NYHETSBREV - 2021-10-04

Vikinggutten Ubbe mister moren sin når den fryktelige Fenrisulven angriper landsbyen. Fire år senere dukker guden Loke opp i ravneskikelse. Han overtaler Ubbe og stavmesteren Tyra til å bli med for å fange beistet - mot en fyrstelig belønning. På reisen møter trkløveret på både farer og hindringer. Den verste kommer i form av en merkelig og kampglad viking, Blåtann jarl. Etter en utveksling av fornærmelser, utfordres Ubbe til tvekamp - en dødelig strid kalt Fimbulvinter. Odin Helgheim (f. 1996) kommer fra Sandefjord, men bor i Oslo. Han er utdannet grunnskolelærer, men jobber nå fulltid som serieskaper. «Ragnarok - Fimbulvinter» er Odin Helgheims andre tegneserieroman. Den første, «Ragnarok - Fenrisulven», vant Arks barnebokpris 2020. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Egmont
Innbundet: ja
Sidetall: 159
Språk: NO

pris: 169.00 279.00
 

 

VIGGO har mange gode ideer, men de får ofte katastrofale følger. Med sine velmente eksperimenter setter han gjerne livet på spill for andre, og driver dem til vanvidd. Dette er et album med mange gøyale historier ... LES SELV! Denne splitter nye utgaven av «En kjempekatastrofe» følger det franske album 14 i serien om Viggo, og dermed skiller det seg noe fra de tidligere utgivelsene av dette albumet i Norge. I tillegg er tegningene restaurert og utstyrt med ny fargelegging, som er gjort med megen omhu og møye, under oppsyn av Isabelle Franquin - så tett opptil Franquins egne ønsker som man kommer.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Egmont
Innbundet: nei
Sidetall: 48
Språk: NO

pris: 129.00
 

 

SAGAEN OM THORGAL 12 - VALKYRJENES DOM

THORGALS OG HANS VERDEN 2
Jean Van Hamme
Med fler...

Dette er det tolvte bindet i Thorgal-bokserien og det andre i underserien THORGAL OG HANS VERDEN. Serien ble skapt i 1977 av Jean Van Hamme (f. 1939 i Belgia) og Grzegorz Rosinski (f. 1941 i Polen). De to første historiene kom på norsk i album i 1981 og 1982, og deretter ble serien publisert i Fantomet-bladet (1992-2017). I denne underserien fortsetter Thorgal-serien etter episode 29 i kombinasjon med biseriene Ylva og Kriss av Valnor. SAGAEN OM THORGAL 12 - Valkyrjenes dom er bearbeidet fra: Kriss de Valnor 1 - Je n'oublie rien! Kriss de Valnor 2 - La Sentence des Walkyries Louve 2 - La Main coupée du dieu Tyr


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Egmont
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 359.00
 

 

RUTETID - BOK 5

NESTEN I RUTE

Innimellom når Frode reiser seg brått fra tegnebordet der han lager Norges største tegneseriesuksess gjennom tidene (Pondus, for de som lurer), slår han hodet sitt hardt i en litt for lav takbjelke. De fleste mennesker ville gjort noe med denne bjelken, men ikke Frode. Et hardt slag i knotten gjør nemlig at han øyeblikkelig får nye idéer til sine absurde vitsetegninger Rutetid. Dette er den femte boken i serien; en bok som viser at takbjelken ikke har blitt noe rundere i kantene med årene!


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Egmont
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

"När Mats farfar dör öppnar familjen för första gången den förslutna och förbjudna svepask som alltid funnits i farfaderns hem. Där ligger renmärkesbevis, brev från lappfogden i Västerbottens län och foton från renskiljningar. Det visar sig att Mats härstammar från en släkt av skogssamer i Malåtrakten. Varför har det varit hemligt? Varför slutade de vara samer? Och varför vet de så lite om sin historia?

Mats Jonsson reser tillbaka i tiden, genom Sveriges, Sápmis och sin egen släkts historia i ett försök att öppna en lucka till sin egen bakgrund. Nitiskt researcharbete ger en bild av hur hans släkt stiger ut ur historiens skuggor i slutet av 1600-talet och bedriver renskötsel på sina lappskatteland i närmare 250 år, medan det svenska samhället ständigt rycker närmare. När Mats farfar växer upp och blir familjens siste renskötare, har skogssamerna berövats sin kulturella identitet och är på väg att begravas i svenskhet. Familjens okunskap visar sig vara resultatet av en medveten politik som svenska staten förde långt in på 1900-talet. Samtidigt som fjällsamerna tilldelades den förnedrande rollen som exotisk urbefolkning, skulle skogssamerna utplånas som kulturell grupp för att ge plats åt nybyggare och skogsbolag.  Det var meningen att de skulle glömmas bort.

I När vi var samerfortsätter Mats Jonssons självbiografiska serieprojekt där han upptäcker sitt okända samiska ursprung. Boken blir både en fängslande släktkrönika och en bred, folkbildande skildring av det samiska folkets historia, från att Sápmi växer fram i Nordens norra delar till att svenskarna koloniserar området söderifrån och med olika strategier tvingar samerna att passa in i ett ständigt föränderligt Sverige."


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Galago
Innbundet: ja
Sidetall: 340
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

"This full-color graphic novel recounts the remarkable story of Artemisia, whose life story is told through the lens of Artemisia's daughter as she questions her mother about their family history. The ensuing tale spans most of Gentileschi's life, beginning with her childhood in Rome in her father’s painting studio, to the sexual abuse she experienced at the hands of a tutor and the arduous trial that followed, as well as the highlights of her prolific career in which she received commissions from clients as powerful as the Medici and the English royal family and became the first woman admitted to the prestigious Academy of Arts in Florence."


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Beehive Books
Innbundet: ja
Sidetall: 100
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Khalid er flyktning og studerer i Trondheim. Han leter etter en kjæreste og prøver ellers å finne sin plass i studentmiljøet. Det samme gjør kompisen hans, Mathias - som tidligere het Marte. På ulike måter forøker de to å glemme fortiden sin og å starte livet på nytt. Først må de bare løsrive seg fra fedrenes sine, som har helt andre oppfatninger om maskulinitet og identitet enn dem.

Nu klinger igjennom bartebyen er en bok om utenforskap og identitestssøken i dagens Norge. Khaleel Etweebis blikk på far-sønn-relasjonen, og på det norske samfunnet, er like skarpt på det som det er varmt, og byr på et unikt perspektiv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

I 1909 møtte Sigmund Freud Horace Frink, en tidlig disippel av hans teorier om psykoanalyse, hvis traumatiske barndom og kompliserte personlige liv kom til å kaste en mørk skygge over Freuds profesjonelle karriere. Inspirert av denne lite kjente og tragiske sanne historien har kunstneren Lionel Richerand og filosofen Pierre Peju vevd en fortryllende og tankevekkende fabel om to skilsmisser, tre dødsfall og en firkant-affære.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Self Made Hero
Innbundet: nei
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

PUTIN'S RUSSIA

THE RISE OF A DICTATOR

Cunningham viser hvordan Vesten og dens ledere har vært skyldige i å hjelpe Putins vei til makten. Områder som dekkes inkluderer Brexit og Trump; angrepet på menneskerettigheter, spesielt på homofili i Russland; og forgiftningene-blant dem, journalist Anna Politkovskaya i Russland, Alexander Litvinenko i London, Sergei Skripal i Salisbury. Ved å sette alle disse hendelsene inn i en tidslinje, har Cunningham som mål å vise at Putin i all hovedsak er en opportunist.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Myriad Editions
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

En sart og morsom tegnet memoar om identitet, kjærlighet og Willow fra Buffy

Ellie visste alltid at hun var annerledes. Hun kledde seg i svart, var besatt av Willow i Buffy og likte liksom aldri gutter. Etter hvert som hun vokste, vokste frykten hennes samtidig med en dyp følelse av fremmedgjøring. Fra hennes første nattverd til sin første kjæreste, via et snev av selvfornektelse, vanskelige møter og daglig mot, blir Ellies reise fortalt gjennom nære og morsomme illustrasjoner.

The Times I Knew I Was Gay minner oss om at seksualitet ikke ofte bestemmes av å bli forelsket i andre, men ved å forholde seg til seg selv; at folk må komme ut ikke bare en gang, men igjen og igjen. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Virago Press
Innbundet: nei
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

SEEK YOU

A JOURNEY THROUGH AMERICAN LONELINESS

Det er en stille epidemi i Amerika: ensomhet. Ensomhet er overalt, fra de største metropolene til de minste byene, og det ers kamfullt å snakke om, og ofte misforstått

I denne boka graver Radtke i våre indre liv og offentlige selv. Gjennom alt fra oppfinnelsen av lattersporet til fremveksten av Instagram, undersøker Radtke hvorfor vi kommuniserer, og hva vi risikerer når vi vender oss bort. Med sine særegne, følelsesladede tegninger og dypt empatiske prosa, viser Kristen Radtke på mesterlig visn oen av våre mest sårbare og sublime øyeblikk, og spør hvordan vi kan hindre at mellomrommene mellom oss splittes helt.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Pantheon
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE JODOROWSKY LIBRARY VOL. 1

ANIBAL 5 - MEGALEX - SELECTED SHORT STORIES
Div. kunstnere
Med fler...

Praktfull utgave, inneholder langhistoriene Anibal 5 og Megalex, i tillegg til et utvalg historier fra Screaming Planet, og mengder med bonusmateriale.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Humanoids Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

Hva har Dusty Springfield, Billie Jean King, Dirk Bogarde og Alan Turing til felles? De hadde alle stilige sko, og var alle homofile. Denne serien dokumenterer homofilt liv fra 50-tallet og frem til idag, fortalt gjennom Kate Charlesworths eget liv og blikk.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Myriad Editions
Innbundet: nei
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

IT'S LIFE AS I SEE IT

BLACK CARTOONISTS IN CHICAGO, 1940 - 1980

Mellom 1940 til 1980 var The Chicago Defender, The Negro Times og et hav av selvutgitte pamfletter grobunn for noe av det beste av amerikansk undergrunns tegneseriekunst. Denne boka samler noe av det beste utgitt på denne tiden, og er et viktig bidrag for å bevare amerikansk tegnseriehistorie. Utgis i samarbeid med Museum of Contemporary Art Chicago.

Inneholder bidrag fra:

Tom Floyd, Grass Green, Seitu Hayden, Jay Jackson, Charles Johnson, Yaoundé Olu, Turtel Onli, Jackie Ormes og Morrie Turner.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: New York Review Comics
Innbundet: nei
Sidetall: 200
Språk: UK

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.