NYHETSBREV - 2017-08-11

HILLBILLYENS KLAGESANG

EN BIOGRAFI OM EN FAMILIE OG EN KULTUR I KRISE

J.D. Vance vokste opp i et fattig arbeiderklassemiljø i Middletown i Ohio, preget av nasjonalisme, alkoholisme og høy arbeidsledighet. Her forteller han sin historie om hvordan sosial og regional degenerering oppleves når du er født med dette loddet i et tau rundt halsen.

Med Brexit og valget av Donald Trump fikk verden for alvor øynene opp for den hvite arbeiderklassen og dens betydning for den politiske diskursen. Denne befolkningsgruppen har lenge vært gjenstand for både forskning og litteratur, men har knapt blitt skildret sterkere og mer sviende enn i denne allerede kanoniserte selvbiografien.

Hillbillyens klagesang er en fortelling om en klassereise, men også en treffende og sober beskrivelse av de strukturelle og kulturelle barrierene som møter mange av dagens fattige. I så måte er det ikke bare en rapport fra USA, men også en generell refleksjon over det som venter ethvert samfunn, også vårt eget, dersom vi ikke tar på alvor konsekvensene av økte forskjeller i befolkningen.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ASYLKODEN

99 SPØRSMÅL OG SVAR FRA DEN NORSKE ASYLDEBATTEN

Debatten om den norske asylpolitikken er preget av sterke følelser og sterke meninger, men også av manglende kunnskap om et politisk og juridisk innfløkt felt. Det hersker stor forvirring rundt både begrepsbruk, saksforhold, regelverk og underliggende prinsipper. 

Asylkoden er en saklig og nøktern innføring i hele det norske asylfeltet. De 99 spørsmålene er delt inn i 10 kapitler, og gir leseren oversikt og innsikt i hva som er forskjellen på asylsøkere, flyktninger og andre migranter, hvordan asylprosessen fungerer i Norge, hvordan såkalt signalpolitikk fungerer, hvilke rettigheter og plikter asylsøkere og flyktninger har her i landet, flyktningsituasjonen i våre naboland og i andre deler av verden, blant mye annet. Forfatteren greier også ut om hvilke internasjonale forpliktelser Norge har, og om hvordan den norske håndteringen av asylsøkere er forbundet med den internasjonale situasjonen. Vi får dermed også innblikk i hva som er spillerommet for Norges asylpolitikk: Hva kan vi velge å endre på, og hva vil konsekvensene være hvis vi bryter med våre forpliktelser?


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 207
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Går du nå, er du ikke lenger min datter er Anne Bitschs fortelling om en oppvekst med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Ved å lete i gamle brev, dagbøker, offentlige arkiver og gjennom samtaler med mennesker som kjente dem, prøver forfatteren å finne svar på hvordan en familie kunne gå i oppløsning uten at noen grep inn. Hun vil avkle mytene om den typiske misbruker og skildrer enkeltmenneskets og samfunnets avmakt i møte med omsorgssvikt av barn fra "møblerte hjem".

Går du nå er en personlig bok om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke selv kan fortelle hvordan de har det når mor eller far drikker.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Spartacus
Innbundet: nei
Sidetall: 352
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

DA TENÅRINGENE TOK MAKTA

TRETTISJU ÅRS OPPRØR I FRISTATEN FORSØKSGYM

I 1967 skjedde noe som verken har skjedd før eller siden. Tre ungdommer hadde sett seg lei på den udemokratiske og autoritære skolen og bestemte seg for å starte sin egen. Med gode hjelpere og en brukt stensilmaskin til 75 kroner fikk aksjonistene luft under vingene.

Mot alle odds åpnet Forsøksgymnaset i Oslo (FGO) dørene samme høst – og 37 turbulente år var sparket i gang. Bare i løpet av det første året ble den vesle løvetannskolen en av de mest omtalte sakene i norsk presse, og den veltet nesten en regjering.

Dette er historien om det rufsete og rause, men også alvorlige og opprørske Forsøksgymnaset, og om mange av dem som gikk der. Du får møte elever som Tom Remlov, Mira Craig, Øystein Greni og Anders Giæver, lese Christopher Nielsens gamle FGO-tegneserier og høre historiene om band som Jokke & Valentinerne, Bigbang og Kjøtt.

Boka er for de mange som har gått på FGO eller som har kjent noen som har gått der. Den er også for alle som er opptatt av skole og demokrati, og for dem som mener at man må kjempe for ideene man tror på – selv når alle andre motarbeider dem.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: NO

pris: 249.00 399.00
 

 

Mer enn 60 millioner mennesker i verden er på flukt på grunn av forfølgelse, krig, vold og alvorlige brudd på menneskerettighetene. De fleste befinner seg på flukt i eget land. Flyktningkonvensjonen av 1951 stiller imidlertid krav om at en flyktning må ha krysset en internasjonal grense. Først da inntrer staters plikt til å gi beskyttelse. Hva innebærer det i praksis? Først og fremst at stater plikter å gi asylsøkere adgang til en asylprosedyre og vern mot retur til et område hvor liv og sikkerhet er i fare. Stater må derfor skille mellom dem som trenger beskyttelse og dem som ikke gjør det. Hva er en FLYKTNING gir svar på de mange spørsmål som knytter seg til flyktningbegrepet og til hvilke forpliktelser som gjelder.

Fra 1990-tallet har flyktning- og asylpolitikken vært i rask utvikling i Europa, med etablering av et felles europeisk asylsystem. Boken retter derfor også søkelys på europeiske utfordringer og løsninger og Norges rolle gjennom deltakelse i Schengen- og Dublin-samarbeidet.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

Fanny er en ung, foreldreløs jente som prøver å leve som best hun kan, alene i en liten bygd. Dagene går med til enkle sysler: komme seg på skolen, reparere takrennen, hugge ved å holde ugresset nede. Men under de sørgmodige grunnvilkårene finnes eventyret, fullt av gjenstridige forestillinger og muligheter. Gjennom Fannys egenartede tilnærming til verden blir den tilsynelatende enkle historien en lignelse om vennskap, uavhengighet og overskridelse.

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen er en både håpefull og dypt urovekkende roman.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 212
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde Synne.

Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne, en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre?

Pust for meg er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Man kan holde ut smerte så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Det er like før advent. Han får en telefon fra en ukjent kvinne som sier at hun er kusinen hans. Familien på morssiden har det aldri blitt snakket om. Nå oppdager han nye sannheter og slektninger han ikke visste om, og med dem dukker det opp vanskelige spørsmål. Han lever med en arvelig sykdom som gjør at han nå sitter i rullestol. Har hemmeligholdet i familien sammenheng med kromosomfeilen han har arvet? Kan det han får vite om bestefaren gi innsikt i hans eget liv?

I ukene før jul oppsøker han sin gamle mor to ganger for å få henne i tale. Han håper at de kan bli fortrolige og snakke åpent før det er for sent.

I Det hvite badehuset går Thorvald Steen inn der det brenner. Romanen er en dyptloddende og bevegende fortelling om opphav, skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 179
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Lara bor i et slitt hus sammen med broren Felix som tegner blomster og moren som sjelden kommer ut av soverommet. Da Lara stjeler mat på butikken, blir hun oppdaget av den kinesiske kvinnen Ly. Hun blir med Ly hjem og lærer å lage mat og å bruke legende urter. Ly sender Lara og vennen Signe ut for å samle brennesler i skogen, og der finner de en hytte som de lager til et hemmelig hjem.

Så kommer sommeren. Felix er på ferie med en annen familie, moren er på tur med den nye kjæresten og Signe har flytta. Lara er alene hjemme i flere uker. Hun sover, døser og drømmer om en elv, et tre, om padder og måker. Når Lara er våken, tenker hun på den kvelden ved vanntårnet da hun svikta Signe.

La meg bli med deg er en eksistensiell roman om å være åpen og ubeskyttet. Romanen bæres av et språk som er tidvis romantisk, tidvis skrapt til beinet.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 103
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

En forsker skal overvintre ved et fuglefjell lengst nord i Norge. Hun er nylig blitt separert, datteren bor hos eksmannen, og hun venter på sin nye elsker.

Etter hvert blir det klart at forskningsoppholdet også er en flukt. Hvem har hun egentlig overlatt datteren til? Og hvorfor kommer ikke elskeren?

Ankomst er en intens roman om utsatthet. Om å søke en forutsigbar virkelighet, men oppleve nærværet av nye, foruroligende krefter i og utenfor seg selv.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 170
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Anna og Ida drar fra motell til motell på kjøretur i Europa. Som barn dro Anna langs de samme veiene på telttur med foreldrene sine. I "På motorveiene" kryssklippes de to reisene til en rastløs roadtrip i fortid og nåtid.

Romanen er fortellingen om det skjøre og prøvende kjærlighetsforholdet mellom Anna og Ida. Det handler om makt og grenseløshet, vennskap og begjær, og om å såre dem som står en nærmest.

På motorveiene er en roman med høy puls og høyt tempo, skrevet i et rytmisk og drivende språk.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 138
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.