NYHETSBREV - 2021-06-23

«... hvordan åpner man seg for en fremmed? Hvor hardt kommer man med seg selv, hvor godt grep fester man rundt den hånden som byr seg frem? Bella måtte blunke for å forstå det, smilet i speilet, det egentlige ansiktet, det sildret iskaldt i blodet, - hvem er du egentlig?»

"Mine menn" er en litterær fantasi, fritt inspirert av faktiske hendelser. Om tjenestejenta Brynhild som på slutten av 1800-tallet emigrerte til USA og ble til Bella Sørensen, og så Belle Gunness i La Porte, Indiana. Om å gå til verdens ende, om innenfor og utenfor, om skuffelser og avgrunner, om å ikke miste seg selv, om hvem som får leve og hvem som må dø: «De som elsker med hele seg vil aldri overleve kjærligheten.»


Utgivelsesår: 2021
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 197
Språk: NO

pris: 300.00
 

 

Forlagets omtale:

I Der hjemme forteller Judith Hermann om et brudd: En gammel verden går tapt, og en ny oppstår.

Datteren er stadig ute på reise, alltid langt hjemmefra, mens hun selv skriver små brev til eksmannen der hun forteller hvordan det går, i det nye livet, ved havet i nord. Hun installerer seg alene i et tomt hus, etablerer noen famlende vennskap, innleder et forhold, spør seg om hun kan bli en innfødt. Om man er nødt til ha røtter.

Judith Hermann forteller om en kvinne som legger mye bak seg, som utvikler motstandskraft og som i det krevende landskapet i nord blir en annen. Hun forteller om minner. Og om øyeblikkene når livet tar nye veier, der veier skilles i gammelt og nytt. Og som alltid i Hermanns stilsikre, stille prosa, er det mye som ikke fortelles.

Judith Hermann (1970) har tidligere gitt ut fire novellesamlinger, deriblant Alice (2013) som ble nominert til Independent Foreign Fiction Prize. All kjærlighets begynnelse (2015) markerte hennes debut som romanforfatter, mens hun igjen var tilbake til novelleformen med Lettiparken i 2017. Hennes nye roman Der hjemme (2021) har allerede mottatt mange lovord og er nominert til Preis der Leipziger Buchmesse.

"Med Daheim har Judith Hermann skrevet historien om et brudd - og på nytt funnet seg selv som forfatter. [...] For en nydelig, i seg selv sammenfiltret roman!" Die Tageszeitung

"En bokstavelig talt fortryllende roman om å starte livet på nytt" SWR2

"Uanstrengt fanger Judith Hermann inn noe vesentlig ved vår tid: den eiendommelige tilstanden av å befinne seg i mellom" Deutschlandfunk kultur

"Judith Hermann er utvilsomt en av Tysklands største samtidsforfattere" Berlingske


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 186
Språk: NO

pris: 189.00 379.00
 

 

Forlagets omtale:

Da Tyskland invaderte Norge 9. april 1940, oppholdt den verdenskjente nobelprisvinneren og antinazisten Sigrid Undset seg i Oslo. Hun kom seg hjem til Bjerkebæk på Lillehammer, men bare ti dager senere nærmet tyske soldater seg, og Undset måtte legge ut på flukt.

Med bil, båt, tog, fly og slede reiser Undset nærmest jorden rundt. Fra Oslo til Lillehammer, oppover Gudbrandsdalen til Åndalsnes og videre til Mo i Rana. Der tar hun seg over til Sverige, før hun flykter videre til Russland og Japan. Endelig når hun USA og San Fransisco, før New York blir siste stoppested. På veien har hun fått vite at den ene av hennes to sønner har falt i krigen.

Tilbake til fremtiden ble skrevet i New York og først utgitt i USA i 1942. Den kom på norsk i 1945. Resultatet er en spontan og livfull skildring av den første tiden med krig i 1940.

«Tilbake til fremtiden gir meg eit heilt anna bilete av Undsets språk, personlegdom og idéverd, (...) kvifor gløymde vi Tilbake til fremtiden, den kanskje beste skildringa av krigsutbrotet, av den same krigen som vi aldri går lei av å lese om, der vi får ei drivande flukt jorda rundt med på kjøpet?»
Morten Strøksnes i Dag og Tid.

«Tilbake til fremtiden fortjener en plass i kanon ikke bare fordi den rommer sentral norsk krigshistorie. Undset briljerer som stilist og observatør.»
Ingunn Økland, Aftenposten


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 298
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Nowa Ruda er en liten by i Schlesien, et område som tidligere har vært en del av Polen, Tyskland og Tsjekkoslovakia. Da fortelleren flytter inn i området, oppdager hun at alle – og alt – har en historie. Med hjelp fra sin gåtefulle nabo Marta samler hun inn disse historiene: de lokale helgenene, mannen som ringer inn og vinner radioquizen hver dag, og mannen som skaper internasjonal spenning da han dør på grensen mellom Polen og Tsjekkoslovakia. Hver av historiene blir en byggestein i det enorme monumentet som er byen.

På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 303
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Zami: Carriacous benevnelse på kvinner som arbeider sammen som venner og elskere. Carriacou, denne fortryllende øya i Grenada, dette «hjemme» som Audre Lorde i oppveksten i Harlem bare hører om gjennom fortellinger fra sin mor, men som hun ikke finner på kartet. Hun lærer seg tidlig å navigere mellom identiteter, mellom hjemme her og hjemme der, å bevege seg mellom De mørke og De lyse i skoleklassen, å finne motet, selvstendigheten og kraften til å motsette seg urettferdigheten som rammet svarte, lesbiske kvinner i USA på 1950-tallet.

Zami – en ny måte å stave navnet mitt på er Audre Lordes mektige biomytografi fra 1982. Med en blanding av selvbiografi, historie og myter, skildrer forfatteren et kvinnefellesskap som strekker seg som årer gjennom livet hennes. Zami er en hyllest til kvinnene som skapte henne, kvinnene hun har elsket og kvinnene hun skal komme til å elske.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fanfare forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 292
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Mick Hardin, en krigsveteran, er hjemme på perm som nesten er over. Kona hans er i ferd med å føde, men de kommer ikke overens. Hans søsterer nylig blitt sheriff og nettopp fått sin første drapssak. Hun ber Mick om hjelp. Han har erfaring med drapsetterforskning og kjennskap til terrenget, er godt egnet til å holde seg under radaren. Chris Offutt har levert en mørk, vittig og absolutt overbevisende roman om drap og ære, med en etterforskerhelt helt ulik noen annen i fiksjon.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Grove Press
Innbundet: ja
Sidetall: 219
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Gudomliga komedier er både en historie om humor og en kritisk refleksjon over hvorvidt vi med humor blir oss selv ved å overskride oss selv. I dette trebindsverket undersøker Ola Sigurdson filosofer, forfattere og teologer som siden eldgamle tider har fordypet seg i spørsmålet om hva slags vesen et menneske må være for å oppfatte noe som morsomt.

Volum 1: Antikken til renessansen
Volum 2: Tysk romantikk
Bind 3: Kritikk av eksistensiell humor


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Glänta
Innbundet: ja
Sidetall: 1368
Språk: SE

pris: 799.00
 

 

Long admired for his impressionistic and elliptical lyrics, Buckner has more recently found himself pulling off the road to furiously write longer, fuller pieces. Here is a collection of his story-like poems gathered by haunting the public and private fringes of America: fifty studies wrung from thin motel walls and passing hallway echoes; from exchanges overheard between happy hour and closing time; from casually caustic conversations in junker parking lots and hash house booths; and from lost opportunities and vague chance meetings―but also from distant narrators caught staring off to recall what refuses to be forgotten.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Black Sparrow Press
Innbundet: ja
Sidetall: 104
Språk: UK

pris: 289.00
 

 

THE FREE WORLD

ART AND THOUGHT IN THE COLD WAR

Den kalde krigen var ikke bare en maktkonkurranse. Den handlet også om ideer, økonomiske, politiske, kunstneriske, så vel som personlige. I The Free World forteller den anerkjente forskeren og kritikeren Louis Menand historien om amerikansk kultur i årene fra slutten av andre verdenskrig og frem til Vietnam-krigen, og viser hvordan skiftende økonomiske, teknologiske og sosiale krefter setter sitt preg på sinnets kreasjoner.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Farrar, Straus and Giroux
Innbundet: ja
Sidetall: 857
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

SKYGGESPILLET

LØGN, KJÆRLIGHET OG RETTFERDIGHET LANGS NAZISTENES FLUKTRUTE

Forlagets omtale:

Den 13. juli 1949 døde Alfredo Reinhardt på Santo Spiritosykehuset i Vatikanet. Dødsårsaken ble oppgitt som alvorlig leversvikt. Men pasienten var innlagt under falskt navn. I virkeligheten het han Otto von Wächter: høytstående SS-offiser, tidligere guvernør for Galicia i dagens Ukraina og ettersøkt for drapet på over 100 000 mennesker. Hva brakte ham til Roma? Og hvorfor døde han?

Den fremstående menneskerettighetsjuristen Philippe Sands debuterte som sakprosaforfatter med den internasjonale kritikersuksessen Tilbake til Lemberg i 2016. Der fortalte Sands historien om bestefaren Leo, som rømte fra Lemberg akkurat i tide til å unngå nazistenes jødeforfølgelser, og om den internasjonale juridiske prosessen for å straffe tyskernes forbrytelser etter krigen.

Det var under arbeidet med debutboka at Philippe Sands kom i kontakt med Horst Wächter. En vennlig gammel mann bosatt i et falleferdig slott i Østerrike - og sønn av nazilederen som under krigen hadde hatt ansvaret for forfølgelsen av Sands' slektninger i Lemberg: Otto von Wächter. Da SS-mannen døde i Roma sommeren 1949, var han på flukt til Argentina - assistert av kardinal Alois Hudal, som etter krigen hjalp både Josef Mengele og Adolf Eichmann til Latin-Amerika. Av sønnen Horst får Philippe Sands tilgang til et unikt materiale av brev, dagbøker og dokumenter etter Otto von Wächter. I Skyggespillet kan Philippe Sands dermed for første gang fortelle historien om de tyske fluktnettverkene i etterkrigsårene innenfra, og om den storpolitiske dragkampen rundt flyktningene - i et Europa stadig mer preget av den kalde krigen.

Men arkivet ga også tilgang til en annen verden: Livet i en ledende nazi-familie både før, under og etter krigen. Med kjærligheten mellom Otto og kona Charlotte - hun som etter krigen gjorde alt for å redde ektemannen, og familiens ære. Og med spørsmålene til sønnen Horst, som aldri har gitt opp tanken på faren som «en god mann». Hva innhentet Otto von Wächter til slutt? Skyggespille


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Forlaget Press
Innbundet: nei
Sidetall: 477
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

HVA SKAL VI LEVE AV ETTER OLJEN?

POLITIKK OG VERDISKAPING I PETROSTATEN

På bakgrunn av en oljeavhengig norsk økonomi, drøfter boken ambisjonene om en ny og bærekraftig økonomi. Utviklingen av en ny industriplattform vil være avgjørende for en framtidig velferd uansett klimapolitiske målsetninger.

Boken diskuterer «beredskapen» for å nå dette målet ved peke på utfordringer knyttet til norsk næringsliv og næringsstruktur. Den drøfter også utfordringer med en hybrid næringspolitikk og et virkemiddelapparat som til dels er underlagt strenge avkastningskrav i et kapitalmarked lite orientert mot nyskaping.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 203
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

ISLAND - EN REISESKILDRING

BLANT SKALDER, FORSKERE OG FUGLEFANGERE - OG HVORDAN OVERLEVE PÅ EN ØY DER JORDSKORPER KRANGLER OG VANNPYTTER KOKER

Blind er bokløs mann, sier et islandsk ordspråk. I denne kulturhistoriske reiseskildringen fra Europas ytterkant møter vi fortellinger fra fortiden, da unge menn heiste seg ned langs klipper etter lundefugl. Eller hva med torskefiskere som gikk til fots eller red i dagevis for å mønstre på som mannskap, utstyrt med tynne saueskinnssko? Rutene gikk over lumske myrer og skarpe, stivnete lava-hraun som rev føtter og hover til blods. Kjenner man historiene, skimter man fortsatt skikkelsene fra fortiden.

Også nyere fortellinger dukker opp på Kirsti Jaregs reise rundt den islandske kysten. Som historien om islandsgenserens symbolske kraft og den samlende rollen den spilte under finanskrisen, og «terroraksjonen» som reddet en av Islands beste lakseelver.

I dette barske landskapet mellom vulkaner og breer, sandørkener og fosser ble sagaene til – fortellinger om ære og hevn, kjærlighet og svik. Dypest sett er også sagaene historier om dagens islendinger. For hvem er de og hvor kommer de fra?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

WORLD TRAVEL

AN IRREVERENT GUIDE

I World Travels samles et liv med erfaring i en underholdende, praktisk, morsom og ærlig reiseguide som gir leserne en introduksjon til noen av hans favorittsteder - med egne ord. Med viktige råd om hvordan du kommer dit, hva du skal spise, hvor du skal bo, og i noen tilfeller hva du skal unngå. I tillegg inneholder hvert kapittel illustrasjoner av Wesley Allsbrook.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Bloomsbury Publishing PLC
Innbundet: ja
Sidetall: 480
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Denne boken er en gave til alle som er glad i naturen vår. I Hemulens herbarium kan du lese om rundt hundre planter som er vanlige i Norden, fra blomster og gress til skogstyper og andre biotoper, illustrert med klassiske skoleplansjer. Du får du også vite hvordan man lager en plantepresse, og det er sider med plass til å oppbevare dine egne funn. Finn, plukk og tørk all verdens planter og blomster sammen med Hemulen!
Hemulens herbarium er breddfull av fengslende naturkunnskap i en tid da fokuset på flora, fauna og miljøforandringer er stadig økende.

I tillegg til artsillustrasjonene er boken også fylt av Tove Janssons lekne og vakre originaltegninger fra Mummi-universet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 109
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

REVEN OG GRISUNGEN SOMMERSPESIAL

VAFFELFISKEN OG KUMATPAKKENE

Eminent barnelitteratur, som tåler gjenlesning på gjenlesning. I denne sommerspesialen finner du "Vaffelfisken" og "Kumatpakkene". Rørviks språk, humor og fantasi passer perfekt til Dybvigs absurde, fantastiske tegninger. Passerfor barn fra ca 4 år.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 93
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.