NYHETSBREV - 2024-04-27

Nye bøker fra Tronsmo!

9780241542309




I 1980 skrev Haruki Murakami en novelle om en by omgitt av en mur. Fem år senere utga han fortellingen Hardkokt eventyrland og verdens ende, der en isolert by dukker opp. Nå har han løftet tematikken inn i den svimlende fascinerende romanen Byen bak muren.

En mann møter igjen ungdomskjæresten han aldri har glemt, og befinner seg snart i en by omsluttet av en høy mur. Da han drar tilbake til hverdagen og bibliotekarjobben, er det som om livsgnisten er borte. Han vil tilbake til byen bak muren, til kvinnen han endelig er blitt gjenforent med. Men er byen virkelig, eller bare en fantasi de to diktet opp da de var unge og nyforelsket?

Byen bak muren er en historie om kjærlighet, ensomhet, drømmer og illusjoner, fortalt slik bare Haruki Murakami kan.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Etter City on Fire og City of Dreams, avslutter City in Ruins Don Winslows episke krimtrilogi. Danny Ryan, en tidligere mafiasoldat og nå kasinomogul, står overfor sitt livs kamp når gamle fiender truer med å ødelegge alt han har bygget opp. Handlingen spenner fra Providence til Las Vegas og utforsker temaer som kjærlighet, hat og hevn.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

HOMELANDS

A PERSONAL JOURNEY OF EUROPE

Homelands er en fantastisk blanding av samtids-historie, reportasje og memoarer. Boka viser hvordan Europa, etter å ha kommet ut av helvete fra andre verdenskrig i 1945, sakte men sikkert gjenoppbygde seg selv, ble befridd og forent for å komme nær ideen om et Europa som var "helt, fritt og i fred". Men så vaklet det.

Timothy Garton Ash har viet livet sitt til å studere og tenke på Europa, og denne boken er full av livet selv - fra hans fars opplevelser på D-dagen, tenårene i Frankrike, intervjuer med polske havnarbeidere, albanske geriljasoldater og sinte tenåringer i de fattigste områdene i Paris, samt å gi råd til statsministre, kanslere og presidenter i Storbritannia, Europa og USA.

Homelands er både en historie om en periode med enestående fremgang og en beretning om hvordan så mye gikk galt, helt fra finanskrisen i 2008 til krigen i Ukraina.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Bodley Head
Innbundet: nei
Sidetall: 363
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

HUMANLY POSSIBLE

THE GREAT HUMANIST EXPERIMENT IN LIVING

Denne boka stiller spørsmålet om hva humanisme er og hvorfor det har blomstret så lenge, til tross for motstand fra fanatikere, mystikere og tyranner. Dette er en bok som er full av ideer, personligheter og eksperimenter i å leve – fra Erasmus til Esperanto, fra anatomer til agnostikere, fra Christine de Pizan til Bertrand Russell til Zora Neale Hurston. Den feirer åpenhet, optimisme, frihet og kraften i her og nå – humanistiske verdier som har hjulpet oss gjennom mørke tider i fortiden.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Vintage
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

LA MEMORIA DELLE STAZIONI

(THE MEMORY OF STATIONS)

En original og enestående innsikt i italiensk historie gjennom fotografier av landets togstasjoner.

Denne boken inneholder en ekstraordinær samling fotografier av italienske togstasjoner, både historiske og moderne, og er ledsaget av innsiktsfulle tekster og historier fra anerkjente forfattere som reflekterer over Italias store byer - fra Milano til Roma til Napoli til Venezia, Firenze og videre.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: MARSILIO
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 549.00
 

 

HOW TO ENJOY ARCHITECTURE

A GUIDE FOR EVERYONE

Charles Holland utfordrer oss til å se forbi den daglige kjennskapen til bygninger for å gjenoppdage gleden ved å oppleve arkitektur.

Våre reaksjoner mot bygningene som omgir oss er ofte kulturelt genererte, og vi opplever dem på måter som er umiddelbare, men ofte hverdagslige. How to Enjoy Architecture: A Guide for Everyone oppfordrer oss til å gå utover dette og i stedet virkelig se på bygninger.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Yale University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Politisk poesi frå dagens USA .

«Ny amerikansk poesi 2» er ei rik og variert samling poesi frå unge poetar som er ulike i uttrykket, men har det til felles at poesien er forma av aktivisme og systemkritikk. Enten det handlar om krig, vald, klima, kolonialisme, familierelasjonar, klasse, minoritetserfaringar eller seksuell identitet, skriv dei med eit alvor og ein språkleg presisjon som gir oss det håpet vi treng når ting ser mørkt ut.

I 2018 kom det første bandet av «Ny amerikansk poesi» – med dikt frå mellom andre Ocean Vuong, Danez Smith og Sarah Wintz. No kjem det neste, med åtte nye samtidspoetar frå USA, gjendikta av unge norske poetar som dei deler eit litterært eller tematisk slektskap med.

Solmaz Sharif – Kaisa Aglen | A.H. Jerriod Avant – Mathias R. Samuelsen | Jenny Zhang – Svanhild Amdal Telnes | Roque Raquel Salas Rivera – Amalie Kasin Lerstang og Kristine Helliesen | Keith S. Wilson – Martin Ingebrigtsen | Brandon Shimoda – Bendik Vada og Martin Brovold | Orlando White – Rune F. Hjemås | Fatimah Asghar – Priya Bains


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Samlaget
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

«Barbar [Taushetens objekt]» er en diktsamling om brutalitet. Amina Elmi skriver om å leve med en brutt forbindelse til familiens historie, ritualer, språk og identitet. I diktene sine forsøker hun å knytte seg til alt det hun har mistet, men tausheten står som et tomt sentrum - alt det som ikke kan sies, fordi det ikke finnes et språk for det eller fordi det gjør for vondt. Det er dikt om taushet som både nødvendighet og vold. Amina Elmi er født i 1994. «Barbar [Taushetens objekt]» er hennes første bok, og for den har hun mottatt Bogforums debutantpris. Diktsamlingen er også nominert til Politikens litteraturpris.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Bonnier forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 115
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

ET FRITT ORD

STIFTELSE OG SAMFUNN 1974-2024

I femti år har Stiftelsen Fritt Ord hatt som mål å fremme ytringsfriheten, først og fremst i Norge, men også internasjonalt. Fritt Ords Pris og Fritt Ords Honnør har årlig løftet fram personer og institusjoner som har gjort en innsats gjennom konstruktiv eller særlig uredd bruk av det offentlige ytringsrommet. Tidvis har tildelingene vakt heftig debatt.
Stiftelsens løpende støtte til mangfoldet av ytringer vekker ikke like stor oppmerksomhet, men uten Fritt Ords økonomiske bidrag til journalistikk, bokutgivelser, debattmøter og seminarer, dokumentarfilm og -foto, biblioteker og litteraturhus ville den norske offentligheten og ordskiftet ha vært langt fattigere. Samlet løper støtten opp i flere milliarder kroner.
Hvordan har Fritt Ord forvaltet sin innflytelse fra tilblivelsen i 1974 til i dag – og hvordan har samfunnsutviklingen i samme periode satt sitt preg på stiftelsen? Med tilgang til Fritt Ords arkiv og gjennom samtaler med sentrale aktører utforsker historikeren Hilde Gunn Slottemo både stiftelsens rolle i samfunnet og det indre livet i herskapsvillaen bak Slottet i Oslo.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 614
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

BREDT FOKUS

ARTIKLER I UTVALG: 1983-2023

Mange har kalt ham Norges beste skribent. Torgrim Eggen publiserte sin første artikkel i 1980, og har siden hatt på trykk et par tusen saker i ALLE journalistiske sjangere. Eggen vant Brageprisen for sin Axel Jensen-biografi i 2019, og Språkprisen for sakprosa fra Norsk Språkråd i 2020. Både i høyden og bredden er Eggen av de største i norsk sakprosa. Bredt fokus samler hans greatest hits i bokform.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 757
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

FRA BEGIVENHETENES YTTERKANT

UTVALGTE TEKSTER

Boken samler essays, kommentarer, reportasjer og bokanmeldelser fra de siste 17 årene. Felles for tekstene er at de søker seg mot begivenhetenes ytterkant. Forfatteren ser på naturkrisen slik den utspiller seg i den smale stripen mellom Gudbrandsdalslågen og E6 på Tretten, følger finanskrisens etterdønninger i Hattfjelldal, ser transdebatten fra Bergensbanen og opptakten til andre verdenskrig gjennom øynene til en bedrestilt vennegjeng i Trondheim.

Valget er bevisst, for det er i begivenhetenes ytterkant og ideenes bruktmarked de fleste av oss befinner seg. Vi får livet vårt formet av historiske begivenheter vi aldri var vitne til, eller storpolitikk som utspiller seg langt borte. Som når husmorideologien fra 1920-tallet la rammene for norske kvinners vei ut i arbeidslivet på 1980-tallet, eller ideene til John Maynard Keynes inspirerer en norsk statsminister 70 år senere til reformer som fører til partiets dårligste valgresultat siden krigen.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 209
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

HELGON OCH MAKTSPELARE

DAG HAMMARSKJÖLD SOM POLITIKER

Vi minns Dag Hammarskjöld som principfast FN-chef på kant med stormakterna. I detta porträtt av Hammarskjöld som politiker visar Staffan Carlsson att det snarare förhåller sig tvärtom: Hammarskjöld var ute efter resultat. Han samarbetade nära med USA. Behövde han tänja på principerna, så gjorde han det. I FN mäklade han fred. I Sverige hjälpte han till att förbereda oss för krig och konflikt. Hammarskjöld ses med rätta som den bäste generalsekreterare FN haft. Men han saknade självkritik och var dålig på att läsa andra människor. Detta skulle bli ödesdigert under Kongokrisen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 593
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

GROWTH

A RECKONING

En tankevekkende gjennomgang av fortiden, nåtiden og fremtiden til økonomisk vekst, og hvordan vi bør revurdere den. Daniel Susskind utforsker hvordan vekst har løftet milliarder ut av fattigdom, samtidig som den har ført til dypere ulikheter og miljøødeleggelser. Han argumenterer for at vi ikke kan forlate veksten, men heller omdirigere den for å bedre reflektere våre verdier. Growth: A Reckoning er en viktig veiledning i møte med vår tids største utfordringer.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

BE A REVOLUTION

HOW EVERYDAY PEOPLE ARE FIGHTING OPPRESSION AND CHANGING THE WORLD―AND HOW YOU CAN, TOO

In the #1 New York Times bestseller So You Want To Talk About Race, Ijeoma Oluo offered a vital guide for how to talk about important issues of race and racism in society. In Mediocre: The Dangerous Legacy of White Male America, she discussed the ways in which white male supremacy has had an impact on our systems, our culture, and our lives throughout American history. But now that we better understand these systems of oppression, the question is this: What can we do about them?

With Be A Revolution: How Everyday People are Fighting Oppression and Changing the World—and How You Can, Too, Oluo aims to show how people across America are working to create real positive change in our structures. Looking at many of our most powerful systems—like education, media, labor, health, housing, policing, and more—she highlights what people are doing to create change for intersectional racial equity. She also illustrates various ways in which the reader can find entryways into change in these same areas, or can bring some of this important work being done elsewhere to where they live.

This book aims to not only be educational, but to inspire action and change. Oluo wishes to take our conversations on race and racism out of a place of pure pain and trauma, and into a place of loving action. Be A Revolution is both an urgent chronicle of this important moment in history, as well as an inspiring and restorative call for action.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: UK

pris: 379.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.