NYHETSBREV - 2023-02-04

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Boksamtale: Ia Genberg og Marie Aubert
Onsdag 8. februar kl. 16.00

8. februar tar vi varmt imot forfatter Ia Genberg som vil samtale med Marie Aubert om
sin nye bok Detaljene, vinneren av Augustprisen 2022.

Velkommen!


Lansering: Vardøger nr. 40
Torsdag 9. februar kl. 16.00

Seniorforsker emeritus og tidligere direktør for NUPI, Sverre Lodgård, kommenterer
det foreliggende nummeret av tidsskriftet. Innlegg ved Hans Ebbing, Arne Overreing og Bodil Chr. Erichsen.

Velkommen!




En kvinne ligger til sengs med feber da en håndfull mennesker fra fortiden trer fram for henne: en ekskjæreste som nå er en berømt programleder, en venninne som forsvant sporløst fra en dag til den neste, en mann som etterlot seg noe uventet, en mor som bare ønsket å ha det litt bedre. I feberens spente tilstand flimrer de forbi - alle møtene, tilfeldighetene og øyeblikkene som utgjør et liv. "Detaljene" beveger seg i sporene etter disse menneskene, fra 1990-tallets Stockholm via København til havnebyen Galway på den irske vestkysten. Det er en roman med fire portretter og tusen detaljer, om lefsete pocketbøker, psykedelisk dans, uovervinnelig ungdom og nagende uro. Hvilken er den perfekte nyttårskjolen til milleniumsfeiringen? Kan et elsket menneske virkelig forsvinne? Og hva skjedde egentlig med alle de flyktige relasjonene som en gang betydde alt?


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DEN NYE GLEDEN MED SKJEDEN

ALT DU TRENGER Å VITE OM UNDERLIVET

Gleden med skjeden kom ut i 2017 og har blitt et referanseverk om kvinners seksuelle helse både i Norge og verden. Den er oversatt til 36 språk og har solgt over en halv million eksemplarer.
Den offentlige samtalen om kvinnehelse har endret seg mye på seks år, noe denne boken har vært med på å bidra til. Også den medisinske utviklingen har gått fremover, og denne reviderte utgaven er oppdatert med ny kunnskap og forskning og utvidet med flere nye kapitler.
Den nye Gleden med skjeden inneholder alt du trenger å vite om underlivet. Her vil du lære om klitoris sin dype hemmelighet, den ville hormondansen som styrer mensen og hvordan prevensjon fungerer i kroppen. Du blir også kjent med en rekke vanlige kvinnesykdommer. Boken gir svar på spørsmålene som det ofte er vanskelig å stille, på en lettlest og morsom måte.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

MED FORTÆLLINGEN GÅR JEG I DØDEN

ESSAYS OM DEN NYE EUROPÆISKE ROMANKUNST

Den europeiske romanen presenterer levde liv på en helt annen måte enn historiebøkene. I den fortsetter vi å forløse fortidens løfte og forstå nye sammenhenger. Det skulle gå 30 år fra hendelsen før vi virkelig forsto hva Auschwitz betydde, og mer enn 30 år før vi forsto dimensjonene av eksplosjonen den aprilkvelden i 1986 ved atomkraftverket i Tsjernobyl. Romanen kommer aldri i tide, men det er heller aldri for sent. I denne boka avdekker Peter Nielsen et Europa i krise og forandring – slik det utspiller seg i romaner av blant andre Curzio Malaparte, Thomas Bernhard, Imre Kertész, Herta Müller, Salman Rushdie, Kirsten Thorup, Orhan Pamuk, Svetlana Aleksijevitj , Michel Houellebecq og Rachel Cusk.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Informations Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 340
Språk: DK

pris: 549.00
 

 

I denne korte, brennaktuelle boken sporer Auster århundrer med Amerikas bruk og misbruk av våpen, fra den voldelige forflytningen av den innfødte befolkningen til slaveri av millioner, til det bitre skillet mellom våpenkontroll og antivåpenkontroll- leirene som har utviklet seg de siste 50 årene. Siden 1968 har mer enn halvannen million amerikanere blitt drept av våpen. Tallene er så store, så katastrofale, så uforholdsmessige med det som skjer andre steder, at man må spørre hvorfor. Hvorfor er USA så annerledes? Denne boken inneholder også Spencer Ostranders fotografier fra åstedene for mer enn tretti masseskytinger i alle deler av landet.r Bloodbath Nation er en kortfattet, men grundigundersøkelse av USA ved et veiskille, og stiller det sentrale: Hva slags samfunnet ønsker amerikanerne å leve i?


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Grove Press
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

Utsolgt
 

 

STOLEN FOCUS

WHY YOU CAN'T PAY ATTENTION

Vår evne til å konsentrere oss er i fritt fall. Collegestudenter i USA har klarer nå i gjennomsnitt å holde fokus på én oppgave i 65 sekunder, og kontormedarbeidere kun i tre minutter. I Stolen Focuss legger den internasjonale bestselgerforfatteren Johann Hari ut på en langstrakt reise for å snakke med verdens ledende eksperter og finne ut hvorfor dette skjer med oss - og det han konkluderer med er at alt vi trodde vi visste om dette feltet er feil.

Vi tror vår manglende evne til å konsentrere oss er våre egen personlige falitt - en skavank ved hver og en av oss. Det er det ikke. Dette har blitt gjort mot oss - av mektige eksterne krefter - og det har blitt gjort over tid. Vårt fokus har blitt stjålet fra oss.

Hari oppdager at det finnes tolv dypereliggende årsaker til denne krisen, og han viser oss hvordan han oppdaget det gjennom en engasjerende reise - en ferd som tar ham fra Silicon Valley-avhoppere, til vegetarianere som diagnostiserer hunder med ADHD, fra en favela i Rio der alle har mistet konsentrasjonen på en spesielt surrealistisk måte, til et kontor på New Zealand som oppdaget en bemerkelsesverdig teknikk som ga deres ansatte konsentrasjonsevnen tilbake.

For viktigst av alt er dette en bok som viser oss hvordan vi kan gjenvinne vårt fokus, dersom vi bestemmer oss for å kjempe for det. Svarene vil både overraske og engasjere deg. Dette er en bok om vår pågående oppmerksomhetskrise ulik noen annen du har lest.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 340
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

"Här ute på landet hjälper man varandra, det är min erfarenhet. Men jag är rädd att jag inte har mycket att bidra med. Ibland kanske jag inte ens är här på några veckor. Så jag har funderat litet och kommit fram till att jag skulle vilja ge er en present. En inflyttningspresent, så att säga. Jag skulle vilja ge er hundra tusen."

Novellerna i Har du försökt stänga av och slå på igen utspelar sig i en samtid som inte kan släppa historien och i en förfluten tid som inte känns så avlägsen. Landsbygden kämpar vidare. Paradiset är ett torp och soptippen är en plats med många hemligheter.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

HARDINGS CAFÉ

SAMSPRÅK, TANKAR OCH TOLKNINGAR

Gunnar Harding är inte bara en av Sveriges bästa och mest uppskattade poeter, han är också en fantastisk dikt­översättare som med samma lätthet och precision hanterar samtida amerikansk poesi, parisisk modernism, ryskt avantgarde, engelsk romantik och uråldrig walesisk skaldekonst. Med Hardings café har han gjort en bok som visar alla hans intressen i deras fulla bredd. Här presenteras ett generöst antal favoriter, bland dem John Donne, William Blake, Walt Whitman, Jelena Guro, H. D. och John Ashbery) –  alla stamgäster på Hardings café – var och en med en ­inledande essä och ett urval viktiga dikter i översättning. Sammantaget blir boken naturligtvis också ett rikt och färgstarkt porträtt av tolkaren Gunnar Harding själv.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 278
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Forfatteren av American Psycho er endelig tilbake! Tretten år siden hans siste roman kommer Skår, en episk og delvis selvbiografisk roman om en seriemorder som jakter på tenåringer i 80-tallets Los Angeles.

Bret Easton Ellis' fantastiske nye roman er en slående dramatisering av overgangen fra tenår til ung voksen. Skår forteller om tapt uskyld, sjalusi, besettelse, sex og mord, gjennom øynene til 17 år gamle Bret og hans venner. Denne romanen vil ikke gi slipp på deg!


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 766
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Mikhail Sjisjkin er en av Russlands mest anerkjente og prisvinnende forfattere, hans roman Venushår (utgitt på norsk i 2010) regnes som et av de sentrale verk i nyere russisk litteratur. Han bor nå i Sveits og er en av de fremste kritikerne av dagens russiske styresmakter, som han har kalt «et kriminelt, korrupt regime der staten utgjør en pyramide av tyver, der valg er blitt en farse ... et slikt land kan ikke være mitt Russland.»

FRED ELLER KRIG (tittelen spiller selvfølgelig på Tolstoj) er en essaysamling om hva det betyr å være russer i dag, om oppvekst under kommunismen og utformingen av 'sovjetmennesket', om de dype historiske røttene til det russiske selvbilde, om følelsen av å se sitt fedreland bli stjålet og overtatt av kriminelle, og den dype skamfølelsen i møtet med de russiske overgrepene i Ukraina. Boka åpner med de seks ordene «det gjør vondt å være russer», en setning som klinger gjennom hele teksten. Det er en dypt personlig tekst, men også preget av Sjisjkins enorme historiske, kulturelle og litterære kunnskaper, her flettes de lange linjene i historien sammen med sylskarpe, dagsaktuelle politiske analyser og filosofiske refleksjoner. Til den norske utgaven har Sjisjkin skrevet to nye kapitler om Putin og Ukraina-krigen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 222
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Rosarium er en slektsfortelling i tre deler, som strekker seg over 100 år og flere kontinenter.

I første del flykter Bror og Søster fra krigen inn i Bialowieskaskogen - Europas eneste urskog (og tidlig på 1900-tallet tsarens jaktmarker). Søster glemmer gradvis foreldrenes språk og begynner etter hvert å ligne mer og mer på det plantelivet som omgir henne - i så stor grad at huden hennes har et tydelig grønnskjær når tsarens sønn kommer over henne under en jaktutflukt.

I del to møter vi botanikeren Johanne, født Johannes, som arbeider med å samle planter fra ulike kontinenter for å bevise at urkontinentet Pangaea har eksistert. Han finner søsters barn innestengt i et kloster, sammen med en helt spesiell rose.

I tredje del møter vi Johannes barn og barnebarn på vei til USA for å feire Johannes 100-årsdag. Den eneste som må bli hjemme er oldebarnet Fine, hun er syk, huden hennes er begynt å bli grønn. Når resten av familien kommer fram til Johannes hus, er jubilanten forsvunnet. Og etter hvert som de leter er det som om gåten om Johanne, hennes vitenskapelige arbeid og familiens egentlige opphav, fortsetter å vokse seg større og villere.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 393
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

I Kristian Klausens nye roman Fra en russisk skrivemaskin, ankommer KGB-agenten Mikhail Alekhin Norge i august 1971. Han har overvåket sovjetiske forfattere, malere og journalister i tjue år. Oppdraget i Norge er å finne en dissidentforfatter som har gått under jorden, og iverksette et attentat. Vel framme i Drammen (dit sporene leder), blir han kjent med bibliotekaren Dordi Normann. Dordi er også verge og assistent for sin gamle far Willem - en bildekunstner som trosser fremskreden Alzheimer og fortsetter å male.

I møte med Dordi og Willem og deres dedikasjon til kunst, begynner Mikhail Alekhin å nages av ideologisk tvil og skyldfølelse.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

ROLF HANSEN

KERAMIKK

Rolf Hansen var ikke keramiker i tradisjonell forstand. Dreiing og forming overlot han til andre. Hansen var dekoratør, noe han også ble omtalt som helt til han etablerte eget firma. Han utformet også modeller, så på en måte bør han kanskje, i en videre forstand, også omtales som designer. Om han selv skulle fått bestemme var han kunsthåndverker og keramiker.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Papiret Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 172
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

EYSTEIN SANDNES

INDUSTRIDESIGN

Eystein Sandnes var en særdeles aktiv formgiver. Produksjonen favnet alt fra glass og porselen til bestikk og dørvridere. For det store flertall er Sandnes likevel mest kjent som sjefsdesigner for Porsgrunds Porselænsfabrik, der han jobbet i mer enn 30 år. Sandnes var også formgiver for Magnor Glassverk og Stavangerflint. I tillegg viser boken til mindre kjente arbeider, som smykker i keramikk samt glass for Hadeland Glassverk.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Papiret Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 164
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

BENDT WINGE

MØBELDESIGN

For de aller fleste så er Bendt Winge synonymt med Nordic – en plaststol som solgt i mer enn 7 millioner eksemplarer. En annen klassiker er hans klaffebord som ble rikelig eksportert. Kunstnerisk høydepunkt var en hvilestol som har fått internasjonal oppmerksomhet i moderne tid. I tillegg viser boken til mange produkter som kun ble laget i et lite antall, ettertraktet av samlere verden over.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Papiret Forlag
Innbundet:
Sidetall: 164
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.