NYHETSBREV - 2022-12-07

The Passenger
Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Den tiende passasjeren og flyets svarte boks er borte.

Etter dette hjemsøkes Bobby Western av politimenn og myndigheter, av spøkelset etter faren som var med på oppfinnelsen av atombomben, og ikke minst av kjærligheten til søsteren som mistet forstanden.

En av de største amerikanske forfatterne i vår tid, Cormac McCarthy, er endelig tilbake med en kompleks, dyp og elegant roman. Med The Passenger leverer han nok et slagferdig epos om maskulinitet, krig, død, tap og skjønnhet.

Stella Maris
Wisconsin, 1972: Tjue år gammel og med førti tusen dollar i en plastpose legger matematikeren Alicia Western seg inn på et psykiatrisk sykehus. Hun har skremmende hallusinasjoner - men etter hvert blir de en slags trygghet for henne.

Alicia er en briljant matematiker og har lange, utfordrende samtaler med terapeuten sin om vitenskap, filosofi, erkjennelse og mening. Men broren Bobby Western nekter hun å snakke om.

Stella Maris er en utfordrende og tankevekkende samtaleroman om forholdet mellom bevissthet og virkelighet, tanker og språk, fornuft og galskap.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Alfred A. Knopf
Innbundet: ja
Sidetall: 608
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

ELVA ER ET ANNET STED

BILDER FRA TØMMERFLØTING PÅ GLOMMA

Elva er et annet sted - bilder fra tømmerfløting på Glomma
Hans Hamid Rasmussen, Per Petterson, Ellef Prestsæter (Red.)

I 1985 var Hans Hamid Rasmussen en ung tømmerfløter med fotoapparat rundt halsen. Elva var både natur og industri, metafor og infrastruktur, en scene for små og store begivenheter som dette året utspilte seg for siste gang.

Elva er et annet sted er en bildefortelling fra de siste årene med tømmerfløting på Glomma. Med utgangspunkt i et unikt bildemateriale har Rasmussen komponert en historie som bearbeider og dramatiserer minner fra arbeidet som fløter.

Fotografiene er annotert av Rasmussen og akkompagneres av Per Pettersons erindringer fra et fløteskue ved Bingsfossen i 1960.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Torpedo Press
Innbundet: ja
Sidetall: 138
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Susan Sontags Tekster om film inneholder klassiske, dyptpløyende tekster om europeiske regissører som Jean-Luc Godard, Robert Bresson og Ingmar Bergman, men også kulturkritiske diskusjoner av filmkultur, relasjonen mellom filmisk og teatral estetikk, og mediets og kinoens stilling i det 21. århundret.

«Hvis filmen skal gjenoppstå, kan det bare være hvis en ny type kjærlighet til film blir født, en cine-love.»
- Susan Sontag

Susan Sontag (1933-2004) var en amerikansk kulturkritiker, essayist og romanforfatter.

Bokserien Existenz Film presenterer filosofiske og litterære tekster som skal bidra til diskusjonen om film som medium og løfte filmen inn i den større samtalen om kultur.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Existenz
Innbundet: nei
Sidetall: 318
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Litteraturhistorien har ikke mange eksempler på noe tilsvarende.

400 haikuer av 76 japanske diktere fra tidsrommet 1440-1940 presenteres her i den til nå mest omfattende samlingen av gjendiktninger til norsk. Dette er et pionerarbeid der også ord-til-ord- oversettelser av originaltekstene er med, og der kommentarer og fotnoter gir kontekst.

Anders W. Cappelen (født 1959) debuterte med romanen Meska, og har tidligere gjendiktet Illusjoner av Richard Bach.

Bjarne Jakhelln-Semb (født 1972) har tilbragt tretten år i asiatiske land, og behersker flere asiatiske språk. På 1990-tallet studerte han japansk og østasiatisk historie i Japans historiske hovedstad, Kyoto


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

OMAKASE

JAPANSK GOURMET PÅ 1-2-3
Gunnar Garfors
Med fler...

Japan har et av verdens sunneste og beste kjøkken. Det er også et av de enkleste å beherske, noe som er grunnen til at stadig flere får øynene opp for de mange eksepsjonelle rettene fra Østen. Fersk wasabi og japanske sauser selges i stadig flere norske matbutikker. Råvaretilgangen i Japan og i Norge er dessuten ganske lik, alt ligger derfor til rette for at japansk mat kan være et fullgodt hverdagsalternativ her hjemme. Vladimir Pak driver Michelin-restauranten Omakase by Vladimir Pak. Han er i tillegg verdensmester i sushi og goodwill-ambassadør for formidling av japansk mat. I denne boken har han samlet en rekke enkle og inspirerende oppskrifter som vil gjøre det lett å briljere på kjøkkenet og imponere gjestene. Pak lærer oss å lage sushi og maki. Han bruker tradisjonelle ingredienser i oppskriftene på sprøstekt kylling (karaage) og panerte svinekoteletter (tonkatsu). Men han leker seg også med råvarer som elg, reinsdyr og hval. Og selvfølgelig får vi en grundig innføring i hvordan man tilbereder ris, den kanskje viktigste komponenten i det japanske kjøkkenet. Fotografiene er tatt av Haakon Hoseth.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

This collector's edition of Bram Stoker's Dracula is illustrated with artwork that Edward Gorey created for his stage designs for the novel's Broadway stage adaptation. The book also features an introduction and appendices by renowned fantasy editor Marvin Kaye.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Sterling Publishing co.
Innbundet: ja
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

The 'best short story writer in English' (Time) is back with a masterful collection that explores ideas of power, ethics, and justice, and cuts to the very heart of what it means to live in community with our fellow humans. With his trademark prose - wickedly funny, unsentimental, and perfectly tuned - Saunders continues to challenge and surprise: here is a collection of prismatic, deeply resonant stories that encompass joy and despair, oppression and revolution, bizarre fantasy and brutal reality.

'Love Letter' is a tender missive from grandfather to grandson, in the midst of a dystopian political situation in the not-too-distant future, that reminds us of our obligations to our ideals, ourselves, and each other. 'Ghoul' is set in a Hell-themed section of an underground amusement park in Colorado, and follows the exploits of a lonely, morally complex character named Brian, who comes to question everything he takes for granted about his 'reality.' In 'Mother's Day', two women who loved the same man come to an existential reckoning in the middle of a hailstorm. And in 'Elliott Spencer', our eighty-nine-year-old protagonist finds himself brainwashed - his memory 'scraped' - a victim of a scheme in which poor, vulnerable people are reprogrammed and deployed as political protesters.

Together, these nine subversive, profound, and essential stories coalesce into a case for viewing the world with the same generosity and clear-eyed attention as Saunders does, even in the most absurd of circumstances.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 230
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Under sitt lange eksil skrev Dante en serie brev til venner, fortrolige og allierte. Han klager bittert over urettferdighetene han har lidd, gjør politiske analyser og oppfordrer til handling. Men han skriver også om Divina Commedia og hvordan den kan tolkes og forstås. Selv om han henvender seg til sine samtidige, har disse brevene blitt uunnværlige for ettertiden for å forstå Dante Alighieri. Alle tretten av Dantes brev med latinsk parallelltekst er tilgjengelig her. i svensk oversettelse.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bokförlaget Faethon
Innbundet: ja
Sidetall: 275
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

TRE RINGER

EN BERETNING OM EKSIL OG SKJEBNE

I Tre ringer utforsker Daniel Mendelsohn de underlige koblingene mellom tilfeldighetene som preger livene våre, og den stramt komponerte sammenhengen i historiene vi forteller. I en utsøkt blanding av personlige erindringer, essayistisk kritikk og biografiske beretninger innvies vi i eksilskjebner som har brakt århundrer av overlevert innsikt i fortellerkunsten med seg på vandringen.

Vi følger den jødiske filologen Erich Auerbach som flykter fra Hitlers Tyskland til Istanbul hvor han skriver mesterverket Mimesis; vi møter François Fénelon, en fransk erkebiskop fra 1600-tallet som skriver en eventyrlig fortsettelse av Odysseen; og vi søker sporene etter Homer hos den tyske forfatteren W.G. Sebald som gjenoppfinner romankunsten i sitt selvvalgte eksil i siste del av det 20. århundre. Deres fortellinger om eksil og kunstneriske kriser sammenflettes med en beretning om Mendelsohns egen kamp for å gi en egnet form til to av sine bøker - familiesagaen Forsvunnet og memoarboken En odyssé.

Tre ringer viser hvordan liv henger sammen på tvers av grenser, språk og århundrer, i en tankevekkende refleksjon over forholdet mellom fortelling og historie, kunst og liv.

Vinner av Prix du Meilleur Livre Étranger 2020


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 119
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

JOSIMAR 2022 05

QATARUTGAVE

Josimar er et uavhengig, månedlig tidsskrift som dekker norsk og internasjonal fotball som fagfelt, kulturfenomen, samfunnsaktør og forretningsområde. Tidsskriftet kom med sin første utgave i april 2009.

Denne utgaven tar for seg det kontroversielle fotball-VM i Qatar, 2022.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: josimar
Innbundet: nei
Sidetall: 170
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

KAMPEN

ARGENTINA - ENGLAND, FALKLANDSKRIGEN OG GUDS HÅND

Kvartfinalen mellom England og Argentina i VM 1986 var kanskje ikke verdens beste fotballkamp, men det er den viktigste. Bakteppet var Falklandskrigen fire år tidligere og tiår med kontroverser mellom de to landene. For argentinerne ble Diego Maradona nærmest en krigshelt da han scoret med «Guds hånd» og sikret Argentina seieren.
Johan B. Mjønes skildrer hvert spark, hver pasning, hver situasjon i dette historiske oppgjøret, og fletter det sammen med de blodige hendelsene på Falklandsøyene og bakgrunnen for fiendskapet.
Det handler om militærjuntaen i Argentina og deres grusomheter mot egen befolkning, om Margaret Thatcher og hennes behov for å vise styrke, og om hvordan to lands historie uløselig og tragisk knyttes sammen av fotball. Det er en fortelling om undertrykkelse, tortur og krig, før én kamp endret alt.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 322
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Kafka sin langnovelle Metamorphosis (1915) vert sett på som eit av dei mest nyskapande skjønnlitterære verk i det 20. århundre. Novella handlar om den handelsreisande Gregor Samsa som åleine må forsørge familien. Ein dag vaknar han og har blitt til eit insekt. Innesperra i rommet sitt vert han meir og meir isolert og den først ganske så omsorgsfulle systera vender seg etter kvart også frå han, før han til slutt, forbanna og einsam, sovnar inn.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

Skinnende døde tar utgangspunkt i forfatterens egne opplevelser fra den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak, samt samfunnsendringene i Iran i tiden etter den islamske revolusjonen i 1979. I et sansevart og billedrikt språk skriver Shafieian fram en dramatisk barndom hvor krigen mot nabolandet avløses av krigen mot egne myndigheter: Her er detaljerte, levende beskrivelser av stemningen i byene, også i kjølvannet av de kjemiske bombingene, side om side med beretninger om hendelser i de venstreradikale miljøene, med arrestasjoner og henrettelser av intellektuelle og opposisjonelle, slik de ble opplevd av et barn. Skinnende døde er en roman om minner, om tilhørighet, et barndomshjem og en dyp kjærlighet til familie og venner.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 210
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

I Roy Jacobsens roman De uverdige følger vi en gjeng gutter og jenter fra en bygård på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. De lever i fattigdom, men bidrar på kreativt vis ved å svindle, stjæle som ravner, forfalske dokumenter og begå omfattende innbrudd. De kvier seg heller ikke for å utnytte fienden.

Med denne barneflokken tegner den prisbelønte forfatteren et brutalt ærlig og varmt portrett av et miljø, en tid og en hverdag som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 284
Språk: NO

pris: 149.00 439.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.