NYHETSBREV - 2023-01-19

Nyheter fra Tronsmo!

Varmt velkommen til slipp av Cato Leins nye fotobok Northern Silence, med fotografen tilstede!

Torsdag 26. januar kl. 17.00

Det blir samtale mellom Cato Lein og journalist Torgrim Halvari, og fotografen signerer bøker til alle som vil ha.

Lett servering, gratis og åpent for alle! Hjertelig velkommen.

 




Bildene i boken Northern Silence ble tatt gjennom en 25-årsperiode fra midten av 80-tallet fram til 2012. Det skulle imidlertid ta lang tid før Cato Lein klarte å ta materialet til mørkerommet i Stockholm, der han bor nå. Den nærmest overveldende Nord-Norske naturen, nordlyset, snøfokket, havørna og reinsdyrene lokker fotografer i hopetall til områdene fotografen vokste opp. I vrimmelen av postkortmotiver betvilte han sin rolle i det hele. Hvor ble det av stedenes sjel? Etter mange år som fotograf i Stockholm vendte Cato Lein tilbake til Finnmark, denne gangen trygg på sin egen estetikk og uttrykksform. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: André Frère Éditions
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

KVITLEIK

FORTELJING

I den mørke skogen. Ein mann køyrer av garde utan å vita kvar han skal. Han vekslar mellom å ta til høgre og til venstre og kjem til slutt inn på ein skogsveg med djupe hjulspor. Han stoppar ikkje før bilen står bom fast i ei tuve og kjem korkje fram eller tilbake. Det byrjar å snø, det blir mørkt og kaldt. I staden for å gå etter hjelp går mannen innover på ein sti i skogen. Han gjer det sjølv om det allereie har vorte så mørkt at han knapt ser noko mellom trea, og sjølv om han tenkjer det er toskeskap å gjera slikt.

«Særleg verre enn dette hadde eg vel aldri oppført meg, fyrst køyre bilen min fast og så gå inn i skogen for å finne hjelp, korleis kunne eg vel koma på tanken at det var hjelp å finne i skogen, i svarte skogen inne, for ein tanke, nei det vart aldeles feil å kalle det for ein tanke, det var meir eit påhitt, noko slikt, eitkvart eg berre hadde kome på. Tullete, var det. Reine toskeskapen. Dumskap. Rein og skir dumskap.» «Kvitleik» er ei lysande forteljing om grensa mellom liv og død.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 71
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Siden debuten i 1998 har Mona Høvring vært en av våre mest egenartede og markante poeter. Hun skriver både komplekst og sanselig, diktene er ofte novellistiske og henter inspirasjon fra bibelens lignelser, fra skjebnefortellinger, og stadig er hun i dialog med annen litteratur: Arkhilokhos, Clarice Lispector og Hélène Cixous for å nevne noen nærliggende eksempler. Med lekenhet og stort alvor skriver Høvring en poesi preget av humanisme og dyp innsikt i det menneskelige, og det eksistensielle tankeinnholdet som er så betegnende for dette forfatterskapet uttrykkes ofte med en overrumplende klarhet.

«Høvring klarer med sin særegne stilistikk å flette sammen språk, filosofisk og poetisk innsikt i mennesker, særlig kvinner, til et litterært univers som minner om realisme og eventyrlige drømmer samtidig. En kan si med Høvrings egen tittel "Helt vanlige mirakler" (2006) hvordan hennes litteratur kan virke på en leser ... Høvrings litterære rom er på samme tid spesifikt og universelt. Slik blir kunst til.» Fra jurybegrunnelsen ved utdelingen av Doblougprisen


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Tara Selter er etter en kort reise blitt fanget i den attende november, som nå har gjentatt seg i 368 dager. Hun er vendt tilbake til Paris i håp om at ting vil normalisere seg etter et år. Men tiden står fortsatt stille. Tara savner variasjon, hun savner skiftende årstider, hun er lei den samme grå novemberdag som gjentar seg. Derfor legger hun ut på reiser i Europa for å oppleve vinter, vår og sommer. Til slutt ender hun opp i Düsseldorf, hvor hun gjør en oppdagelse som kan snu opp ned på alt.

De tre første bøkene i Solvej Balles hyllede verk Om utregning av romfang vant i 2022 den meget prestisjefulle Nordiske råds litteraturpris. Det er planlagt i alt sju bøker.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

I 1920-årenes New York kjenner alle Benjamin og Helen Rask. Hans evne til å ligge ett skritt foran aksjemarkedet har gitt ham et legendarisk ry på Wall Street, hennes aristokratiske bakgrunn og skarpe intellekt har gjort henne myteomspunnet i sosietetssirkler. Sammen steg de til toppen av en verden av tilsynelatende uendelig rikdom - men hva har formuen deres egentlig kostet? Tillit er roman en i fire deler, som på storslått vis drar leseren med seg på en reise gjennom det 20. århundret, i et stadig mer besettende forsøk på å skille løgn fra fakta. En oppslukende litterær gåte - og en undersøkelse av kapitalens makt over selve virkeligheten.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 411
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

ALLE TING VIL ALDRI BLI SOM FØR

EN LØVEMAMMAS HISTORIE

Den ene dagen var Helle Cecilie Palmers yngste datter, Aurora, en helt vanlig fem måneder gammel baby. Den neste dagen lå hun i koma, livstruende syk, tilkoblet respirator. Familien fikk henne aldri tilbake, ikke sånn som hun var før. I stedet fikk de et annet barn, et annerledes barn, som de måtte bli kjent med på nytt. De fikk et annet liv enn de hadde planlagt.

Dette er fortellingen om Helles liv som mor til et barn med store funksjonsnedsettelser - og det er historien om Aurora. Boka skildrer hverdagen til familien på fem. Den handler om hvordan det er å kjempe for barna sine - og hvordan velferdsstaten ofte kommer til kort.

Men det er også en fortelling om hva samfunnet bidrar med, om verdien av å være annerledes - og om kjærlighet.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

GIRIG-SVERIGE

SÅ BLEV FOLKHEMMET ETT PARADIS FÖR DE SUPERRIKA

Sverige var lenge kjent som et av verdens mest likestilte land. Men de siste tiårene har det skjedd noe. Gapet mellom de superrike og resten av befolkningen har utvidet seg raskt. Andelen av økonomien som eies av den rikeste promillen er høyere enn i USA, og Sverige har flere dollarmilliardærer enn Japan og Brasil. Sverige er et land hvor skatten på arbeid er blant de høyeste i verden, men hvor formuen beskattes betydelig lavere enn i mange andre land. Det er et land hvor det i 2021 er boligfeber, børsfeber og kryptofeber. Samtidig. Der jakten på raske penger er blitt en ny folkebevegelse. I 1996 var det 28 milliardærer i Sverige. I dag er det 542.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 254
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

I Operasjon Z gjør Jacques Baud en inntrengende analyse av den ukrainske krigen og dens bakgrunn. Han belyser de stridende styrkene på begge sider og deres politiske idealer og militære strategier. Han diskuterer Sveriges og Finlands NATO-søknad.
Han tar opp propagandakrigen og den økonomiske krigen. I et nyskrevet kapittel for den svenske utgaven kommenterer han høstens ukrainske motoffensiver og sabotasjen mot Nordstream og Kertsjbroen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Karneval
Innbundet: nei
Sidetall: 281
Språk: SE

pris: 359.00
 

 

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas?

Nicolas arbetar med utsatta barn och är van att fånga upp dem, få dem att lita på honom. Men han har hamnat i ett svårt läge. En av ungarna från basketen, en charmig men bråkig pojke, har bitit sig fast, krupit under huden på honom. Och nu har Nicolas mot sin vilja låtit pojken flytta in hos sig. Ett beslut som ska komma att förändra allt för dem båda.

Det här är berättelsen om två människor, deras möte och en skildring av den enorma kraften i att bli sedd av en annan. En berättelse om sorg, hopp och förvandling.

Det är också en berättelse om Sverige. Ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder. I det kaos som omger Nicolas och Elijah är hotet om våld och död ständigt närvarande och insatserna omänskligt höga.

Nicolas Lunabba debuterar som författare med Blir du ledsen om jag dör? Hans Sommar i P1 2021 hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Programmet byggde på ett utdrag ur det som nu blir hans debutbok. Lunabba är mångfaldigt prisad för sitt arbete med barn och unga. Han är verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 296
Språk: SE

Utsolgt
 

 

THE PERSUADERS

WINNING HEARTS AND MINDS IN A DIVIDED AGE

En medrivende insider-beretning om hvordan aktivister, politikere, lærere og innbyggere jobber for å endre opinionen bygge broer, og redde demokratiet. Livsnerven i ethvert fritt samfunn er overtalelse: å endre andres mening for å muliggjøre reell endring. 
I The Persuaders tar bestselgerforfatteren Anand Giridharadas oss inn i disse bevegelsene og kampene, og oppsøker menneskene som kjemper overtalelsens kamp i en polarisert tidsalder. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 179.00 349.00
 

 

A BALLET OF LEPERS

A NOVEL AND STORIES

En tidligere upublisert roman og noveller fra den legendariske musikeren, sangskriveren og poeten Leonard Cohen.

Før Cohen ble verdensberømt musiker drømte han om å bli en litterær stjerne. Den kanadiske musikeren som skrev hits som "Hallelujah", "Suzanne" og "Famous Blue Raincoat" begynte først å skrive tidlig i tjueåra, og i A Ballet of Lepers: A Novel and Stories, vil leserne se at magien som gjorde Cohens tekster uforglemmelige var tilstede allerede fra den spede begynnelsen.

Tekstene i denne samlinga er skrevet mellom 1956 og 1961, og inkluderer kortprosa, et hørespill og en tidlig roman. Cohen utforsker temaer som også senere skulle prege alt han lagde: fra skam og uverdighet til seksuelt begjær og lengsel, enten det er lengsel etter kjærlighet, familie, frihet eller dypere mening. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Grove Press
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 339.00
 

 

SETTLERS

JOURNEYS THROUGH THE FOOD, FAITH AND CULTURE OF BLACK AFRICAN LONDON

A journey into the hidden, vibrant world of Black African London.

What makes a Londoner? What is it to be Black, African and British? And how can we understand the many tangled roots of our modern nation without knowing the story of how it came to be?

This is a story that begins not with the 'Windrush Generation' of Caribbean immigrants to Britain, but with post-1960s arrivals from African countries like Nigeria, Ghana, Zimbabwe and Somalia. Some came from former British colonies in the wake of newfound independence; others arrived seeking prosperity and an English education for their children. Now, in the 2020s, their descendants have unleashed a tidal wave of creativity and cultural production stretching from Lambeth to Lagos, Islington to the Ivory Coast. Daniel Kaluuya and Skepta; John Boyega and Little Simz; Edward Enninful and Bukayo Saka - everywhere you look, across the fields of sport, business, fashion, the arts and beyond, there are the descendants of Black African families that were governed by many of the same immutable, shared traditions.

In this book Jimi Famurewa, a British-Nigerian journalist, journeys into the hidden yet vibrant world of African London. Seeking to understand the ties that bind Black African Londoners together and link them with their home countries, he visits their places of worship, roams around markets and restaurants, attends a traditional Nigerian engagement ceremony, shadows them on their morning journeys to far-flung grammar schools and listens to stories from shopkeepers and activists, artists and politicians.

But this isn't just the story of energetic, ambitious Londoners. Jimi also uncovers a darker side, of racial discrimination between White and Black communities and, between Black Africans and Afro-Caribbeans. He investigates the troublesome practice of 'farming' in which young Black Nigerians were sent to live with White British foster parents, examines historic interaction with the police, and reveals the friction between traditional Black African customs and the stresses of modern life in diaspora. This is a vivid new portrait of London, and of modern Britain.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE BOOK OF PHOBIAS AND MANIAS

A HISTORY OF THE WORLD IN 99 OBSESSIONS

The Book of Phobias and Manias er et spennende kompendium med 99 tvangstanker som har formet oss alle.
 Fobier og manier er dypt personlige opplevelser, og blant de vanligste angstlidelsene i vår tid, men de er også ledetråder til vår felles fortid. Den prisbelønte forfatteren Kate Summerscale bruker rike og medrivende saksstudier for å spore opprinnelsen til våre tvangstanker, avdekke en historie med menneskelig fremmedgjøring, fra middelalderen til i dag, og et vell av forklaringer på noen av våre kraftigste aversjoner og lyster.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Wellcome Collection
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE MCCARTNEY LEGACY

VOLUME 1: 1969-73

In this first of a groundbreaking multivolume set, THE MCCARTNEY LEGACY, VOL 1: 1969-73 captures the life of Paul McCartney in the years immediately following the dissolution of the Beatles, a period in which McCartney recreated himself as both a man and a musician. Informed by hundreds of interviews, extensive ground up research, and thousands of never-before-seen documents THE MCCARTNEY LEGACY, VOL 1 is an in depth, revealing exploration of McCartney’s creative and personal lives beyond the Beatles.

When Paul McCartney issued a press release in April 1970 announcing that the world’s most beloved band, the Beatles, had broken up no one could have predicted that McCartney himself would go on to have one of the most successful solo careers in music history. Yet in the years after the Fab Four disbanded, Paul McCartney became a legend in his own right. Now journalist and world-renowned Beatles’ historian Allan Kozinn and award-winning documentarian Adrian Sinclair chronicle in technicolor McCartney’s pivotal years from 1969 to 1973, as he recreated himself in the immediate aftermath of the Beatles breakup – a period when, newly married and with a growing family, he conquered depression and self-doubt, formed a new band, Wings, and recorded five epochal albums culminating in the triumphant smash, Band on the Run.

Part 1 of a multivolume set, THE MCCARTNEY LEGACY, VOL. 1 documents a pivotal moment in the life of a man whose legacy grows increasingly more relevant as his influence on music and pop culture remains as relevant as ever. It is the first truly comprehensive biography, and the most finely detailed exploration of McCartney’s creative life beyond the Beatles, ever undertaken.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Dey St.
Innbundet: ja
Sidetall: 711
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

ADDICTED TO NOISE

THE MUSIC WRITINGS OF MICHAEL GOLDBERG

Addicted to Noise collects the best interviews, profiles, and essays Michael Goldberg has written during his forty-plus years as a journalist. From combative interviews with Frank Zappa and Tom Waits to essays on how Jack Kerouac influenced Bob Dylan and the lasting importance of San Francisco’s first punk rock club, Goldberg, as novelist Dana Spiotta wrote, “shows us how consequential music can be.”

Contained within these pages: interviews with Sleater-Kinney, Sonic Youth, Patti Smith, Lou Reed, Flipper, John Fogerty, Neil Young, and Rick James, along with profiles of Robbie Robertson, John Lee Hooker, James Brown, the Clash, Prince, Michael Jackson, the Flamin’ Groovies, Ramblin’ Jack Elliott, X, Laurie Anderson, Stevie Wonder, George Clinton, Devo, San Francisco punks Crime, and more.

Plus short takes on Muddy Waters, Townes Van Zandt, Captain Beefheart, Professor Longhair, and others. As Greil Marcus writes in the Foreword, “You can feel the atmosphere: someone has walked into a room with a pencil in his hand—as the words go in perhaps the first song about a music critic, not counting Chuck Berry’s aside about the writers at the rhythm reviews—and suddenly people are relaxed . . . He isn’t after your secrets. He doesn’t want to ruin your career to make his. He doesn’t care what you think you need to hide. He actually is interested in why and how you make your music and what you think of it. So people open up, very quickly, and, very quickly, as a reader, you’re not reading something you’ve read before.”


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Backbeat Books
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: UK

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.