NYHETSBREV - 2020-07-28

THE GREAT IMPERIAL HANGOVER

HOW EMPIRES HAVE SHAPED THE WORLD

The Great Imperial Hangover gir et dristig nytt rammeverk for å forstå verdens komplekse rivalisering og politikk.

Den tar for seg aktuelle temaer som sikkerhet og utenrikspolitikk, og kombinerer gripende historiefortelling med skarp analyse for å forklare hvorfor imperienes historie påvirker oss alle. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

WHO CARES WINS

REASONS FOR OPTIMISM IN OUR CHANGING WORLD

Optimisme krever handling. Optimisme er et aktivt valg. Optimisme er ikke naivt og det er ikke umulig.

Mange oppfatter tiden vi lever i som fylt av fortvilelse. Global oppvarming har blitt en skremmende realitet for mange, vi har forårsaket utryddelsen av utallige arter, og nyliberalismen har ført til økte forskjeller og en polarisering av samfunnet. Men det finnes konstruktive måter å møte disse utfordringene på, og det er mange grunner til optimisme. Lily Cole har møtt noen av de millionene av mennesker rundt om i verden som jobber med å finne løsninger på våre største utfordringer og som er opptatt av å skape en mer bærekraftig og fredelig fremtid for menneskeheten.

Who Cares Wins er en oppfordring til handling som lar deg føle håp om at vi kan gjøre en forskjell. Vi er forfedrene til vår fremtid: en generasjon som enten vil bli feiret for sin aktivisme eller få skylden for sin apati. Det er opp til oss å velge optimisme, gjøre endringer og skape den fremtiden vi ønsker.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 448
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

THE DOUBLE X ECONOMY

THE EPIC POTENTIAL OF EMPOWERING WOMEN

The Double X Economy beskriver både de sjokkerende ulikhetene mellom kjønnene som er innebygd i den globale økonomien, og den kollektive kraften til kvinner som kan utnyttes for å snu disse, og bekjempe menneskets mest presserende problemer. Å fremme kvinners økonomiske frigjøring vil dramatisk bedre sosiale, økonomiske og miljømessige forhold for alle verden rundt. The Double X Economy er både en ekspertanalyse og et presserende tiltak. 

ER DU KLAR?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

En av våre fremste økonomiske tenkere, Raghuram Rajan, stiller i denne boken de vanskelige spørsmålene – Hvordan har det seg at til tross for at velutviklede land opplever økonomisk vekst, føler de fleste seg fattigere? Når teknologi som skal hjelpe oss i hverdagen er blitt bredt tilgjengelig, hvorfor blir folk ulykkeligere? Forfatteren utforsker hvordan økonomi ikke bare er basert på markedet og regjeringer, men også på lokalsamfunn. Han argumenterer for at om man ignorerer disse er det ikke bare er veldig trangsynt, men også kan være farlig. Rajan slår et slag for at om lokalsamfunn får mer makt og midler, vil også uroligheter og ulykke avta.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 239.00
 

 

SMALL HOURS

THE LONG NIGHT OF JOHN MARTYN

Small Hours er en intim biografi om en av de store, fritenkende artistene. Selv om Martyn aldri hadde en hit, så var hans ekstraordinære stemme, innovative gitarspill og særdeles sjelfulle sanger nok til å sikre ham status som en dypt beundret pioner. 

Covret av Eric Clapton, hyllet av Lee 'Scratch' Perry, produsert av Phil Collins - Martyn påvirket flere generasjoner musikere, men bak sangene lå en komplisert og flyktig personlighet. Han levde livet sitt på samme måte som han lagde musikk: med improvisasjon - ispedd genialitet, skjønnhet, raseri og destruktivitet.

Gjennom nærmere 100 nye intervjuer gir Small Hours et rått og gripende bilde av seksti år med kreativitet, skyhøye topper og til tider nærmest ufattelig nederlag. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Omnibus Press
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Mange av oss er opptatt med nyhetssendingene som rapporterer om Trumps siste forbløffende politikk eller deklarasjon, og vi har en overveldende følelse av forvirring og vantro - hvordan kan dette skje? Denne boka gir et uunnværlig overblikk over de siste årenes katastrofale utvikling, i oppløpet til presidentvalget i USA 2020. Den anerkjente New Yorker-journalisten og prisvinnende forfatteren Masha Gessen trekker veksel på sin barndom i Sovjetunionen og sine to tiår hvor hun dekket totalitarismens oppblomstring i Russland, og kobler sammen tilsynelatende atskilte elementer i Trumps regime for å tilby et veikart for å forstå Trumps tilnærming, hans politikk, og hans endelige mål. Hun belyser en lang rekke med herjinger på liberaldemokratiet, inkludert forvitringen av mediene, rettssystemet og de kulturelle normene, og hevder at Amerika er i kast med et forsøk på enevelde.

Gessens gjennomborende analyse byr på en ny politisk diskurs, som kan erstatte den nåværende, som har blitt så gjennomgripende brutt ned - og med denne, en klarere vei til handling. Surviving Autocracy ligner på et manifest, spekket med løsninger på dagens situasjon, som å utvikle et politisk språk som omfatter eneveldige impulser, et mer smidig og ærlig media, og en visjonær moralpolitikk for å motsi Trumps ekstraordinære pågående voldtekt.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 270
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Det er ikke nok lenger å ikke være rasist. Man må være antirasist. I denne opprørende og dypt empatiske boka viser Imbram X. Kandi hvordan nøytralitet ikke holder mål , og før man blir en del av løsningen er man en del av problemet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vintage
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Novellesamling med løst sammenhengende historier om identitet, rase, kvinner, og moderne Storbritannias realiteter og utfordringer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 452
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

RATLINE

LOVE, LIES AND JUSTICE ON THE TRAIL OF A NAZI FUGITIVE

Som guvernør i Galicia, ledet SS Brigadeführer Otto Freiherr von Wächter en regjering som stod for at hundretusenvis av jøder og polakker ble drept, inkludert familien til forfatterens bestefar. Da krigen tok slutt i mai 1945, ble von Wächter tiltalt for 'massemord'. Han flyktet, og ble jaget av sovjetere, amerikanere, polakker og briter, så vel som grupper av jøder. Han tilbrakte tre år i skjul i de østerrikske Alpene, sammen med sin kone Charlotte, før han tok seg til Roma der han fikk hjelp av en biskop i Vatikanet, hvor han ble i tre måneder. Mens han forberedte seg på å reise til Argentina på 'The Ratline', døde han uventet i juli 1949, noen dager etter å ha tilbrakt en helg med en 'gammel kamerat'.
I The Ratline tilbyr Philippe Sands en unik beretning om hverdagen til en eldre nazist på rømmen, og hans kone. Han henter informasjon fra et bemerkelsesverdig arkiv med familiebrev og dagbøker, og gir et fascinerende innblikk i livet før og under krigen, på flukt, i Roma, og under den kalde krigen. Etter hvert låses døren opp for et mysterium som hjemsøker Wächters yngste sønn, som fortsetter å tro at faren hans var en god mann - hva skjedde med Otto Wächter, og hvordan døde han?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Weidenfeld & Nicholson
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

I 1981 flyttet Rebecca Solnit til en hybelleilighet i San Francisco, som viste seg å bli hennes hjem de neste 25 årene. Det var en tid og et sted med en voksende aktivistkultur, som skulle vise seg å forme henne til å bli en av vår tids beste og viktigste feministiske skribenter. I denne boka blir du kjent med Solnit, byen, og miljøene rundt henne, mens hun minnes de siste førti årenes kamp mellom to permer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

LOT

En ung gutt vokser opp med en svart mor og en far fra Latin-Amerika. Han er i ferd med å oppdage at han liker gutter. Overalt rundt han erfarer venner og naboer hvordan livet kjennes ut i randsonene. Deres historier om liv og død veves inn i guttens liv, og han presenteres for et dryss av mennesker og hendelser ( blant annet en ung kvinne viklet inn i en affære, en lokal narkolanger som tar en guatemalsk tenåring under sine vinger, og mer). Washington har skrevet en vakker historie om hva det er som utgjør et samfunn, en familie, et liv. Og om den ustadige kjærlighetens utallige former, farger og uttrykk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 222
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

THE CRY FOR JUSTICE

AN ANTHOLOGY OF SOCIAL PROTEST
Chris Hedges
Med fler...

Dette er skriftene til filosofer, poeter, forfattere, reformister og andre mennesker som har kjempet mot sosial urettferdighet. Utvalget dekker opprinnelig 25 språk gjennom en periode på fem tusen år. Denne modige antologien kom første gang ut i 1915, og viser vår felles kamp  mot sosial ulikhet gjennom tidene, i alle kunstformer.

Forord av Jack London, og nytt forord av Chris Hedges.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Seven Stories Press
Innbundet: nei
Sidetall: 908
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

THE ROOM WHERE IT HAPPENED

A WHITE HOUSE MEMOIR

John Bolton, en erfaren offentlig ansatt med et rykte på seg for aldri å gå rundt grøten, har tidligere jobbet for presidentene Reagan, Bush #41 og Bush #43, og brakte til administrasjonen tretti års erfaring med problemløsing på internasjonal nivå. Bolton jobbet som president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver i 519 dager. Her tilbyr han en saklig beretning om sin tid i rommet der det skjedde.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 577
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

SELVESTE GYLDENDAL

EN HISTORIE

"Selveste Gyldendal" forteller historien om forlaget som i 250 år har publisert både det beste og det meste av dansk litteratur. Denne historien begynner først i 1952 da den ukjente ostegrossereren Knud W. Jensen, atypisk og idealistisk, kjøpte aksjemajoritetene og ansatte tre unge menn i lederteamet; Otto B. Lindhardt, Jokum Smith og Ole Wivel. Disse fire vennene skaper det nye Gyldendal. Steensgaard gjenforteller historien gjennom tilbakeblikk på viktige hendelser, perioder og personer. Vi får innblikk i maktkampen og intrigene. Et forlag består av mennesker, og mennekser lar beslutninger påvirkes av kjærlighet og vennskap, men også av jalusi, fattigdom, tvang og flaks. "Selveste Gyldendal" er en historie om å overleve med et eneste produkt gjennom 250 år. Om penger som skal tjenes, men helst ikke for tydelig. Om å ballansere storhet og skam, og om å opprettholde forpliktelsen om å fly høyt og flott

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: nei
Sidetall: 472
Språk: DK

pris: 549.00
 

 

James Baldwins gjennombruddsroman vakte stor oppmerksomhet da den utkom i 1953. Fortsatt ruver denne klassikeren innen amerikansk skjønnlitteratur. Den delvis selvbiografiske fortellingen fører oss inn i hjertet av Harlem. Her vokser John Grimes opp i en pinsemenighet med et sterkt grep om sine medlemmer. Med psykologisk innsikt og lyrisk kraft skildrer Baldwin predikantsønnen Johns fjor -tende fødselsdag. I løpet av denne dagen blir John konfrontert med spørsmål om tro, moral og seksualitet som rokker ved hans identitet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 179.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.