NYHETSBREV - 2021-10-27

FLUKT

ROMAN

Det er julaftan. Elisabet og Sakarias har vore ved grava, sett lys, børsta snø av steinen - så køyrer han ho heim. Dei skal vere kvar for seg denne første jula utan sonen. Sorga over han har kome mellom dei. Dei har skilt lag.

Men så blir det likevel til at dei er saman julaftan. Elisabet sett seg til pianoet og speler eit stykke sonen deira likte godt.

Det skal kome til å bli ei heilt spesiell julenatt for dei begge.

Romanen Flukt skildrar forholdet mellom dei levande og døde og strekk seg eit stykkje utover det vi til vanleg oppfattar som realisme.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 199
Språk: NO

pris: 149.00 379.00
 

 

I et arbeiderklassestrøk vest for London skribler en skolejente ned historier på ledige plasser i oppgaveboka si, beruset av de første gnistene av fantasi og inspirasjon. Etter hvert som hun blir eldre gjør hun alt og alle hun møter til råstoff for dette utøylede talentet; den store russiske mannen som stiger rundt i supermarkedet der hun jobber i kassen, og som smyger til henne en utgave av "Hinsides godt og ondt". De voksende bunkene av andre bøker som hun mister - og finner - seg selv i. Til og med i den voldsomme oppløsningen av et vennskap. Den sitrende spenningen hun finner i å mane fram karakterer og scener i hodet, kan bare sidestilles med begeistringen hun føler ved å skape seg en livsvei, to kreative skapelsesprosesser som gir næring til en lysende og fortærende flamme av eksplosivt talent, liv og litteratur.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 279
Språk: NO

pris: 189.00 379.00
 

 

Det står en engel på marken. Hun står rett foran meg, mild, gjennomsiktig. Det er henne lyset kommer fra. Først tror jeg at hun brenner, det sitrer i luften omkring henne, men det er flimmer fra tusen vinger, nattsvermere og andre smådyr, de kaster seg mot henne, flyr tilbake og kaster seg mot henne igjen. Hun står helt rolig og lyser. Hun ligner alle jeg har elsket. Kom, tenker jeg. Kom og løs den bundne jord.

Marie oppsøker en ungdomsvenninne i England som hun ikke har sett på mange år. Clara tilbringer en dag i Roma med en fremmed mann. En navnløs kvinne våkner opp i en verden som er forandret.

Kvinnene i Se en siste gang på alt vakkert står alle overfor noe ukjent, en side av tilværelsen som de ikke har erfaring med fra tidligere. De ni novellene handler om begjær og ensomhet, om tap og tilgivelse. Men også om det vakre som viser seg i glimt, det hellige og alminnelige som åpenbarer seg blant livets tilfeldigheter.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 131
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Romanen "Fiskehuset" handlar om ei veke haustfiske, kunstens indre vesen, naturen som dundrar fram, kjærleiken, sanningsord og Den Store Endringa i livet til Jon Aslesson Aal.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 137
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Taking the form of random journal entries over the course of seven years, Exteriors concentrates on the ephemeral encounters that take place just on the periphery of a person's lived environment. Ernaux captures the feeling of contemporary living on the outskirts of Paris: poignantly lyrical, chaotic, and strangely alive. Exteriors is in many ways the most ecstatic of Ernaux's books - the first in which she appears largely free of the haunting personal relationships she has written about so powerfully elsewhere, and the first in which she is able to leave the past behind her.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fitzcarraldo Editions
Innbundet: nei
Sidetall: 74
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

Siden fremveksten av patriarkatet har kvinner blitt truet, kuet, voldtatt og drept av menn. Redusert til gale barnekvinner. Usynliggjort som peppermøer. Fordømt som horer på knærne.

Diktene i Jenter på do tar for seg flere hundre års raseri og søsterskap. De er både åpne og hemmelighetsfulle, forbanna og søkende. Med dagens utvikling tar det over to hundre år før vi oppnår likestilling i verden, og kvinner har ventet lenge nok.

Les boka høyt. Om natten, under månen, i ring.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 84
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Rød selvbiografi er en fortelling om det røde monsteret Geryon, skrevet i lyrisk prosa. Geryon begynner tidlig å arbeide med sin egen selvbiografi. Han vokser opp sammen med moren og broren; faren er mer eller mindre fraværende. Som tenåring møter han den litt eldre Herakles, og de innleder et kjærlighetsforhold. Flere år senere møtes de igjen i Argentina.

Rød selvbiografi handler om å føle seg annerledes, om kampen mellom en indre og ytre virkelighet, og om å være et øyenvitne. Boka ble første gang utgitt i 1998, og tar utgangspunkt i den antikke greske poeten Stesikhoros’ dikt Geryoneis.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kolon
Innbundet: nei
Sidetall: 155
Språk: NO

pris: 189.00 349.00
 

 

MINE DANNELSESAGENTER

EN POLITISK IDEHISTORIE

Rune Slagstad har i de siste femti årene etablert seg som en av Norges mest innflytelsesrike offentlige intellektuelle. Med innsikt, vidd og originalitet har han preget en rekke store debatter i norsk samfunnsliv. Som få andre har han kastet seg ut i polemisk strid, men alltid for å bidra til meningsbrytning og styrke fundamentet i vår politiske og demokratiske kultur.
I Mine dannelsesagenter møter vi personer Rune Slagstad har debattert med og/ eller portrettert – de har alle på forskjellig vis formet hans tenkning. Det er marxister og feminister, filosofer og teologer, kunstnere og aktivister, politikere og historikere, journalister og jurister, som har hatt dannende betydning for hans offentlige virke siden det tidlige 1970-tall. Via 99 kapitler tegner han et personlig farget portrett av en intellektuell epoke i norsk historie.

Rune Slagstad har tidligere vært professor i ulike disipliner og er nå tilknyttet Institutt for samfunnsforskning i Oslo.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 576
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ETTER PANDEMIEN

TANKER OM KRISE, KAPITALISME OG EN NY HVERDAG

Da koronapandemien traff oss, stoppet samfunnet opp. Skoler stengte og vi måtte holde oss hjemme. Mange ble permittert og andre mistet jobben. Myndighetene bestemte hvor mange vi kunne ha på besøk og hvor vi kunne reise, og alt som virket fast syntes å fordampe i luften. Pandemien ble et forstørrelsesglass som avslørte forskjellene som allerede eksisterte i samfunnet, både i Norge og i verden. Hvorfor rammet pandemien så skjevt? Kan vi vende tilbake til hverdagen vi hadde før? Eller er det bare oppskriften på nye kriser? Hvilke muligheter har vi til å skape et mer rettferdig samfunn, som er bedre for både mennesker og natur?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 141
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Som koffertbærer for Gro Harlem Brundtland, og rådgiver og etter hvert statssekretær ved Statsministerens kontor, har Morten Wetland levd flere tiår i rommene hvor beslutningene ble tatt. Han har jobbet med noen av de siste tiårenes store politiske personligheter, og deler i denne boken sine notater fra et liv tett på makten: Her møter vi Treholt under forhandlingene med russerne om delelinjen i Barentshavet og Jens Evensen i eksil i New York. I USA følger vi amerikansk valgkamp og både Hillary og Bill Clintons kampanjer, mens Al Gore må overbevises om Norges posisjon som hvalfangstnasjon. Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg tar etter tur grep om Norges plass i verden, med Wetland og hans allierte Jonas Gahr Støre to skritt bak - men helst et hode foran begivenhetene.

Koffertbæreren åpner dørene til maktens korridorer og gir unik innsikt i mange av de seneste tiårenes viktigste politiske beslutninger, i et miljø med sterke personligheter, hvor seieren i kampen om posisjoner ofte kan veie like tungt som resultatet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

BLEKKSPRUT

EN KJÆRLIGHETSHISTORIE

Et blåskjell med øyne, en snegle med armer? Blekkspruter er rare, sannsynligvis mye rarere enn du tror. De tilhører rekken bløtdyr, og blant deres nærmeste slektninger finner vi østers og brunsnegler. I skarp kontrast til disse mer beskjedne skapningene er blekkspruten noe av det mest mystiske naturen har kommet opp med.

Jeg snorklet en gang på Fiji. Da jeg lå der og fløt under vannskorpen, med myriader av fisk under meg, fikk jeg meg en overraskelse. Jeg så fisk i alle former og farger, og den litt uanselige tangklasen på bunnen var ikke det som opptok meg mest. Men det var før den bestemte seg for ikke å se ut som en plante lenger. Tangklasen endret form, den endret farge, begynte å bevege på seg – og var en blekksprut! Blekkspruten gled av gårde, og jeg bestemte meg for å følge etter.

Blekksprut. En kjærlighetshistorie får vi være med marinbiolog Henning Røed på hans jakt etter å forstå noen av verdens mest intelligente og gåtefulle dyr.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 242
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

TIL VERDENS ENDE

KRYDDERETS VERDENSHISTORIE

Hun er engelsk, hun har giftet seg med en rik mann, hun har havnet ved verdens ende. En gang på 1160-tallet skriver Germunda brev fra Norge til broren sin i Paris. Hun legger ved et isbjørnskinn og en hvalrosstann, det er det aller fineste som er å få tak i der hun bor. Bare én ting vil hun ha i gjengjeld - det hun ønsker seg mer enn noe annet: Litt kanel og nellik for å sette smak til den umulige maten hun får å spise her oppe i isødet.

Krydder er i utgangspunktet noe av det mest lokale som finnes. Likevel har disse sjeldne, forunderlige vekstene blitt verdenshistoriens mest utbredte handelsvarer: En kilde til globalisering og imperiebygging, kontakt og konflikt. Berg følger krydderets tråder tilbake til jordas urhistorie og demonstrerer sammenhengen mellom krydderet og den vestlige kolonialiseringen av verden fra senmiddelalderen til i dag. Han viser hvordan krydderplantene har styrt handelsruter, kulturutvikling og økonomi, og forteller krydderets ukjente historie i dag, hvor plantene har blitt internasjonal jordbruksvare, løsrevet fra de unike opphavsstedene.

Thomas Reinertsen Berg vant Brageprisen for sin debutbok Verdensteater. Nå er han tilbake med nok et blikk på verdenshistorien fra et annerledes, forbausende og fascinerende perspektiv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 359
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Born into a working-class Glaswegian family in the summer of 1961, TENEMENT KID begins in the district of Springburn, soon to be evacuated in Edward Heath's brutal slum clearances. Leaving school at 16 and going to work as a printers' apprentice, Bobby's rock n roll epiphany arrives like a bolt of lightning shining from Phil Lynott's mirrored pickguard at his first gig at the Apollo in Glasgow. Filled with 'the holy spirit of rock n roll' his destiny is sealed with the arrival of the Sex Pistols and punk rock which to Bobby, represents an iconoclastic vision of class rebellion and would ultimately lead to him becoming an artist initially in the Jesus and Mary Chain then Primal Scream.

Building like a breakbeat crescendo to the Summer of Love, Boys Own parties, and the fateful meeting with Andrew Weatherall in an East Sussex field, as the '80s bleed into the '90s and a new kind of electronic soul music starts to pulse through the nation's consciousness, TENEMENT KID closes with the release of Screamadelica, the album often credited with 'starting the '90s'. A book filled with the joy and wonder of a rock n roll apostle who would radically reshape the future sounds of fin de siècle British pop, Bobby Gillespie's memoir cuts a righteous path through a decade lost to Thatcherism and saved by acid house.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: White Rabbit Books
Innbundet: ja
Sidetall: 412
Språk: UK

Utsolgt
 

 

NATTAFORTELLINGER FOR REBELSKE JENTER

100 SANNE FORTELLINGER OM BLACK GIRL MAGIC

Nattafortellinger for rebelske jenter: 100 sanne fortellinger om black girl magic feirer livene og bragdene til 100 mørkhudete jenter og kvinner som har brutt barrierer og utvist mot og stort talent. Samlingen er redigert av den prisvinnende journalisten Lilly Workneh og har et forord som er skrevet av CaShawn Thompson, som er en av hjernene bak hashtagen #blackgirlmagic. Samlingen forteller historiene til virkelige kvinner som ved hjelp av mot, talent og ekstraordinære handlinger har banet vei for andre fargede jenter og kvinner. Som de tidligere bøkene i Nattafortellinger-serien, er også disse historiene utformet som små eventyr.Boken er illustrert med unike portretter av de omtalte kvinnene og jentene, som presenteres i alfabetisk rekkefølge. Noen av de vi blir kjent med er tennisspilleren Naomi Osaka, forfatter Tony Morison og filmskaper Ava DuVernay. Vi presenteres også for historiske kvinner som flygeren Bessie Coleman, keiserinne Taytu Betul og journalist Ida B. Wells. Leserne kan glede seg til å møte sjakk-mesteren Phiona Mutesi, videospill-designeren Muriel Tramis, punk-rockeren Poly Styrene, kokken Leah Chase og den norske gruppa Queendom.
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet:
Sidetall: 239
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Samleutgave av Milnes fortellinger om Ole Brumm. A.A. Milnes fortellinger fra Hundremeterskogen er blant barnelitteraturens store klassikere. I denne gaveboken finner du alle de originale fortellingene om Ole Brumm, vakkert illustrert av E.H. Shepard. «Du er den Beste Bjørnen i Hele Verden,» sa Kristoffer Robin.«Er jeg virkelig det?» sa Brumm håpefullt. A.A. Milne (1882-1955) ble født i London i 1882. Han begynte sin forfatterkarriere som skribent av humoristiske og satiriske tekster i Punch Magazine. Da Milne utga sine første bøker for barn på midten av 1920-tallet, var han allerede kjent som dramatiker og prosaist.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 324
Språk: NO

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.