NYHETSBREV - 2023-02-23

Gjennom en rekke bøker, noveller og romaner har Ferdinand von Schirach satt søkelyset på temaer som forbrytelser, straff og soning. I Ettermiddager skriver han om milde sommermorgener, regnfulle ettermiddager og svarte netter. Historiene hans er lagt til Berlin, Pamplona, Oslo, Tokyo, Zürich, New York, Marrakech, Taipei og Wien. Det er korte fortellinger om det som forandrer livene våre, om tilfeldigheter, feile beslutninger og lykkens flyktighet.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 143
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

RASE

EN VITENSKAPSHISTORIE

Forestillinger om «menneskeraser» har vært sentrale samfunnsmessig premissleverandører gjennom flere hundre år. De har vært brukt til å forsvare kolonialisme, slaveri og folkemord - men også gitt utallige små og store utslag i måten samfunn er organisert på - fra skolevesen til eiendomsforvaltning og medisin. I denne boken viser historikeren Jon Røyne Kyllingstad hvordan forskjellige vitenskapsdisipliner har vært brukt - og latt seg bruke - til å forsvare og forklare et biologisk hierarki der mennesker av forskjellig herkomst har ulik verdi. «Raseforestillinger har vært vevd sammen med fordommer, ideologier, politikkutforming, handlinger og maktbruk både globalt og lokalt. Tenkemåter, ideologier, kunnskaper og ideer, inkludert raseideer, beveger seg over landegrenser.» Også i norsk vitenskapshistorie finnes det tunge innslag av rasetenkning, en ofte oversett del av vår akademiske arv som her trekkes frem i lyset. Med imponerende faglig bredde fører forfatteren leseren gjennom et mangefasettert historisk landskap, og viser i tekst og bilder hvordan rasetenkningen har preget både vitenskapene og samfunnet i langt større grad enn vi til nå har anerkjent.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 421
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Hilda blir fødd i 1905 og veks opp på garden Sorola i Österbotten, i ei tid der Finland er prega av uår og krig. Mor fekk stiresjuka etter fødselen og er bortanfor alt. Far er i Amerika. Men Hilda er ikkje einsam, ho har katten Kisuli og eldgamle, gudfryktige Sanna-täti, som tar hand om alt.

Då Hilda blir større, hamnar ho i ulykka og må reise frå tryggleiken heime for å gå i teneste på ein annan gard. Det er tungt arbeid frå morgon til kveld, fritid kan ho sjå langt etter, og ho kjenner arbeidet på kroppen sjølv om ho enno ikkje er fylt tjue. På garden er også Helli, som blir hennar beste ven. Helli forstår ikkje kvifor nokon må slite så hardt for andre, og tar med seg Hilda til Vasa, til den store byen med den oransjefarga bomullsfabrikken og ein lovnad om eit anna liv.

«Bomullsengelen» er første bok i ein kraftfull kvartett om kvinners liv, arbeid og lengt i Finland og Sverige på nittenhundretalet. Ei forteljing om krig og fred, kjærleik og venskap, der kvardagsliv og verdspolitikk er trådar i same veven.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 508
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Det store grønne teltet er en roman om Sovjetunionens siste 30 år og om dissidentene, det vil si gruppen av samfunnskritiske kunstnere og intellektuelle som ble holdt nede av KGB med alle midler. Vi følger de tre hovedpersonene Ilja, Sanja og Mikha fra de møtes som skolegutter. Ilja fotograferer, Sanja er en lovende pianist, mens Mikha har talent for poesi. Som voksne velger de å følge kunstnerkallet, hvilket skal vise seg å få store kostnader for både dem selv og deres nærmeste. Gjennom et mylder av stemmer og skjebner, og med en enestående fortellerkraft, risser Ljudmila Ulitskaja opp et dyptloddende portrett av den sene sovjetiske epoken. Det store grønne teltet er en beretning om å realisere sine ambisjoner og talenter, om seirer og nederlag, forelskelser og oppbrudd, litteratur og kunst, undertrykkelse og emigrasjon.

Ljudmila Ulitskaja (f. 1943) regnes som et av de store navnene i russisk 2000-tallslitteratur, og nevnes ofte som kandidat til Nobelprisen. Hennes hovedverk Det store grønne teltet utkommer nå på norsk for første gang, med et spesialskrevet forord fra forfatteren.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 592
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Demokrati er den eneste styringsformen som legger skjebnen i folkets hender. I det finnes stor styrke, men også stor sårbarhet. Når desinformasjon og propaganda utnytter denne sårbarheten, er det viktig at vi er bevisste på demokratiets store verdi.

I Derfor demokrati argumenterer Åsa Wikforss for kunnskapens sentrale betydning i et fungerende folkestyre. Vi trenger kunnskap for å kunne gå den førte politikken etter i sømmene, oppnå målene våre, treffe velbegrunnede beslutninger og håndtere uenighet. Når konspirasjonsteorier, kunnskapsmotstand og følelsesladet retorikk tar over, risikerer vi at demokratiet svekkes og på sikt går under.

Derfor demokrati har vokst fram i dialog med Åsas bror, Mårten Wikforss, som også bidrar med betraktninger der han setter søkelyset på noen av de vesentlige forskjellene mellom diktatur og demokrati.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

CLOUDS OVER PARIS

THE WARTIME NOTEBOOKS OF FELIX HARTLAUB

Forfatteren Felix Hartlaub døde under mystiske omstendigheter, bare 31 år gammel. Han etterlot seg et lite livsverk av private skrifter fra andre verdenskrig: fragmenter og observasjoner av livet midt i en katastrofe. Han ble sendt til Paris i 1940 for å utføre arkivundersøkelser. Der skrev Hartlaub ned sine inntrykk av den ukjente byen i notatbøker som dokumenteres med enestående observasjoner okkupasjonens daglige realiteter. Med en malers øye for detaljer, skriver Hartlaub om sivile og soldater på kafébesøk, om et mørklagt Paris, og byen om våren under krigen.  Clouds Over Paris utgis her for første gang på engelsk, og er en unik skildring på hvordan det vanlige livet vedvarer gjennom katastrofer.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pushkin Press
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

ANATOMY OF 55 MORE SONGS

THE ORAL HISTORY OF TOP HITS THAT CHANGED ROCK, POP AND SOUL

Songs that sell the most copies become hits, but some of those hits become
something more--iconic recordings that not only inspire a generation but also
change the direction of music. In Anatomy of 55 More Songs, based on his
column for the Wall Street Journal, music journalist and historian Marc Myers
tells the story behind fifty-five rock, pop, R&B, country, and soul-gospel hits
through intimate interviews with the artists who wrote and recorded them.

Part oral history, part musical analysis, Anatomy of 55 More Songs ranges
from Creedence Clearwater Revival's "Bad Moon Rising" to Dionne Warwick's
"Walk On By," The Beach Boys' "Good Vibrations," and Black Sabbath's
"Paranoid." Bernie Taupin recalls how he wrote the lyrics to Elton John's
"Rocket Man;" Joan Jett remembers channeling her rage against how she had
been unfairly labeled and treated as a female rocker into "Bad Reputation;" and
Ozzy Osbourne, Elvis Costello, Bob Weir, Sheryl Crow, Alice Cooper, Roberta
Flack, John Mellencamp, Keith Richards, Carly Simon, and many others reveal
the emotions and technique behind their major works.

Through an absorbing chronological, song-by-song analysis of the most
memorable post-war hits, Anatomy of 55 More Songs provides a sweeping look
at the evolution of pop music between 1964 and today. This book will change
how you listen to music and evaluate the artists who create it.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Grove Press
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 339.00
 

 

HOW ECONOMICS CAN SAVE THE WORLD

SIMPLE IDEAS TO SOLVE OUR BIGGEST PROBLEMS

Økonomi har makt til å gjøre verden til et bedre, lykkeligere og tryggere sted: denne boken viser deg hvordan. Verden er et kaos. Utfordringene med klimaendringer, ulikhet, sult og en global pandemi betyr at livsstilen vår virker mer truet og samfunnet mer delt enn noen gang.  Med en sunn dose optimisme, og spekket med historier om økonomi i hverdagssituasjoner, demonstrerer Erik Angner metodene han og hans medøkonomer bruker for å bidra til å forbedre livene våre og samfunnet vi lever i. Han viser oss at økonomi kan være en mektig kraft for det gode, som vekker muligheten for en lykkeligere, mer rettferdig og mer bærekraftig verden.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

INTE SOM LAMM TILL SLAKT

JUDISKT MOTSTÅND UNDER FÖRINTELSEN

Hvorfor gjorde ikke jødene motstand under Holocaust? Spørsmålet var utgangspunktet for denne boken, et utgangspunkt som viste seg å være helt feil. I stedet har Kenneth Hermele gravd frem en helt ukjent historie som går på tvers av myten om jødisk passivitet. I denne banebrytende historien avslører han et vell av jødisk motstand i mange og varierte former, en motstand som også overgår andre gruppers innsats for å stå opp mot Hitler. Kenneth Hermele gir de mange motstandsheltene navn og liv, samtidig som han underveis fremhever filosofien om den jødiske motstanden gjennom 2000 år.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Ordfront Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 395
Språk: SE

pris: 369.00
 

 

Fornøyelig konspirasjonsroman om løgn og sannhet fra en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter. En februarkveld blir landets statsminister skutt og drept på åpen gate. Politisjef Rolf Utterström tar kommandoen over etterforskningen, men ingen arresteres for ugjerningen. Drapet forblir et åpent sår i samfunnet. Tretti år senere får journalist Roger Lilja i oppdrag å skrive en artikkel om drapet. Han kommer i kontakt med en jurist og etterretningsoffiser som påstår at han sitter på informasjon om det som faktisk skjedde. Det ser ut som alt startet en helg i Frankrike noen få måneder før henrettelsen, der en indre krets fra den politiske makteliten møttes. Lena Andersson er en av Sveriges ledende romanforfattere og samfunnsdebattanter. I Koryfeene-en konspirasjonsroman utforsker hun temaer som løgn og sannhet, og skriver med intelligent humor og fornøyelig ironi.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 233
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Nobelprismottaker Annie Ernaux' dagbok om morens siste år. Da moren får alzheimer, begynner Annie Ernaux å skrive dagbok: om møtene med moren, om de uforståelige tingene hun gjør, om hvordan hun forandrer seg fra dag til dag. Gradvis endrer forholdet deres seg. Moren blir som et barn, og Annie må innta omsorgsrollen - en rolle hun verken makter eller ønsker å ha. Jeg er fortsatt her inne i mørket er en umiddelbar og rå tekst om sorg, tap og kjærlighet. I en skarp, ufiltrert prosa skildrer Annie Ernaux en av vår tids mest ubarmhjertige sykdommer, og viser hvor vondt det kan være å miste en mor selv som voksen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Samlede digte indeholder Tove Ditlevsens 9 digtsamlinger fra de tidligste digte i samlingen Pigesind, 1939, og frem til de sidste efterladte digte, Til en lille pige, 1978. Denne nye udgave af Tove Ditlevsens Samlede digte vil for første gang inkludere Sind, 1956 - en digtsamling bestående af ti digte, der ikke tidligere har været i den almindelige handel.  - Pigesind (1939) - Lille verden (1942) - Blinkende lygter (1947) - Kvindesind (1955) - Sind (1956) - Den hemmelige rude (1961) - De voksne (1969) - Det runde værelse (1973) - Til en lille pige. Efterladte digte (1978)


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: ja
Sidetall: 366
Språk: DK

pris: 449.00
 

 

Genudgivelse med nyt omslag. Samlede digte af Inger Christensen indeholder digtsamlingerne Lys, Græs, Det, Alfabet og Sommerfugledalen samt digtene Brev i april og Digt om døden.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: ja
Sidetall: 488
Språk: DK

pris: 449.00
 

 

GREEN KITCHEN; ÅH, SÅ GODT!

GRØNNE OPPSKRIFTER FOR TRAVLE HVERDAGER OG LANGSOM HELGEKOS

Åh, så godt! - Grønne oppskrifter for travle hverdager og langsom helgekos er en superinspirerende vegetarisk kokebok full av fristende oppskrifter, gode ideer, smarte mattips og overraskende smakskombinasjoner. Her får du enkle, moderne, vegetariske oppskrifter fra hele verden, og rettene kommer alltid med en spennende tvist. Forfatterparet, David Frenkiel og Luise Vindahl, bedre kjent som Green Kitchen Stories, er selv travle småbarnsforeldre og serverer deg grønne, herlige retter til alle ukas anledninger. Her får du nye ideer enten du trenger frokostinspirasjon og digge quick fix-middager til familien, eller du har lyst til å kose deg på kjøkkenet og lage slow food-søndagmiddag til gode venner. Oppskriftene i Åh, så godt! gir deg og familien en rekke nye, lettlagde og grønne hverdagsfavoritter, og setter en ekstra spiss på de lange, deilige helgemåltidene hvor du har tid og lyst til å legge ekstra kjærlighet i maten.

 

Boka gir deg mange nyttige tips om måltidsprepping, slik at hverdagene flyter litt lettere, samt gode tips til smakstilsettere som løfter enhver rett. I tillegg får du råd om sesongtilpasning og forslag til ingrediensbytter, slik at maten kan treffe blink hos alle. Åh, så godt! er en moderne vegetarisk kokebok hvor smaken står i høysetet. Med disse oppskriftene kan du lage herlige, grønne retter hele uken, samtidig som du har det gøy på kjøkkenet. Gled deg til alt fra himmelske salater og wraps til pizza, spennende pastaretter og hjemmebakte havreflatbrød ... Vi sier bare: Åh, så godt! Denne utrolig vakre og inspirerende vegetarkokeboka vil du ha liggende fremme på kjøkkenet - og bruke igjen og igjen!


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 255
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

VEGANISTAN

A VEGAN TOUR OF THE MIDDLE EAST

After the success of bestseller Veggiestan, Sally Butcher continues her gastronomic journey along the Silk Road with Veganistan. In response to many requests in her Peckham restaurant, Persepolis, Sally has created a vegan cookbook celebrating plants and wholefoods with the luscious flavours of the Middle East.

A masterclass in inventive vegan cooking, the chapters range from hot and cold mezze, fermentation and pickling, and bread and grains to delicious desserts, divine drinks, and vegan meat, dairy and egg substitutes. Stand-out recipes include beetroot and sour cherry gazpacho, mushroom and chestnut borek, seitan kebabs, Persepolitan sauerkraut, and quince and cardamom trifle.

Written in Sally's witty and reassuring voice, Veganistan will bring something new to your kitchen and equip you with the skills to make stunning vegan food for any occasion.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pavilion
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.