NYHETSBREV - 2022-11-28

Édouard Louis nye roman starter der debuten «Farvel til Eddy Bellegueule» slutter, og befinner seg i likhet med forfatterens tidligere bøker i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og sosiologi. «Forandre seg: Metode» handler om Louis ekstreme klassereise, fra mobbet guttunge og underpriviligert tenåring til verdenskjent intellektuell og internasjonal stjerneforfatter, alt før fylte tredve. Som den første i sin slekt tar Édouard høyere utdanning, og gjør siden et nærmest utenkelig sprang, når han kommer inn på eliteskolen École Normale Supérieure i Paris. På veien dit finner, og senere forkaster han mennesker som hjelper ham opp og fram. Som venninnen Elena og familien hennes. Deres verden av opera, middagsselskaper og litteratursamtaler blir en trygg havn for tenåringen fra Hallencourt, men oppleves for liten og provinsiell når han må komme seg videre. Nådeløst selvgranskende skriver Édouard Louis om å forandre og gjenskape seg selv, som en hevn mot alt man kommer fra, og for å overleve, om hvor langt man kan nå, og hvor mye det kan koste.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 237
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Bli kjent med gjenferdet på Great Isaac Cay fyr, lær om et fyrtårn i Ukraina som er bygget som en flettet kurv, og les den utrolige historien om en sjelden fugl som blir utryddet kort tid etter at katten Tibbles flytter inn på Stephens Island fyr. Visste du forresten at Cabo Blanco fyr i Argentina er plassert på en øy verken Ferdinand Magellan eller Charles Darwin våget å gå i land på? «Atlas over fyrtårn ved verdens ende» er en samling historier basert på virkelige hendelser som tar oss med til fjerne breddegrader og isolerte fyrtårn, som gjennom årene har vært kilde til delirium, ensomhet og rastløshet, men også mot og lykke. Hvert kapittel er ledsaget av et nautisk kart, illustrasjoner og en skalaplan - det hele krydret med spennende kuriosa.

Vi får høre om en blind fyrvokter ved polarsirkelen, Nelson Mandelas opphold på Robben Island, Edgar Allan Poes uferdige tekster, Virginia Woolfs barndom, og flere mystiske forsvinninger - historier like ekstraordinære som fyrtårnene de tilhører.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Hvor langt må du reise for å klemme alle de femten eldste trærne i verden? Hvilke sju nasjoner har sendt dyr ut i verdensrommet? Hvem bor i høyrisikosoner for naturkatastrofer? Og hvor bør du bo om du hater slanger? Denne oppfølgeren til «Atlas for nysgjerrige sjeler» retter blikket mot naturen, mot jordkloden og menneskenes stadig mer problematiske omgang med den. Gjennom 100 infografiske kart vises forbløffende sammenhenger, overraskende fakta og nye måter å se vår verden på. På underholdende vis blader atlaset det kuriøse med det vesentlige, det fascinerende med det skremmende. Rikt illustrert til glede for fans av både kart og natur, er dette en øyeåpnende feiring av planeten vår - og en granskning av hvordan vi tar vare på den.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 207
Språk: NO

pris: 179.00 399.00
 

 

I 2018, uten noen plan eller agenda for hva som kan skje videre, la Patti Smith ut sitt første Instagram-bilde: et bilde av hånden hennes med den enkle meldingen "Hello Everybody!" Smith, som er kjent for å ta bilder med sitt elskede Land Camera 250, begynte å legge ut bilder fra telefonen, inkludert portretter av barna hennes, radiatoren, støvlene og katten hennes, Kairo. Tilhengere følte en umiddelbar tilhørighet til disse miniatyrvinduene til Smiths verden, fotografier av hennes daglige kaffe, bøkene hun leser, gravene til elskede helter – William Blake, Dylan Thomas, Sylvia Plath, Simone Weil, Albert Camus. Over tid tok en sammenhengende historie om et liv viet kunst form, og mer enn en million følgere reagerte på Smiths unike estetikk i bilder som kartlegger hennes lidenskaper, hengivenheter, tvangstanker og innfall. Her er også bilder fra Smiths arkiver over livet på og utenfor veien, togstasjoner, obskure kafeer, en notatbok alltid i nærheten.

Med over 365 fotografier som tar deg gjennom et enkelt år, er A Book of Days en ny måte å oppleve sinnet til den visjonære poeten, forfatteren og musikeren. Boka er et inspirerende kart over en kunstners liv.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 389.00
 

 

The Philosophy of Modern Song er Bob Dylans første nye bok siden Chronicles: Volume One fra 2004 – og siden han vant Nobelprisen i litteratur i 2016.

Dylan, som begynte å jobbe med boken i 2010, tilbyr sin ekstraordinære innsikt i populærmusikkens natur. Han skriver over seksti essays med fokus på sanger av andre artister, som spenner fra Stephen Foster til Elvis Costello, og i mellom alt fra Hank Williams til Nina Simone.

Disse essayene er skrevet i Dylans unike prosa. De er mystiske, gripende og dyptgående, og ofte morsomme. Og mens de tilsynelatende handler om musikk, er de egentlig meditasjoner og refleksjoner over den menneskelige tilstanden. Gjennom hele boken finner du nesten 150 nøye kuraterte bilder samt en serie drømmelignende riff som, samlet sett, ligner et episk dikt.

I 2020, med utgivelsen av hans enestående album Rough and Rowdy Ways, ble Dylan den første artisten som fikk et album på Billboard Top 40 i hvert tiår siden 1960-tallet. The Philosophy of Modern Song inneholder mye av det han har lært om håndverket sitt i alle disse årene, og som alt Dylan gjør, er det en betydningsfull kunstnerisk prestasjon.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

WRECK

GERICAULT'S RAFT AND THE ART OF BEING LOST AT SEA

Kunstneren Tom de Freston har lenge hatt en besettelse av Géricaults maleri TMedusas flåte, og den urovekkende historien som ligger til grunne for maleriet. Det monumentale lerretet, som henger i Louvre, skildrer en tragedie fra 1800-tallet der 150 mennesker ble druknet til sjøs på en flåte som gikk tapt i et stormfullt hav. I denne boken stiller han kraftige spørsmål om hvordan vi kan oversette vold, frykt og traumer til kunst, hvordan vi prøver å forstå tilsynelatende utenkelige handlinger, og verdien av å møte og skildre de mørkeste grusomhetene.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 340
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

JOSIMAR 2022 05

QATARUTGAVE

Josimar er et uavhengig, månedlig tidsskrift som dekker norsk og internasjonal fotball som fagfelt, kulturfenomen, samfunnsaktør og forretningsområde. Tidsskriftet kom med sin første utgave i april 2009.

Denne utgaven tar for seg det kontroversielle fotball-VM i Qatar, 2022.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: josimar
Innbundet: nei
Sidetall: 170
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Roma have risen from their ruins!
Manolas, the Greek God in Rome!
The unthinkable unfolds before our eyes.
This was not meant to happen, this could not happen . . . this is happening!
Peter Drury

If football is the beautiful game, then commentators are its poets.

Whether it's the brevity of Barry Davies, the boundless enthusiasm of Clive Tyldesley or the sheer eloquence of Peter Drury's monologues, the canon of football commentary is replete with memorable lines that would have some of the great classical orators nodding in appreciation. Curated by football journalist Charlie Eccleshare, The Beautiful Poetry of Football Commentary is a glorious anthology of iconic lines, set out as poems, celebrating the best commentators that have ever graced a microphone. Each poem is accompanied by 'scholarly' analysis capturing the enduring power of language on the beautiful game.

So, drink it in, and immerse yourself in classic verse from Ali Brownlee, Andy Gray, Brian Moore, David Coleman, John Motson, Jon Champion, Jonathan Pearce, Kenneth Wolstenholme, Martin Tyler, and many more.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Seven Dials
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

Bogstadveien ble anlagt i 1855 som en del av Sørkedalsveien mellom byen og Bogstad i Sørkedalen. Da var det allerede noen borgere fra Kristiania som hadde .yttet ut til Hegdehaugen til landsted eller fast bolig. Bogstadveien ble i 1860-årene en del av det store utbyttingsområdet vestover til Homansbyen, Hegdehaugen og Majorstuen.

De første murhusene ble bygd i Bogstadveien fra 1884, og fra første stund tok beboerne sikte på å gjøre Bogstadveien til en annerledes gate. Alle husene ble bygd med butikker i første etasje. Bogstadveien ble både en boliggate, en gjennomfartsvei og en handlegate for hele strøket. Denne boka handler om utviklingen fra de første boliger fram til i dag.

Forfatteren bodde ved Bogstadveien i to lange perioder. Under oppveksten bodde han i 20 år ved gaten og senere var han tilbake i 19 år. Holden har fulgt utviklingen gjennom et langt liv og sett hvordan gaten har forandret seg på mange måter. Men noe har bestått. Alle murhusene fra 1890-årene preger gaten, .ere steder iblandet bygg i funkisstil. Gjennom nærmere 130 år har den blå Briskebytrikken tra.kkert Bogstadveien. Gaten har gjennom snart et og et halvt århundre vært et lokalt sentrum for Majorstuen, Hegdehaugen og en del av Frogner. Det har alltid vært liv i Bogstadveien.

Øystein Sandsdalen har tatt bildene fra Bogstadveien i dag. Også han har vokst opp i nærheten av Bogstadveien.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Dreyers forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

På de vidstrakte mongolske steppene, der det om vintrene kan bli så kaldt at det føles som om øyelokkene må rives løs for hvert blunk, utspilles en fengslende og samtidig varm familiesaga mot et bakteppe av brutale livsvilkår og en sterk vilje til å overleve.

I Baatsagaan-somonens røykfylte nomadetelt flyter kumis.sen fritt, mennene kjederøyker og drikker etter lange dager ute med buskapen, mens kvinnene står ved de store grytene med kokende khuurag og forbereder maten.

Alt dette tilhører meg samler fortellingene til fem av disse kvin.nene spent over tre generasjoner, der ulike perspektiver bringer oss i nærkontakt med relasjonelle forhold, der rivaliser.ing og vennskap mellom søstre og det ofte kompliserte forholdet mellom mødre og døtre, både fascinerer, berører og skaper gjen.kjennelse.

Gjennom et vakkert metaforisk språk og et mangfold av mongolske ord og uttrykk males et kontrastrikt bilde av spennet mellom det rurale livet på steppen og det urbane bylivet i Ulaanbaatar, mellom arv og miljø, tilhørighet og løsrivelse.

Petra Hulova fanger på mesterlig vis lengselen etter å bygge noe bedre for seg selv og sine nærmeste, de skjebnesvangre valg.ene kvinner tar for å få dette til og misforståelsene som lett kan oppstå i en utfordrende generasjonskløft.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 296
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
Peter Fjågesund
Med fler...

Skattøya, også kjent som Skatten på sjørøverøya, er den ultimate sjørøverromanen, skrevet av den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson. Boken ble utgitt i 1883 og utløste forfatterens store gjennombrudd.

Den unge Jim Hawkins oppdager et skattekart på kroa familien driver og ender med å bli med skuta
Hispaniola som skal til Vestindia for å finne den sagnomsuste skatten. Med på ferden er også den enbente piraten Long John Silver, som tørster etter gull.

Skatten på sjørøverøya er blitt definerende for hele sjangere innenfor litteratur, film og spill og er en bok man bare er nødt til å få lest minst én gang i livet. Denne utgaven er illustrert med 120 fantastiske vignetter av Louis Rhead.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: NO

pris: 169.00 349.00
 

 

SAMLINGSBOX

BORGES I, BORGES II & BORGES III (1923-1986)
Oscar Hemer
Med fler...

En samlingsbox som rymmer hela Tranans ambitiösa Borges-utgivning.

Limiterad upplaga som är handnumrerad 1-100.

Under åren 2017–2020 har vi på Tranan givit ut det största och mest omfattande projekt vårt förlag någonsin företagit oss: tre tjocka och kommenterade band med ett generöst urval ur den argentinske författaren Jorge Luis Borges verk.

Vi erbjuder nu en exklusiv samlingsbox limiterad till 100 ex där de tre volymerna ingår. Boxen är handgjord i tålig, inklädd 3 mm-papp och går i linje med böckernas formgivning.

»Jag vill hävda att Borges I, Borges II och Borges III för sig utgör ett helt bibliotek. Att svenska läsare, tack vare Lasse Söderberg, Oscar Hemer och Tranan, har möjlighet att ga vilse där är något att fira.« 
Mikaela Blomqvist, GP

»Den viktigaste svenska förlagssatsningen pa flera år.« 
Tidskriften Karavan


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bokförlaget Tranan
Innbundet: ja
Sidetall: 1834
Språk: SE

pris: 1299.00
 

 

THE THREE-BODY PROBLEM TRILOGY

FLEXIBOUND OMNIBUS EDITION

Imagine a universe patrolled by numberless and nameless predators.
Imagine what might happen to any civilisation unwise enough to broadcast its location.

This is Cixin Liu's THREE-BODY PROBLEM TRILOGY.

Weaving a complex web of stratagem, subterfuge, philosophy and physics across light years of space and 18.9 million years of time, this tale of humanity's struggle to reach the stars is a visionary masterwork of unprecedented scale and momentum.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: HEAD OF ZEUS
Innbundet: ja
Sidetall: 1460
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Natsus somre er en roman om å være kvinne i det moderne Japan. Den handler om kvinnekroppens foranderlighet og muligheter, og om hvilke problemstillinger man står overfor som kvinne i dag. Dette er en varm bok fylt med humor og nærhet, og det er nettopp blandingen mellom det humoristiske og det realistiske som her skaper en helt spesiell atmosfære som gjør lesningen like frydefull som den er tankevekkende.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 495
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

SERIØS OBSERVERING

UTVALGTE ESSAY 1997-2019

I denne essaysamlingen har en av vår tids aller mest anerkjente og toneangivende kritikere, James Wood, gjort et utvalg av de beste essayene fra de siste tjue årene av sin produksjon. Her møter vi både Dostojevskij og Cervantes, Auster og Knausgård, Zadie Smith og Keith Moon, for å nevne noen av de endeløst mange som legges under Woods lupe. Samlingen inneholder en type essayistikk som setter spor i samtidslitteraturen: Slående, lettleste og informasjonsspekkede tekster som berører et vidt spekter av tema fra litteratur og musikk, til tanker om livet og erindringer fra barndommen i Nord-England.
Seriøs observering er ikke en bok som retter seg primært mot spesialister eller litteraturvitere; den henvender seg til den alminnelige interesserte leser, til alle bokelskere og alle som er nysgjerrig på litteraturens irrganger.

Britiskfødte James Wood (f.1965) har i løpet av tre tiår etablert seg so en av de mest markante og toneangivende litteraturkritikere i verden, med sine artikler i ledende publikasjoner som The Guardian, The New Yorker, The New York Times og The London Review of Books. Foruten flere essay har han også utgitt to romaner, noe som kanskje bidrar til at hans innsikter i hvordan god litteratur blir til får en særskilt autoritet og tyngde. Seriøs observering er hans andre essaysamling på Pelikanen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 544
Språk: NO

pris: 429.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.