NYHETSBREV - 2015-12-03

FOTOBØKER TIL JUL!

Fotoavdelingen på Tronsmo er nå toppa opp med lekkerbiskener, og klar for å bli inntatt av sultne fotobokelskere! Vi har stort og smått, smalt og bredt; norske og utenlandske selvpubliserte i små eksklusive opplag, mye ferskt fra utsøkte fotoforlag som f eks Journal og Mack, store klassikere og unge ukjente i skjønt selskap. Her kommer en liten liste med store tips. Resten finner du hos oss. Velkommen!

NB: for bestilling av bøker som skal sendes: postens utsendelsesfrist før jul er 16. desember.
En av fotohistoriens mest berømte bøker, med de beste av Cartier-Bressons tidlige bilder. Publisert i 1952, med omslag dekorert av Henri Matisse. Har siden påvirket generasjoner av fotografer, og bildene har blitt en del av verdens kollektive hukommelse.

 

Denne nyutgivelsen er en faksimile av den originale boken, og kommer i en boks med et heftet essay om bokens historie.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: steidl
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

Utsolgt
 

 

I 2015 er det 150 år siden Anders Beer Wilse ble født. For første gang er hans fantastiske norgesbilder samlet i en egen bok. 

Wilse. Mitt Norge er et stykke norgeshistorie i bilder, formidlet gjennom fotografier han tok fra 1892 til 1945. Ingen annen norsk fotograf har bidratt sterkere til å prege vårt bilde av det Norge som vokste frem i første halvdel av det 20. århundret. Han er nasjonsbyggeren i norsk fotografi. Fotografens dokumentasjon av Norge er samtidig blitt grunnmotiver i den norske selvforståelsen. 

Bokens kapitler er fordelt på ulike temaer som vinterlandet, barnas århundre, kraftutbygging, byfotografier, Bergensbanen m.m., og bringer oss tett på Wilses ulike fotograferingsmåter, som øyeblikksfotografi, illustrerende sjangerfotografi m.m. - nye motivvalg og ideer om et fortellende og personlig fotografi som skapte nye bilder av Norge. 

Boken er resultatet av et unikt samarbeid mellom de ulike Wilse-eierne, med Norsk Folkemuseum, Nasjonalbiblioteket og Teknisk Museum i spissen. Viljen til å benytte jubileet til løfte frem Norges mest betydningsfulle fotografiske arv til nye generasjoner, har gjort det mulig å produsere en praktbok som viser Norge slik Wilse så det, slik at vi alle får se dem: de beste bildene av Norge.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 351
Språk: NO

Utsolgt
 

 

HOLD STILL

A MEMOIR WITH PHOTOGRAPHS

Sally Mann (f. 1951) er en av vår tids mest innflytelsesrike fotografer. Mann er kjent for sterke og kontroversielle bilder, med motiver som råtnende lik og sine egne barn i private situasjoner. Få fotografiske arbeider er mer bejublet i dag enn fotoseriene og bøkene Immediate Family og What Remains, samtidig som enkelte kritikere har fordømt dem som groteske, selvutleverende og til og med barnepornografiske.

Manns kompromissløse holdning har ført til både kunstnerisk suksess og sterke kontroverser. I denne rikt illustrerte selvbiografien skriver hun om oppveksten i sørstatene og om sterke impulser som har preget henne som kunstner, fra familieskandaler til rasekonflikter.

"Hold Still is a wild ride of a memoir. Visceral and visionary. Fiercely beautiful. My kind of true adventure.”  –Patti Smith


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Little Brown
Innbundet: ja
Sidetall: 482
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Denne fotoboka er utgitt som katalog til utstillingen med samme navn på Moderna Museet i Stockholm:

Den amerikanske fotografen Francesca Woodman (1958-1981) skapte i løpet av noen intensive år før sin altfor tidlige bortgang en samling fascinerende fotografiske bilder.

Woodman undersøkte spørsmål omkring identitet, kjønn, seksualitet og kropp. Motivene er intime, og inntrykket forsterkes av bildenes mindre format. I produksjonen fins en rekke portretter der fotografen har brukt seg selv og venner som modeller. Modellene er ofte plassert bak møbler og andre innredningsdetaljer, eller bildene kan være uskarpe og personene derfor halvt skjult. Fotografen arbeidet ofte i miljøer som rivningshus, og hun brukte ofte speil og glass, noe som skaper en surrealistisk, noen ganger klaustrofobisk følelse.

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Moderna Museet
Innbundet: ja
Sidetall: 229
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Anders Petersen er en av Europas mest anerkjente fotografer, med sine svart/hvitt-portretter av mennesker på kanten av samfunnet, som har brent seg fast i netthinnen på alle som har sett bildene hans. I dette strålende verket, den definitivt største monografien i hans navn til dags dato, er det samlet mer enn 250 av hans mest kjente og beste foto. I tillegg har Hasse Persson, tidligere leder ved Hasselblad Center og direktør ved Båros Kunstmueum, skrevet en kort og konsis biografi om Petersen.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Max Ström
Innbundet: ja
Sidetall: 383
Språk: SE

pris: 649.00
 

 

Prosjektet handler om hvordan fotografen opplever at kvinnerollen i norden er i konstant utvikling, mens morsrollen ikke endres like fort, og hvordan dette skaper en ambivalens for mange kvinner. Hun foretar en fotografisk reise gjennom sitt eget liv, og prøver å forstå hva som skjer med identiteten og selvbildet når vi får barn.

Hun undersøker hvordan scenografien for moderskapet allerede er satt lenge før et barn er født, og hvordan barnets inntreden i verden gjør at vår egen historie og det faktum at tiden går blir mer synlig. Nye grener legges til familietreet, barna finner sin egen plass i historien og setter sine egne fotspor.
 

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 88
Språk: UK

pris: 349.00
 

 
Kjent for sine portretter av ensomme amerikanere i tidligere bøker, har Alec Soth nå vendt kameraet mot samfunnslivet i landet. Han har reist rundt i stat etter stat som avisreporter for sin egenpubliserte avis, The LBM Dispatch, og på oppdrag for The New York Times og andre. Han har deltatt på hundrevis av møter, dansetilstelninger, festivaler og sammenkomster på leting etter menneskelig interaksjon i de virtuelle sosiale nettverkenes tidsalder. I Songbook har han tatt bort disse bildenes nyhetskontekst for å belyse den grunnleggende lengselen etter tilhørighet som de viser.

Fragmentert, morsom og trist - et lyrisk bilde av spenningen mellom amerikansk individualisme og ønsket om å være forent.

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 699.00
 

 

"Helt fra begynnelsen av var nesten hver eneste tilsynekomst han gjorde katastrofal... Katastrofe er hans måte å operere på, og hans sentrale styringsinstrument." (Fritt oversatt etter filosof Adi Ophirs etterord.)

Vold, katastrofe og krigens absurditet er utfyllende dokumentert i The Archive of Modern Conflict, den største samlingen av fotografier i sitt slag i verden. Adam Broomberg og Oliver Chanarin har i sitt siste arbeid gått gjennom dette arkivet med Adi Ophirs grunnsetning for øyet; at Gud åpenbarer seg hovedsaklig gjennom katastrofe og at maktstrukturer i Bibelen korrellerer med dem i de moderne styresettene. Bilder fra arkivet er plassert inn i originalteksten, hvor ord og avsnitt er understreket, så bilder og tekst kommenterer hverandre.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 721
Språk: UK

Utsolgt
 

 

DR. STRAND

NORSK UTGAVE
Boka handler om den tidligere legen, feministen og aktivisten Kitty Strand. Det personlige bildememoaret fortelles av hennes datter, Nina Strand. Kitty og Nina planla en reise på tvers av USA som de aldri fikk tid til å gjennomføre før Kitty døde i 2001. I 2012 foretok Nina reisen sammen med sin egen datter for å gjenopplive sin mors tanker og ideer - for en siste gang.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 100
Språk: NO

pris: 350.00
 

 
Astrologien, som en gang var en akademisk disiplin, binder sammen astronomiske fenomener og hendelser i den menneskelige verden.

The Last Cosmology viser Kawadas opptatthet av kosmos. Inspirert av de apokalyptiske skylandskapene til maleren Emil Nolde har han fotografert ekstreme værforhold mellom 1980 og 2000, og som del av trilogien "The Catastrophe Trilogy" bindes dramaene i skyene sammen med slutten på to historiske æraer på jorda; Showa- æraen i Japan og slutten på det 20. århundre.

Kikuji Kawada er en anerkjent japansk fotograf, født i 1933, som bl. a. grunnla VIVO- kollektivet i 1959 sammen med Akira Sato, Eikoh Hosoe, Ikko Narahara, Akira Tanno og Shomei Tomatsu. 

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Mack
Innbundet: nei
Sidetall: 86
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Espen Rasmussen
Med fler...

Andre utgave av Norwegian Journal of Photography, som skal utgis med støtte av Fritt Ord annethvert år. Et storstilt prosjekt, ledet av Rune Eraker, Laara Matsen og Espen Rasmussen, som samler samtidsfotografer og dokumenterer Norge i dag.

Second volume of the Norwegian Journal of Photography (to be published once every two years), supported by the Fritt Ord (Freedom of Speech) Foundation, featuring the work of 8 Norwegian photographers; Terje Abusdal, Jonas Bendiksen, Tomm Wilgaard Christiansen, Anne-Stine Johnsbråten, Ivar Kvaal, Margaret M. de Lange, Mathilde Helene Pettersen, and Knut Egil Wang.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

JULIA MARGARET CAMERON

PHOTOGRAPHS TO ELECTRIFY YOU WITH DELIGHT AND STARTLE THE WORLD
Julia Margaret Cameron (1815-79) var en av de viktigste og mest innovative fotografene i det 19. århundre. Kritisert i sin egen levetid for ukonvensjonelle teknikker, nå feiret som en pioneer i portrettering. 2015 markerer 200-årsjubileet for Camerons fødsel og 150-årsjubileet for hennes første museumsutstilling - den eneste i hennes levetid - holdt på the Victoria and Albert Museum i 1865.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Mack
Innbundet: nei
Sidetall: 188
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

EN FOTOHISTORIE

FRA SYNSMASKINER TIL INSTAGRAM; PREUS MUSEUMS SAMLING

Preus museum ved Karljohansvern i Horten er i besittelse av den mest profilerte og internasjonale fotosamlingen i Norge. For 20 år siden kjøpte staten samlingen etter fotoentusiasten Leif Preus, en samling som består av både fotografier, teknisk utstyr og et omfattende bibliotek. Preus museum har siden den gang fungert som nasjonalt fotomuseum som dekker hele perioden siden fotografiets begynnelse i 1839.
Med denne boken aktiviserer Preus museum hele sin store samling, i en bred anlag fotohistorisk fremstilling, med fokus både på teknologi-, kultur- og kunstutvikling innenfor fotografiet. Boken byr på ekstraordinære møter med internasjonale størrelser og norske fotografer.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 468
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.