NYHETSBREV - 2022-08-04

Ulf Norrstig er 70 år, pensjonert skogvokter og formann i det lokale jaktlaget. Han har vært gift med læreren Inga i nesten fem tiår. De to trenger ikke alltid å snakke så mye, men deler kjærligheten til både bøkene og naturen. Et møte med en ulv, en tidlig morgen i skogen, viser seg å få store konsekvenser, ikke bare for Ulf, men for samtlige innbyggere i den svenske bygda.

Ekman gir leseren storslagne naturskildringer, en vakker kjærlighetshistorie og et skarpt blikk på vår tid og hvordan vi behandler naturen rundt oss, i denne korte fortellingen som vil bli stående som et hovedverk i hennes store forfatterskap.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Vi følger historiens første (og lengste) kristne herredømme gjennom århundrers vekst og fremgang, til de siste heroiske dagene da Bysants måtte se seg endelig slått av tyrkerne, i 1453.

 

Den bysantinske kulturen, med sin skjønne billedkunst, sine mosaikker og ikoner, sin praktfulle arkitektur og sin særpregede kirkemusikk og retoriske tradisjon, begynte sin blomstring i det vi tenker på som folkevandringstiden og fortsatte å blomstre i Europas middelalder og langt inn i renessansen. Samtidig med voldsomme indre og ytre stridigheter, og opprivende motsetninger mellom ulike fortolkere av kristendommens sanne natur, leste man fortsatt i Bysants de gamle greske filosofer og vitenskapsmenns skrifter, og man videreførte antikke tradisjoner innen kunst og tenkning.

 

Det er en myte at antikken gikk tapt etter Hellas' storhetstid og Romerrikets undergang. En slik antagelse bygger på manglende kjennskap til den rike bysantinske kulturen, som i glansperioden spredte seg over et veldig område rundt Middelhavet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 437
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Vår helt er femti år, har levd off-grid halve livet, og tar småjobber for kriminelle han egentlig aldri har brydd seg om å bli kjent med. En dag ringer en av telefonene hans. Det er en 20 år gammel kvinne som påstår hun er hans datter fra en tidligere donasjon. Han er nesten sikker på at han snakker med en kunstig intelligens. Hun sier at hun er i trøbbel med en av hans arbeidsgivere, og herfra tar historien oss gjennom en spennende roadtrip gjennom USA i en ganske nær fremtid.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Henry Holt
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

THE WORLD TURNED UPSIDE DOWN

A HISTORY OF THE CHINESE CULTURAL REVOLUTION

Som en stor politisk begivenhet og et avgjørende vendepunkt i Folkerepublikken Kinas historie, markerte den store proletariske kulturrevolusjonen (1966-1976) både høydepunktet og lavpunktet til Mao Zedongs ultravenstreorienterte politikk. Sovjetunionens «revisjonisme» så han på som en trussel, og Mao mobiliserte massene i en kamp mot det han kalte «borgerlige» styrker innen det Kinesiske Kommunistpartiet. Denne ti år lange klassekampen ødela tradisjonell kinesisk kultur så vel som nasjonens økonomi.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Swift Press
Innbundet: nei
Sidetall: 768
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Sara (39), en prisbelønt kortfilmskaper, har vært alenemor for Brage samtidig som hun har jobbet hardt for å komme i posisjon til å lage sin første kinofilm. Vi møter henne idet både hun, og de som står henne nær, tror hun står foran det store gjennombruddet. Alle rundt henne har vært på vei et sted, nå er det endelig hennes tur.

Men når Sara ikke får støtte til å lage filmen likevel, og Brage får tilbud om å bli med skuespillerfaren og hans nye familie til USA, står hun alene igjen med seg selv og en knust drøm. Hun forsøker desperat å holde fast i både ambisjonene og morsrollen. For hvem er hun når hun ikke lenger virker som kunstner eller mor? Når historien hun forteller om seg selv, ikke lenger passer med livet hun lever?

Marte Magnusdotter Solem skriver med stor varme og har sans for sårhet og komikk i sosiale relasjoner. Noe av betydning er en roman om å finne ut hva man trenger når alt revner rundt en, om ambisjoner, håp og kjærlighet - og om hva som betyr noe.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 299
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Da Norge stengte ned, satte Mikal Olsen Lerøen seg på motorsykkelen. Til brølet fra en stor Harley-Davidson kjørte han landet rundt for å dokumentere hvordan pandemien rammet folk og samfunn.

I Kristiansand møter han en restauranteier som gikk konkurs. I Flåm treffer han en pensjonist som ikke får se kjæresten på to år. Og i Træna benytter en ung finanskvinne krisen til å snu opp ned på livet og følge drømmen om å flytte hjem. Lerøen skildrer også hvordan det kan være langt fra folk flest til beslutningstagerne i hovedstaden. Mange ble kanskje hardere rammet av reglene om nedstengning og manglende støtteordninger, enn av selve viruset. Fergeopprør og bunadsgerilja for fødestuer er uttrykk for frustrasjon i distriktene.

Etter hele 4 600 kilometer med asfalt, fergeleier, byer og fjelloverganger - er han ved veis ende på Nordkapp. Turen gjennom Norge viser at vi nordmenn har en unik evne til å klare oss og en fellesskapsfølelse som vokser seg sterkere med motstand.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Brasils president Jair Bolsonaro har blitt kalt «tropenes Trump» og blir satt i bås med høyrepopulistiske statsledere verden over. Sosiale medier er hans foretrukne kanal - og Gud, familien og fedrelandet er hans evangelium.

 

Bolsonaros politikk har vært et angrep på kultur og medier, miljø og menneskerettigheter, ja på selve det brasilianske demokratiet. Lenge fornektet han pandemien, og kritikerne beskylder ham for å ha hundretusenvis av koronaofre på samvittigheten. Presidenten har bånd til landets organiserte kriminelle miljøer og har uttalt at han ønsker seg tilbake til militærdiktaturets dager.

 

Hva har Bolsonaros år i presidentpalasset betydd for brasilianere flest og for demokratiet i landet? På hvilken måte sammenfaller utviklingen i Brasil med en internasjonal, høyrepopulistisk trend? Og hvordan skal Brasil bli et mer rettferdig og mindre polarisert samfunn? Disse spørsmålene forsøker forfatter Torkjell Leira og finne svar på, når han reiser i Bolsonaros fotspor. Han møter også presidenten over en frokost i Morgengryets palass.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Maps of Our Spectacular Bodies av den 26-årige debutanten Maddie Mortimer er en berørende, språklig original roman om en familie som må lære å forholde seg til det utenkelige.

Hovedpersonen Lia er en kvinne i 40-årene som er i ferd med å dø av kreft. Men det handler også om de som snart skal bli hennes etterlatte - tenåringsdattera Iris og ektemannen Harry. Harry har aldri helt greid å etablere et nært forhold til Iris, og han er vettskremt over tanken på at også hun vil forsvinne for ham når Lia dør. I tilbakeblikk skildres Lias oppvekst i en dypt religiøs familie og ungdomsforelskelsen Matthew. En annen sentral person er Lias mor, som i sin tid slo hånda av henne, men som nå angrer bittert og prøver å gjøre opp for tapt tid.

Når Lia finner ut at kreften er tilbake og at den ikke kan stoppes, prøver hun å holde fortiden, nåtiden og kroppen atskilt. Men menneskekroppen er porøs og ukontrollerbar, det samme er kreftsykdommen, som sprer seg. Etter hvert som Lia blir sykere, begynner grensene å løse seg opp. Da melder de store spørsmålene seg på - om hva det betyr å gi slipp, om tilgivelse, om det å dø i nåde.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Picador
Innbundet: nei
Sidetall: 448
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

For Sandor Lester består hver dag av det samme ritualet: Han står opp klokka fem, tar bussen, stempler inn på fabrikken og borer det samme hullet i akkurat det samme metallstykket. Alt for å tjene akkurat nok til å spise og å ha en bolig og en seng – så han kan starte på nøyaktig det samme løpet igjen i morgen.

For at ting skal endre seg, må Line dukke opp, idealkvinnen som Sandor har drømt om siden han forlot hjemlandet sitt. Hvis Line hadde vist seg, skulle han ha skapt seg en fremtid som forfatter, under navnet Tobias Horvath.

Den dagen livet endrer seg for Sandor Lester, er det imidlertid ikke fantasiens Line som stiger inn på bussen, men den virkelige. Line, hun som Sandor kjente i hjemlandet, da de begge var barn, og Tobias Horvath ikke var et pseudonym, men det reelle navnet til en liten gutt. Men den Line som nå står foran ham i kjøtt og blod, er ikke alene, hun har med en mann og et lite barn.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 123
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DUNE

DUNE: 1

Melange eller bare "krydder" er det mest verdifulle og sjeldne av substanser i universet. Og det finnes kun på én planet, den ugjestmilde ørkenplantenen Arrakis. Den som kontrollerer Arrakis, kontroller krydderet. Og den som kontrollerer krydderet, kontrollerer universet. Når ansvaret for Arrakis blir overlatt til hans Hus, må Paul Atreides reise til den farlige planeten for å sikre fremtiden til sin egen famille og hele sitt folk. Men idet mørke krefter braker sammen i en voksende konflikt, blir Paul dratt inn i en skjebnekamp større enn han noensinne hadde forestilt seg.Og hans reise vil endre alt.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 665
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

INDIA

A HISTORY IN OBJECTS

An authoritative visual history of one of the world's oldest and most vibrant cultures, drawing on South Asian art and artefacts from prehistory to the present.

Arranged chronologically, and abundantly illustrated with expertly selected objects, this superb new overview connects today's India with its past. Early chapters uncover prehistoric objects from 1.5 million years ago, examine artefacts from the Indus Civilization, and follow the emergence and transmission of Buddhism, Jainism, Hinduism and Sikhism, as well as the incoming religions of Zoroastrianism, Islam and Christianity. During the medieval era, skills related to temple-building and sculpture-production in stone and bronze developed. From this remote period up to the present day, pilgrimage has been an important part of the spread of social, political and religious ideas. With the rise of the Mughals, the last Muslim dynasty of India, India once more became a leading economic power. The development of a distinct Mughal style can be traced in paintings, hardstone carving and metalwork. Following the advent of Europeans in India in the early Mughal period, trade in spices, textiles and other luxury goods increased. Later, in the 19th century, under British rule, much of South Asia became part of a national and international trade complex that saw Indian goods exported throughout the world. Modernism and political independence in the 20th century saw the fresh assertion of Indian culture through cinema, dance and music.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

PUTIN'S WORLD

RUSSIA AGAINST THE WEST AND WITH THE REST

How did Russia manage to emerge resurgent on the world stage and play a weak hand so effectively? Is it because Putin is a brilliant strategist? Or has Russia stepped into a vacuum created by the West’s distraction with its own domestic problems and US ambivalence about whether it still wants to act as a superpower? Putin’s World examines the country’s turbulent past, how it has influenced Putin, the Russians’ understanding of their position on the global stage and their future ambitions — and their conviction that the West has tried to deny them a seat at the table of great powers since the USSR collapsed.

 

This book looks at Russia’s key relationships — its downward spiral with the United States, Europe, and NATO; its ties to China, Japan, the Middle East; and with its neighbors, particularly the fraught relationship with Ukraine. Putin’s World will help Americans understand how and why the post-Cold War era has given way to a new, more dangerous world, one in which Russia poses a challenge to the United States in every corner of the globe — and one in which Russia has become a toxic and divisive subject in US politics.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Twelve
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

SILENT REBELS

POLISH SYMBOLISM AROUND 1900
Nerina Santorius
Med fler...

A discovery: Polish Symbolism between decadence and a new beginning The turn of the century was a golden age for Polish art. The publication shows about 130 masterpieces of painting from this era between decadence and a new beginning and describes its roots in Polish history, culture and nature as well as the close connections with the European art scene.

Polish painting in around 1900 carries us into a world of myths and legends, into dream-like landscapes, old traditions and customers, into the depths of the human soul. In a nation without its own state - until its independence in 1918 Poland was divided between Russia, Prussia and Austria-Hungary - a young generation of artists emerged to renew painting. They gave it a common identity, but joined forces at the same time with the European avant-gardes.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Hirmer Verlag
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

PROLETARIAN CHINA

A CENTURY OF CHINESE LABOUR

In 2021, the Chinese Communist Party celebrated a century of existence. Since the Party's humble beginnings in the Marxist groups of the Republican era to its current global ambitions, one thing has not changed for China's leaders: their claim to represent the vanguard of the Chinese working class.

Spanning from the night classes for workers organised by student activists in Beijing in the 1910s to the labour struggles during the 1920s and 1930s; from the turmoil of the Cultural Revolution to the social convulsions of the reform era to China's global push today, this book reconstructs the contentious history of labour in China from the early twentieth century to this day (and beyond).

This will be achieved through a series of essays penned by scholars in the field of Chinese society, politics, and culture, each one of which will revolve around a specific historical event, in a mosaic of different voices, perspectives, and interpretations of what constituted the experience of being a worker in China in the past century.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 880
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

LAST FUTURES

NATURE, TECHNOLOGY AND THE END OF ARCHITECTURE

In the late 1960s the world was faced with impending disaster: the height of the Cold War, the end of oil and the decline of great cities throughout the world. Out of this crisis came a new generation that hoped to build a better future, influenced by visions of geodesic domes, walking cities and a meaningful connection with nature. In this brilliant work of cultural history, architect Douglas Murphy traces the lost archeology of the present day through the works of thinkers and designers such as Buckminster Fuller, the ecological pioneer Stewart Brand, the Archigram architects who envisioned the Plug-In City in the ’60s, as well as co-operatives in Vienna, communes in the Californian desert and protesters on the streets of Paris. In this mind-bending account of the last avant-garde, we see not just the source of our current problems but also some powerful alternative futures.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 229.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.