NYHETSBREV - 2012-02-02

THE ORIGINS OF POLITICAL ORDER (US HB)

FROM PREHUMAN TIMES TO THE FRENCH REVOLUTION


Francis Fukuyamas nye hovedverk om statsformenes opprinnelse og overlevelsesevne. Anbefales!

Hvorfor oppsto verdens første statsdannelse i Kina? Hva opprettholdt den, og hva svekket den? Hvorfor oppsto det ingen varige statsdannelser i India før mogulenes inntog? Og hvorfor oppsto demokratiet i Europa? I dette banebrytende verket viser Fukuyama hvordan staters utvikling og fall kun kan forstås i lys av historien og ved sammenligning mellom kulturer og ulike politiske tradisjoner. Han argumenterer for at statens største utfordring ikke er egoisme, men familie-altruisme og nepotisme. Ved å trekke linjer helt fra prehistorisk (!) tid til den franske revolusjon, åpner han for en vending mot biologi, arkeologi og historie, for å utvide statsvitenskapens horisont.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Farrar-Strauss-Giroux
Innbundet: ja
Sidetall: 585
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE SHALLOWS

HOW THE INTERNET IS CHANGING THE WAY WE READ, THINK AND REMEMBER

Hvordan endrer nettet måten vi tenker på?

Denne boka inneholder ny forskning på hvordan internett er i ferd med å endre hele vår tenkning i retning av en mer overfladisk forståelse. Scenarioet er skremmende, et man helst ikke vil ta innover seg, og som man gjerne vil imøtegå med argumenter som at internett er et uunværlig redskap. Nicholas Carr forklarer imidlertid her hvilke problemer vår daglige nettbruk fører til, hvorav ett nettopp er avhengigheten. En avhengighet som underminerer selvstendig tenkning, dyp tenkning og som på en farlig måte motiverer oss gjennom "instant gratification". Selv om ikke forfatteren kan ikke endre utviklingen, er The Shallows, med sin kritikk og vitenskapelige argumenter, en viktig bok for vår tid. Ny i pocket.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 276
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
Denne boka utkom så og si samtidig med at den arabiske verden eksploderte i revolusjon våren 2011, et mildt sagt aktuelt tidspunkt, ettersom omveltningene etterlot oss med mange spørsmål om hvordan vi skal forstå de islamistiske strømningene. Er islamismen en enhetlig ideologi? Er den en trussel, eller et håp om en bedre framtid?
Dette er den første boka på norsk som gir en brei innføring i hva dette fenomenet er, med utgangspunkt i dets kjerneområde Midtøsten:
  • Forfatteren tar for seg islamismens opprinnelse, dens utbredelse og de ulike retningene den består av i dag. 
  • Boka tar grundig opp problemfelt som islamismens forhold til demokrati og menneskerettigheter, knyttet til deres krav om praktisering av Shari’a, den islamske loven, bygd på Koranen og Profetens praksis.
  • Særlig diskuteres islamismens forhold til likestilling mellom kjønnene, som har framstått som det viktigste konfliktfeltet i forhold til vestlige oppfatninger om hvilken retning samfunnet bør bevege seg i.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Unipub
Innbundet: nei
Sidetall: 385
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Tronsmos bestselger i 2011.

Stopp likegyldigheten! Vær indignerte...! Denne lille pamfletten, skrevet av en 93 år gammel fransk veteran fra den franske motstandskampen under andre verdenskrig oppfordrer oss til å stoppe likegyldigheten, åpne øynene og engasjere oss. Pengenes makt har aldri vært større, og forskjellen mellom de rikeste og de fattigste er større enn noensinne. Vi må bli indignerte; tiden roper på en ny protestkultur, på opprør her og nå! Med bidrag av Bernt Hagtvet, Anders Heger og Vigdis Hjorth.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Arneberg
Innbundet: nei
Sidetall: 62
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Richard Ford, vinner av Faulkner-prisen og en Pulitzer, har her samlet mange av USAs fremste forfattere for å gå dypere i hva det vil si å jobbe. Gjennom 32 noveller av vidt forskjellige stemmer, som bl.a. Joyce Carol Oates, Alice Munro, Edward P. Jones, Annie Proulx og Richard Yates, berettes historier om hvordan flesteparten av oss bruker mesteparten av tiden sin, i alle fall fem dager i uken. En omfattende antologi som søker etter å definere arbeidets posisjon i samfunnet, og den gjør det gjennom varierte, vakre, til tider humoristiske karakterer, fra en kelner ombord på et tog til en aldrende poet som leter etter sin muse i Italia.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Harper Perennial
Innbundet: nei
Sidetall: 607
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

KONGO

HISTORIEN OM AFRIKAS HJERTE
En mesterlig blanding av reportasje, litteratur og historieverk. Den belgiske arkeologen, journalisten og forfatteren David van Reybrouck har hatt stor suksess med dette storverket. Boken gir et innblikk i slavehandelen og gummiproduksjonen på slutten av 1800-tallet, det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet, Lumumbas tragiske liv og Mobutus diktatur, og forklarer årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 588
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

SOKRATES OG SJØPUNGEN

FLUKTEN FRA KUNNSKAPEN
Et av fjorårets viktigste debattinitiativer!
Sjøpungen er et lite dyr som kan fungere som en slags advarsel mot tendenser i samfunnsutviklingen, skal vi tro vitenskapsjournalist Bjørn Vassnes. Mens sjøpungen er en larve svømmer den rundt for å finne en passende stein å slå seg ned på. Til dette trenger den en liten hjerne. Men når steinen er funnet, fordøyer den hjernen (!) og utvikler i stedet en munn som den kan bruke til å fange opp næring som kommer flytende forbi...
Ifølge Vassnes er Norge inne i en dyptgripende kunnskapskrise, som omfatter skole, akademia, media, kulturliv, byråkrati og samfunnsliv. Krisen er en del av en internasjonal trend siden 1960-tallet og ytterligere aksentuert av den digitale revolusjonen, men har fått en spesiell norsk vri som gjør at vi er intellektuelt dårligere forberedt enn andre nasjoner.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Marg
Innbundet: ja
Sidetall: 214
Språk: NO

pris: 348.00
 

 

ULIKHETENS PRIS

HVORFOR LIKERE FORDELING ER BEDRE FOR ALLE

Denne norske oversettelsen av The Spirit Level utkom i 2011 og revitaliserte debatten om sosial ulikhet. Tronsmo har anbefalt denne lenge, men gjør det gjerne igjen:

Ulikhetens pris formulerer og underbygger en tanke mange av oss har tenkt: Økende økonomiske forskjeller går ikke bare utover den fattige delen av en befolkning, men alle. Med omfattende forskning og harde fakta viser de to samfunnsmedisinske forskerne Richard Wilkinson og Kate Pickett hvordan ulikhet skaper kriminalitet, sosiale problemer, sykdom og psykisk lidelse. Slik blir hele samfunnet mindre levedyktig, uansett om veksten er stor eller liten.

(Oversatt til norsk av Poul Henrik Poulsson.)


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 428
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Fotograf Morten Andersen tilbake med vakre og røffe øyeblikksskildringer av Oslo:

"En røff og øm byskildring som lukter både piss og potteplante. En helt nødvendig bok og den eneste av året som gir deg sensorisk blåveis." - Terje Thorsen (fra kritikernes tre anbefalte 2011-bøker i Dagbladet)


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Shadowlab
Innbundet: nei
Sidetall: 288
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Geir O. Rønning
Med fler...

Temaet for dette nummeret av Agora er nyliberalisme som ideologi og politisk praksis. Inneholder artikler av Arne Johan Vetlesen, Lars Mjøset og Ole Jacob Madsen, nyoversatte og sentrale tekster av David Harvey, Wendy Brown, Pierre Bourdieu og Slavoj Zizek, samt anmeldelser av hele 14 bøker om nyliberalisme.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 378
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Dels reiseskildring, dels historiebok, og resten en undersøkelse i hvordan økonomisk vekst i to av Asias supermakter stadig vokser seg større, og nærmere hverandre. Denne utviklingen ser ut til å gå Vesten hus forbi, samtidig som dens ringvirkninger på verden er enorme. Thant Myint-U har reist gjennom et sørøstasiatisk landskap som både geografisk og økonomisk har gjennomgått radikale forandringer de siste årene. Skoger og elver blir kjøpesentre og motorveier, samtidig som skillet mellom supermaktene viskes ut. Where China Meets India ble av bransjebladet Publishers Weekly kåret som en av topp ti politiske bøker høsten 2011.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Et ballerøsk av en bok! Frank Bill debuterer med denne samlingen av 17 hardtslående fortellinger fra det sørlige Indiana, forfatterens eget hjemsted. I sentrum av historiene står menn og kvinner som lever på kanten, med loven og det som kan kalles menneskelighet, og, ikke sjeldent, befinner de seg langt forbi denne kanten. Pepret med noir-kvaliteter og dødelig treffsikkerhet tegnes bildet av et Indiana man helst ville kjørt rundt om man var på roadtrip gjennom USA.

"Good Lord, where in the hell did this guy come from? Blasts off like a frigging rocket ship and hits as hard as an ax handle to the side of the head after you've snorted a nose full of battery acid and eaten a live rattlesnake for breakfast. One of the wildest damn rides you're ever going to take inside a book"  -Donald Ray Pollock (Knockemstiff, The Devil all the Time)


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Farrar-Strauss-Giroux
Innbundet: nei
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

THROUGH THE LANGUAGE GLASS

WHY THE WORLD LOOKS DIFFERENT IN OTHER LANGUAGES
 

En Tronsmo-bestselger! Et fascinerende innblikk i språkets funksjon og evner!

Guy Deutscher trekker linjer fra oldtiden fram til idag, og tilbake igjen. Med eksempler fra fargeforståelse til kjønn tegner han et bilde av språk, som ikke bare er veldig levende, men også hvordan det påvirker vår personlighet og bevissthet.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Arrow
Innbundet: nei
Sidetall: 310
Språk: UK

pris: 189.00
 

 
22. juli kom som et sjokk på de fleste av oss. Men de som hadde fulgt med på høyreekstreme nettdebattanter lenge var ikke fullt så overrasket over at det kunne skje. Øyvind Strømmen er en av de som kjente til hva som rørte seg bak nettdebattene. I denne boka redegjør han for det ideologiske utgangspunktet for terroraksjonen, med særlig vekt på såkalt kontrajihadisme, internettradikalisering og paralleller til islamisme.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.