NYHETSBREV - 2021-09-10

Tegneserienyheter fra Tronsmo! BAKGÅRDSSALG!

Velkommen tilbake til vårt bakgårdssalg!

Nå har det hopet seg opp en god del bøker på våre lager ettersom vi ikke hadde noe salg i fjor, og vi gleder oss spesielt til å vise frem utvalget i år! Salget foregår kun utendørs, og vi vil følge de pandemi-relaterte reglene som gjelder på de bestemte datoene.

Salget foregår i bakgården i Universitetsgata 14 i år, vis á vis det gamle Nasjonalmuséet.

Åpningstider:
Torsdag 23. september: 11.00 – 18.00
Fredag 24. september: 09.00 – 18.00
Lørdag 25. september: 10.00 – 16.00

Salget er kun fysisk, ikke på nett.

P.S! Alle som bestiller eller kjøper Patriarkatet faller får nå en signert utgave!




I mars 2020, da hele verden begynte å gå i lockdown, bestemte Simon Hanselmann at det verden trengte mest var gratis, lett tilgjengelig underholdning, så han satte seg for å lage den største webserien som noensinne er laget. Resultatet er også sikkert en av de mest anerkjente og etterlengtede grafiske romanene i 2021.

Ettersom Covid-19-pandemien fortsatte å eskalere langt utover alle rimelige forventninger, eskalerte Crisis Zone parallellt, i sanntid, med daglige innlegg på Instagram. Crisis Zone's kampoppdrag var å underholde massene. I løpet av 2020 har Crisis Zone samlet uante mengder nye fans til Megg og Mogg -universet og presenteres her, uforkortet og usensurert, med en rekke ekstra sider og scener som ikke finnes på nett, samt en omfattende "Director's Kommentar ”fra Hanselmann selv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fantagraphics
Innbundet: nei
Sidetall: 286
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Gene forstår ikke sport. Som barn kalte vennene han ham "Stick", og hver basketballkamp han spilte endte i smerter. Han mistet interessen for basketball for lenge siden, men på videregående skole, der han nå underviser, er det alt noen snakker om. Skolens basketlag Dragons, har en fantastisk sesong. Hver seier bringer dem nærmere sitt endelige mål: California State Championships.
Det han ikke vet ennå er at denne sesongen ikke bare kommer til å forandre Dragons' liv, men også hans eget liv.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: First Second
Innbundet: ja
Sidetall: 448
Språk: UK

Utsolgt
 

 

I 1942, på høyden av andre verdenskrig, seiler verdens største krigsskip nordover til Norge. Slagskipet Tirpitz, med sine følgeskip, utgjør en konstant trussel mot de allierte konvoiene som frakter materiell til Sovjets kamp mot tyskerne i øst.

Verken bombetokt eller spesialdesignede miniubåter biter på det hardt pansrede «beistet,» og spesialagent Torstein Raaby sendes nordover til Alta for å rapportere til britene om dets bevegelser. For å bygge opp en motstandsgruppe, rekrutterer Raaby kompisen Karl «Kalle» Rasmussen, som blir med i et arbeid som han vet kan koste ham livet.

I skyggen av Tirpitz er det tredje frittstående albumet i John S. Jamtlis kritikerroste og prisbelønte serie om norske sabotører under andre verdenskrig.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Strand forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 119
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Vi lever i en tid besatt av fysisk skjønnhet. Fotografier - hvordan vi ser ut i et bilde - har blitt stadig viktigere og har tatt en stadig større plass i vår bevissthet. Vi kommuniserer gjennom bilder, dater gjennom bilder, følger andres liv og forteller om våre egne gjennomskjermen. Alle går rundt med et kamera i hånden.

Ved hjelp av filosofiske og sosiologiske teorier gjenspeiler Liv Strömquist vår tids opptatthet av å være vakker, og forteller om noen kvinner gjennom historien hvis liv har blitt styrt av deres utseende. Som ingen andre setter Liv Strömquist fingeren på vår tid. Det er morsomt, innsiktsfullt - og alt annet enn smigrende.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Norstedts
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

En ordløs satire om den mest berømte vampyren noensinne. Draculas beste dager er over for lengst, og vi ser en oppgitt og deprimert vampyr. Breccia har tatt seg full frihet i denne boka, fargene og strekene skinner gjennom i en karnevalsk glød som man ikke kan finne andre steder. Opprinnelig tegnet mellom 1982 og 1983.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fantagraphics
Innbundet: ja
Sidetall: 88
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Wendy planlegger å få litt kvalitetstid med sin samarbeidspartner og venn Winona, men oppdager at Winona er pakket og klar til å flytte tilbake til moren sin.. Helt alene prøver Wendy å fremme fellesskap i Vancouvers dystre kunstscene. Når håpet og optimismen er oppbrukt, pakker hun sekken til et kunstneropphold i Japan. Wendy stiller ut og fester rundt i verden til hun snubler over muligheten til å forene seg med den tidligere fienden Paloma. Sammen innfører de hevn på VVURST, den tyske publikasjonen som en gang rev hennes performancekunst i filler.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Drawn & Quarterly Publications
Innbundet: nei
Sidetall: 260
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Wendy er en gryende kunstner i en by som vet å feste. Hun bruker tiden sin på å sniffe mdma på galleribadene og se på Nurse Jackie-repriser på den laptopen mens hun er i bakrus. Så når hun blir godtatt i det prestisjetunge residency-programmet på Flojo Island, lover Wendy å ta seg sammen. Wendy og hennes partner-in-crime/bff Winona setter opp en performance-forestilling som blir en vekker stor kontrovers i kunstverdenen. Etter dette må Wendy dra tilbake til Montreal for å jobbe i kafé for å få endene til å møtes.

Med denne boka lasnerer Scott The Wendyverse, full av uforglemmelige kunstnertyper og humor


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Drawn & Quarterly Publications
Innbundet: nei
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

En ung kvinne iført runde briller befinner seg på en eventyrlig busstur på sent på kvelden. Bussen tar stadige omveier gjennom mer og mer fantastiske landskap. I mellomtiden vender en ung tegneserieskaper hjem etter kunstskolen. Nostalgiske sprang tar oss til en gymnas på barneskolen som langsomt skifter til en myr og blir raidet av en gigantisk steinbit. Biller, salamandere og fisk går på bussten til kvinnen med de runde brillene, mens natten strekker seg stadig lengre. Night Bus blander selvbiografi, skrekk og fantasi til en levende detaljert surrealistisk verden som viser et tydelig talent som kartlegger fortiden sin.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Drawn & Quarterly Publications
Innbundet: nei
Sidetall: 412
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Det er sommersolverv, og 150 000 mennesker drar til en gård i nordøst i England for en utendørs musikkfestival. Først ser det ut til at regnet er det eneste som demper moroa - til det dukker opp en mystisk feil. Om ikke lenge sprer sykdommen seg med en elektrifiserende hastighet og virker resistent mot alle antibiotika. Kan journalist Zoe Meadows spore utbruddet til kilden, og vil det bli funnet en kur før sykdommen blir en pandemi?

Resistance er en thriller i kjølvannet av COVID-19. Skotlands krimdronning Val McDermid har slått seg sammen med illustratøren Kathryn Briggs for å lage en mesterlig grafisk roman.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Wellcome Collection
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Sjette volum inneholder fem fortellinger fra det føydale Japan, på engelsk for første gang: Tanka, Kimura, Sato, Ogar 1650 og Momotaro. Forord av Kent Williams.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Magnetic Press
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Etter en episk tjue år lang reise gjennom hele den menneskelige kultur, avslutter Alan Moore og Kevin O'Neill både sin legendariske League of Extraordinary Gentlemen og deres like legendariske tegneseriekarriere med seriens spektakulære fjerde og siste bind, The Tempest. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Knockabout Comics
Innbundet: nei
Sidetall: 232
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I en serie sammenkoblede korthistorier fokuserer Stewart på de vanlige, små øyeblikkene i livet - tenåringer klatrer opp og slapper av på taket, venner tar en halvliter på puben, en kvinne som kjører nattbussen hjem - forfatteren lader disse scenene med en stille intensitet. Gjennom observasjon og en naturlig dialog avslører hun karakterenes komplekse natur, fra deres selvtillit til deres usikkerheter, mens de opplever gleden og smerten ved å vokse opp. Tegnet i en rekke forskjellige stiler, fra akvarell til fargeblyant til penn og blekk, gjenspeiler bokens stil utviklingen av karakterene.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fantagraphics
Innbundet: ja
Sidetall: 168
Språk: UK

pris: 379.00
 

 

Wrinkles portretterer vennskapet mellom Emilio og Miguel, to eldre herrer som sitter innestengt i et eldresenter. Emilio lider av Alzheimer, og ved hjelp av Miguel og andre medsammensvorne prøver de å holde ham unna den fryktede toppetasjen på hjemmet, der de som trenger mest "assistanse" havner. Med humor og dypt alvor skildres historier om mennesker som vet de ikke har lenge igjen.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Knockabout Comics
Innbundet: nei
Sidetall: 104
Språk: UK

Utsolgt
 

 

"Renowned painter and graphic novelist George Pratt (Batman, Sandman) introduces the volume. In these full-page, gorgeously illustrated newspaper strips, Prince Valiant journeys from the upper regions of the Alps to the bowels of the Earth on an allegorical quest for humility involving the mysterious Wanderer, a curse on the kingdom, monstrous imps, and a mystical casket. York, Lincoln, Colchester, and Londinium are sacked as Mordred leads an invasion across Britain, culminating in the siege of Camelot. Aleta's pregnancy promises to bring a new child into the family, but the newly crowned Emperor Justinian plots to have the infant stolen at birth. Arn begins a dangerous courtship of the huntress maiden Maeve and embarks on quests to obtain the Sacred Ring of India and to find his lost newborn brother."


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fantagraphics
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

PATRIARKATET FALLER

SEXISMENS HISTORIE OG KVINNERS MOTSTANDSKAMP

Gjennom historien har feminister blitt spottet og trakassert over hele verden. På 1700-tallet ble kjente feminister halshugget i giljotinen, mens 1800-tallets suffragetter ble kastet i fengsel. I dag sitter kvinneaktivister i fengsel i land som Iran og Saudi-Arabia. Feminister er blitt stemplet som humørløse, sinte og lite attraktive. Likevel vokser det stadig opp nye generasjoner med kvinner som tør å kalle seg feminist med stolthet.

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har markert som dyktige formidlere av kvinnehistorie gjennom en rekke bokutgivelser. I denne boka tar de med seg leseren på en heisatur gjennom patriarkatets kulturhistorie. Men en god porsjon humor forteller de om hvordan menn fra Aristoteles til Woody Allen har beskrevet verden gjennom sitt mannlige blikk. De viser hvordan historiens kvinner har kjempet imot undertrykkelsen - og kårer tidenes verste sexist.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 99
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.