NYHETSBREV - 2023-03-14

Fotolansering og nyheter!

Fotoboklansering

Nina Strand: Current Condition

Torsdag 16. mars klokka 17.00

Nina Strand i samtale med Mette Hellenes og Vanessa Baird.
Current Condition er en fotonovelle bok om å navigere voksenlivet. Gjennom fire forskjellige kapitler - sommer, høst, vinter og vår - ønsker Strand å sammenligne sin generasjon med den forrige, Baby Boomers, og også se på den kommende. I følge mange studier har ordet stress blitt mye brukt av generasjon X og boken undersøker hva dette stresset handler om.


Samtalen presenterer også den nyeste boken til Hellenes: Le printemps, l’été, l’automne, l’hiver. En billedbok for voksne om Mette Hellenes og hundene hun har hatt, en border terrier og senere en blandingshund, bl. a. bolognese. Det er blitt en gripende, vakker og morsom bok som skildrer hunden og mennesket, og hundens vesen i tegninger og akvareller med Hellenes’ karakteristiske touch og humor.
Kunstnerne signerer bøker til alle som vil ha.


Lett servering.
Arrangementet er gratis, og åpent for alle! Velkommen!




Current Condition er en fotonovelle bok om å navigere voksenlivet. Gjennom fire forskjellige kapitler – sommer, høst, vinter og vår – undersøker boka generasjon X. I følge mange studier har ordet "stress" blitt mye brukt av denne aldersgruppen og boken ser nærmere på hva dette stresset handler om.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 108
Språk: UK

pris: 285.00
 

 

I 2015 kollapset flyktningapparatet i Europa. Moria, på den greske øya Lesvos, ble raskt selve symbolet på krisen i den moderne europeiske flyktningpolitikken. På det meste har leiren, opprinnelig bygd for 3000, huset over 20.000 mennesker som har levd under katastrofale forhold, psykisk og fysisk. Siden er politikken blitt stadig strengere, leiren mer lukket - og fremtiden til menneskene som søker trygghet i Europa, mer usikker enn noen gang.

Moria har vært mye i det norske nyhetsbildet gjennom årene, men pressedekningen har vært fragmentert. Ved å ta oss med innenfor gjerdene i leiren og vise hvordan hverdagen der har sett ut over tid, forteller Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås for første gang hele historien om Moria. I en egen fotodel ser vi utvalgte øyeblikk gjennom fotograf Knut Brys blikk. .

Boka lar oss møte mennesker som psykolog Katrin Glatz Brubakk har blitt kjent med gjennom tolv opphold som frivillig og profesjonell hjelpearbeider, og vi følger deres kamp for å holde ut livet i Moria. Samtidig tar forfatterne et skritt tilbake og løfter psykologiske, politiske og historiske perspektiv som setter enkelthistoriene og leiren i en større sammenheng. De drøfter også hva situasjonen på Lesvos kan si oss om utviklingen av den internasjonale flyktningpolitikken i dag. .

Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir er en usedvanlig rik og innsiktsfull fremstilling av et av de viktigste og mest dramatiske kapitlene i den europeiske samtidshistorien - og en kraftfull utfordring av norsk offentlighet..

Ved å kjøpe boka støtter du Leger Uten Grenser. Forfatterne gir sine salgsinntekter uavkortet til organisasjonens humanitære arbeid.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Forlaget Press
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

I kjølvannet av et ubetydelig slag mellom to for lengst glemte kongeriker i 1300-tallets Sør-India, opplever en ni år gammel jente et guddommelig møte som skal endre historiens gang. Etter å ha sett sin egen mor dø blir den sorgtunge Pampa Kampana et redskap for gudinnen, som begynner å tale med jentas munn. Gudinnen skjenker Pampa Kampana krefter som langt overgår hennes fatteevne, og sier at hun skal spille en avgjørende rolle i fremveksten til en mektig by ved navn Bisnaga, «seiersbyen», et underverk i verden.

De neste to hundre og femti årene flettes Pampa Kampanas liv uløselig sammen med Bisnagas, fra byen bokstavelig talt blir sådd av en sekk magiske frø og til den på tragisk vis blir ødelagt på den mest menneskelige måten av dem alle: takket være makthavernes hybris. Etter å ha hvisket Bisnaga og innbyggerne til verden forsøker hun å utføre oppgaven gudinnen ga henne: Å gi kvinner like stor plass som menn i en patriarkalsk verden. Men alle historier har det med å gli ut av hendene på sin skaper, og Bisnaga er ikke noe unntak. Mens årene går, nye herskere kommer til makten, slag vinnes og tapes og troskapsbånd endres, blir mønsteret i Bisnagas vev mer og mer intrikat - og i hjertet av det hele står Pampa Kampana.

Seiersbyen er en saga om kjærlighet, vågestykker og legender, utformet som en oversettelse av et eldgammelt epos, et strålende vitnesbyrd om historiefortellingens kraft.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 379
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

THE PERSUADERS

WINNING HEARTS AND MINDS IN A DIVIDED AGE

En medrivende insider-beretning om hvordan aktivister, politikere, lærere og innbyggere jobber for å endre opinionen bygge broer, og redde demokratiet. Livsnerven i ethvert fritt samfunn er overtalelse: å endre andres mening for å muliggjøre reell endring. 
I The Persuaders tar bestselgerforfatteren Anand Giridharadas oss inn i disse bevegelsene og kampene, og oppsøker menneskene som kjemper overtalelsens kamp i en polarisert tidsalder. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 179.00 349.00
 

 

ROCK AGAINST RACISM

1976 - 1981

En enestående fotobok som dokumenterer en bevegelse som rystet verden. Dette er en samling fotografier som Syd Shelton produserte for og om den britiske Rock Against Racism-bevegelsen (RAR) fra 1976-1981. For Shelton var dette arbeidet en sosialistisk handling, det han kaller et ”grafisk argument”, på vegne av marginaliserte liv. Hans praksis med fotografisk aktivisme begynte i 1973 da han ble drevet til å dokumentere den sosiokulturelle og politiske dynamikken uttrykt på gatene i Sydney av urbane australske aboriginske samfunn, arbeiderklassen og de arkitektoniske landskapene til disse gruppene. Det er mange versjoner av hva RAR var og dets arv.  Boka gir et selbiografisk innblikk i disse historiske øyeblikkene, og den reflekterer over hvordan Sheltons arbeid som fotograf bidro til sosial endring i et kritisk øyeblikk med politiske og rasemessige spenninger.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Rare Bird Books
Innbundet: ja
Sidetall: 187
Språk: NO

pris: 549.00
 

 

ARCHITECT, VERB

THE NEW LANGUAGE OF BUILDING

Leading architect Reinier de Graaf punctures the myths behind the debates on what contemporary architecture is, with wit and devastating honesty. Architecture, it seems, has become too important to leave to architects. No longer does it suffice to judge a building solely by its appearance, it must be measured, and certified. When architects talk about 'Excellence', 'Sustainability', 'Well-being', 'Liveability', 'Placemaking', 'Creativity', 'Beauty' and 'Innovation' what do they actually mean?

In Architect, Verb, De Graaf dryly skewers the doublespeak and hot air of an industry in search of an identity in the 21st century. Who determines how to measure a 'green building'? Why is Vancouver more 'liveable' than Vienna? How do developers get away with advertising their buildings as promoting 'well-being'? Why did Silicon Valley become so obsessed with devising 'creative' spaces or developing code that replaces architects? How much revenue can be attributed to the design of public space? Who gets to decide what these measurements should be, and what do they actually mean? And what does it mean for the future of our homes, cities, planet?

He also includes a biting, satirical dictionary of 'profspeak': the corporate language of consultants, developers and planners from 'Active listening' to 'Zoom Readiness'.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Kvinner har vært pioneerer innenfor fotografiet helt siden dets første dager. Dette trebinds settet, kuratert fra den anerkjente Photofile-serien, presenterer 190 kvinnelige fotografer fra hele verden, som jobber innenfor alle slags stilarter og sjangere. Fra fantasifulle eksperimenter på 1800-tallet til de blomsterende kunstbevegelsene på 1900-tallet, og til 2000-tallets digitale verden - en rik og divers oversikt, som inspirerer til utforskning av noen av de største fotografene. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: nei
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

En dramatisk fortelling fra fangeleiren nazistene ikke klarte å holde styr på! Les om tyskernes store flause: Fangeslottet Colditz og krigsfangene som nektet å forbli innesperret.

Den globale sensasjonen Ben Macintyre, forfatter av Spion og forræder, er tilbake med en helt annerledes fortelling fra andre verdenskrig: I Fangeslottet Colditz blir de tyske fangemesterne rundlurt. Fluktforsøk, spionasje, galskap og kjærlighet: Pat Reid og hans medfangers påfunn er en uforglemmelig historie!


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

"Forbryter og straff" åpner med ordene: «Jeg har bestemt meg for å skrive om han.» Hun som skriver, er en norsk forfatter, bosatt i Paris på tiende året. Han er mannen som voldtok henne. Han som ingen vil at hun skal skrive om, ikke familien, ikke kjæresten hennes - egentlig vil hun det ikke selv heller.

Mens hun venter på at saken hennes skal komme for retten, leter hun og kjæresten etter et sted å flytte sammen, i en by som er mer fremmed enn før. Hun leser alt hun kommer over om åsteder, forbrytere og ugjerninger. Og hun skriver. Det er som en straff hun har fått: At hun må skrive om ham. Han er blitt hovedpersonen i livet hennes.

"Forbryter og straff" er en roman som i et direkte og reflektert språk beskriver tida etter en voldtekt på en åpen, konfronterende og klok måte. Den er også et litterært saksinnlegg som går skarpt i rette med våre fortellinger om offer og overgriper, skyld og straff.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 299
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

Hva spiser en fluefanger? Hvor sterk er en kjempevannlilje? Blomstrer en kaktus? I denne boken vil du få svar på disse sære spørsmålene og mange andre. Samtidig kan du lete etter forskjellige ting i illustrasjonene. Kan du for eksempel finne den gylne blomsterløken? Møt all verdens fargerike, kjøttetende, merkelige og vidunderlige blomstrende planter i denne herlige blomsterboken for barn.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Mammut Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 64
Språk: NO

pris: 289.00
 

 

Rasmus og Trym må inn i Sumpskogen for å finne en firkløver. Det trenger jo ikke være noe farlig. Eller ...

Rasmus våkner opp og oppdager at det er den store uflaksdagen! Allerede på vei ut av senga ender det med knall og fall. Og verre skal det bli. Det vil si ... Trym har hørt at det finnes en firkløver i Sumpskogen. Den kan redde dagen! Det er bare så dumt at den vokser akkurat der hvor noen har sett en gigasvær monsterkrokodille.

Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. Bøkene er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 45
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Now widely available in English for the first time, this is Carlo Rovelli's first book: the thrilling story of a little-known man who created one of the greatest intellectual revolutions

Over two thousand years ago, one man changed the way we see the world.

Since the dawn of civilization, humans had believed in the heavens above and the Earth below. Then, on the Ionian coast, a Greek philosopher named Anaximander set in motion a revolution. He not only conceived that the Earth floats in space, but also that animals evolve, that storms and earthquakes are natural, not supernatural, that the world can be mapped and, above all, that progress is made by the endless search for knowledge.

Carlo Rovelli's first book, now widely available in English, tells the origin story of scientific thinking: our rebellious ability to reimagine the world, again and again.

Translated by Marion Lignana Rosenberg


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: nei
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Har du lyst til å utgjøre en forskjell, men er usikker på hvordan? Er du nysgjerrig på klima, men vet ikke helt hvor du skal starte? Er du allerede klimaengasjert, men savner en nyansert oversikt over fakta og løsninger?

En klimabok du orker å lese går rett på sak. Den er lettlest, oppløftende og viser hvordan vi sammen kan løse klimautfordringen. Forfatterne Julie, Julie og Hauk har holdt over tusen foredrag om klima og fått uttalige spørsmål. I denne boka svarer de på det viktigste mange lurer på.

All fakta i boka er basert på forskning og er nøye revidert etter innspill av forskere og andre eksperter. Første del gir deg en grunnleggende forståelse av selve utfordringen, andre del presenterer løsninger både du og myndighetene kan gjennomføre, og tredje del handler om hvilke barrierer vi må overkomme og hvordan.

Den dårlige nyheten er at det haster å handle. Den gode er at det ikke er for sent, og at vi har løsningene som trengs for å få oss på rett kurs.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Z-forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 174
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

TIL DYRENE

SANNHETEN OM NORSK DYREVELFERD

I en femårsperiode gikk Norun Haugen undercover for å dokumentere hvordan dyrene behandles i den norske kjøttindustrien.

Erfaringene fra slakterier, gårder, rugeri og dyretransport var den samme – norske dyr lider i stor skala og det er stadig mange og alvorlige brudd på dyrevelferdsloven. Dyrenes vern kommer gjerne sist i rekken i jakten på marginer og profitt.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Drømmer du om din egen grønne oase? Hvor du kan nyte synet av hva du har fått til og gjerne med et glass vin i hånden, uten at det krever timevis med innsats? Uansett størrelse på balkong eller hage, er målet til Anders Røyneberg å inspirere deg til å lage ditt grønne pusterom!

Sammen med kjæresten byttet han ut leilighetsliv på Grünerløkka i Oslo, med et småbruk utenfor hovedstaden. I Livsnyterhagen - Enkle og unike ideer for uterommet får vi ta del i planleggingen av hagen, og se endringene som er gjort ved hjelp av før- og etterbilder. Her bugner det av lure grep, smarte løsninger og hagetips som du kan la deg inspirere av til egen hage eller eget uterom. Videre får du tips til hvordan du kan ta utgangspunkt i stilen og uttrykket på hjemmet ditt når du anlegger og oppgraderer hagen din, og hvordan du kan tilføre unike vekster og elementer som gir en overraskende tvist.

Gled deg til å ta del i Anders Røynebergs grunnleggende hagekunnskap om blant annet spennende stauder, planting i krukker, vakre vannelementer, overraskende materialbruk, og moderne beskjæring av busker og trær. Han viser også hvordan du anlegger en blomstereng, og tipser om både trendblomster og planter det er enkelt å lykkes med!


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.