NYHETSBREV - 2021-06-03

I en fjern kant av verdensrommet ligger planeten Solaris. Overflaten er dekket av en mystisk, flytende substans som kan anta de mest utrolige former. Dette oseanet har gitt grunnlag for myriader av teorier om intelligent liv, og i over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris' gåte.

Psykologen Kris Kelvin ankommer forskningsstasjonen på Solaris og oppdager raskt at det ikke bare er den vanlige besetningen som befinner seg om bord. Stasjonen er hjemsøkt av skapninger som synes å ha opphav i besetningens minner. Kelvin blir selv konfrontert med en naturtro kopi av sin avdøde kone, Harey. Kan det være oseanet som frembringer disse såkalte «gjestene», og i så fall, hvorfor?

Kultklassikeren «Solaris» fra 1961 er en psykologisk thriller, en tragisk kjærlighetshistorie, en vitenskapssatire og en elegi over menneskets ensomhet i universet. Romanen innbyr til refleksjoner omkring menneskets plass i universet og om hvordan man kan forstå en utenomjordisk eksistens som er radikalt forskjellig fra alt vi kjenner fra før.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 262
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

"Eg står heilt framme på stupebrettet, ser vassflata under meg, kan sjå botnen av bassenget. Trådar av lys vrir og vender på seg i vatnet. Eg kjenner meg svimmel og kortpusta. Kvar muskel er spent. Så kastar eg meg ut og forsvinn inn i denne eksplosjonen av lysande partiklar."

Stupe uti fjord og tjern. Hoppe frå kai og svaberg. Bombe uti naboens basseng. Falle baklengs inn i det blå. Vasse i Atlanterhavet. Svømme i Folkebadet. Bade i Bandak og Sitges og Las Palmas.

I desse tolv sommarnovellene kastar gutar og jenter, menn og kvinner, seg i vatnet for å kjøle seg ned, bare for å oppdage at hovudet framleis kokar avlyst og frykt.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 187
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

HVA VET HISTORIKERNE?

OM HJEMMEFRONTEN OG DEPORTASJONEN AV JØDENE

Deportasjonen av jødene fra Norge høsten 1942 har i flere år vært et kontroversielt tema i norsk offentlighet. Debatten blusset opp igjen høsten 2020, da historikerne Else B. Berggren, Bjarte Bruland og Mats Tangestuen rettet krass kritikk mot Marte Michelets bok "Hva visste hjemmefronten?" I "Hva vet historikerne?" spør Espen Søbye: Hva er det faglige grunnlaget for historikernes kritikk? Går det fortsatt an å forsvare Michelets teser? Og er vi nå blitt klokere på hvorfor ikke flere av jødene i Norge unnslapp arrestasjon, deportasjon og utryddelse? Med Søbyes bok legges premissene for en norsk historikerstrid.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 355
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

RIGE BØRN LEGER BEDST

ET PORTRÆT AF DET DANSKE KLASSESAMFUND
Niels Ploug
Med fler...

Også i Danmark vokser klasseforskjellene, både økonomisk, geografisk og holdningsmessig. Gapet mellom de øverste klassene, den meningsbærende og beslutningstagende, og de resterende, blir stadig større, men de resterende utgjør mer enn  60% av befolkninga. Boka stiller spørsmål ved hvilken tenkning som vil bli toneangivende post-korona: Blir det arbeider- og middelklassens tro på velferdsstaten eller er det overklassens forestillinger om en mer liberal samfunnsmodell? Boka advarer mot nye sosiale og geografiske bruddflater. Store deler av hovedstadsområdet og Stor-Aarhus domineres i dag av overklassen og høyere middelklasse, mens arbeiderklassen presses ut i provinsen. Danmark, sier forfatterene, er i ferd med å komme dit som ledet til Donald Trump i USA og De gule vestene i Frankrike.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: nei
Sidetall: 245
Språk: DK

pris: 379.00
 

 

I løpet av de to siste tiårene har bruken av begrepet 'nasjonalisme' økt kraftig med de nasjonalistiske partienes stigende popularitet. I denne samlingen av Hobsbawms tekster om nasjonalisme, ser vi noen av de kritiske historiske innsiktene han har kommet frem til om dette omstridte emnet, som idag er mer relevant enn noensinne i det vi står på terskelen til en tid hvor internett og kapitalens globalisering truer med å blåse bort de mange nasjonale grenser, og nasjonalismen, som en reaksjon, ser ut til å gjenoppstå med fornyet styrke.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Little Brown
Innbundet: ja
Sidetall: 364
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

PLACES OF MIND

A LIFE OF EDWARD SAID

Forlagets omtale:

Places of mind er den første omfattende biografien om Edward Said, en av de mest kontroversielle og prisede intellektuelle i det tyvende århundre. 

Ved hjelp av fortellingene til familie, venner, studenter og kritikere, og til og med FBI-filer, upubliserte verk og Saids utkast til romaner og personlige brev, fanger Places of mind Saids intellektuelle bredde og påvirkning i et både intimt og fengslende portrett av en av de største tenkerne vi har hatt. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Bloomsbury Publishing PLC
Innbundet: ja
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Sylvi Listhaug har den største fyrstikken i norsk politikk når hun fyrer opp motstanderne og kaprer medienes oppmerksomhet.
Hva er Listhaugs metode? Hvordan forhindrer vi at ytre høyre får dominere den politiske offentligheten? Magnus Marsdal, forfatter av Frp-koden, advarer venstresida mot å stikke hodet i sanda i integreringsdebatten. Og går løs på et vanskelig dilemma:
Kan venstresida tie om fremmedfiendtlige utspill, for å nekte Frp oppmerksomhet, uten å miste sin politiske sjel - kampen for menneskeverd og solidaritet?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 171
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

April, 1995. Arsim er tjueto år gammel, nygift og student ved universitetet i Pristina i Kosovo. Som Albaner i en krevende tid holder han en lav profil for å kunne fullføre graden sin. En dag møter han en ung, serbisk mann ved navn Milos. Før dagen er omme, har alt endret seg. Og før to uker er gått, skjer det to avgjørende ting i Arsims ekteskap: Han får vite at han skal blir far, og han begynner å leve et liv i hemmelighet.
Arsim og Milos' flammende, men usannsynlige affære blir brått avbrutt av at krigen bryter ut. Arsim flykter ut av landet med familien, mens livet til Milos tar en mørk vending, beskrevet gjennom kaotiske dagboknotater. Noen år senere blir Arsim deportert tilbake til Pristina etter å ha sonet en periode i fengsel. Alene og uten håp, i en ugjenkjennelig verden, begynner han å sette spørsmålstegn ved fortiden. Hva skjedde egentlig med ham, med dem? Hvor mye må du tåle, og hva er du i stand til å tilgi?
Pajtim Statovcis Kongenes land er en fortelling om begjær, ødeleggelse, intimitet og krigens mange sider, fortalt i strålende prosa og med et tiltalende blikk. Og over historien om Arsim og Milos hviler myten om Bolla, en demonisk slange som slippes fri én gang i året for å ødelegge alt som kommer i dens vei.
Vinneren av Finlandiaprisen 2019, Finlands gjeveste litteraturpris.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 332
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Verdens litterære historie, fra de første skrivesystemene til den siste medieutviklingen, dette enorme emnet har noen av Sveriges ledende forskere samlet for å belyse, og resultatet er et unikt, nytt standardverk for alle som studerer eller elsker litteratur. Verk, forfattere, sjangere, publikasjonsformer, kritikk, lesere, alle aspekter av litteratur finner sin plass her. Det veletablerte kan eksistere sammen med det nyoppdagede. Den kronologiske tråden er ispedd dybdeartikler om litteraturens forhold til religion, film, musikk, visuell kunst, estetikk og politikk.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 959
Språk: SE

pris: 799.00
 

 

Gudomliga komedier er både en historie om humor og en kritisk refleksjon over hvorvidt vi med humor blir oss selv ved å overskride oss selv. I dette trebindsverket undersøker Ola Sigurdson filosofer, forfattere og teologer som siden eldgamle tider har fordypet seg i spørsmålet om hva slags vesen et menneske må være for å oppfatte noe som morsomt.

Volum 1: Antikken til renessansen
Volum 2: Tysk romantikk
Bind 3: Kritikk av eksistensiell humor


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Glänta
Innbundet: ja
Sidetall: 1368
Språk: SE

pris: 799.00
 

 

Tvillingsøstrene Stella og Desiree vokser opp i sørstatene på sekstitallet, i en liten by befolket av svarte med lys hud. De to jentene er uatskillelige, og da faren deres blir myrdet, rømmer de hjemmefra sammen. Men en dag er Stella borte. Hun har oppdaget at hun kan passere som hvit, og har dratt til California for å starte et nytt liv, med en hvit mann, en ny identitet, uten noen bånd til fortiden. Desiree sørger over søsterens sporløse forsvinning og slutter aldri å lete etter henne.
De to søstrene får hver sin datter, en hvit og en svart, som ikke vil la fortidens hemmeligheter ligge. Slik fortsetter skjebnene til Stella og Desiree å flettes sammen, på godt og vondt.
Det som forsvinner er en spennende historie om familie, identitet og tilhørighet. Klokt og følsomt skildrer Brit Bennett hvordan bakgrunnen vår er med oss uansett hvor vi er og hvilke valg vi tar. Men først og fremst er dette en fascinerende fortelling om søstre, mødre og døtre - om hvor sterke båndene er, selv på sitt svakeste.
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 375
Språk: NO

pris: 37900
 

 

HØVLINGSMONN

FORTELLINGER

En mann svarer flåsete på et spørsmål om å treffes igjen, fra en barndomskamerat han ikke har sett på femti år. Kort etter dør kameraten. Tidligere hoppdommer og innehaver av firmaet Sabla Stas, A. Viggo Prøis, holder et vanvittig og kontrafaktisk foredrag om fallgrensen. Frustrasjon over bortfallet av statistikker fra Almanakken gjør et petimeter til voldsforbryter. Og en forfatter trenger ny tannkrone midt under korona.

Tonen i disse formbevisste fortellingene som hele tiden opererer i grenselandet mellom fakta og fiksjon, er umiskjennelig surénsk, og er preget av stor fantasi, absurditeter, digresjoner, vitser, ordspill, kunstferdigheter og hverdagsligheter. Forfatteren blander burlesk humor og dypt alvor i en rik bok om minner, ensomhet og døden, samt om skriving, barndom, vennskap og familie.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 233
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I "Jag skriver över ditt ansikte" følger Anna-Karin Palm morens gradvise forsvinning i Alzheimers, og prøver å forstå morens livshistorie og hvordan det har påvirket henne og hennes familie. Det blir en historie om klassereise og livslyst, om familiehemmeligheter og et komplisert mor-datter-forhold, som til slutt kan lande i en slags forsoning.

Anna-Karin Palm reflekterer over hukommelse, skriving og hvordan en livshistorie formes. "Jag skriver över ditt ansikte" er en sterk og rørende skildring av en kvinnes skjebne, men også av en familie som forandrer seg i nærheten av døden.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 233
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

DET VAR IKKJE BERRE EIRIK JENSEN

OM POLITITOPPAR OG UKULTUR

Forfatter, sosialarbeider og mangeårig byrådspolitiker Erling Folkvord skriver i denne boken om toppledelsen i Oslo-politet og toppbyråkrater som aktivt har hindret etterforskning og lagt en beskyttende hånd over sentrale kriminelle. Folkvord ønsker å vise at den mye omtalte saken om Eirik Jensen og Gjermund Cappelen ikke er et unikt tilfelle i Oslo-politiet, men at en systematisk dårlig lederkultur gjennom flere tiår har medvirket til at korrupsjon har kunnet skje i storstilt skala. Dette er ikke en bok om Eirik Jensen-saken, men om ukulturen som ga Jensen fritt spillerom.

https://www.tronsmo.no/bok/9788256024841/DET_VAR_IKKJE_BERRE_EIRIK_JENSEN-OM_POLITITOPPAR_OG_UKULTUR


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 395
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Kjærlighet påvirker hele livet vårt. Det er ofte behagelig, men til tider også smertefullt. Mange opplever kjærlighet som meningen med livet, noen synes det er vanskelig å se kjærlighet i noe som helst. Selv om emnet har blitt utsatt for vitenskapelige forsøk, behandlet, utforsket og filosofert i tusenvis av år, er det ingen konklusjon. Ingen Ikea-instruksjoner for hvordan kjærlighet skal bygges sammen og fungere. Og det er kanskje det som gjør det hele så interessant.

I denne boka får du 34 definisjoner av kjærlighet fra noen av Sveriges fremste kunstnere, forfattere, fotografer og forfattere:

Mattias Alkberg, Lotta Antonsson, David von Bahr, Kristian Bengtsson, Lars Berge, Martin Bogren, Johan Björkegren, Lena Cronqvist, Jenny Damberg, Annika Elisabeth von Hausswolff, Cecilia Edefalk, Marie-Louise Ekman, Siri Elfhag, Andreas Eriksson, Ester Eriksson, Klas Eriksson, Jens Fänge, Ika Johannesson, Lisa Jonasson, Matti Kallioinen, Björn Kjelltoft, Marianne Lindberg De Geer, Joakim Ojanen, Matti Ollikainen , Jeff Olsson, Julia Peirone, Daniel Söderberg, Ragnar Persson, Carolina Setterwall, Patrik Söderstam, Märta Thisner, Pär Thörn, Elin Unnes og David Väyrynen


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kaunitz-Olsson
Innbundet: ja
Sidetall: 205
Språk: SE

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.