NYHETSBREV - 2022-07-01

Nyheter fra Tronsmo!

God sommer! 

Våre åpningstider er uforandret:

Man - Ons : 09.00 - 17.00

Tor - Fre : 09.00 - 18.00

Lørdag : 10.00 - 16.00

 
Rilkes hovudverk i norsk tolking av Jon Fosse.

Rainer Maria Rilke (fødd 1875 i Praha, død 1926 i Sveits) vert rekna som ein av dei aller viktigaste moderne tyskspråklege lyrikarane. Med sin bakgrunn i det tyskspråklege miljøet i Praha, som også Franz Kafka var ein del av, skreiv han fram ein unik forfattarskap. Hovudverket hans, «Duino-elegiar», ligg no føre på norsk i tolking av Jon Fosse. I år er det hundre år sidan det kanskje viktigaste året i historia til den modernistiske diktinga. I 1922 var Rilke etter ti års arbeid ferdig med «Duino-elegiar», same året gav T.S. Eliot ut «Det aude landet» og James Joyce «Ulysses». Jon Fosse har svært lenge vore oppteken av Rainer Maria Rilke og har også tidlegare attdikta tekstar av Rilke.

Kven, om eg skreik, høyrde meg då i englanes
ordnar? og set at ein tok meg brått
til sitt hjarta: eg ville forgå
av hans sterkare nærvær.
For det vakre er ingenting anna
enn det skræmandes byrjing,
som vi berre held ut,
og held slik av, fordi det lognt lèt vera
å øydeleggja oss. Kvar engel er skræmande.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 62
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

En liten jente blir sendt til et barnløst par på den irske landsbygda, uten å vite når hun skal hjem igjen til sin egen familie. Hos de fremmede møter jenta denne sommeren en varme og en omsorg hun aldri har opplevd før, og begynner forsiktig å blomstre. Så avsløres en hemmelighet som viser henne hvor skjør idyllen er.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 79
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

BERLIN

LIFE AND LOSS IN THE CITY THAT SHAPED THE CENTURY

Gjennom 1900-tallet sto Berlin i sentrum av verden. Denne delen  av historien blir ofte sett på som separate hendelser: lidelsene under første verdenskrig, den kosmopolitiske byen med vitenskap, kultur og seksuell frihet, økonomisk nedgang nazistenes fremvekst, ødeleggelsene under andre verdenskrig, og en by delt i to ideologier. Men folk lever ikke livene sine i faste tidsepoker. En epoke slutter, likevel fortsetter folket – eller prøver å fortsette – omtrent som de gjorde før. Denne boka forteller historien om byen sett gjennom øynene til innbyggerne i gatene, ikke dens herskere.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 438
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Plagues upon the Earth er en monumental historiebok om menneskene og deres bakterier. Det er en storslått fortelling med utgangspunkt i banebrytende genetikk. Kyle Harper forklarer hvorfor menneskehetens unikt farlige hav av sykdommer er forankret dypt i vår evolusjonære fortid, og hvorfor dens vekst akselereres av teknologisk fremgang. Han viser at historien om sykdom er viklet inn i historien om slaveri, kolonialisme og kapitalisme, og avslører de varige effektene av historiske sykdommer gjennom mønstre i rikdom, helse, makt og ulikhet.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Princeton University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 690
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

I Strö aska över ditt huvud fortsätter Peter Handberg sina resor i spåren av Förintelsen och ett svunnet judiskt liv i Östeuropa. Ett stort antal vittnen ger röst åt sina upplevelser av det ofattbara, men också åt ett myllrande folkliv, en kultur och ekonomi före andra världskriget där judarna spelade en avgörande roll. Flera shtetlach [judiska byar, stadsdelar] besöks, men tyngdpunkten är förlagd till Biaystok, som en gång var ett viktigt judiskt centrum.

Först såg resan inte ut att kunna genomföras på grund av den skenande pandemin, men när den påbörjades i september 2020 var smittalen låga i Polen. Det skulle snart ändras. Färden går genom allt fler »röda zoner«. Dödstalen stiger, som ett svagt efterskalv av den massiva död som en gång sköljde över Polen. Nutid vävs samman med det förflutna.

Peter Handberg är författare och översättare. Hans senaste bok, Världens yttersta platser. Judiska spår nominerades till Augustpriset 2019. År 2020 tilldelades han Doblougska priset av Svenska Akademien.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bokförlaget Faethon
Innbundet: ja
Sidetall: 506
Språk: SE

pris: 399.00
 

 

TO LIGHT THE FLAME OF REASON

CLEAR THINKING FOR THE TWENTY-FIRST CENTURY

To Light the Flame of Reason handler om kunsten å tenke klart. Noe vi trenger mer enn noen gang i den verden vi nå lever i. Skrevet for alle som ønsker å navigere seg bedre i en verden fylt med populistiske dogmer, anti- vitenskapelige holdninger og pseudofilosofi. Forfatterne Christer Sturmark og Douglas Hofstadter gir leseren et sett med enkle verktøy for klar tenkning, samt en dypere forståelse av vitenskap, sannhet, naturalisme og moral. Den gir også innsikt i ekstremismens og fundamentalismens utbredte problemer – og forslag til hvordan verden kan bevege seg mot en ny opplysning.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Prometheus Books
Innbundet: ja
Sidetall: 392
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

«Stjerner og måner og bedehussanger, tanter og onkler og reker og vin.» Sitatet er fra den første singelen til Halden-bandet Onkel Tuka: «Snart blir jeg henta av Gud», fra albumet Geriljagress. Plata inneholder en frisk blanding av bluegrass, punk og religiøsitet, og er startskuddet på et musikkeventyr fra Østfold som fortsatt lever i beste velgående. Bandet leverer forrykende konserter, og på Geriljagress klarer de å framstå like energiske som på scenen. Tekstene gir alltid mye godt å tygge på, og bidrar kraftig til at Geriljagress er en plate man ikke blir ferdig med.  

 

Levi Henriksen er forfatter og musiker fra Kongsvinger. Han har skrevet romaner, noveller, dikt, reiseskildringer og annen sakprosa – og musikk er hele veien en viktig side ved forfatterskapet. Henriksen slo igjennom med Snø vil falle over snø som har falt i 2004, og året etter begynte han å spille bass igjen, etter en lengre pause fra musikerlivet. I de siste årene har han høstet gode kritikker for platene med bandet Babylon Badlands.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Falck Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 176
Språk: NO

pris: 200.00
 

 

I 1988 hadde det hardtspillende boogierockbandet Backstreet Girls allerede slitt ut to vokalister. Så var en tredje på plass bak mikrofonen, og alt klaffet. Boogie Till You Puke introduserte en av norsk rocks mest klassiskeline ups til platekjøperne: Petter Baarli (gitar), Bjørn Terje Baarli (trommer), Pål Kristensen (bass) og Bjørn Müller (vokal). Boogie Till Yuo Puke ble sendt ut til pressen med spypose som ekstramateriale, og inneholder perler som "Bondage Boogie", "Hangover in Hamburg" og "Boys Don't Go".


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Falck Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 122
Språk: NO

pris: 200.00
 

 

Gro Dahle er en av Norges mest leste poeter, og i 2022 fyller hun 60 år. Dahle skriver dikt som kan være tett på hverdagslivet og himmelske på én og samme tid, hun skriver om hunder, hus, søstre, sorg, forelskelse, hvalen, snøen, geirfuglen og jula. Diktene hennes leses av et bredt publikum, og med denne skattekista av en bok har alle lesere anledning til å finne nye favorittdikt.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 791
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

En ung kvinne ser et teaterstykke om murens fall og er den eneste sorte kvinnen i en fullsatt teatersal. Hun sitter med kjæresten sin ved en badeinnsjø i Brandenburg og ser fire nynazister komme mot dem. På et hotellrom i New York ser hun Trump vinne valget og kjenner på en økende frustrasjon over tidsånden.

I en roman skrevet i intervjuform, forsøker den navnløse hovedpersonen å finne sin egen identitet. Mellom lange netter i Neukölln og en kasse med gamle fotografier, prøver hun å forstå sin familie: Hennes mor, som var punker i DDR og aldri fikk den friheten hun drømte om; hennes mormor, som fant frihet i tilværelsen som partisoltat; hennes far, som ble sendt fra Øst-Tyskland tilbake til Angola - og hennes tvillingbror, som kastet seg foran toget som 17-åring.

Olivia Wenzels originale debutroman handler om livsglede, ensomhet og knuste hjerter - om rollene som samfunnet tildeler deg, og om jakten på noe, og noen, å speile seg i.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 297
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Etter angrepet på Utøya 22. juli 2011 var AUF fast bestemt på «å ta øya tilbake». Det skulle vise seg å bli en komplisert prosess. De fysiske og psykiske skadene var enorme, og protestene var ofte voldsomme. Denne umulige oppgaven ble i all hovedsak lagt på en persons skuldre, Jørgen Watne Frydnes.

Ingen mann er en øy gir oss et unikt innblikk i hvordan den konfliktfylte prosessen har vært for tusenvis av etterlatte, pårørende og overlevende, med en liten øy i Tyrifjorden i sentrum. I dag er Utøya, med daglig leder Jørgen Watne Frydnes i spissen, i toppsjiktet av historieformidlingssteder i verden. Det nye Hegnehuset, som omkranser det gamle Kafebygget der 13 mennesker ble drept, er flere ganger kåret til et av verdens viktigste nye bygg.

I Ingen mann er en øy blir leseren tatt med på ettertenksomme gåturer rundt Utøya gjennom fire årstider, der det vakre og det grusomme går hånd i hånd, og der fortiden avdekkes lag for lag. Hvordan har det vært mulig å skape noe meningsfylt ut av det meningsløse?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 222
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Alle varige nasjoner i verden har et tidsmessig og stedlig utgangspunkt for sin tilblivelse. For Norge har årstallet tradisjonelt vært ca. 872 og i Hafrsfjord i Sør-Rogaland. Landets første betydningsfulle konge regnes som Harald Hårfagre og den første store rikssamlingskongen.

Ved å delta på de to store minnehøytidelighetene for rikssamlingen i 1872 og 1972 har kongehus og regjering legitimert en tverrpolitisk tradisjon for at opphavet til Norge som nasjon er knyttet til kong Harald Hårfagre. I denne boka får vi noen nærbilder av flere minnefester for Norges fremvekst som selvstendig rike. I 2022 markeres 1150-årsdagen for rikssamlingen.

Boka er den første i sitt slag som på objektivt vis prøver å samle trådene i ulike syn på Norges tilblivelse. Det er et slags kortfattet oppslagsleksikon for å bli kjent med en dramatisk historie som utgjør landets røtter. Den er et must for alle som vil ha solid bakgrunnskunnskap om hvordan Norge ble Norge. Som professor i historie ved Universitetet i Bergen Knut Helle skrev i 1972: «Vi trenger å jubilere for vi trenger å knytte vår identitet ikke bare til vår egen tid, men også til fortiden. Prøv å gjøre tankeeksperimentet at fortiden er borte - det er som å lide et hukommelsestap. Historien er en del av vår erfaring.»

Boken er en utvidet og revidert utgave av Hafrsfjord og den norske rikssamlingen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Saga bok
Innbundet: nei
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

SOULLESS

THE CASE AGAINST R. KELLY

The essential account of R. Kelly's actions and their consequences, a reckoning two decades in the making. In 2000, Chicago journalist and music critic Jim DeRogatis received an anonymous fax that alleged that R. Kelly had a problem with "young girls." Weeks later, DeRogatis broke the shocking allegations-that the R&B superstar had groomed, sexually abused, and paid off young girls-wide open. Still, Kelly's career flourished. No one seemed to care: not the music industry, not the culture at large, not the parents of numerous girls. For more than 18 years, DeRogatis stayed on the story. Soulless: The Case Against R. Kelly is a work of tenacious journalism and cultural criticism. It tells the story of Kelly's career and DeRogatis's investigations, bringing the story up to the moment when things finally seem to have changed.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Abrams
Innbundet: nei
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

Relaxed, flexible home cooking from Yotam Ottolenghi and his superteam.

Whether they're conjuring up new recipes or cooking for themselves at home, the Ottolenghi Test Kitchen team do what we all do: they raid their kitchens. But then, they turn whatever they find into approachable creations with an 'Ottolenghi' twist.

This instinct is in perfect sync with recent times, when we've all been standing in front of our kitchen shelves, our cupboards and our fridges, wondering what to cook with what we've got; how to put a can of chickpeas or a bag of frozen peas to good use, instead of taking an extra trip to the shops.

For the first time, the team welcome us into their creative space. These dishes pack all the punch and edge we expect from Ottolenghi, but offer more flexibility to make them our own, using what we've got to hand. There's the ultimate guide to creamy dreamy hummus, a one-pan route to confit tandoori chickpeas and a tomato salad that rules them all.

This book is all about feeding ourselves and our families with less stress and less fuss, but with all the 'wow' of an Ottolenghi meal. It's a notebook to scribble on and add to, to take its ethos and absolutely make it your own. This is how to cook, the OTK way.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Ebury Press
Innbundet:
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE WOK

RECIPES AND TECHNIQUES

J. Kenji Lopez-Alt's debut cookbook, The Food Lab, revolutionised home cooking, selling more than half a million copies with its science-based approach to everyday foods. For fast, fresh cooking for his family, there's one pan Lopez-Alt reaches for more than any other: the wok.

Whether stir-frying, deep frying, steaming, simmering or braising, the wok is the most versatile pan in the kitchen. Once you master the basics, the mechanics of a stir-fry and how to get smoky wok hei at home, you're ready to cook home-style and restaurant-style dishes from across Asia and the West, from Kung Pao Chicken to Pad Thai to San Francisco-Style Garlic Noodles. Lopez-Alt breaks down the science behind his beloved Beef Chow Fun, fried rice, dumplings, tempura vegetables and seafood and dashi-simmered dishes.

Featuring more than 200 recipes, including simple no-cook side dishes, instructions on knife skills and pantry stocking alongside more than 1,000 colour photographs, The Wok provides endless ideas for brightening up dinner.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 658
Språk: UK

pris: 699.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.