NYHETSBREV - 2023-06-23

NORSK SOMMER

SOMMERNOVELLER
Heidi Linde
Med fler...

Denne novellesamlingen er den norske sommeren, slik den har blitt opplevd og fremstilt av noen av Norges fremste og høyst elskede forfattere.

I Norsk sommer har gjesteredaktør Marie Aubert samlet sammen noen av sine favoritter blant norske sommerhistorier, mens Heidi Linde, Eivind Hofstad Evjemo og Sarah Zahid kommer med nyskrevne noveller for å skape den ultimate sommerlektyren.

Redaktør: Marie Aubert

Forfattere: Cora Sandel, Frode Grytten, Johan Borgen, Kjell Askildesn, Kristin Vego, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Eivind Hofstad Evjemo, Heidi Linde og Sarah Zahid


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

I Om revolusjon fra 1963 skriver filosofen Hannah Arendt om hvordan revolusjoner har forandret verden, fra den amerikanske og franske revolusjon på 1700-tallet, til store omveltninger og revolusjoner på 1900-tallet. Arendt sporer revolusjonens skiftende ansikt og dens forhold til krig, mens hun understreker den avgjørende rolle slike hendelser vil spille i fremtiden.

Om revolusjon er et tidløst og sentralt verk for enhver leser som vil forstå de kreftene som har formet vår urolige fortid, nåtid og ikke minst vil komme til å forme vår fremtid.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Vidarforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 412
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

TENK OM IGJEN

KRAFTEN I Å VITE HVA DU IKKE VET

Vi oppfatter normalt intelligens som evnen til a. tenke og lære. Men i en verden i rask endring, er evnen til a. tenke om igjen minst like viktig. I denne bestselgeren tar Adam Grant for seg den krevende kunsten a. stille seg kritisk til egne meninger, være mer fordomsfri overfor andres og a. lære seg a. a.pne andres sinn.

Altfor mange av oss foretrekker a. holde fast pa. egne overbevisninger framfor a. kjenne ubehaget ved a. tvile. Vi lytter til meninger som fa.r oss til a. føle oss bra, og ikke til ideer som tvinger oss til a. tenke på nye måter. Resultatet er at tenkningen va.r stivner lenge før beina va.re. Her er intelligens ingen kur, men snarere en forbannelse: Forskning viser at jo smartere man er, desto vanskeligere er det a. justere egne overbevisninger.

Grant mener vi bør omfavne gleden ved a. ta feil. Tenk om igjen er en invitasjon til a. gi slipp pa. synspunkter som ikke tjener oss godt. Kunnskap er kanskje makt, men det ligger stor kraft i a. vite hva man ikke vet.

Oversatt av Aleksander Melli.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

ATLAS OVER FJERNE ØYER

NY OG UTVIDET UTGAVE

Atlas over fjerne øyer er på mange måter den voksne Schalanskys hyllest til den imaginære reise, til verdens små og fjerne steder, til de isolerte øyer og små kolonier, de som ikke teller eller synes på verdenskartets etablerte virkelighet. Gjennom 50 fjerne øygrupper bringes vi tett på fantastiske fortellinger om slaver, sunkne skip og merkelige oppdagere. Boken er en hyllest til det eksotiske ved reisen, det som livnærer seg av fantasien og det ukjente, som den helt nødvendige forutsetning for enhver utfarts- og oppdagertrang.

Ny og utvidet utgave. Inkluderer fem nye øyer. Oversatt av Per Qvale.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Nyoppdaget manuskript fra en av det 20. århundrets viktigste forfattere.

Det var en litterær sensasjon da det i 2021 ble kjent at flere tusen manussider av Louis-Ferdinand Céline hadde dukket opp. Seksti år etter forfatterens død ble Krig, den første av tre nye bøker, utgitt.

Krig er en fortelling med sterke selvbiografiske elementer, hvor Céline går inn i kjernen av sitt livs viktigste erfaring: de fysiske og mentale traumene fra krigens slagmark.

I romanen følger vi korporalen Ferdinand, som blir såret i kamp i Flandern under første verdenskrig. Han tilbringer sin rekonvalesenstid på sykehuset Peurdu-sur-la-lys, hvor han blir tatt hånd om på ymse vis av en geskjeftig sykepleierske og knytter vennskapsbånd med lurvete eksistenser. Han har unnsluppet døden, men krigen og menneskets bestialitet har fratatt ham alle illusjoner: «Jeg har fått krigen inn i huet. Den har satt seg på hjernen.»

Céline er en av det 20. århundres mest innflytelsesrike og kontroversielle franske forfattere. Krig er sannsynligvis skrevet rundt 1934, to år etter at Reise til nattens ende kom ut, og er en viktig brikke i hans liv og forfatterskap.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 175
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

USYNLIGE KVINNER

HVORFOR VI LEVER I EN VERDEN DESIGNET FOR MENN

Forestill deg en verden hvor mobilen er for stor for både hånden og lommen din, hvor legen din skriver ut en medisin som er feil for din kropp, hvor du har 47 % større sjanse for å bli alvorlig skadd i en bilulykke eller hvor de utallige arbeidstimene du legger ned hver uke ikke blir anerkjent eller verdsatt. Om noe av dette høres kjent ut så er det gode sjanser for at du er kvinne..

Gjennom eksempler fra hele verden synliggjør Caroline Criado Perez hvordan kvinner systematisk ignoreres og diskrimineres. Fra teknikk til naturkatastrofer, fra sexistisk snørydding til politikk og akademia - Usynlige kvinner er en kompromissløs analyse av alt vi ikke vet, og hvorfor vi ikke vet det.

Bygget på hundrevis av studier og skrevet med energi, vidd og glitrende intelligens, er Usynlige kvinner en banebrytende avsløring av hvorfor vi lever i en verden designet for menn, en verden hvor vi er programmert til å se det mannlige kjønnet som standard og ignorere eller viske ut kvinnelig erfaring.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 369
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

”Skins” av Gavin Watson er uten tvil den mest betydningsfulle dokumentasjonen av skinhead-kulturen på 1970-tallet i Storbritannia. Boken feires rettmessig som en ekte klassiker innen fotobokpublisering, og den er nå gjenutgitt i en ny utgave av høy kvalitet under nøye oppsyn av fotografen selv. De mange svart-hvitt bildene gir et fascinerende innblikk i et skinhead-miljø som var flerkulturelt, tett sammenknyttet og fremfor alt stolt av sitt utseende. Disse er klassiske fotografier av historisk verdi.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: ACC Art Books
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

(Vår oversettelse:)

Siden jeg begynte å fotografere for 30 år siden har jeg fotografert menn. Gjennom alle disse årene har jeg også gjentatte ganger fotografert transkjønnede personer. Et annet tilbakevendende motiv i løpet av disse 30 årene har vært selvportretter. Mine egne tusenvis av kontaktkopier viser meg en livslang, både bevisst og ubevisst, søken koblet til identitet og den konstante foranderligheten og forgjengeligheten forbundet med den menneskelige tilstanden. I tillegg til disse bildene, starter og slutter boka med fotografier av morenesteiner. Disse steinene ble presset fremover av isbreen. Da isen smeltet for 10 000 år siden stoppet de der de nå ligger. Det utvidete selvportrettet og speilingen i andre er en måte å nærme seg den historiske reforhandlingen som nå finner sted mht ideen om det mannlige på. 

JH Engström


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pierre von Kleist editions
Innbundet: ja
Sidetall: 358
Språk: UK

pris: 649.00
 

 

Bertien van Manen grew up in Heerlen, the centre of the eastern part of the former Dutch coal mining region, where her father worked as an engineer for the State Mines.

This publication brings together photographs Bertien van Manen made in different mining towns: Wakefield and New Sharlston, Yorkshire (UK, 1970s), Most (CZ, 1980s), the Appalachian Mountains (US, 1980-1990s), and Apanas, Siberia (RU, 1990s).


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Fw: Books
Innbundet: ja
Sidetall: 168
Språk: UK

pris: 599.00
 

 
Hans Ruin
Med fler...

Dette er en revidert ny utgave av den første komplette svenske oversettelsen av Heraclitus' samlede fragmenter fra 1997. Oversetterne er Hans Ruin og Håkan Rehnberg, og fragmentene er forsynt med detaljerte kommentarer av Hans Ruin. Parallelt med de svenske oversettelsene er også den greske teksten gjengitt.

Hans Ruin er professor i filosofi, forfatter og oversetter.

Håkan Rehnberg er maler, billedhugger og oversetter.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Faethon
Innbundet: ja
Sidetall: 303
Språk: SE

pris: 399.00
 

 

»I tjugotalets Tyskland utarbetade Franz Rosenzweig, Walter Benjamin, Gershom Scholem en ny historiesyn i vars medelpunkt står idén om den historiska tidens aktualisering, eller (som hos Walter Benjamin) idén om nu-tid. Hos alla tre går det ut på en radikal kritik av det historiska Förnuftet och dess axiom, nämligen kontinuitetens, kausalitetens och framstegets idé. Mot en optimistisk historiesyn, fattad som en oavbruten rörelse mot mänsklighetens fulländning, ställer var och en på sitt vis idén om en diskontinuerlig historia vars olika ögonblick inte låter sig summeras och vars kriser, avbrott och slitningar är mer betydelsefulla och tveklöst mer löftesrika än dess skenbara enhetlighet.«

Stéphane Mosès


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Faethon
Innbundet: ja
Sidetall: 301
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

WHY POLITICS FAIL

THE FIVE TRAPS OF THE MODERN WORLD - AND HOW TO ESCAPE THEM

Starten på vårt århundre bar på løfter om en gullalder. Økonomien var stabil og voksende, sosial fred virket mulig, og teknologien virket ufarlig.

De siste årene har vekket oss fra denne selvtilfredsheten. Vi har lenge visst hva som må gjøres for å redde verden fra klimakatastrofe. Hvorfor fortsetter vi likevel på veien til selvdestruksjon? USAs enorme rikdom burde gjøre fattigdom til en historisk kuriositet. Hvorfor øker inntektsulikheten og fattigdom? Det store flertallet av mennesker rundt om i verden ønsker å leve i et samfunn med demokratiske verdier. Hvorfor er demokrati på vei tilbake? Hvorfor er det så vanskelig å få - og beholde - verden vi ønsker?

Ben Ansell, en av verdens ledende eksperter på dilemmaene som moderne demokratier står overfor, illustrerer levende hvordan våre felles mål - demokrati, likhet, solidaritet, sikkerhet og velstand - blir undergravd av politiske feller og hvorfor dagens politiske landskap er så forvirrende. Vi ønsker likhet, men vi vil ikke gi bort vår egen rikdom. Vi ønsker solidaritet, men vi er mye bedre på å motta det enn å tilby det. Vi ønsker sikkerhet, men ikke hvis det begrenser vår frihet. Og vi ønsker å avslutte klimakrisen, men vi vil også ha en velstående økonomi. Vi ønsker et felles mål, men våre individuelle handlinger kan ikke kobineres med dette.

Gjennom strålende fortelling og banebrytende forskning illustrerer han hvordan vi kan manøvrerer gjennom fellene i den rotete, kompliserte politiske verdenen som blokkerer fornuftige løsninger for et rettferdig, likestilt, velstående og miljømessig forsvarlig samfunn som vi alle ønsker.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Viking
Innbundet: ja
Sidetall: 343
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Yozo Oba er plaget av en forferdelig angst og en fryktelig distanse mellom hans eget konsept av lykke og det konseptet som resten av verden ikke deler med ham. Han holder på maska, samtidig som han flyter i en nedadgående spiral, arm i arm med døden.

Osamu Dazais roman er et mesterverk innen japansk litteratur.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: New Direction Books
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Ahed Tamimi is a world-renowned Palestinian activist, born and raised in the small West Bank village of Nabi Saleh, which became a center of the resistance to Israeli occupation when an illegal, Jewish-only settlement blocked off its community spring. Tamimi came of age participating in nonviolent demonstrations against this action and the occupation at large. Her global renown reached an apex in December 2017, when, at sixteen years old, she was filmed slapping an Israeli soldier who refused to leave her front yard. The video went viral, and Tamimi was arrested.

But this is not just a story of activism or imprisonment. It is the human-scale story of an occupation that has riveted the world and shaped global politics, from a girl who grew up in the middle of it . Tamimi’s father was born in 1967, the year that Israel began its occupation of the West Bank and he grew up immersed in the resistance movement. One of Tamimi’s earliest memories is visiting him in prison, poking her toddler fingers through the fence to touch his hand. She herself would spend her seventeenth birthday behind bars. Living through this greatest test and heightened attacks on her village, Tamimi felt her resolve only deepen, in tension with her attempts to live the normal life of a daughter, sibling, friend, and student.

An essential addition to an important conversation, They Called Me a Lioness shows us what is at stake in this struggle and offers a fresh vision for resistance. With their unflinching, riveting storytelling, Ahed Tamimi and Dena Takruri shine a light on the humanity not just in occupied Palestine but also in the unsung lives of people struggling for freedom around the world.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: One World Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

Utsolgt
 

 

FANCY BEAR GOES PHISHING

THE DARK HISTORY OF THE INFORMATION AGE, IN FIVE EXTRAORDINARY HACKS

Hacking, espionage, war and cybercrime as you've never read about them beforeFancy Bear was hungry. Looking for embarrassing information about Hillary Clinton, the elite hacking unit within Russian military intelligence broke into the Democratic National Committee network, grabbed what it could, and may have contributed to the election of Donald Trump. Robert Morris was curious.

Experimenting one night, the graduate student from Cornell University released "the Great Worm" and became the first person to crash the internet. Dark Avenger was in love. To impress his crush, the Bulgarian hacker invented the first mutating computer virus-engine and nearly destroyed the anti-virus industry.

Why is the internet so insecure? How do hackers exploit its vulnerabilities? Fancy Bear Goes Phishing tells the stories of five great hacks, their origins, motivations and consequences. As well as Fancy Bear, Robert Morris and Dark Avenger, we meet Cameron Lacroix, a sixteen-year-old from South Boston, who hacked Paris Hilton's cell phone because he wanted to be famous and Paras Jha, a Rutgers undergraduate, who built a giant botnet designed to get him out of his calculus exam and disrupt the online game Minecraft, but which almost destroyed the internet in the process. Scott Shapiro's five stories demonstrate that computer hacking is not just a tale of technology, but of human beings.

Yet as Shapiro shows, hackers do not just abuse computer code - they exploit the philosophical principles of computation: the very features that make computers possible also make hacking possible. He explains how our information society works, the ways our data is stored and manipulated, and why it is so subject to exploitation. Both intellectual romp and dramatic true-crime narrative, Fancy Bear Goes Phishing exposes the secrets of the digital age.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.