NYHETSBREV - 2020-01-13

Tyskland, 1930-tallet. Ved bredden av en innsjø utenfor Berlin bygger en arkitekt et sommerhus til sin unge hustru. Huset har forseggjorte detaljer: fargede glassvinduer, en jernfugl smidd på balkongrekkverket, en skjult dør i kleskottet på soveværelset. Huset er omringet av en frodig hage og er tenkt som et sted for rekreasjon og hvile. Det henger imidlertid mørke skygger over landskapet og menneskene som skal komme til å bo der: en ung kvinne har druknet seg i innsjøen, de jødiske naboene forsvinner én etter én, Den røde armé raserer huset og hagen, en kvinne gjemmer seg i kleskottet i krigens kaotiske siste dager, en ung østtysk student forsøker å svømme til frihet i vest, et ektepar returnerer fra brutalt eksil i Sibir. Sommerhuset står støtt gjennom alle omveltninger og skiftende eierskap - til det ikke lenger gjør det.

"Hjemsøkelse" er en fortettet og fascinerende beretning om Tysklands nyere historie, fortalt gjennom gjenstandene og landskapene som overlever et menneske. Det er en fortelling om et mørkt århundre, men også om dets uendelige timer med hverdag.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 169
Språk: NO

Utsolgt
 

 

BEVISET

CLAUS OG LUCAS 2

Beviset er en roman om atskillelse, følger av krig og å leve i et samfunn der løgnen blir satt i system. Den er andre bok i Agota Kristofs romantrilogi, en moderne klassiker i europeisk litteratur.

Etter tvillingbrorens forsvinning over grensen er Lucas alene, forvirret og fra-revet en del av seg selv. Han forsøker å gjøre det gode i et land der det onde har tatt styringen, og der menneskene slåss med traumene etter krigen. Det eneste som vitner om livet med broren, er historiene som er nedskrevet i den store skriveboken.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 168
Språk: NO

pris: 339.00
 

 

"Alle sanger handler om deg" består av entusiastiske og personlige essays om musikk. Noen går helt tilbake til barndommen i Bergen og den unge Lerches nesten selvutslettende forhold til A-ha og Morten Harket. Andre tar for seg senere helter som Prefab Sprout, Fiona Apple og Milton Nascimento. Det er også gjort plass til konsertopplevelser i USA, med blant annet St.Vincent, Beyoncé og Kygo. Og det løpes langt, i Los Angeles, med ambient på øret.

Ifølge Lerche finnes det ingen guilty pleasure i musikken. Bare pleasure. Vel så viktig som musikken vi kjenner og elsker, er de mer tilfeldige musikalske møtene utenfor komfortsonen. Det er heldigvis slik at musikk som noen kan finne ubrukelig kan bety alt for naboen, eller millioner av mennesker. Denne bokens tekster omfavner dette.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Hisham Matar var bare 19 år da han oppdaget Sienaskolen og mesterverkene som en gang ble skapt der. Gjennom alle år og kanskje særlig da faren forsvant, har skolen representert håp og trøst for ham. Han har, sier han, vendt seg mot de store kunstnerene fra Siena slik en religiøs vender seg mot Mecca, Roma eller Jerusalem.

24 år senere drar han endelig til Siena og bor der en måned. I boken A Month in Siena beskriver han byen og hvilken voldsom effekt den har på ham. Han synker ned i maleriene, reflekterer over sorgens vesen og kontemplerer over forholdet mellom kunst og liv.

.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 118
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

Denne boken er en illustrert samling sitater fra skribenten, foreleseren og den innflytelsesrike feministen Gloria Steinem, og inneholder også essays som beviser hennes innsikt og viten rundt emner som relasjoner, arbeid, patriarkiet og aktivisme.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Murdoch Books
Innbundet: ja
Sidetall: 161
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

Oppfølgeren til storsuksessen Olive Kitteridge. Olive er tilbake og går gjennom personlige forandringer i et nytt tiår - noen gode og andre mindre gode. Hun er optimistisk til sitt andre ekteskap, samtidig som hun utvikler forholdet til sønnen. Småbyen Crosby er fortsatt hovedstad i Olives liv, der alle karakterene hun møter alltid blir berørt av hennes nærvær.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 348
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

 

Denne boka feirer, med sin generøse flom av bilder, Daido Moriyama som vinner av Hasselbladprisen 2019. Moriyama har hatt stor innflytelse med sin radikale og autentiske tilnærming til fotografi. "Dagboka" peker med sin tittel på hans kontinuerlige, daglige, fotografiske ekspedisjoner, som til sammen utgjør et verk av fragmenter, tilfeldigheter og kaos. Bildeproduksjonen hans er enorm, og selv om flere av bildene hans har blitt ikoniske og har vært vist i flere bøker og utstillinger, er det alltid mulig å finne flere ukjente arbeider. I boka presenterer Sandra Phillips et overblikk og en analyse av arbeidet hans, og det fins kortere personlige notater fra mennesker som har møtt og arbeidet med ham opp gjennom årene: Simon Baker, Mark Holborn, Hervé Chandès, Nick Rhodes og Ishiuchi Miyako. 
 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: WALTHER KÖNIG
Innbundet: ja
Sidetall: 246
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

THE LIVES OF LUCIAN FREUD

YOUTH - 1922 - 1968

Forfatter William Feaver skriver om en brilliant og vanskelig ung manns aldringsprosess; maleren Lucian Freud. Vi følger ham gjennom årene på kunstskole, hans tid i marinen under krigen, hans eventyr i Paris og øyene i Hellas i etterkrigstiden, og hans tilbakekomst til Soho hvor han sosialiserte med hertuginner og voldelige kriminelle, og var ute på byen med folk som Greta Garbo og prinsesse Margareth. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 680
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

WHO DARES WINS

BRITAIN, 1979 - 1982

Storbritannia tidlig på 80-tallet var en interessant, dramatisk, fargerik og turbulent tid. Margaret Thatcher kom på banen i '79 med en utfordrende plan om å få landet tilbake i riktig spor. Med et smittsomt engasjerende blikk forteller Dominic Sandbrook fortellingen om de korte årene som forandret nasjonen radikalt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 976
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

GOD SAVE THE QUEENS

THE ESSENTIAL HISTORY OF WOMEN IN HIP HOP

Tidligere utgitte bøker om hiphopens historie har først og fremst fokusert på menn, og har utelatt tilstedeværelsen og de store bidragene fra sjangerens kvinnelige artister. Denne boken hyller hiphopens kvinner - fra de tidlige låtene til Roxanne Shante, Lauryn Hill og Lil' Kim, til slagerne fra Queen Latifah og Missy Elliot, til idag hvor Cardi B og Nicki Minaj herjer topplistene. God Save the Queens utforsker spørsmål om kjønn, penger, seksualitet, vold, kroppsbilde, rivaliseringer, objektifisering og mer, og er et viktig journalistisk verk som endelig gir disse innflytelsesrike kvinnene den respekten de lenge har fortjent.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Dey St.
Innbundet: ja
Sidetall: 337
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Det var en sommerleir i Wisconsin, 1953, at Louie Kemp traff 12 år gamle Bobby Zimmerman, som gikk rundt med sin gitar og fortalte alle at han skulle bli en rockestjerne. Slik begynte et vennskap som skulle vare i over fem tiår.

Mens Zimmerman senere ble Dylan, bygget Kemp opp et internasjonalt firma. Senere skulle Kemp også produsere for Dylan, og turnere sammen. Dette er et Dylan-portrett ulikt noen annen, fra en som var hans nærmeste venn, kollega og samarbeidspartner gjennom en mannsalder.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Westrose Press
Innbundet: ja
Sidetall: 211
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

PARISIAN LIVES

SAMUEL BECKETT, SIMONE DE BEAUVOIR, AND ME - A MEMOIR

I 1971 hadde Deidre Bair akkurat fullført doktorgraden sin og jobbet som journalist i Paris. Hun ble kjent med Nobelprisvinner Samuel Beckett og han gikk med på at hun, til tross for at hun enda ikke hadde skrevet en biografi, skulle få skrive hans. Syv år med dyptpløyende samtaler, forskning, møter med Becketts venner og en merkelig katt- og muslek, resulterte i Samuel Beckett: A Biography. Boka vant the National Book Award og førte Bair til hennes neste prosjekt: Simone de Beauvoir. Der Beckett hadde vært tilbakeholden og hemmelighetsfull, var Beauvoir dominerende og åpen. Det var også en tilleggssdimensjon: Beckett og Beauvoir hatet hverandre, men bodde i samme nabolag. Bair ble nødt til å finne en helt egen vri, der hun unngikk den ene, så den andre, ved å gjemme seg på Paris' berømte kafeer. Det som funket for Beckett, funket overhode ikke for Beauvoir og resultatet ble svært ulike biografitilnærminger. Bairs syv år lange relasjon med den kraftfulle og vanskelige Beauvoir lærte henne en radikal ny tilnærmingsmåte samtidig som hun ble bevisst feminismen. I Parisian Lives drar Bair veksler på alle notatene sine og gir oss anekdoter og detaljer som ikke kom med i biografiene fordi det den gang ble ansett som umulig å gi ut. Menneskeligheten til disse to legendariske tenkerne blir dermed bokens nav. Samtidig er boken en personlig refleksjon rundt det skrivende livet og biografien som sjanger.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Nan A. Talese / Doubleday
Innbundet: ja
Sidetall: 347
Språk: UK

Utsolgt
 

 

KOMME TIL ORDE

POLITISK KOMMUNIKASJON 1814 - 1913

Fra 1814 til 1913 retter beboerne av «de stummes leir» seg opp og tar ordet. Først bøndene, dernest husmennene, arbeiderne, kvinnene. Men terskelen var høy for de som følte seg ubetydelige og små. Og hetsen satt løst blant de som følte seg store. «Komme til orde» er en politisk retorikkhistorie som strekker seg fra 1814, med taler i patriotisk begeistring om frihet og mannsmot, til gjennomslaget for kvinners stemmerett i 1913. Hvem sto fram, hvordan ytret de seg, og hvilken kultur var de omgitt av? Anders Johansen viser at erobring av ytringsfrihet og stemmerett er lite verdt om man ikke samtidig kan gjøre seg gjeldende som en myndig samtalepartner som blir hørt og respektert. Komme til orde handler om fordeling av retorisk makt og avmakt - et tema som bør tas på alvor også av de som interesserer seg for vår egen tids samfunnsdebatt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 951
Språk: NO

pris: 469.00
 

 

SERIOUS NOTICING

SELECTED ESSAYS

Her er, for første gang, James Woods utvalgte essays. Serious Noticing tilbyr en omfattende oversikt over hans forfatterskap i løpet av de siste tjue årene, fra den karrieredefinerende 'Hysterical Realism' til hans mer personlige refleksjoner rundt familie, religion og følsomhet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vintage
Innbundet: nei
Sidetall: 505
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Han hadde vært omgitt av rykter om overgrep i årtier. Den velkjente kulturprofilen hvis prestisjefylte klubb tiltrakk seg medlemmer fra Svenska Akademien, klubben der kunstnerskap ble født og døde. 21. november 2017 ble journalisten Matilda Gustavssons reportasje om kulturprofilen publisert i Dagens Nyheter. Atten kvinner vitnet om voldtekter, trusler og trakassering. Dette ble begynnelsen på en rekke hendelser som skulle få en av verdens tyngste kulturinstitusjoner til å slå sprekker for åpen scene. I Klubben utdyper Matilda Gustavsson sin granskning av makten i kulturverdenen og av grensen for hvor langt man kan gå i kunstens navn. Hun skriver om tiden omkring publiseringen, etterspillet der kulturprofilen blir dømt for voldtekt og om motsetningen i Akademien.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pilar forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 239
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.