NYHETSBREV - 2022-09-23

Lansering, nyheter og tilbud!

Lansering! Rigel - Urettens ekko av Ida Larmo

Torsdag 29. september kl. 17.00

Torsdag 29. september kl. 17 kommer Ida Larmo til Tronsmo for å lansere sin nye, historiske serie: Rigel - Urettens ekko. Med seg i amerikakofferten har hun en annen tegneseriehistoriker: Kristian Krohg-Sørensen, til samtale.
Det hele geleides av forlagsredaktør på Strand forlag, Bjarne Robberstad.

Det blir enkel servering. Velkommen!
En dokumentarisk tegneserie om norgeshistoriens største skipskatastrofe, forliset av MS «Rigel».
Høsten 1944 er nazistene på retrett fra Finnmark, og krigsfanger tas med sørover. I lasteskipet «Rigel» sitter to unge menn - russiske Julian Oresjkin og norske Asbjørn Schultz - blant over 2500 fanger, de fleste sovjetiske og østeuropeiske slavearbeidere. Da britiske bombefly brått angriper og senker skipet utenfor Helgelands.kysten, må de to kjempe en desperat kamp for livet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Strand forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ER JEG SNERPET?

DET BESTE FRA ALLE KVINNERS 1938

«Kjevl bort magen!»

«Er mennene for mandige til å kunne hjelpe til i huset?»

«Hva betyr kontordamens utseende for chefen?»

... og andre nyttige og mindre nyttige tips fra 1938.

I Jenny Jordahls tegneserie møtes fortid og nåtid. Med mye humor dykker vi ned i et av Norges mest populære kvinneblader: Gyldendals Alle kvinners blad. Jordahl harselerer med leserinnlegg, skjønnhetstips, oppskrifter, portretter og intervjuer fra en tid hvor det ble stilt ganske andre krav til kvinner. Med sin karakteristiske strek gir Jordahl oss dagens blikk på velmente råd fra mellomkrigstiden.

Det er lett å trekke på smilebåndet av problemstillinger og kjønnsroller som virker utdaterte i dag. Men er det ikke likevel noe som føles kjent?

Den perfekte gaven til alle kvinner som har blitt utsatt for mansplaining, fåfengte skjønnhetstips og urovekkende karriereråd - kort sagt: til alle kvinner.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 205
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Andre bok i den bestselgende Hjertestopper-serien!
Charlie og Nick er bestekompiser. Nick vet at Charlie er skeiv, og Charlie er sikker på at Nick ikke er det. Samtidig er han skikkelig forelska - i Nick! Verden går i knas den kvelden Charlie kysser Nick og Nick går sin vei. Har Charlie ødelagt vennskapet og alt?
Men kjærligheten er uforutsigbar, og Nick finner stadig ut nye ting om vennene sine, familien sin ... og seg selv.
Hjertestopper er en varm og romantisk tegneserie som favner om noe stort, noe som snakker til oss alle.
De neste bøkene i serien tar også opp selvskading og spiseforstyrrelse blant gutter, et aktuelt og stadig økende problem det er viktig å sette fokus på.
Hjertestopper er en varm og viktig tegneserie som på kort tid er blitt et fenomen og en bestselger. Tegneserien er skapt av Alice Oseman, og serien er også adaptert til TV-serie på Netflix: Heartstopper, som har fantastiske ratinger og svært høye seertall.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 300
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
Xavier Dorison
Med fler...

Jonas Crow bringer liket av Caleb Barclay hjem til hans mor. Med i følget er også den stridbare apasjekvinnen Salvaje og hennes og Calebs sønn Chato. Josephine Barclay er så oppsatt på å ha både sin sønn og sønnesønn hos seg at hun er villig til å gå over lik ... Gud advarte Tucson: «Når du bygger på dritt, ender du med å synke ned i den.»


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Egmont
Innbundet: ja
Sidetall: 61
Språk: NO

pris: 189.00
 

 

SPLINT - HÅBETS TID 3

OUVERTURE TIL FINALEN

Belgia, 1942-1944. Den tyske krigslykke begynner langsomt å vende, men volden og undertrykkelsen tiltar samtidig i styrke, og for sivilbefolkningen i det besatte land blir hverdagen verre og verre. Belgiere i den arbeidsdugelige alder tvangsrekrutteres til å arbeide i tysk industri, og manglen på mat og brensel rammer de fleste. Mest utsatt er landets jødiske befolkningsgruppe, som i større og større omfang arresteres og deporteres til ”arbeidsleire” i øst. 

Samtidig vokser den hemmelige modstandskamp, som antar mange forskjellige former, fra efterretningsvirksomhet og fremstilling av falske identitetspapirer til regulær sabotasje og væpnet angrep – med etterfølgende tyske repressalier til følge. 

Midt i all denne tumult forsøker Splint å være tro mot sine idealer, også når han selv og flere av hans venner tvinges til å sette livet på spill – alt mens han undrer seg over sin gode venn Kviks mer og mer besynderlige adferd.

HÅBETS TID blir i alt på omkring 400 sider fordelt på fire bind, som utgis 2018-2022, og er dypest sett en roman som blander action, humor, følelser, historiske sannheter og filosofiske refleksjoner.

Fjerde del, En afslutning og en ny begyndelse, forventes 2022.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cobolt
Innbundet: ja
Sidetall: 114
Språk: DK

pris: 199.00 398.00
 

 

Knut Hamsuns Sult oppdages av stadig nye lesere, 130 år etter at den kom ut for første gang. I denne tegneserieserieadapsjonen går Martin Ernstsen videre i å utforske den menneskelige psyken, og hans tidvis ordløse sekvenser forsterker følelsen av desperasjon og håpløshet i Knud Pedersens kamp for tilværelsen. Med et nytt blikk på Hamsuns klassiker, og med sitt særegne formspråk, gir Martin Ernstsen oss her historien om en ung, fattig og sulten forfatter i Kristiania - «denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den». 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Minuskel
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 249.00 379.00
 

 

BARELLI 01

DEN MYSTISKE MONSIEUR BARELLI

Endelig kommer Bob De Moors Barelli på dansk! Moor var Herges assistent i Tintin i mer enn 30 år, men Barelli er hans egen uavhengige serie. I dette første albumet "Den mystiske Monsieur Barelli" møter vi for første gang den muntre og scenevante skuespilleren, Barelli, som også lengter etter et liv utenfor rampelyset. Når han blir enig om å være dobbeltgjenger for sin gode venn, Randor, kommer han på sporet av noen skumle og dramatiske hendelser.
En fantastisk komedie med mye action i den klassiske ligne-claire-stilen!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: E-voke
Innbundet: ja
Sidetall: 32
Språk: DK

pris: 129.00 248.00
 

 

Nok en gang støter Barelli på spennende og farlige opplevelser når han under en filming tilfeldigvis møter en opprørsleder fra øystaten Guabana. Barelli bestemmer seg for å hjelpe ham, men det blir farlig ettersom opprøreren blir forfulgt av hemmelige agenter - forkledd som et calypso -band ...


Utgivelsesår: 2021
Forlag: E-voke
Innbundet: ja
Sidetall: 32
Språk: DK

Utsolgt
 

 

Hva skjer om du følger lanternene som flyter nedover elva?
Ved høstjevndøgn samles byens innbyggere alltid for å sende papirlanterner nedover elva. Det sies at når lanternene forsvinner ut av syne, tar de av fra vannet, stiger opp og blir til stjerner på himmelen.
Men kan det være sant? Ben og kameratene hans bestemmer seg for å finne ut hvor de egentlig tar veien. De lager en pakt med to enkle regler: Ingen vender nesa hjemover. Ingen ser seg tilbake. Planen er å sykle ved siden av lanternene på elva så langt de må, for å finne ut om legenden stemmer.
Én etter én bryter vennene pakten og snur, men Nathaniel og Ben drar lenger enn noen har gjort før dem. Ferden går nedover en svingete vei full av magi, mirakler og uventet vennskap.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 329
Språk: NO

pris: 149.00 279.00
 

 

Grøssende god tegneserie.

14 år gamle Jan bor på et barnehjem i Oslo. Han er overbevist om at foreldrene hans fremdeles lever og bor i USA. En dag blir Jan kontaktet av Tritus, en litt gammel mann med et veldig rart utseende. Tritus spør om ikke Jan kan hjelpe han å finne barnebarnet sitt, en gutt som brukte å bo på samme barnehjem. Jan blir lovt penger til Amerikabillett og bestemmer seg for å hjelpe til. Og før han vet ordet av det, er han innblandet i det som skal vise seg å bli en veldig farlig ferd.
Det viser seg at Eger, mannens barnebarn, var involvert i en mystisk kult kalt Dagons barn. Snart må Jan stå ansikt til ansikt ikke bare mot kultens farlige medlemmer, men også merkelige skapninger fra dypet.
Velkommen til Oslo 1939 og en ny tegneserie som byr på spennende grøss for lesere i alle aldre.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 162
Språk: NO

pris: 149.00 279.00
 

 

The collected stories of Rory and his father.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Big Cartel
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 129.00 249.00
 

 

CARLOTA 1 OG 2

PRINSESSEN OG ÆRKEHERTUGEN + IMPERIET

'Carlota' - om Kong Leopold af Belgiens datter, der modnet af modgang, vokser som statskvinde. Bind et og to af historien i fire bind. En fængslende episk historie om magtspil, slægters kamp, krig og kærlighed. Faktion bygget på virkelige hændelser. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Umpff
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: DK

pris: 199.00 398.00
 

 

Basert på ekte hendelser fra 1946 der mystiske lys ble sett på himmelen i skogområder utenfor Oslo, møter vi i Fantomrakettene Anne som reiser med onkelen sin for å undersøke mystiske hendelser og sykdom i et lite gårdssamfunn utenfor Oslo. Velkommen til en skikkelig ekkel grøsser der slimsnegler forsøker å krype inn i ørene dine for å ta over kropp og sinn. Bør helst leses med lommelykt under dyna. Eller kanskje egentlig i dagslys sammen med trygge venner.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 124
Språk: NO

pris: 189.00 299.00
 

 

To klassiske Franka-historier, der tilsammen danner en suite om kunst, kærlighed, begær og bedrag. Begge de oprindelige album er her udvidet med epiloger, som ikke har været bragt på dansk tidligere.  

Franka får et gyldent tip om, at verdens mest eftersøgte kunsttyv – kendt under navnet »Billedhuggeren« – er i Amsterdam, og Erika Bentinckx på Rijksmuseum hyrer hende til at efterforske hans formodede skumle planer. Sporet fører til Portugal, hvor problemerne tårner sig op – for da Franka på en solbeskinnet strand finder tyven, som kalder sig Hugo, falder hun pladask for ham!   

Hugo bliver lige så forelsket i Franka som hun i ham, men vil alligevel gennemføre sit planlagte kup, »Operation Guldskib« – da han pludselig bliver kidnappet af nogen, som selv vil have fingre i guldet.    

Franka vil have Hugo tilbage! Hun forfølger ham helt til Sarawak på øen Borneo, nærmere bestemt den lovløse by Water City på Salangfloden, hvorfra kursen sættes mod en nedlagt guldmine i junglen, hvor Rorgængerens Øjne kan være nøglen til skatten.  

Ekstra bonuskapitel med fantastiske tegninger, der aldrig er set før i Danmark, og enestående dokumenter, fotografier og skitser fra Henk Kuijpers private arkiv om de to historiers tilblivelse, baggrund samt inspirationskilderne fra virkelighedens Amsterdam, Portugal og Fjernøsten.   

 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cobolt
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: DK

pris: 249.00 498.00
 

 

Fantastiske tegneserienoveller fra 1960-tallets Japan. Anbefales!

En mann reiser rundt og viser pornografiske filmer for private kunder samtidig som han forsøker å opprettholde et normalt familieliv. En medisinstudent lever et hemmelig liv som sæddonor, men opplever en krise da fruktbarhetsklinikken avviser prøvene hans. Et ungt par får livet snudd på hodet da en kloakkrotte tar bolig i leiligheten deres. To menns liv veves sammen da den ene ber den andre om å observere hans seksuelle eskapader gjennom en kikkert...

Yoshihiro Tatsumi (f 1935) er blant Japans viktigste tegneserieskapere. Fortellingene hans, som kretser rundt storbyliv, seksualitet og fremmedgjøring, er oversatt til en rekke språk.

 

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Minuskel
Innbundet: nei
Sidetall: 206
Språk: NO

pris: 99.00 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.