families liv registreres mot en bakgrunn av alt det en sommer kan vekke til live av tanker, minner, lengsler, opplevelser av kunst og litteratur, i en intens jakt på meningsfylde i øyeblikkene som glir forbi. Her fortelles også, gjennom den innlevelsen fiksjonen gjør mulig, historien om en syttitre år gammel kvinne som en gang tok et dramatisk valg som kanskje ødela livet hennes. I fortellingen om det som er og det som har vært, oppstår muligheten for at alt alltid kunne vært annerledes.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 405
Språk: NO

pris: 179.0 349.00
 

 

GUTTA

PÅ VEIEN MED JOKKE & VALENTINERNE

Nytt opplag!!

I denne boka får du historien om Jokke & Valentinerne fortalt gjennom 200 bilder fra trommeslager og fotograf May-Irene Aasens personlige arkiv. Bildene er supplert med historier og anekdoter fortalt av bandmedlemmene selv, medarbeidere og noen av bandets nærmeste venner. Bak tekstene står Mode Steinkjer, Guttorm Nordø og Anders Giæver. 

Anbefales!

"Et umistelig stykke samtidshistorie" - Tommy Olsson, Morgenbladet


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 264
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Yang Fei blir oppdratt av en ung jernbanearbeider som har funnet ham på jernbaneskinnene. Oppdragelsen er kjærlig, men sparsommelig, og han ser ikke mye til den nye rikdommen noen fråtser i. 41 år gammel omkommer han i en eksplosjon på en restaurant, bare for å få beskjed om at uten penger, kan ikke begravelsen fullføres. Dermed vandrer han hvileløst omkring i et slags limbo. Her møter han bl.a. sin vakre ekskones naboer, og en ung kvinne som tok livet av seg fordi hun fikk en falsk iPhone av kjæresten. Men aller helst vil han treffe sin gamle far, som en kveld forlot hjemmet deres for å gjøre livet lettere for sønnen.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 220
Språk: NO

pris: 189.00 369.00
 

 

Edouard er på vei hjem fra sine to nærmeste venner på julaften, når han blir antastet av en ung mann som søker kontakt. Edouard er sliten og vil hjem, men likevel fascinert og det ender opp med at han inviterer mannen opp i leiligheten sin. Et tilsynelatende spennende møte ender i voldtekt og mordforsøk.

Gjennom denne høyst selvbiografiske romanen illustrerer han hvordan samfunnets vold mot enkeltindivider igjen generer vold mot andre mennesker.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 189.00 329.00
 

 

Menn som kjører vekk. Menn som blir igjen. Menn som krasjar nye bilar. Menn som er på veg ned. Menn med for mykje gjeld. Menn med uvanlige kjønnsorgan. Einsame menn. Fredelige menn. Valdelige menn. Ærlige menn. Kriminelle menn. Menn ein stad midt imellom. Menn frå Rjukan. Menn frå Lillestrøm. Menn frå Fyllingsdalen. Menn frå Warszawa. Menn i eit nytt og skrudd Noreg. Menn som treng kvinner. Menn som treng menn. Menn som ingen treng.

Dette er Frode Gryttens niande novellesamling, og det er ni år sia han sist utgav noveller, denne sjangeren som kanskje står forfattaren nærmast. «Menn som ingen treng» rissar opp eit kart over Noreg og Europa -- her finst desperasjon, kjærleik, håpløyse og komikk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 225
Språk: NO

pris: 169.00 379.00
 

 

"Kaputt er en trist, forbløffende, skremmende og lyrisk bok. Den viser oss resultatet av ideologisk fanatisme, rasisme, forskrudde verdier forkledd som åndelig renhet, og hat overfor livet, i deres mest personlige og skammelige former. Den er essensiell for en hver menneskelig forståelse av den andre verdenskrig." – Margaret Atwood


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 572
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Vi kaller folk fra høyre og venstre for populister i fleng - brexit-fortalere, innvandrerskeptiske politikere som krever grensene stengt, og alle dem som hevder å tale folkets sak - eller som mener de snakker på vegne av folk flest. Men hva er populisme? Hvem er populist?

 
Jan-Werner Müller leverer med sin lille, skarpe bok en glimrende forklaring på populismens fremgang - fra Trump i USA over Marine Le Pen i Frankrike til Viktor Orban i Ungarn. Populisme kan nemlig ikke bare bortforklares som tapernes protest, demagogenes spill på befolkningens fremtidsangst eller velgernes idioti.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Heinesen
Innbundet: nei
Sidetall: 127
Språk: NO

pris: 99.00 249.00
 

 

DØDSARKIV

MAYHEM 1984 - 1994

"Dødsarkiv" er en fotodokumentarbok som gir et eksepsjonelt innblikk i hvordan en liten subkultur grunnlagt i Follo i 1984 utviklet seg til å bli en av Norges største eksportvarer.

Selve opprinnelsen til Black metal har utspring i bandet Mayhem - bandet til den avdøde Øystein Aarseth som ble drept av Varg Vikernes i 1993. I årenes løp har Black metal-miljøet eksplodert internasjonalt. Men Mayhem er og forblir scenens viktigste band. De spiller over hele verden og har en ekstremt stor tilhengerskare.

"Dødsarkiv" inneholder fotografier som aldri er blitt offentligjort. De er en dokumentasjon på en helt unik side ved norsk kultur og gir oss en enestående tilgang til Mayhems historie og Black metalens røtter.

Jørn Stubberud er en av bandets grunnleggere og bassist i Mayhem. Svein Strømmen er en av landets fremste musikkjournalister og bidrar fast til Klassekampens musikkmagasin samt ENO og Natt. Dag. Christian Belgaux har jobbet som frilansfotograf siden 2008. Han har siden 2012 vært fotoredaktør i Natt og Dag.

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 241
Språk: NO

Utsolgt
 

 

I romanen "Farvel til Eddy Bellegueule" skriver Edouard Louis sitt eget liv. Boka ble en sensasjon da den kom ut i Frankrike og skapte enorm debatt. Forfatteren, som sier at vi må slutte å romantisere ulykke, var bare 21 år da han debuterte. Han har kjempet hardt og kommet langt.

Egentlig er Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme, det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. For før han klarer å gjøre opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Svært tidlig opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Dette er en annerledes klassereise, men det kunne vært historien til så mange andre unge som føler at verdenen de lever i, er altfor trang.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 169.00 329.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.