NYHETSBREV - 2011-12-08

TOM WAITS ON TOM WAITS

INTERVIEWS AND ECOUNTERS

Første omfattende samling av intervjuer med Tom Waits!

"Most of the things that people know about me are made up. My own life is backstage. So what you "know" about me is only what I allowed you to know know about me. So it's like a ventriloquist act... I'm not one of those people the tabloids chase around. You have to put off that smell - it's like blood in the water for a shark..." Tom Waits har aldri autorisert noen biografi over seg og gir ikke intervjuer uten videre. Noen har det likevel blitt gjennom årene, og Paul Maher Jr har her samlet rundt 50 stykker, som gir et utfyllende bildet av mannen og hvordan han ser på sine egne erfaringer.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Aurum Press
Innbundet: nei
Sidetall: 466
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

THE SHALLOWS

HOW THE INTERNET IS CHANGING THE WAY WE READ, THINK AND REMEMBER

Hvordan endrer nettet måten vi tenker på?

Denne boka inneholder ny forskning på hvordan internett er i ferd med å endre hele vår tenkning i retning av en mer overfladisk forståelse. Scenarioet er skremmende, et man helst ikke vil ta innover seg, og som man gjerne vil imøtegå med argumenter som at internett er et uunværlig redskap. Nicholas Carr forklarer imidlertid her hvilke problemer vår daglige nettbruk fører til, hvorav ett nettopp er avhengigheten. En avhengighet som underminerer selvstendig tenkning, dyp tenkning og som på en farlig måte motiverer oss gjennom "instant gratification". Selv om ikke forfatteren kan ikke endre utviklingen, er The Shallows, med sin kritikk og vitenskapelige argumenter, en viktig bok for vår tid. Ny i pocket.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 276
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Flott utgave av alle Borges' korttekster eller fiksjoner fra hans 50 år som forfatter, inkludert den mest kjente samlingen Labyrinter. Ny norsk oversettelse. Essensielt. Fantastisk. Uunnværlig.

Borges, en av det 1900-tallets aller største forfattere, skapte med sine komprimerte historier en litterær verden som ikke likner på noen annen - et univers som rommer mytologi og matematikk, arabiske legender og kinesiske oppslagsverk, detektivfortellinger og filosofiske fantasier. En fantastisk utgivelse som skriver seg inn blant de viktigste innenfor oversatt skjønnlitteratur.


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 615
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Har sorgen en begynnelse og en slutt, går den noen gang bort? Didion skrev The Year of Magical Thinking like etter at hennes mann, John Gregory Dunne, døde i 2003. Kort tid etter fulgte adoptivdatteren, Quintana Roo, etter. Etter et langt, luksuriøst og privilegert liv må tapet av venner og kjære før eller siden komme, men sjelden så konsentrert, og sjelden blir det beskrevet så sårt, vakkert og ærlig som her. Hun tar oss med enda dypere i angsten og sårbarheten som følger, frykten for ikke å kunne skrive lenger, å ikke kunne bevege seg, å glemme ting. Blue Nights er siste ledd i et forfatterskap som har vart i snart fem tiår, men som stadig overrasker og rører.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Knopf
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: UK

Utsolgt
 

 

LUCKING OUT

MY LIFE GETTING DOWN AND SEMI-DIRTY IN SEVENTIES NEW YORK
James Wolcotts memoarer fra 70-tallets New York er en blanding av møkk og mirakler. I en tid da kulturscenen hadde overfold av talenter og eksentriske karakterer, spradet Walcott inn fra Baltimores stille forstadsliv og inn i en verden av punkere, junkier og genier. Som skribent for Village Voice var han en aktiv deltager i en scene som stod for fall, men før den tid kom skulle han møte storheter som Patti Smith, Lester Bangs, Norman Mailer, Gore Vidal og mange flere. I ettertid har han også skrevet for bl.a New York Review of Books, New York Magazine og Vanity Fair, i tillegg til skjønn-og fagbøker.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Doubleday
Innbundet: ja
Sidetall: 260
Språk: UK

pris: 259.00
 

 

ALONE TOGETHER

WHY WE EXPECT MORE FROM TECHNOLOGY AND LESS FROM EACH OTHER

Teknologiens massive framskritt de siste tiår har hatt mange positive sider, og muligens like mange, enn om langt mer latente, negative. Sherry Turkle tar for seg problemstillinger med sosiale nettverk, maskiner, og det andre livet – hvordan vi skaper og lever våre liv gjennom teknologien. Hun beskriver hvordan nærhet og intimitet ikke lenger er autentiske, men blir til illusjoner, og endeløse nettverk og kommunikasjonsmåter blir en ny form for isolasjon. Boka er basert på hundrevis av intervju med både barn og voksne, den gir en ny forståelse av samfunn, intimitet og ensomhet, samtidig stilles spørsmål som er uvurderlige for vår framtid i en digital tidsalder.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Basic Books
Innbundet: ja
Sidetall: 360
Språk: UK

Utsolgt
 

 

SOKRATES OG SJØPUNGEN

FLUKTEN FRA KUNNSKAPEN
Et av fjorårets viktigste debattinitiativer!
Sjøpungen er et lite dyr som kan fungere som en slags advarsel mot tendenser i samfunnsutviklingen, skal vi tro vitenskapsjournalist Bjørn Vassnes. Mens sjøpungen er en larve svømmer den rundt for å finne en passende stein å slå seg ned på. Til dette trenger den en liten hjerne. Men når steinen er funnet, fordøyer den hjernen (!) og utvikler i stedet en munn som den kan bruke til å fange opp næring som kommer flytende forbi...
Ifølge Vassnes er Norge inne i en dyptgripende kunnskapskrise, som omfatter skole, akademia, media, kulturliv, byråkrati og samfunnsliv. Krisen er en del av en internasjonal trend siden 1960-tallet og ytterligere aksentuert av den digitale revolusjonen, men har fått en spesiell norsk vri som gjør at vi er intellektuelt dårligere forberedt enn andre nasjoner.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Marg
Innbundet: ja
Sidetall: 214
Språk: NO

pris: 348.00
 

 

Keith Richards' egen versjon! 

"This is the life. Believe it or not. I haven't forgotten any of it." Barndommen i Kent, bandet han stifta med Mick Jagger og Brian Jones, The Rolling Stones' berømmelse, narkotikaen, Brian Jones' død, riffene, turneene, Anita Pallenberg, Scott Cantrells russiske rulett, Patti Hansen, familien, rettsakene og dopavhengigheten - slik Richards selv har opplevd det. Pocketutgave. Finnes også i innbundet utgave og i norsk oversettelse.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Phoenix Press
Innbundet: nei
Sidetall: 630
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

CITIES UNDER SIEGE

THE NEW MILITARY URBANISM

Svært aktuell politisk og samfunnsgeografisk studie av militær urbanisme.

I en urbanisert verden har byene blitt den nye kamparenaen, fra slummene i sør til vestlige finanssentrum. Her kommer opprørene, og her møtes opprørene med infiltrasjon, overvåkning og militær makt. Samfunnsgeograf Stephen Graham kaller utviklingen for Den nye militære urbanismen, en tilstand der statene bruker store ressurser på kontroll av byrommet og gir seg selv utstrakte fullmakter under dekke av kamp mot terror.

"Superb... Graham builds on the writings of Mike Davis and Naomi Klein, who have attempted to expose the hidden corporate and military structures behind everyday life." -Financial Times


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 402
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

THE BETTER ANGELS OF OUR NATURE

WHY VIOLENCE HAS DECLINED
Nytt stort populærvitenskapelig verk av Steven Pinker, forfatteren av How the Mind Works, The Stuff of Thought og The Blank Slate!
 
Hver dag kan når du leser i avisen eller ser på nyhetene, vil du høre om krig, nød og elendighet som stadig ser ut til å eskalere. I The Better Angels of Our Nature argumenterer Steven Pinker for nettopp det motsatte – at blodutgytelsen synker, og han viser til moderne historie, psykologi, filosofi og politikk som årsaker for dette. Selv om du i din lesning av denne boken må gjennom noen av de mer deprimerende hendelsene i vår historie, har Pinker en vitenskapelig tilnærming til emnet, til og med en humoristisk side.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Viking
Innbundet: ja
Sidetall: 802
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Kritikerrost historiebok med et stort perspektiv. I likhet med forfattere som Jared Diamond og Anthony Pagden, ser Ian Morris på de verdensomspennende trekkene fra prehistorisk tid til i dag, for å analysere hvordan Europa og senere Nord-Amerika fikk dominans. Morris ser spesielt på spørsmålet om den første, engelske industrielle revolusjon så avgjørende som vi tror. Og han leter etter svar i historien for å finne mulige svar på hvorvidt asiatiske land som Kina og India vil overta verdenshegemoniet. Pocketutgave.

"Three books wrapped into one: an exciting novel that happens to be true, an entertaining but thorough historical account of everything important... and an educated guess about what will happen in the future." -Jared Diamond

 


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Profile Books
Innbundet: nei
Sidetall: 750
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Eksplosiv japansk roman fra 1929, i norsk oversettelse.

Denne japanske proletarroman fra 1920-tallets Japan viser fremmedgjøringen på sitt mest brutale. Beretningen avbilder det harde livet til krabbefiskerne, uten å gjøre deres kamp mot overmakten til en glorifisert, sentimental affære. Forfatteren, Takiji Kobayashi, var forfatter og økonom. Etter par år etter at han sluttet seg til det japanske kommunistpartiet i 1931, ble han torturert til døde av politiet. Han ble 29 år gammel. Kanikosen (Krabbeskipet) er hans mest kjente roman og kanskje Japans viktigste proletarroman gjennom tidene. Oversatt fra japansk av Magne Tørring.


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Den sørkoreanske økonomen Ha-Joon Chang (Bad Samaritans) går her til angrep på påstanden om at det ikke finnes noe alternativ til den globaliserte markedsliberalismen. Men for å se alternativene må vi forstå at denne tankegangen bygger på myter, som f.eks. at det i det hele tatt finnes et fritt marked og at globalisering nødvendigvis gjør verden rikere. En faktaspekket guide til det rådende økonomiske systemet og med konstruktive bidrag til alternativ økonomisk tenkning.

Også tilgjengelig i pocket.


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 280
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Finfin historiebok i hendig utgave.

Med en arkeologisk metode og gjennom analyse av utvalgte gjenstander som representerer vår historiske uvikling, forteller denne boka om menneskenes vandring fra Afrika for en million år siden og fram til vår høyteknologiske, globaliserte verden. Ferden begynner med kutteredskaper fra Olduvai-kløften i Afrika, og gjennom presentasjon av alt fra egyptiske statuer, Mingdynasti-figurer og mynter fra den spanske gullalder, beskrives kulturell og økonomisk utvikling på alle kontinenter, før vi ender i vår egen tid, representert ved kredittkort og solcellepaneler. Boka følger BBC-serien med samme navn; denne utgaven er innbundet, liten og hendig, med god papirkvalitet og vakkert illustrert med bilder av de 100 gjenstandene som danner sentrum for fortellingen.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 707
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Massiv gavebok! Kontaktkopier og utvalgte fotografier fra nær 70 Magnum-fotografer!

Her får du bli med bak kulissene til hvordan Magnum-fotografene finner fram til sine motiv, og hva som inngår i et fotografi. Hendelser, steder og mennesker fra 1930 og fram til i dag er nydelig dokumentert, bl.a landstigningen i Normandie av Robert Capa, Che Guevara av René Burri, Paris-opptøyene i 1968 av Bruno Barbey og mange, mange flere.  Foruten å være en fotografisk historie avsløres de kreative metodene, redigeringene og prosessene til mange av verdens største fotografer. 435 illustrasjoner, 230 i farger. Stort format: 34x28cm.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 508
Språk: UK

Utsolgt
 

 

MUSIC BOX

PHOTOGRAPHING THE ALL-TIME GREATS

Guri malla, her snakker vi gavemateriale av dimensjoner, og så til en slik latterlig billig penge!

Musikk og foto har alltid hatt et særegent samhold, og når en fotograf i verdensklasse treffer en musiker i verdensklasse blir resultatet ofte noe som kan sammenlignes med en supernova. I Music Box får du servert mer enn 450 slike ikoniske fotografier, av musikere og band fra jazz, blues og klassisk rock, i tillegg til alle de musikalske og kreative utspring som har fulgt disse i senere år; pop, punk, elektronika, og alt imellom!


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 479
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Tospråklig utgave, Arthur Rimbauds klassiker Illuminations får sin fordums gnist tilbake i denne nyoversettelsen ved John Ashbery. Første gang utgitt i 1886, men aldri utdatert; den virker like moderne og ny for hver gjennomlesning. Illuminations er like konsis som den er altomfattende, like presis som den er ustabil, som å vandre gjennom en feberdrøm eller en hallusinasjon; alt er så klart og samtidig så tilslørt. Takket være Ashberys glitrende oversettelse kommer vi enda nærmere Rimbauds essens, sinnet, opprøret, alt det som gjør vondt og alt det som gjør godt.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 173
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

VULTURE'S PICNIC

IN PURSUIT OF PETROLEUM PIGS, POWER PIRATES, AND HIGH-FINANCE CARNIVORES

Verdens beste undersøkende journalist med nye avsløringer.

Greg Palast - forfatter av The Best Democracy Money Can Buy og Armed Madhouse; verdens beste undersøkende journalist? - har tidligere avslørt Exxons framferd i Alaska og Bushklanens valgfusk i Florida i 2000. I denne boka ser han på hemmelighetene bak British Petroleums Deepwater Horizon-skandale i april 2010. Undersøkelsen av BP sender ham i teamet verden rundt, og underveis avsløres mer snusk hos energigiganter, bankene som finansierer løgnene deres og statene som toer sine hender.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Dutton
Innbundet: ja
Sidetall: 404
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Vakkert utført fotobok som både skuer bakover og fremover i tid. fotograf Marie Sjøvold skriver selv: "Dust catches light er en historie fra min egen graviditet, hvor jeg prøver å orientere meg i den nye situasjonen i gamle omgivelser." Her er selvportretter fra graviditeten, av fotografen i besteforeldrenes tomme hus i Krokstadelva, gamle familiefotografier. Boka utmerker seg både mht fotografi og design (utgitt av Gösta Flemming / Journal forlag) og inneholder i tillegg en dvd med to kortfilmer: “Hide & Seek” og “While we were sleeping”.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 50
Språk: UK

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.