NYHETSBREV - 2022-10-29

Nitten år gamle Line forelsker seg i Valdemar, frontfigur i det myteomspunne bandet Domen, og trekkes inn i en hemmelig, fascinerende og skremmende verden. Politimannen Geir etterforsker et makabert trippeldrap, men den teorien han til sist danner seg, kan han ikke fortelle til noen. Kunstneren Tove lager bilder inspirert av eventyrenes understrømninger av seksualitet og død. En dag hører hun en stemme som snakker til henne, som vil henne noe. Begravelsesagenten Syvert kjenner en tiltagende uro etter hvert som det går stadig flere dager uten at det rapporteres om døde.
Noe er i bevegelse i verden, det er som om den er hjemsøkt - men av hva, og hvorfor?

Det tredje riket er en del av storverket Morgenstjernen, en romanserie som har fascinert og begeistret lesere og kritikere verden over. Fortellingen settes i gang av en ny stjernes plutselige tilsynekomst på himmelen. Under denne stjernen lever menneskene sine liv som før mens verden rundt dem langsomt forandrer seg. Det handler om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets linse, og om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 482
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

PASSASJEREN

BOBBY OG ALICIA WESTERN: 1

Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Den tiende passasjeren og flyets svarte boks er borte.

Etter dette hjemsøkes Bobby Western av politimenn og myndigheter, av spøkelset etter faren som var med på oppfinnelsen av atombomben, og ikke minst av kjærligheten til søsteren som mistet forstanden.

En av de største amerikanske forfatterne i vår tid, Cormac McCarthy, er endelig tilbake med en kompleks, dyp og elegant roman. Med The Passanger leverer han nok et slagferdig epos om maskulinitet, krig, død, tap og skjønnhet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

ARVEN ETTER ALDUS

EN HISTORIE OM TRYKKSKRIFTEN

Hva vet du egentlig om bokstavene du bruker? Hvorfor ser de ut som de gjør? I denne boken gir Øyvin Rannem et levende innblikk i deres historie. Hvorfor er det forskjell på store og små typer? Hva er en antikvaskrift, og hvorfor har den utkonkurrert de gotiske bokstavene? Hvor kommer komma og spørsmålstegn fra? Mye av skriftkulturen vi har rundt oss skyldes valgene en boktrykker tok i Venezia for 500 år siden. Derfor heter denne boken Arven etter Aldus. Mellom permene vil du finne en enestående fortelling om bokstavtegn, bøker, kommunikasjon og teknologi: En historie om trykkskriften.
På Nasjonalbiblioteket i Oslo ligger et eksemplar av en av de vakreste og viktigste bøkene noensinne trykt: Førsteutgaven av romansen Hypnerotomachia Poliphili, utgitt i Venezia i 1499. Det er ikke innholdet som har gjort boken berømt, men utformingen. Hypnerotomachia er hovedverket til renessansetrykkeren Aldus Manutius. Og skriften Aldus brukte i boken, er forløper for trykkskriften vi har rundt oss i dag.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 449
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Da Maria Stepanovas tante dør, etterlater hun seg en leilighet full av ting: falmede fotografier, gamle postkort, brev, dagbøker og nips. Forfatteren begynner å sortere og rydde i slektens minner, og fram vokser det en historie om en tilsynelatende vanlig jødisk familie som mot alle odds overlevde forfølgelsene og undertrykkelsene gjennom 1900-tallet. I Til minne om minnet går Stepanova i dialog med forfattere som Roland Barthes, W.G. Sebald, Marcel Proust og Susan Sontag, og skaper en vidtfavnende fortelling om minner og slektshistorie. Boken er en sjelden blanding av familiekrønike, memoar, essay, reiseskildring og historisk dokumentar.

Maria Stepanova er en av Russlands viktigste nye litterære stemmer.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 455
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

BARBEINT I AMAZONAS

HISTORIEN OM ALFRED RUSSEL WALLACE

Darwinisme har alle hørt om. Men få er klar over at Darwin ble slått på målstreken. Dette er historien om Alfred Russel Wallace, Europas første backpacker og med-oppdager av seleksjonsteorien. Sammen med Darwin grunnla han biologien – vitenskapen om livet.

Wallace kom fra fattige kår, men fikk tidlig ambisjoner om å løse evolusjonens gåte. Han padlet kano med urfolk i Amazonas, bodde blant hodejegere på Borneo og seilte blant pirater til Papua Ny-Guinea. Han studerte dyr og planter, drøftet menneskets evolusjon og ble en viktig stemme i samfunnsdebatten ved inngangen til det tjuende århundre, med kampsaker som antimilitarisme, kolonialisme-kritikk og kvinnesak. Wallace tenkte egenrådig og kreativt og lot seg hele livet lede av dyp nysgjerrighet.

Ved siden død var Wallace verdens mest siterte vitenskapsmann, og han ble en av arkitektene bak de verdiene som skulle bli retningsgivende ved inngangen til det 21. århundre. Markus Lindholm forteller historien om en mann som verden neppe har sett maken til.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 249
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Tove Ditlevsen skrev selvbiografisk, og brukte seg selv og sine nærmeste nådeløst i forfatterskapet. Hun skrev om psykiske lidelser, overgrep og morskap, om kjønn, lyst og sex, mens det fortsatt var tabu. I leserbrevene i Familie Journalen ga Tove Ditlevsen kvinner råd om det gode familieliv i to tiår. Selv levde hun et kaotisk liv - trebarnsmor, gift og skilt fire ganger - og da det falt sammen hjemme, skrev hun på sitt beste.I denne boka trekker Jens Andersen fra en rekke nye kilder, som resulterer i det mest nyanserte portrettet av den flamboyante og kompromissløse forfatteren til nå.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: DK

Utsolgt
 

 

I lomma har du verdens største platesamling. Men hvilke låter er de beste? Hvilke skal du velge? Du får over tusen av tidenes beste låter i denne nye boka. Valgt ut av verdens fremste musikkblader. Perfekt for Spotify-generasjonen. Skrevet om serien: «Praktbok» (Audun Vinger i Dagens Næringsliv). «En av årets beste bøker» (Dagsavisen). «Den grundigste avhandling om norsk platehistorie» (Bård Ose/NRK P13). «Detter er og blir sentral norsk kulturhistorie» (Geir Rakvaag) I boken Vinylens historie 4 - «Tidenes beste låter» får du også vite hvilken låt som er «rockens viktigste». Kanskje et kontroversielt valg, men la oss diskutere! Det er også en debatt-bok. Boken kommer med egen lomme med plakat med tidenes nye Topp 100. Boken kommer i et meget begrenset opplag. DEN PERFEKTE JULEGAVEN - Eksklusiv bok i begrenset opplag Boken er en topp designet, visuell fest. En usedvanlig flott og eksklusiv bok det er deilig å bla i og sjekke de forskjellige topp-låtene. Perfekt bursdags- og julegave.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Schreibtisch
Innbundet: ja
Sidetall: 179
Språk: NO

pris: 699.00
 

 

LYSLØYPA OSLO 2023

DIN 2 FOR 1-GUIDE TIL EN MER BÆREKRAFTIG BY
Mariken Halle
Med fler...

Dette er Lysløypa Oslo. Din følgesvenn og guide til en mer bærekraftig by. Denne boka er ikke et moralsk kompass, men et forsøk på å lose deg gjennom mylderet av spisesteder, butikker og aktiviteter i byen, og sette fokus på noen vi mener gjør en innsats for å drive bærekraftig. Det være seg miljømessig eller sosialt. Og det skader ikke med litt rabatt på kjøpet. Våg deg ut av sofaen, inviter noen med deg ut og oppdag byen din. Tenk globalt, handle lokalt!

Deltakere i 2023-utgaven er: 

Paahuk, Svingen Kolonial, Svingen Sletta, Kruttverket, Godt Brød, Sunt og Godt, Kafe Kuro, Cultivate Food, Lokal Harbitz, Møllefossen Café, Lokal Homan, Fjordvogna, Dirty Vegan, Jefjel Healing food, Norda, Nordvegan, ASIA, Sentralen, Sushibar+Wine, La Belle Flør, Farine, Håndbakt, Neongrut, Kolibri Kolonial, Kiosk!, Trewerket, Frøken Dianas Salonger, Green Kids & Moms, Bøler Sukkerkokeri, Fat og Fe, Loco Sagene, Botanisk Hage Møbel, Mølleren Sylvia, Prisløs, Revir, Stikling, EKT Husdyrpark, Leela Yoga, Oslo Klatrepark, Dansens Hus, Factory Tøyen, Floating Oslo, Det Norske Teatret, Badstuforening, Galleri F15


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Lysløypa
Innbundet: nei
Sidetall: 111
Språk: NO

Utsolgt
 

 

TILLITSVALGT

HÅNDBOK I ORGANISASJONSARBEID

Et folkestyre krever at folk deltar. Enten du er tillitsvalgt på arbeidsplassen, styremedlem i fagforeninga eller folkevalgt for et politisk parti: Du er med på å skape et levende demokrati. God organisering er vanlige folks vei til makt og samfunnsendring. I denne håndboka i praktisk organisasjonsarbeid har Jonas Bals og Helga Pedersen latt seg inspirere av Einar Gerhardsens klassiker Tillitsmannen, og skrevet en ny bok for vår tid. Forfatterne deler fra sine rike erfaringer med fagforenings- og partiarbeid, og har laget en praktisk guide det er lett å slå opp i. Hvordan gjennomføre et godt årsmøte? Hvordan sørge for at de som får verv og blir ledere reflekterer mangfoldet i det norske folk? Og hvordan skape en god organisasjonskultur, uten seksuell trakassering og bruk av hersketeknikker? Denne boka tar utgangspunkt i arbeider- og fagbevegelsen, men du vil kunne ha glede av den også om du er valgt inn i styret i borettslaget, i foreldreutvalget på skolen, eller vurderer å stille som leder av det lokale idrettslaget. Som tillitsvalgt kan du gjøre en forskjell!


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 200
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

EKVILIBRIUM

OM SAMBANDET MELLAN KREATIVITET OCH GALENSKAP

Frågan om det galna geniet har varit intensivt omdiskuterad i flera tusen år. Men genom den banbrytande forskning som Simon Kyaga och hans kollegor har gjort vid Karolinska institutet kan sambandet nu bekräftas. Det handlar om två sidor av samma mynt. De personlighetsdrag som vi förknippar med det galna och annorlunda visar sig inte bara vara associerade med psykisk sjukdom och neuropsykiatrisk diagnostik, utan har även banat väg för vad vi förknippar med samhällets högst värderade sidor: konstnärliga uttryck, musikalitet, entreprenörskap, vissa typer av ledarskap och tekniska framsteg.

För att en människa ska lyckas inom ett kreativt fält krävs en inre jämvikt, ett ekvilibrium, där ett stråk av galenskap matchas av förmågan att planera, analysera och genomföra. I boken Ekvilibirum visar författarna hur några av världens mest betydande framsteg har formats av personer med mer eller mindre starka drag av bipolaritet, schizofreni, autism och adhd. Ofta är det syskon och andra nära släktingar till patienter som står för nyskapandet - genom att ha mildare drag av det som kan ge en diagnos. Det som ligger bakom kreativiteten är drivet, associationsförmågan och öppenheten för det oväntade. Och det är något vi alla kan lära oss att bejaka.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet:
Sidetall: 225
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

Mac har blivit arbetslös och lever nu på sin frus inkomst. Vid sextio års ålder och med all tid i världen beslutar han sig för att börja föra dagbok. Han plitar flitigt ner observationer från sina dagliga promenader i kvarteret, den här sommaren som är den varmaste Barcelona upplevt på hundra år. I dagboken redogör han också för sina utflykter i litteraturens värld. Särskilt intresserad är han av hur de författare han läser använder sig av upprepningar i sina böcker, så när han ramlar över en gammal och lite misslyckad bok av den kände författaren som bor i kvarteret blir han genast lockad av att skriva en ny och förbättrad version av den. Men en sak bestämde sig Mac tidigt för: dagboken ska absolut inte bli någon roman.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bokförlaget Tranan
Innbundet: ja
Sidetall: 323
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Kritik av det svarta förnuftet är en undersökning av hur föreställningar, fakta och fantasier om Afrika och begreppet "ras" har gett upphov till den mänskliga kategorin "svart". Med en till lika delar litterär som filosofisk kraft gör Mbembe en skoningslös kartläggning av rastänkandet genom historien. Samtidigt ger han glimtar av det som komma skall, det som innebär att tänka liv, att tänka kring vad som ger liv, kring vad som inte får offras.

"Ras fungerar som en skenbild, skriver Mbembe, där insida och utsida förmodas vara ett och samma. Den är ett perverst komplex som grumlar tanken och lamslår i skräck, men som framförallt orsakar oändligt lidande. Och det är just denna ohyggliga paradox, nämligen att ras egentligen inte är något men samtidigt, genom att skapa fakta, har format hela befolkningars öden, som Mbembe med tålamod och briljans skärskådar i denna bok." (Ur Stefan Helgessons förord)

Achille Mbembe beskrivs inte sällan som en av vår tids mest inflytelserika politiska teoretiker och en förgrundsfigur inom det postkoloniala tänkandet. Han är född 1957 i Kamerun och är verksam som filosof, historiker och statsvetare. Kritik av det svarta förnuftet är det första av hans verk som publiceras på svenska. Mbembe är professor vid Wits Institute for Social and Economic Research (WISER) vid Wits University i Johannesburg, Sydafrika.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Glänta
Innbundet: nei
Sidetall: 304
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

"Recepten är så pedagogiskt välutformade att också ganska oerfarna hemmakockar kan åstadkomma storverk. . Dim sum betyder ungefär 'att vidröra hjärtat' och precis det lyckas Karin Lei utmärkt med. Jag har svårt att tänka mig en mer fullständig och smakfull kokbok än den här om dim sum i alla dess varianter."
BTJ

Dim sum betyder "att beröra hjärtat" på kinesiska och bland rätterna finns något för alla - från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar. Att träffas för yum cha, kantonesiska för att dricka te, handlar mycket om att umgås och samlas med familj och vänner och att dela på olika rätter.

Dim sum älskas över hela världen. Det kantonesiska köket står för de mest kända varianterna, men genom åren har andra regionala kök och streetfoodfavoriter inkluderats på menyerna. Idag lär det finnas över tusen olika rätter som kan räknas som dim sum.

Boken innehåller ett 50-tal recept på klassiker som har gow (dumpling med räka), shumai (ångad fläskdumpling) och char siu bao (bao med fläskfyllning). Du kan också läsa om dim sum-kulturen, ingredienser, teknik och tips för att laga hemma.

Traditionellt serveras dim sum så att du delar och smakar på många olika rätter, men de flesta funkar även att äta var för sig eller tillsammans med ris eller nudlar. Dessutom går de ofta att förbereda och frysa in. Dessutom går de ofta att förbereda och frysa in och sedan tillaga när det är dags.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

In 2010 Chelsea Manning, working as an intelligence analyst in the U.S. Army in Iraq, disclosed 720,000 classified military documents that she had smuggled out via the memory card of her digital camera. In March 2011, the United States Army sentenced Manning to thirty-five years in military prison, charging her with twenty-two counts relating to the unauthorized possession and distribution of classified military documents.

The day after her conviction, Manning declared her gender identity as a woman and began to transition. In 2017, President Barack Obama commuted her sentence and she was released from prison.

In her memoir, Manning recounts how her pleas for increased institutional transparency and government accountability took place alongside a fight to defend her rights as a trans woman. She reveals her challenging childhood, her struggles as an adolescent, what led her to join the military, and the fierce pride she took in her work.

We also learn the details of how and why she made the decision to send classified military documents to WikiLeaks.

This powerful, observant memoir will stand as one of the definitive testaments of the digital age.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Random House
Innbundet: nei
Sidetall: 261
Språk: UK

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.