NYHETSBREV - 2012-11-28

Julegavetips og signeringer!

OBS! Postens siste frist for at pakker skal nå frem til jul er 16. desember, dette betyr at bestillinger må være oss i hende senest om morgenen fredag 14. desember. 

JULELUNCH: Onsdag 12. desember kl. 16.00 kommer Børge Lund og signerer siste Lunch-album samt kalendere og tidligere album.

JULEMØLJE: Fredag 14. desember kl. 18.00 til 20.00 kommer Anna Fiske, Lars Fiske, Steffen Kverneland, Siri Dokken, Dongery-banden, Sindre Goksøyr og kanskje Pushwagner og signerer årets utgivelser (se under).

Signerte eksemplarer kan selvfølgelig forhåndsbestilles, spesifiser på bestillingen eller send oss en mail: tegneserier@tronsmo.no

Juleheftene er i hus. Vi har de fleste av de beste så send oss en ønskeliste på mail. Vi tar kr. 50,- pr. stk. for de fleste av dem.
 
Denne boka inneholder et omfattende utvalg av avistegneren Siri Dokkens arbeider, i hovedsak publisert i Dagsavisen mellom 1996 og 2012. Tegningene spenner fra politiske kommentarer til portretter og observasjoner fra Oslo, de siste kjent fra Dokkens lørdagsspalte Byen. Tegningene er ordnet tematisk, fulgt av en intervjubasert tekst av Siri Dokkens mangeårige samarbeidspartner i Dagsavisen, politisk kommentator Hege Ulstein. Andre tekstbidrag er av forfatter og satiriker Else Michelet, generalsekretær i Norsk Redaktørforening Nils Øy og tegner i Dagens Nyheter, Magnus Bard.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 340.00
 

 
Kverna og Fiske har gjort det igjen! Kanon-serien har blitt en stolt tradisjon som samtidig er i endring til enhver tid. Vi følger som vanlig Munch. Schwitters og Strindberg titter innom, Ozzy viser sitt inspirerende vesen for en ung Kverneland, samtidig som den unge Fiske opplever sin tegneserielle oppvåkning. Et enesteående og fantastisk sammensurrium! Anekdoter! Skrøner! Kunsthistorie! Galskap! Sinne! Glede! Kanon!

Utgivelsesår: 2012
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 112
Språk: NO

pris: 260.00
 

 
Å MERZE ETTER SCHWITTERS!
 
HERR MERZ er Lars Fiskes utmerkede tegneseriebiografi om den tyske dadaisten og lydkunstneren Kurt Schwitters.  Serien er en utvidet og omarbeidet versjon av bruddstykkene som presenteres i Fiske og Kvernelands kritiker-og Tronsmo-roste serie Kanon. Stor og vakker utgivelse fra kompromissløse No Comprendo, og en av Norges største serieskapere.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: NO

pris: 280.00
 

 

PASSE PÅ EN PUDDEL

OG ANDRE FORTELLINGER
Passe på en puddel samler alle Anna Fiskes fortellinger og Farmor og jeg, som kom ut i det prisbelønte tegneseriebladet Rabbel.

Hva er det som skjer på Bankens dag?
Hvordan serverer Farmor vaflene sine?
Finner Farmor noen ullgensere på salg?
Og hvordan gikk det egentlig da Farmor og Anna skulle passe på en puddel?
Alt dette og mange andre eventyr med Farmor og Anna kan du lese i Passe på en puddel.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 104
Språk: NO

pris: 258.00
 

 

DONGERY

I BOKS

"Dere har tygget og bitt på deres klær..."

Mer enn 1400 sider, fordelt over to telefonkatalogtjukke bøker, ryddig skviset inn i en solid boks som prydes av ansiktene til de seks medlemmene i det etterhvert legendariske Oslo-baserte tegneseriekollektivet Dongery. Helt siden de kom tassende ned i Tronsmo-kjelleren med sin første hjemmelagde trykksak i 1999, har strømmen av Dongery-fanziner vært livsviktige injeksjoner av villstyrig skaperglede her i butikken.

Siden har det blitt nærmere hundre fanziner, som én etter én har forsvunnet ut i verden. Her er ALT samlet. Hver side scannet, for å beholde fanzinepreget, og utstyrt med et løpende kommentarspor fra opphavsmennene. Her får du også stipendsøknadene, avisartiklene, masse subjektiv historieskriving og flere fotografier enn du ville ønsket deg. Dette er moderne tegneseriehistore i boksform, et sykt dokument over sivilisasjonens vekst og fall, kanskje det mest ravgale publiseringsfremstøtet vi har sett. Når du først holder den i hendene er det like vanskelig å tro det du ser som å forstå at den ikke alltid har vært der.

"Dette her er rett og slett best i klassen. Dongery er det eneste som er bra akkurat nå." - Kristoffer Schau 


Utgivelsesår: 2012
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 1500
Språk: NO

Utsolgt
 

 

KONGEN DIN - BOKS ROJAL DELØKS

SAMLEBOKS MED BOK 1,2 OG 3

Twitterfenomenet @KongenDin i bokform, illustrert av Dongerys egen Sindre Goksøyr, med skuespiller og komiker Odd-Magnus Williamson bak ordene. Her følges (løst og fast) ett år i Kongens liv, fra obligasjoner som "fredagsklubben" (eller Statsråd som det egentlig heter) og 17. mai-vinking, til Madame Tussaud, og den famøse stå stille-leken.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Pushwagner, a.k.a Terje Brofos, gikk fra å være en relativt ukjent kunstner til å bli en av de store stjernene på den internasjonale kunstscenen, med gjennombruddet Soft City. I denne enestående monografen finner du bl.a. hele Soft City i skissestadiet, A Day in the Life of Family Man, Apocalypse Frieze, samt mindre utgivelser som Oblidor Guidebook og Dadadata. I tillegg er det intervjuer og tekster av Lars Bang Larsen, Peter Mejlænder, Will Bradley m.fl., det hele samlet i et stort og flott format.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Art/Books
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

Utsolgt
 

 

CARL BARKS (US) 11 - DONALD DUCK - A CHRISTMAS FOR SHACKTOWN

THE COMPLETE CARL BARKS DISNEY LIBRARY VOL. 11

Denne den tredje av Fantagraphics' Barksutgivelser inneholder juleklassikeren A Christmas for Shacktown, skattejakteposene The Golden Helmet og The Gilded Man, pluss 10 kortere historier.
Disse bøkene er så fine at selv den som har kjøpt all Barks ørten ganger før er nødt til å ha dem.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Fantagraphics
Innbundet: ja
Sidetall: 234
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
Et av avdøde Jean Girauds (Moebius) siste prosjekter, nå endelig på dansk.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Faraos Cigarer
Innbundet: ja
Sidetall: 78
Språk: DK

Utsolgt
 

 

Denne storsamlingen inneholder album nr. 08 - 16.

Robert Kirkmans zombie-epos sjonglerer sjangerens klisjeer overlegent og er samtidig i stand til å gi sine karakterer og historier dybde utover det vanlige.

"How many hours are in a day when you don't spend half of them watching television? When is the last time any of us really worked to get something that we wanted? How long has it been since any of us really needed something that we wanted? The world we knew is gone. The world of commerce and frivolous necessity has been replaced by a world of survival and responsibility. An epidemic of apocalyptic proportions has swept the globe causing the dead to rise and feed on the living. In a matter of months society has crumbled, no goverment, no grocery stores, no mail delivery, no cable TV. In a world ruled by the dead, we are forced to finally start living."


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Image Comics
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

Flere år er gått, Chris Ware blir stadig distrahert av andre prosjekter, her og der, flyr fram og tilbake mellom A og B, men nå er den endelig her! En bauta innen tegneseriekunst, et hardt slag i solar plexus for alle som mener at tegneserier bør leses digitalt! 

Building Stories er en kompleks fortelling, distribuert mellom bøker, hefter, plakater, i en og samme boks. Tre forskjellige historier berettes, fra et leilighetskompleks i Chicago, men ingen av historiene har noe definert begrep på begynnelse eller slutt. En evig runddans i moderne liv, i kjent, skjematisk Ware-stil. En ambisiøs utgivelse og fullstendig unik leseropplevelse, må sees og tas på og beundres!

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Pantheon
Innbundet: nei
Sidetall: Mange
Språk: UK

pris: 699.00
 

 

SKYTTERGRAVSKRIGEN

1914-1918
Endelig på norsk! Skyttergravskrigen er Tardis enestående og grufulle verk om den første verdenskrig, fortalt episodevis gjennom menige soldaters øyne. Jaques Tardi gjorde et enormt grundig researcharbeid i forkant av produksjonen. Selv om historiene i seg selv er fiksjon, kan denne serien ses på som representativ for tusenvis av skjebner med lignende historier, som Tardi har kokt ned mellom to grusomme og fantastiske permer i svart, hvitt og grått.
Norsk oversettelse ved Alexander Leborg.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Minuskel
Innbundet: nei
Sidetall: 124
Språk: NO

Utsolgt
 

 

ECONOMIX

HOW OUR ECONOMY WORKS (AND DOESN'T WORK) IN WORDS AND PICTURES

Fin tegneserie om økonomisk historie fra kapitalismens begynnelse til dagens finanskrise. Michael Goodwin bruker tegneseriemediet for å formidle utviklingen av økonomisk teori, fra Adam Smiths usynlige hånd, via David Ricardos teorier og Karl Marx' kritikk av klassisk økonomi, til Keynes og nyklassisk teori, samtidig som han viser hvordan teoriene både har blitt preget av og vært med å skape amerikansk og internasjonal historie. En morsom sak for alle som vil lære mer om økonomi og moderne historie.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Abrams ComicArts
Innbundet: nei
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Rocky & Edith er fortellingen om hvordan Martin Kellerman forelsket seg og la sin lykke i et annet menneskes vimsete hender. Det er en historie om kjærlighet, sjalusi, savn og ensomhet. Fremfor alt er det en veldig morsom bok om ganske alvorlige ting.
  
"Denne historien, som er hentet fra Kellermans eget liv, blir fortalt gjennom noen hundre striper som ikke bare alle står støtt på egne ben med gode, noen ganger fantastiske onlinere, altså vitser, men som også tegner opp et bilde, om oss og om vår tid, det som foregår akkurat nå, og som forfattere gjerne kutter av seg den ene hånden for å få tilgang til, for det er det som er så jævlig vanskelig å få tak i: den tonen vi snakker i, de tingene vi er opptatt av, den kunnskapen om verden vi har. Kellermans gehør for den tonen er absolutt." -fra Karl Ove Knausgårds forord.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 350
Språk: NO

pris: 149.00 368.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.