NYHETSBREV - 2020-08-19

Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også.Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til en helt ny verdiskala, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.
Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 286
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Johanna er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden? Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Igjen skriver Vigdis Hjorth medrivende og dyptloddende om tidløs tematikk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 355
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Peter Venn bor alene i leiligheten under moren, han arbeider som oversetter ved kjøkkenbordet hjemme og går sin faste kveldstur i området rundt skogskirkegården. Han har et rikt indre liv, men det er stakkarslig sparsomt på ytre hendelser. Han kan ta seg i å lengte etter verden der ute, men først må han finne en måte å løsrive seg fra moren. Han føler seg fanget av lydene hennes, væremåten og ikke minst av hennes versjon av farens siste år; faren som gikk inn på det store soverommet da Peter var to år og ble der til han døde fem år senere. Peter har ingen minner om faren, alt han har er et stort savn.

Denne fredagen spiser Peter som vanlig kveldsmat hos moren, slik han motvillig har gjort i årevis. Han vet hvilke spørsmål han må stille, men våger han? Og kan han våge å nærme seg noen andre?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 146
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

LEVON

FROM DOWN IN THE DELTA TO THE BIRTH OF THE BAND AND BEYOND

Han sang sangene til en generasjon: "The Weight," "Up on Cripple Creek," og "Life Is a Carnival." Levon Helms historie - her fortalt gjennom fengende research og intervjuer med nære venner og musikere - er en fortelling om amerikansk populærmusikk. 

Som ung var Levon vitne til det han selv kalte "blues, country og gospel i en frontkollisjon" - og resultatet var rock'n'roll. Han ble med i Ronnie Hawkins and the Hawks alt som tenåring, før han videre var med på å spleise elektronisk sound med Bob Dylans folk-røtter, og revolusjonerte så amerikansk rock med The Band. Ikke bare bidro Helm med rytme og uforglemmelig vokal, han var The Bands sjel. 

Vi følger Levons rebelske liv på turné, fra å ha blitt buet av scenen med Bob Dylan, til legendariske Woodstock, verdensturneer, 'The Last Waltz' og forbi. "Levon" er en reise gjennom livet til mannen Bob Dylan kalte "one of the last true great spirits of my or any other generation."


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Diversion Books
Innbundet: ja
Sidetall: 376
Språk: UK

Utsolgt
 

 

SKYGGESPILLET

LØGN, KJÆRLIGHET OG RETTFERDIGHET LANGS NAZISTENES FLUKTRUTE

Den 13. juli 1949 døde Alfredo Reinhardt på Santo Spirito-sykehuset i Vatikanet. Dødsårsaken ble sagt å være alvorlig leversvikt. Men pasienten var innlagt under falsk navn. I virkeligheten het han Otto van Wächter: høytstående SS-offiser, tidligere guvernør fra Galiclica og ettersøkt for drapet på 100 000 mennesker. Hva brakte han til Roma? Og hvorfor døde han? Dette er historieskriving på sitt beste, hypnotisk, sjokkerende, umulig å legge fra seg!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 478
Språk: NO

pris: 249.00 499.00
 

 

THE HEART

FRIDA KAHLO IN PARIS

I 1938, akkurat i det hun skulle til å forlate Mexico for sin første utstilling i New York, ble Frida Kahlo knust da hun oppdaget at ektemannen Diego Rivera hadde til hensikt å skille seg fra henne. Det fulgte en lang rekke svik, hvor av det mest smertefulle av alle hans affærer, var det med hennes elskede yngre søster, Cristina. I begynnelsen av 1939 reiste Kahlo fra USA til Frankrike - hennes eneste tur til Europa, som var begynnelsen på en unik periode i livet da hun nøt suksessen på egenhånd.
 
Nå, for første gang, blir denne tidligere oversette delen av hennes livshistorie synliggjort i utsøkt detalj. Marc Petitjean tar leseren med seg til Paris, hvor Kahlo tilbringer dagene ved siden av stjerner som Pablo Picasso, André Breton, Dora Maar og Marcel Duchamp.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Other Press
Innbundet: ja
Sidetall: 195
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

GREED IS DEAD

POLITICS AFTER INDIVIDUALISM

Ideen om at mennesker i utgangspunktet er drevet av individualisme og økonomiske insentiver, og at velstand og gode samfunn kommer fra en ledelse strukturert ovenfra og ned, har dominert politikken de siste tretti årene. Denne boka viser at tidsalderen for Homo Economicus er på vei mot slutten. I stedet hevder Collier og Kay at fellesskap og gjensidighet vil være driverne for vellykkede samfunn i fremtiden - ettersom de allerede er det i noen deler av verden. De viser hvordan politikken kan reversere de bastante bevegelsene som har foregått i ytterpunktene på høyre- og venstresiden de siste årene, at senteret kan holde, og at vi kan, om vi tenker annerledes, finne et felles grunnlag til fordel for alle. Når verden kommer ut av en enestående krise, har vi sjansen til å på ny undersøke samfunnet og bygge en politikk på noe annet enn individualisme.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Lei av å stresse? Fått nok av streberkulturen? Skremt av 10.000-timersregelen? Slapp av: Som franskmennene vet, er det den beste måten å bli bedre på alt.

Hva er mindre forførende i kjærlighetslivet enn noen som prøver å forføre deg? Forførelse er kunsten å lykkes uten å prøve, og det er en lærdom franskmennene har mestret. Vi ser det i deres laissez-faire-oppdragermåte, elegante stil, gourmet-måltider og misunnelsesverdige hjemmekos. De ser knapt ut til å prøve, men resultatene er verdensberømte, takket være et visst 'je ne sais quoi' som er nøkkelen til et mer kreativt, oppfyllende og produktivt liv.

"The French Art of Not Trying Too Hard" byr på eksempler som Descartes, Stendhal , Rodin, Cyrano de Bergerac og Francoise Sagan for å vise hvordan du kan være effektiv 'a la francaise', og hvordan du enkelt kan høste belønningen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Å FORLATE EN KATT

HVA JEG SNAKKER OM NÅR JEG SNAKKER OM FAR - ESSAY

I det illustrerte essayet Å forlate en katt forteller Haruki Murakami for første gang direkte om sin egen barndom. Essayet innledes med at han og faren sykler ned til stranden med familiens katt i en pappeske. Katten skal de, uvisst av hvilken grunn, kvitte seg med der på stranden. Teksten kretser rundt faren hans, som han hadde et problematisk forhold til. Flere temaer vi kjenner fra romanene hans er med, som den gåtefulle mannsskikkelsen, krigserfaringer fra andre verdenskrig, og selvsagt katten. Essayet gir oss en idé om hvordan Murakami spinner fortellinger ut av det stoffet virkeligheten er laget av. Dette personlige essayet lar oss komme tettere på mannen og fenomenet Murakami det er umulig ikke å bli glad i.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 61
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

FRA SHAKESPEARE TIL KNAUSGÅRD

66 KLASSIKERE DU NATURLIGVIS HAR LEST

Har du noen gang følt at det er bøker du virkelig burde ha lest? At du havner i pinlige situasjoner i selskapslivet fordi du har hull i bokhylla? Her er løsningen! Janne Stigen Drangsholt (Ingrid Winter-bøkene) har i lengre tid bidratt til NRK-podkasten «Kjente bøker på 4 minutter» med stor suksess. Nå har hun slått seg sammen med tegneren Therese G. Eide («Intet nytt fra hjemmefronten»), og resultatet er en morsom, lettfattelig og overraskende nyttig innføring i 66 klassikere hentet fra hele litteraturhistorien. Homer og Astrid Lindgren, Shakespeare og Knausgård, Woolf og Mantel, gammel og ny og høy og lav: alle er representert og tilgjengeliggjort på beste vis.

Underveis ler du så du setter kaffen i halsen samtidig som du blir klokere. Etterpå kan du enkelt briljere med kunnskapen i alle sosiale lag, og ingen vil kunne avsløre at du ikke har lest bøkene...


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

FINDING DORA MAAR

AN ARTIST, AN ADDRESS BOOK, A LIFE

Etter at Brigitte Benkemoun mister sin Hermès-notatbok, kjøper hennes mann en veterandagbok på eBay. Når den ankommer, åpner hun den og finner private notater datert tilbake til 1951 - tjue sider med telefonnumre og adresser for Balthus, Brassaï, André Breton, Jean Cocteau, Paul Éluard, Leonor Fini, Jacqueline Lamba og andre kunstneriske genier fra den europeiske avantgarde.

Etter å ha innsett at adresseboken tilhørte Dora Maar - Picassos berømte "Weeping Woman", og en strålende kunstner i seg selv - legger Benkemoun ut på en to år lang oppdagelsesreise for å lære mer om denne provoserende, lidenskapelige og gåtefulle kvinnen, og rollen som hver av disse figurene spilte i hennes liv.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Getty Publications
Innbundet: nei
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

DET GÅR TIL HELVETE. ELLER?

OM KJÆRLIGHET, SORG OG RASERI I NATUR- OG KLIMAKRISENS TID

Verden med våre relativt unge sivilisasjoner har historisk sett alltid forholdt seg til endringer i naturen og klimaet. Nå står vår sivilisasjon overfor en natur- og klimakrise, på tross av - eller på grunn av - våre fremskritt som art. Dette er ikke en bok som kommer med entydige svar på kompliserte spørsmål. Boka utforsker først og fremst de kompliserte følelsene knyttet til natur- og klimakrisen. Den er et forsøk på å skrive fra hjertet og der det brenner. Et forsøk på å starte en kollektiv samtale om hvordan vi forstår oss selv som art - om hvordan vi kan tenke nytt om oss selv i en tid der vi trenger å tenke breiere. I en tid der vi trenger å utvide vår empati når store valg må tas for å sikre livsgrunnlaget til dem som kommer etter oss. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Dinamo
Innbundet: ja
Sidetall: 191
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Språk og erfaring er en samling essays om europeisk lyrikk, samt analyser av henholdsvis Ibsen og Sofokles. Gjennomgående er det tale om forfattere hvis poesi tematiserer betydningen av å finne et språk for livserfaringer og livsopplevelser som må kunne kalles ekstreme; blant annet skriver forfatteren om Gunvor Hofmo, Paul Celan, Marina Tsvetajeva, Ingeborg Bachmann og Sylvia Plath. Haugane fletter disse lesningene nennsomt sammen med beretninger om sin egen dramatiske og til dels gruoppvekkende livserfaring.
Språk og erfaring er en sterk og interessevekkende leseopplevelse.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Fra bokens bakside: "dr ane var litt for gammel til å hete akkurat det og hadde røde briller og kalkunhals er du i jobb ja er du suicidal nei ok da tenker jeg du kan fylle ut dette og så ser vi på det etterpå og så ga hun meg skjemaet med verdiskalaen 1– 4 om sex og dop og liv og død og en svart penn som jeg brukte til å krysse av 2 og 3 på alle punktene og 4 på det om gråt for det er viktig å variere litt på svarene og så rettet hun prøven min og sa at hun syntes vi skulle møtes en gang annenhver uke og den fjerde gangen vi møttes kalte jeg henne drane som i sluk på engelsk og hun sa jeg allerede hadde opparbeidet meg de verktøyene jeg trengte gjennom femten år i systemet men at jeg brukte dem feil med vilje"


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 191
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

RIGGED

AMERICA, RUSSIA AND 100 YEARS OF COVERT ELECTORAL INTERFERENCE

Den definitive fortellingen om skjult valgkampmanipulasjon, fra den kalde krigen til 2016 - og om hvorfor trusselen er større enn noen gang i 2020. Russlands innblanding i 2016 markerte bare det siste kapittelet i en historie som har vært skjult for de fleste.

David Shimer gjennomgår flere tiår med hemmelige operasjoner - av CIA, KGB og Vladimir Putins Russland - for å påvirke valgresultater

Rigged avslører nye detaljer om hva Russland oppnådde i 2016, hvordan USA reagerte og hvorfor Putin også har blandet seg inn i valg over hele kloden de siste årene. Å se på 2016 som ett slag i en mye lengre krig er avgjørende for å forstå den kritiske trusselen som i dag utgjør USAs valgsuverenitet og hvordan man kan forsvare seg mot den. Rigged, som belyser hvordan fortidens erfaringer kan brukes til å beskytte vårt demokrati i fremtiden, er en essensiell bok for lesere av enhver politisk overbevisning.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.