NYHETSBREV - 2012-06-07

Kinas vei, Regi Enerstvedt, Soccernomics, m.m.

Bokarrangement - Regi Enerstvedt om 22. juli

Onsdag 13. juni kl. 16.00 kommer Regi Th. Enerstvedt til Tronsmo for å presentere sin nye bok Massemorderen som kom inn fra ingenting. Boka handler om Anders Behring Breivik og stiller nye spørsmål til massakren 22. juli. Samtale med Terje Halvorsen.

Lansering av Sosiologisk Årbok

14. juni kl. 17.00 på Tronsmo blir det lansering av det nyeste nummeret av Sosiologisk Årbok, som er viet den kanadiske sosiologen Dorothy E. Smiths liv og virke. Professorene Liv Mjelde, Per Otnes og Michael Seltzer samtaler om Smiths kritiske perspektiver på sosiologiens røtter og de konsekvenser hennes tenkning har for kritisk samfunnsvitenskap i dag.

Les mer på tronsmo.no og tronsmo på facebook.

Velkommen til våre arrangementer!
Hvordan kan kommunistiske Kina være mer effektive kapitalister enn kapitalistlandene? Og hva er det ved den kinesiske modellen som gjør at økonomisk vekst lar seg kombinere med en totalitær politikk? Vil det fortsette, eller er det håp om en demokratisering?

Med faglig tyngde og forståelige eksempler og anekdoter gjør økonomiprofessor og Kina-kjenner Arne Jon Isachsen kinesisk pengepolitikk, ideologi og makroøkonomi til begripelige størrelser.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 220
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Regi Th. Enerstvedt analyserer Anders Behring Breiviks manifest/konsept, hva massemorderen faktisk står for, hva han er imot, hans økonomiske og politiske syn, og vurderer ham i en norsk og internasjonal historisk sammenheng.

Forfatteren behandler forhold som påtalemyndigheten og mediekommentatorer flest har unngått. Fikk Anders Behring Breivik sin politiske oppvekst gjennom nettet, som flere eksperter hevder, eller var det i Fremskrittpartiets Ungdom/Fremskrittspartiet? Var hans medlemskap i Frimurerlosjen uten betydning? Har Breivik sammenfallende synspunkter med markedsliberalisters og konservatives røster i norsk offentlighet? Er han nazist eller fascist? Eller en ekstrem kristen fanatiker? Ble han drevet av ondskap? Hvorfor angrep han AUF og statsapparatet, og ikke muslimer? Hvilke politiske krefter i norsk historie er knyttet til bruk av vold? Kan massemorderens handlinger forklares og forstås?


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Marxist forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 347
Språk: NO

Utsolgt
 

 
En herlig krysning av fotballjournalistikk, Freakonomics og The Tipping Point! Simon Kuper og Stefan Szymanski setter fotballklisjeer opp mot harde fakta og disker opp med noen overraskende analyser. Her får du helt nye svar på evige spørsmål som: Hvorfor taper England? Hvorfor vinner Tyskland og Brasil? Hva skal vi med straffespark? Og hva er prisen for suksess? 

Denne boka er tidligere utgitt under tittelen Why England Lose. Tronsmo anbefaler også Simon Kupers andre bøker, deriblant klassikeren Football Against the Enemy og den nye boka The Football Men.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: HarperSport
Innbundet: nei
Sidetall: 448
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Innbundet utgave. Tilbud!

Zlatan Ibrahimović har en helt egen plass på fotballens stjernehimmel. Han er en av de beste spillerne i verden, og har har vunnet åtte ligagull på rad med storklubber som Ajax, Inter, Juventus, Barcelona og Milan. Samtidig er han beryktet for sin tidvis svært ukonvensjonelle oppførsel, så vel på banen som utenfor. Han uttaler seg sjelden til pressen, men er allikevel den som skaper de største overskriftene.

Her letter Zlatan på sløret. Eller rettere sagt - han røsker det av og forteller brutalt og oppriktig om sitt liv, uten forbehold, uten blygsel. I samarbeid med journalisten og forfatteren David Lagercrantz har Zlatan skrevet en usedvanlig åpenhjertig og spennende selvbiografi - om barndommen i innvandrergettoen Rosengård utenfor Malmö hvor han vokste opp med fattige foreldre fra Bosnia og Kroatia, om vennskap og fiendskap, om storlagene han har spilt på, om stjernestatus og familieliv, og om pengegalskapen i internasjonal fotball.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Malermester Grønn er byens beste maler. Alle kommer til ham når de vil ha noe malt. I dag vil tante Brun at malermester Grønn skal male de gule skoene hennes grønne, og han lover å hjelpe henne. Men hvor er det blitt av den grønne malingstuben? 

Original fargelære og knall barnebok for små og store, tegnet og fortalt av det prisvinnende superteamet Yokoland.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 50
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

Forfatteren framstiller i dette verket den marxistiske virksomhetsteorien og drøfter de mest grunnleggende begrepene i den dialektiske materialismen. Den dialektiske materialismen diskuteres hele tiden i forhold til filosofiske hovedstrømninger som er kritiske til den. Begrepene brukes til å utvikle innsikt om fundamentale erkjennelsesproblemer, og disse beriker også de dialektiske begrepene. På denne måten blir leseren ført inn i diskusjonene om universet, evolusjonsteorien, relativitetsteoriene, kvantemekanikken, om forholdet mellom arv og miljø, frihet og nødvendighet, filosofi og politikk.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Marxist forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 325
Språk: NO

pris: 270.00
 

 

THE UNFINISHED REVOLUTION

VOICES FROM THE GLOBAL FIGHT FOR WOMEN'S RIGHTS
Mer enn 30 kvinner fra hele verden skriver her om ulike temaer knyttet til den globale kampen for kvinnefrigjøring. Her diskuteres kvinnenes rolle i den arabiske våren, kvinner i konfliktsoner som Somalia, Kongo, Irak og Afghanistan, kvinner og helse, trafficking, vold mot kvinner, kvinner og tradisjoner og kvinnerettigheter kontra menneskerettigheter. Tekster av Shirin Ebadi, Mary Robinson, Nisha Varia, Rachel Reid, m.fl.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Seven Stories Press
Innbundet: nei
Sidetall: 361
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Naturpoeten og sauegjetaren Alberto Caeiro var læremeisteren til alle dei andre forfattarane som Fernando Pessoa (1888–1935) dikta opp. Dei opne og prosaiske dikta til Caeiro utgjer eit eige univers, prega av det enkle livet på landet og fornekting av dei store spørsmåla. Desse erstattar han med ein filosofi som handlar om å sjå, å ta inn verda gjennom auga, utan å filtrere inntrykka gjennom ein innlært fornuft. Gjendikta av Øystein Vidnes.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 260
Språk: NO

Utsolgt
 

 

THE FOOTBALL MEN

UP CLOSE WITH THE GIANTS OF THE MODERN GAME

Ny fotballbok av Simon Kuper! Kuper er i en egen divisjon som fotballjournalist. Forfatteren av Football Against the Enemy og Soccernomics / Why England Lose sirkler her inn noen av den internasjonale fotballens giganter, både managere og fotball-legender som Beckenbauer, Maradona og Romario. Som vanlig fungerer Kuper som en motvekt mot tåpelig sportsjournalistikk; her får du ingen sensasjoner eller avsløringer, men sobre, tredimensjonelle portretter med anekdoter som gir deg ny innsikt i fotballen.

"No one else writing in the UK has tracked the careers of footballers and managers in Kuper's fashion. He knows and cares about their family backgrounds, education and early years. He also has a rare international perspective, drawn from decades of travel around the continent and the ability to speak and read in several tongues. The chapter dissecting the ghosted autobiographies of Messrs Carragher, Cole, Gerrard, Lampard and Rooney is a masterful piece of literary criticism" -Financial Time

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 159.00
 

 
Gregg Allmann er en av grunnleggerne bak The Allman Brothers Band, som av Rock and Roll Hall of Fame ble omtalt som ”hovedarkitektene bak Sørstatsrocken”. Gregg Allman selv har laget musikk i over 50 år og opplevd alt som er å oppleve. Han forteller om liv og karriere, fra ungdom i Georgia til avhengighet, konflikter og gleder ved å skape musikk. Ført i pennen i samarbeid med Alan Light.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 390
Språk: UK

Utsolgt
 

 

COMMANDO (JOHNNY RAMONE)

THE AUTOBIOGRAPHY OF JOHNNY RAMONE
Johnny Ramone fra the Ramones om oppvekst i Queens, megasuksess, Hall of Fame og kamp mot kreft. Redigert av John Cafiero, og medbidragsytere Henry Rollins og Steve Miller.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Abrams
Innbundet: ja
Sidetall: 175
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

MAKTENS KVINNER

VERDENS KVINNELIGE PRESIDENTER OG STATSMINISTRE 1960-2010
Det politiske lederskapet over hele verden er og har alltid vært dominert av menn. Hva har skjedd når mønsteret brytes, og den valgte eller utpekte statslederen er en kvinne?

Torild Skard har i denne boka tatt for seg alle kvinnelige statslederne i FNs medlemsland etter 2. verdenskrig. Disse presenteres med sideblikk til utviklingen politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt i disse tiårene internasjonalt og regionalt så vel som nasjonalt. Familien, oppvekst og levnetsløp blir beskrevet sammen med begivenhetene som førte til at de ble statsledere. Hvilke forhold har spilt inn når de gikk til topps? Hva fikk de kvinnelige lederne gjort? Fungerte de i hovedsak som mennene de var omgitt av, eller gjorde de noe som forandret forholdene for kvinner i samfunnet?

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 544
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

SOSIOLOGISK ÅRBOK 2012

DOROTHY E. SMITHS
Dette nummeret av Sosiologisk Årbok er i hovedsak viet den kanadiske sosiologen Dorothy E. Smiths liv og virke, hennes kritiske perspektiver på sosiologiens røtter og de konsekvenser hennes tenkning har for kritisk samfunnsvitenskap i dag.

Sosiologisk årbok er et organ for kritisk samfunnsvitenskap som trykker artkler, essays, bokomtaler og andre relevante tekster. Hovedmålsetningen er å åpne for faglig bredde og alternative teoretiske og/eller empiriske arbeider innen samfunnsvitenskapen.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Novus Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 170
Språk: NO

pris: 150.00
 

 

QUIET (TPB)

THE POWER OF INTROVERTS IN A WORLD THAT CAN'T STOP TALKING
Stor pocket. (Er også tilgjengelig i innbundet utgave.)

En tredjedel av alle vi kjenner er introverte personer. De foretrekker å lytte framfor å snakke, lese framfor å feste; de er skapende og innovative, men misliker å promotere seg selv. Etter mange års forskning på den innadvendte personlighetstypen går Susan Cain til angrep på det vestlige ekstroverte idealet. Innadvendte mennesker settes ofte i bås som "stille" og "lavmælte", men bidrar like mye til samfunn og nyskapning, noe som blir rikt illustrert i denne veldokumenterte boka.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 352
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Her er romanen som tar tiden på pulsen, har tatt amerikanske kritikere og lesere med storm og høstet et skred av litterære priser. Den rommer en vev av fortellinger med røtter i punkrockens California og tråder inn i framtidens USA. Sentralt står livene til Bennie Salazar, punkrocker og senere stjerneprodusent, og Sasha, den unge kvinnen som jobber for Bennie og sliter med kleptomani. Boka handler om å være ung, og plutselig være eldre. Den beveger seg fram og tilbake over 40 år, flytter seg mellom New York, San Francisco, Napoli og Afrika. Den fanger tidens nådeløse gang og teknologiens ubønnhørlige frammarsj som herjer med vår menneskelighet.

Oversatt av Kyrre Haugen Bakke

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.