NYHETSBREV - 2019-06-12

SUPERIOR

THE RETURN OF RACE SCIENCE

I flere årtusen har dominerende samfunn hatt for vane å tro at deres egne folk er de beste, og jo mer makt, desto større er denne følelsen. I disse dager tenker man gjerne at vitenskapelig rasisme er noe som hører fotiden til og at moderne rasisme er en sosial konstruksjon, ikke biologisk. Men rasevitenskap har fått en renessanse, takket være politisk misbruk av vitenskap. I denne boken utforsker Angela Saini konseptet rase, fra opprinnelsen til idag, ved hjelp av genetikere, antropologer, historikere og sosionomer fra hele verden, og er en høyst aktuell bok om rasevitenskapens destruktive natur.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Fourth Estate
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

"Å gå med Kølle" er en illustrert reise gjennom et europeisk kulturlandskap. Samtidig er boka en reise i tid. På den ene siden gjennom Kølles dagboksskildringer, som fungerer som historisk veikart for fortelleren, og på den andre siden gjennom spor fortiden har satt i gjenstander, arkitektur og kunst. Boka er en original og fascinerende refleksjon om kulturhistorie og samfunnsutvikling, om avstand og hastighet før og nå.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

THE BELLS OF OLD TOKYO

TRAVELS IN JAPANESE TIME

I over 300 år stengte Japan sine grenser for fremmede, og utviklet en bemerkelsesverdig og unik kultur. Under denne isoleringsperioden stolte innbyggerne av byen Edo, senere kjent som Tokyo, på de offentlige klokkene til å fortelle hva tiden var. Anna Sherman forteller her om sin søken etter Edo-periodens klokker, mens hun utforsker byen Tokyo og dens innbyggere; en aristokrat leker i askehavet fra de alliertes brannbomber i 1945; en vitenskapsmann bygger den mest presise klokken i verden, som ikke vil miste et eneste sekund de neste fem milliarder årene; en skulptør spiser sin fars aske; og overhodet av Tokugawa-klanen reflekterer over ødeleggelsen av sin bestefars by. Dette er en reise i japansk kultur og språk, i tid, tradisjoner, minner, forgjengelighet og historie. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Picador
Innbundet: ja
Sidetall: 337
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

SHORTEST WAY HOME

ONE MAYOR'S CHALLENGE AND A MODEL FOR AMERICA'S FUTURE

To narrativer veves sammen; den om en ung manns vei inn i politikken, og den om en by som gjenvinner sin økonomiske vitalitet. Den 37 år gamle borgermesteren Pete Buttigieg i South Bend, beskrevet av Washington Post som "den mest interessante borgermesteren du aldri har hørt om", har vist seg å være en av USAs mest visjonære politikere. "Store byer, og store nasjoner, er bygget gjennom et fokus på det hverdagslige", påstår han. Som boken minnes har utfordringene vært store; enten det har vært å konfrontere våpenlover, oppkalle en gate til ære for Martin Luther King Jr., eller tiltrekke teknologiselskaper til en by som har appelert mer til skrotplukkere enn seriøse investorer. For å ikke snakke om den dumdristige kampanjen for å gjenvinne 1000 hus, mange av dem forlatte, på bare 1000 dager, eller, som sittende borgermester bli utplassert til å tjene i Afghanistan som marineoffiser. Den mest personlige utfordringen kom rett før han ble gjenvalgt med 78 prosent av stemmene, da han møtte Chasten Glezman, en ungdomsskolelærer som skulle bli hans livspartner. En personlig historie fortalt med store politiske strøk, om en ung og nytenkende politiker, og en døende bys transformasjon til intet mindre enn en skinnende model for urban nyskapelse. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Liveright
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Chris Rush ble født inn i en velstående, romersk-katolsk familie i New Jersey. Men under det skinnende huset, den spotløse vertinnen av en mor, og den blomstrende forretningsmannen av en far, var en uutalt spenning som, i løpet av 60-tallet, ville slå sprekker i deres kostbare fascade. Han eldre søster introduserer ham til den karismatiske Valentine, som plasserer et lite flak syre på den tolv år gamle Rush sin tunge, og sier: "Dette er et sakrament. Du er en av oss nå." 
Etter en lite seremoniell utkastelse fra kunstskole, finner Rush veien til Tuscon for å kjøpe en stor dose narkotika og, fortsatt bare en tenåring, forsvinner inn i en gryende amerikansk motkultur. Herfra møter han en rekke kriminelle, profeter og diverse medmennesker, og søker slektskap i de vestlige samfunn. Han bruker ungdomstiden sin til å søke etter kunnskap, det guddommelige, og et hjem. Tatt i betrakning alt Rush møter på sine reiser, fra vanlig hjertesorg til utenkelig vold, er det et mirakel at han fortsatt lever. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: FSG
Innbundet: ja
Sidetall: 372
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE SPECTACLE OF ILLUSION

DECEPTION, MAGIC AND THE SUPERNATURAL

Mystikere og bedragere gjorde det stort og lurte en hel verden før det meste ble avslørt som juks og bedrag. Dr. Matthew L. Tompkins var tidligere profesjonell tryllekunstner og ble senere eksperimentell psykolog. I denne boken utforsker han hvordan kunsten å trylle, bedra, og villede ble popularisert på tidlig 1700-tallet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: D.A.P.
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

BLOOD ON BLACK WAX

HORROR SOUNDTRACKS ON VINYL

Er du av typen som lar deg fengsle og fascinere av John Carpenters ikoniske soundtrack til Halloween-serien, eller til den stikkende lyden av Psycho-musikken, eller Goblins pulserende, psykedeliske synth i Suspiria, eller kanskje de mer moderne verkene i Get Out, Hereditary eller the Witch faller i (u)smak? Da er dette boken for deg, sirlig kuratert  av Aaron Lupton og Jeff Szpirglas, der deres fascinasjon for emenet gjennomsyrer teksten og bildene


Utgivelsesår: 2019
Forlag: 1984 Pub
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Harold Bloom har gjennom et langt liv belyst oss om språk, poesi, drama og prosa, og dette nummeret av Agora er viet ham og hans verker. Inneholder tekster av Bloom selv, i tillegg til Erik Bjerck Hagen, Karin Gundersen, Charles I. Armstrong, Tone Selboe, Elisabeth Thorsen, Mari Lending, Amund Børdahl, i tillegg til essay, intervju og anmeldelser om andre tema.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 349
Språk: NO

pris: 190.00
 

 

En stille vårdag på løpetur i skogen blir Knut bitt av et dyr. I dagene etterpå begynner kroppen hans sakte å forandre seg. På halsen dukker det opp små nupper. Luktesansen er forsterket, og en uforklarlig sult begynner å hjemsøke ham. Likevel er det ingen som reagerer på forvandlingen han går gjennom - verken kona, datteren eller naboene i det pene forstadsstrøket. Knut selv vet heller ikke hva han skal tro. Kanskje det ikke er så ille, livet går videre. Selv et beist må henge opp vasken. Selv et beist må lage middag. Til tross for den intense lukten av blod. 
Beistet - litt som Mary Shelley, litt som Wes Craven, litt som Samuel Beckett, og helt Per Schreiner.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 87
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

EKKO AV EN VENN

EN ELLING-BOK

Endelig er Elling tilbake! Like sår og morsom som alltid. Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Dette er Ingvar Ambjørnsens femte bok om Elling. Den står ikke tilbake for noen av de andre, tvert imot er det en helt nydelig og gripende skildring av et ensomt menneske, som svært mange vil kjenne seg igjen i.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 314
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

" I løpet av de siste 15 årene har jeg fotografert livet mitt, vennene mine og omgivelsene jeg beveger meg i. Det handler om lengselen etter nærhet, fellesskap og kjærlighet. En søken etter identitet og seksualitet og å leve ut om natten. En samling bilder for ikke å glemme og for å holde oss sammen."

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Journal förlag
Innbundet:
Sidetall: 168
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Denne boka inneholder bilder fra Nina Korhonens første fotoprosjekt. Mens hun var fotostudent i Stockholm dro hun til Brooklyn for å besøke sin bestemor, Anna, og for å fortelle historien om Finntown, en del av Brooklyn som på den tiden, i 1988, var befolket av finske innvandrere. I helgene besøkte hun Coney Island, og fotograferte folk som badet, skoleungdommer og familier på utflukt.

-" Life and taking photographs were pleasurable, simple and unpretentious. This book is a tribute to all the people I met, and to that which was, which never will be again.
Remember."

NB:signerte eks.!


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Tira Books
Innbundet: nei
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 280.00
 

 

ANSTRØK

FEM FOTOGRAFER | FEM PROSJEKTER

"Utstillingen og magasinet Anstrøk er resultatet av en over to års fotografisk prosess der jeg hver måned har veiledet fem dedikerte fotoentusiaster.
Det har vært glede, erkjennelser, frustrasjoner, utfordringer, latter og tårer. Alt dette fordi det å uttrykke seg gjennom fotografi til syvende og sist handler om å speile livet og den du er. 
I vår prosess har vi etterstrebet å søke løsninger som ikke nødvendigvis gir applaus med en gang. Ta sidespor for å erfare mer og kanskje noe annet enn det man er trygg på, og ikke minst lete fram spor av noe eget. 
Underveis har det vært snakket om hvor viktig det er å leke, utforske og våge. Og at det tar tid å utvikle kvalitet. 
Hovepersonene i dette prosjektet er en fin gjeng mennesker jeg har lært å kjenne som svært dedikerte og læringsvillige.
Tusen takk for samarbeidet."

Hans-Olav Forsang
Oslo 10.05.2019


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Eget forlag
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 190.00
 

 

Hvis du har lest noe av Sedaris' lystige misantropi før tror du kanskje at du vet hva du får med Calypso, men der tar du feil. I denne boken skriver han historier om det å være middelaldrende og om dødelighet. Boka er uten tvil humoristisk, men bak det hele ligger også øyeblikket når man innser at ens egen kropp ikke lenger lystrer, og av livet bak deg er lenger enn det som er foran.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Abacus
Innbundet: nei
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 189.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.