NYHETSBREV - 2018-05-19

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Boklansering - Norske kvinners liv og kamp

Torsdag 24. mai kl. 17.00

Norge er i dag et av verdens mest likestilte land, men hvordan kom vi hit og hvem er det vi står på skuldrene til? Bodil Chr. Erichsen er ferdig med bind 2 i Norske kvinner liv og kamp 1850-2000, og
intervjues av journalist Eva Nordlund om historiske tema sett i et kjønnsperspektiv, som ekteskap, moderskap, abort, prostitusjon, det kjønnsdelte arbeidsmarkedet, idrett, krig og fred.
Velkommen til samtale og boksignering.
Norge er i dag et av verdens mest likestilte land. Slik har det ikke alltid vært. Hvordan kom vi hit? Hvem er det vi i dag står på skuldrene til?

Dette er andre bind i Bodil Christine Erichsens store kvinnehistoriske verk. Der første bind inneholder en kronologisk oversikt over kvinnekampens ulike perioder, gir denne boka en grundigere framstilling av noen emner som strekker seg gjennom alle periodene. Erichsen loser oss gjennom følgende temaer med kvinneperspektiv: ekteskap, moderskap, abort, prostitusjon, det kjønnsdelte arbeidsmarkedet, idrett, krig og fred.

Resultatet er en bok som opplyser og engasjerer, og bør leses av alle som er opptatt av historie, kjønn og kvinnekamp.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Res publica
Innbundet:
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

En kvinne på et fly lytter til den fremmede i setet ved siden av henne. Han forteller henne sin livshistorie; om arbeidet hans, ekteskapet, og den rystende natten han begravde familiens hund. Denne kvinnen er Faye, som nå er på vei til Europa for å promotere boken hun nettopp har utgitt. Hun ankommer sin destinasjon, og de samtalene hun holder med menneskene hun møter - om kunst, om familie, om politikk, om kjærlighet, om sorg og glede, om rettferdighet og urettferdighet - inneholder de mest vidtgående spørsmål et menneske kan stille seg. 
Disse samtalene, den siste av dem med hennes sønn, føres dramatisk og majestetisk frem til en vakker konklusjon.

Kudos er siste bok i Rachel Cusks Outline-trilogi.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

ALL GATES OPEN

THE STORY OF CAN

Her presenteres den fullstendige historien om CAN, under diskusjon det mest innflytelsesrike avant-garde bandet på slutten av det tyvende århundre. To bind i én utgave, illustrert med kunst og fotografier som aldri før har blitt publisert fra bandets arkiv.
I Bok 1, All Gates Open, gir Rob Young oss den fulle biografien til bandet som dukket opp i forkant av det som ville bli kalt Krautrock-scenen på slutten av 60-tallet i Köln. CANs studio- og liveopptredener satte fyr på hele tiåret som fulgte, og etterlot seg en arv som stadig gir gjenklang idag innenfor hip hop, post rock, ambient og mange andre sjangere. Her bygges det på intervjuer av alle de grunnleggende medlemmene i bandet, såvel som deres venner og kollegaer i musikkindustrien. 
Bok 2, Can Kiosk, er satt sammen av Irmin Schmidt, et grunnleggende medlem av bandet, som en collage, en teknikk lenge assossiert med CANs tilnærming til musikk. Dette er en muntlig historie om bandet, inspirert av andre musikere som så CAN som en innflytelse. Det er også intervjuer med artister og filmskapere som Win Wenders og John Malkovitch, hvor Schmidt videre reflekterer rundt mer personlige saker og hans arbeid innenfor filmmediet. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 572
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THEY TAKE OUR JOBS!

AND 20 OTHER MYTHS ABOUT IMMIGRATION

Utvidet versjon av boken som demystifiserer 21 av de mest utbredte mytene om innvandring og politikken rundt. Aviva Chomsky utfordrer de underliggende forutsetningene som driver feilinformerte påstander om innvandrere, som radikalt endrer våre forestillinger om statsborgerskap, diskriminering og amerikansk historie. God lesning for de som vil forstå hvordan disse mytene blir brukt til å promotere aggressiv anti-innvandringspolitikk.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Beacon Press
Innbundet: nei
Sidetall: 243
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

BERENICE ABBOTT

A LIFE IN PHOTOGRAPHY

En omfattende biografi om den ikoniske fotografen Berenice Abbott. Den 60 år lange karrieren etablerte henne ikke bare som en mester innenfor fotografiet, en dokumentaristisk modernist, men også som forfatter og oppfinner, arkivist, og lærer. 
Da hun holdt på med sitt mest kjente verk, Changing New York, hvor hun dokumenterte byens utvikling, ble hun advart av en eldre mannlig mentor om at "nice girls" burde holde seg unna The Bowery. Hun fyrte tilbake: "I'm not a nice girl. I'm a photographer... I go anywhere". Denne feministiske holdningen ville karakterisere alle av Abbotts oppnåelser, enten det gjaldt de avbildningsmetoder hun oppfant under sitt virke i vitenskapsfotograferingen eller hennes ansettelse som den første fotolæreren ved The New School. Biografien inneholder over 90 fotografier, og sikrer Abbots plass i verdenshistorien som en enestående kunstner og entreprenør. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 634
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Første boken om bandet Queen som faktisk er skrevet av en av bandmedlemmene. En god samling personlige snapshots i tre dimensjoner fra bandets begynnelse tidlig på 70-tallet frem til idag, akkompanjert av gitaristen Brian May. 


Utgivelsesår: 2017
Forlag: London Stereoscopic Company
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Danny Fields så The Ramones spille for første gang på CBGBs i New York, 1974, hvorpå han umiddelbart tilbød seg å være deres manager, og ordnet dem med platekontrakt. Denne boken inneholder over 200 fotografier fra Dannys personlige samling, et skjeldent innblikk i bandet på turné, backstage og i studio, geleidet med utfyllende kommentarer fra Danny selv. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Reel Art Press
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Dette er den oppriktige memoiren av den originale rockegroupien Pamela Des Barres. Det starter med hennes tidlige besettelse av Elvis og Beatles, og hennes besluttsomhet for å møte musikerne som rocket hennes verden. Så snart hun uteksaminerte fra High School, flyttet hun til Sunset Strip og lot seg sluke av 60-tallets mange ekstaser. Herfra belyser boken glansdagene hvor hun ble nære venner med Gram Parson og Ray Davies, reiste rundt med Led Zeppelin, bodde i synd med Don Johnson, takket nei til date med Elvis Presley, og hadde affærer med folk som Keith Moon, Mick Jagger, Jim Morrison (og mange fler). Hun var en mentor og følgesvenn, designet kostymene deres, sto ved deres side under bruk og misbruk av alkohol og narkotika, og vedlikeholdt vennskap, relasjoner, brudd og alt i mellom. Dette er en bok om en kvinne i total eierskap av sin egen skjebne. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Omnibus Press
Innbundet: nei
Sidetall: 353
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

CEO SOCIETY

THE CORPORATE TAKEOVER OF EVERYDAY LIFE

CEOs (konsernsjefer) har blitt de kulturelle ikonene av det 21. århundre. Personer som Steve Jobs og Alan Sugar holdes opp som rollemodeller som sammenfatter den moderne jakten på innovasjon, rikdom og suksess. Vi lever nå, hevder Rhodes og Bloom, i et "CEO-samfunn" - et samfunn der lederskap er blitt modellen for å transformere ikke bare forretninger, men alle livets sfærer, og hvor alle fra politikere til arbeidssøkere forventes å imitere kvalitetene til den lovprisede kornsernsjefen. Men hvorfor, til og med etter kjølvannet av de avdekkede feilene under finanskrisen i 2008, fortsetter forretningsidealet å utøve slikt et grep på folkelige holdninger? Rhodes og Bloom undersøker her konsernsjefens oppstandelse, og hvordan regjeringer, kultur og økonomi er blitt påvirket av den. Denne innflytelsen har foruroligende implikasjoner for demokratiets framtid - som det fremgår i den politiske oppgangen av Donald Trump i USA - og for vår kultur som helhet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Zed Books
Innbundet: nei
Sidetall: 281
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Å FORSTÅ DYR

FILOSOFI FOR HUNDE- OG KATTEELSKERE

«Når jeg leker med katten, kan jeg da være sikker på at det ikke er den som leker med meg?» Michel de Montaigne.

Ville du forstått hunden din om den kunne snakke? Forstår katten din deg? Ved hjelp av blant andre Wittgenstein, Kafka, Heidegger, sine to katter og hunden Luna, skriver Lars Fr. H. Svendsen om dyr kan være ensomme eller uærlige, om de kan lære språk og om det er meningsfullt å tilskrive dem en moral. Å forstå dyr handler ikke bare om hvordan vi kan forstå hunder, katter, sjimpanser og blekkspruter - å lære seg å forstå dyr handler også om å forstå seg selv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Barndommen på den forblåste Brasøya på Helgelandskysten knytter et ubrytelig bånd mellom husmannsjentene Sanna og Lina ved inngangen til forrige århundre. Så blir de atskilt av storhavet. Mens Lina emigrerer til Amerika, går søsteren Sanna inn i generasjonen som bygde landet.  Hundre år etter at Lina reiste til Amerika, er Norge blitt det forjettede land for hundretusener av mennesker på jakt etter et bedre liv. Hva slags samfunn møter Marsdals vaskehjelp fra Romania? Hvordan ta vare på arven fra de som bygde landet?


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Visste du at kjøttmeiser som har vokst opp i blåmeisreir, ofte synger som blåmeiser? Eller at gulfargen på meisenes bryst kommer fra det fargestoffet som gjør høstbladene gule? I Meisenes hemmelige liv følger vi kjøttmeisen og blåmeisen gjennom et kalenderår. Andreas Tjernshaugen tar deg med inn i meisenes forunderlige verden - fra fuglebrettet i hagen til fuglekassene som forskere har satt opp i egne skogsfelt. Her får du lese om hvordan meisene lever og lærer, hvordan de velger partner, hvordan de overlever den barske norske vinteren og hvorfor de synger. Og kanskje meisene er mer lik oss enn vi tror? Atferdsforskning har i alle fall avdekket at personligheten varierer fra individ til individ slik at fugler av samme art vil oppføre seg ulikt i samme situasjon.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

"Det største av alt er at vi skaper håp. Gazas befolkning føler seg ikke glemt", skriver Jan Petter Hammervold i sin nye bok, «Fiskerne i Gaza». Pensjonisten, bestefaren og gudbrandsdølen har et brennende engasjement for Palestina, og ikke minst Gazas befolkning. I 2012 var han med om bord på seilskuta «Estelle», som i regi av Freedom Flotilla Coalition og Ship to Gaza, prøvde å bryte den israelske blokaden. Det endte med fengsel og utvisning fra Israel. I 2015 ga Hammervold ut boka «Eventyret med Estelle». Han har også vært engasjert i andre forsøk på å utfordre Israels ulovlige blokade av sjøvegen til Gaza. I 2018 setter Freedom Flotilla Coalition søkelys på situasjonen for fiskerne i Gaza. En tidligere livskraftig fiskerinæring med tilgang på gode havområder har blitt redusert til et magert fiske i til dels sterkt kloakkforurensede strandområder. Dette gjør noe med hele den palestinske befolkningen i området. Ifølge den omstridte Osloavtalen fra 1993, skulle Gazas fiskere få drive fangst ut til 20 nautiske mil utenfor kysten. Israel har ensidig og gradvis redusert dette ned til tre nautiske mil. I sin nye bok har Hammervold samlet en mengde dokumentasjon, fra langt bakover i historien og fram til i dag, inkludert sterke historier fra fiskere som er beskutt og frastjålet fiskebåter. Forfatteren kritiserer norske myndigheter og norske og internasjonale media som i stor grad «godtar» det som skjer. Blant temaene som tas opp, er også gass- og oljefunn i havbunnen utenfor Gaza, og hva dette betyr i det store bildet. Hammervolds hensikt med boken er klar: - Målet - drømmen - er å bidra til at befolkningen på Gazastripen kan få det samme forholdet til sin kystlinje som folk over hele verden har hatt siden vi mennesker ble i stand til å bygge flytende farkoster.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Rødt!
Innbundet: nei
Sidetall: 280
Språk: NO

pris: 255.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.