NYHETSBREV - 2022-09-09

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Barney Bubbles med Paul Gorman og Audun Vinger
Torsdag 15. september kl. 18.00

Barney Bubbles var den geniale kunstneren som nektet å signere verkene sine.
Arrangementet er et samarbeid mellom Tronsmo, Art With a Purpose - som for tiden har utstillingen Welcome to the Working Week - og by:larm.
Torsdag 15. september kl. 18.00 kommer Paul Gorman til Tronsmo for å samtale om
sin siste bok - The Wild World of Barney Bubbles. Ved hans side sitter Audun vinger.
Samtalen vil foregå på engelsk og det vil bli mulighet for signering.
THE WILD WORLD OF BARNEY BUBBLES

GRAPHIC DESIGN AND THE ART OF MUSIC

Barney Bubbles har fortsatt en sterk innflytelse på samtidskunstnere fire tiår etter hans død, etter å ha utført design for Sir Terence Conran og undergrunnsmagasinene Oz and Friends, samt bemerkelsesverdige plateomslag og plakater for Billy Bragg, Elvis Costello, Depeche Mode, Ian Dury, Hawkwind , The Damned og Nick Lowe. Han samarbeidet også med kunstnere og fotografer, inkludert Derek Boshier og Brian Griffin, og produserte malerier, møbler, scenografier og promo-videoer, ikke minst den legdariske musikkvideoen til The Specials sin 80-tallshit, «Ghost Town». 
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: nei
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

Familien Camondo bodde bare noen hus bortenfor Edmund de Waals slektninger i rue de Monceaux. Som de Waals forfedre, hørte de hjemme i de øverste sirkler i Paris fra slutten av 1800-tallet og frem til annen verdenskrig. Som jødiske innvandrere med store formuer var begge familiene i årtier målskiver for regelmessig sjikane i den antisemittiske pressen.

Grev Moïse de Camondo kom fra en bankfamilie i Konstantinopel, men skapte seg et liv i Paris som assimilert fransk patriot og kunstsamler. Han bygde et hus til gjenstandene han samlet, som sønnen skulle arve. Da sønnen Nissim døde i fransk tjeneste i 1. verdenskrig, ble det i stedet testamentert til den franske stat. Hundre år senere utforsker Edmund de Waal det vakre huset med den overdådige samlingen av kunst, møbler og gjenstander fra la belle époque. Og i en serie lavmælte og gripende brev til greven, forteller han oss historien om hva som skjedde.

«Jeg vet at du krever klare svar, så jeg vil fortelle deg nøyaktig hva som skjedde», skriver de Waal i sitt 49. brev. Porselensmakeren de Waal hugger sannheten i stein: Slekten er utryddet. Kun tingene står.

«Tingene gråter». - Bjørn Bredal, Politiken (seks hjerter)


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Forlagets omtale:

"Ru nevar heldt stramt rundt sleggjeskaftet. Sleggja heldt han balansert i brattbakkane. Sleggja og spettet. Han høyrde til her. Ikkje der ute som fjorden opna seg. Her inne var det. Mellom stupbratte fjell. Mellom ras, steinrøyser og jord. Stubbebrytar, feisel, bergjarn, kilar, sleggje, spett. Reiskapar roa han. Kjensla av å arbeide med tida, ikkje mot ho."

Sonen har sona straffa si, han ynskjer hemn. Broren leitar etter ljos og frelse. Faren byggjer gravhaugar. Mora ropar frå dødsriket.

Oskespiralen er ei forteljing om to brørs oppgjer med fortida, ein far med umenneskeleg framferd og ei ur som er i ferd med å losne over heimegarden. I Leander Djønnes særeigne prosa blir valden og raseriet som gjennomstrøymer denne slekta skildra med nådelaus kraft.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 216
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ZELENSKYJ

PRESIDENTEN OG HANS LAND

Februar 2022: Moskva regner med at Volodymyr Zelenskyj vil flykte fra den mektige russiske krigsmaskinen. Selv vestlige stormakter oppfordrer ham til å komme seg i trygghet. Men Zelenskyj forholder seg rolig, og snart følger hele verden hans spektakulære transformasjon fra politisk uerfaren rikskjendis, til stødig krigspresident med stor samlende kraft.

Bak seg har Zelenskyj en utrolig reise. Som 20-åring var den jødiske gutten fra provinsbyen Kryvyj Rih en stjerne på kabaretscenen. Som 30-åring ledet komikeren og juristen et produksjonsselskap verdsatt flere titalls millioner dollar. Som 40-åring, i tv-serien Folkets tjener, spilte han den ukrainske presidenten landet sårt trengte: outsideren som setter seg opp mot landets korrupte politiske og økonomiske elite. Hans eget presidentskap stod lenge i fare for å spore av i møte med den samme ukulturen, men historien ville det annerledes.

Basert på et omfattende kildemateriale vever forfatterne sammen Ukrainas historie og dets kompliserte forhold til Russland med Zelenskyjs ekstraordinære livshistorie. Bildet som trer frem gjør oss litt klokere - om mannen, folket og landet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 182
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Mellom fuktig grønnsvær og varm asfalt i Vika vokser en guttegjeng opp. Langs skinner, tunneler, brygger og stillaser tar de med åpne armer imot alt som kastes deres vei. I nesten ett år vandrer en mann som besatt rundt i Botanisk hage og skriver ned betraktninger om årstidenes gang på mobilen. En ung og en eldgammel tyv lyver seg inn i folks leiligheter mens en person drar på sanatoriumsafari for bedre å forstå sin uro under pandemien.
I denne fortellingen om barndom og oppbrudd, kunst og botanikk, presenteres leseren for mennesker som ikke har noen formening om hvorvidt livet er bra eller dårlig, som ikke ser forskjell på mulighet og katastrofe. Mennesker som lider av sol, og lider av regn.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 270
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

ANOMALIEN

ROMAN

Hva gjør du når livet du lever ikke lenger er ditt eget?

Idet Air France 006 flyr inn i en voldsom storm i mars 2021, skjer det noe helt uforklarlig - flyet dupliseres. For hver passasjer om bord på flyet denne dagen, finnes det nå to identiske personer med samme sinn, kropp og minner. Bare én ting skiller dem fra hverandre. Det ene flyet flyr ut av stormen samme dag, det andre lander ikke før tre måneder senere, noe som får alarmen til å gå blant verdens ledere. Ingen vitenskap, religion eller teorier kan forklare denne enestående hendelsen.

Men for passasjerene er det mye mer som står på spill. Hva skjer med dem, nå som livene deres er delt? Hva vil skje med de som landet i juni, når deres mars-utgaver foretar beslutninger som vil forandre livet deres for alltid? Etter hvert som dobbeltgjengerne forbereder seg på å møtes, oppstår det største dilemmaet: Hvis det er to av dem og bare ett liv - hvem får da lov til å leve?

Anomalien er en pulserende og lynende intelligent spenningsroman hvor logikk møter magi, og som utforsker de delene av oss selv som glipper for oss.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Longyearbyen 2110: Dypt inne i fjellet, langt mot nord, ligger et hvelv fylt av frø fra all verdens hjørner. Tommy vokser opp i Svalbards brutale landskap, med to brødre han vil gjøre alt for og en farmor som er hvelvets frøvokter. Å overleve like sør for Nordpolen krever mye, men det lille samfunnet har funnet sin form, de har for mange år siden kuttet kontakten med andre land, og lever i pakt med naturen. Så rammes Longyearbyen av en katastrofe. Tommy, brødrene og farmoren er blant de få etterlatte. Seks ensomme mennesker i et øde landskap, i besittelse av en skatt verden trodde var forsvunnet for alltid. Samtidig, langt borte, lever Tao på minnene over sønnen Wei-Wen, som hun mistet for tolv år siden. Hver dag er lik, hun er nummen og trist. Og hun sulter, som resten av folket, i en skrinn og utarmet natur, hvor mange arter har forsvunnet. Men alt endrer seg den dagen Tao blir bedt om å lede en ekspedisjon mot nord. Målet er Svalbard og frøene.

Med Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store romanverkene i nyere norsk litteratur. Lunde skriver om foreldre og barn, om bånd mellom mennesker og ikke minst kjærligheten vi har til naturen. Fortid, nåtid og fremtid veves sammen, og fortellingene stiller spørsmål som vår samtid strever med å besvare: Hvordan ble mennesket den arten som endret alt? Fortjener vi å være herre over naturen? Og er vi selv en truet art?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 482
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

PIKKOLOENS BAGASJE

TRE FORTELLINGER

Pikkoloens bagasje: Tre fortellinger blir vi med inn i tre forskjellige univers, som samtidig henger sammen gjennom forfatterens umiskjennelige stil og tematikk. Her møter vi kjente og kjære teamer og artefakter fra det saabyeske repertoar, i fortellinger preget av en forfatter med stor selvtillit og trygghet i sitt stoff, som tør å gå utenfor romanen så vel som novellens rammer -- uten at han gir slipp på fortellingens glede og kraft.

«Villvin», «Polaroid» og «Brukt» kan alle tre lese hver for seg, men utgjør et lavmælt tryptikon, der corpus er det saabyeske selv. Her er Oslos gater og figurer i utkanten av de store hendelsene kanskje i tydeligere relieff enn noen gang.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 637
Språk: NO

pris: 439.00
 

 

OVERVEIELSER II-VI

SVARTE HEFTER 1931-1938 BOK 1

De svarte heftene er en samling tekster skrevet av den tyske filosofen Martin Heidegger i årene 1931 til 1970. Tekstene viser klarere enn Heideggers øvrige skrifter hva som er hans innerste anliggende: en radikal forvandling av menneskets vesen.

Heidegger bestemte før sin død at de svarte heftene skulle holdes hemmelig fram til publiseringen. De kom ut på tysk i årene 2014-2022, samlet i ni bøker, og har skapt stor debatt verden over.

«Overveielser II-VI» ble skrevet samtidig som Adolf Hitler overtok makten i Tyskland og konsoliderte det nasjonalsosialistiske herredømmet, en hendelse som satte tydelige spor i Heideggers filosofi.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Existenz
Innbundet: ja
Sidetall: 542
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ARKITEKTUROPPGJØRET

VÅR INVASJON AV LANDSKAP - UTFALL OG TILBAKEBLIKK - HVOR GÅR VI?

En bok som gir mange sterke grunner til arkitekturopprør.

- Hvor ble det av den norske byggeskikken?
- Hvorfor vil mange arkitekter mislike denne boken sterkt?
- Er det en grunn til at det ser det ut som det gjør i våre bygde omgivelser?
- Når brutale bygninger går oss på nervene
- Høyblokken - kult for dem på toppen, til bry for flere
- Hva slags bygninger får vi når pengene alene får råde?
- Hvilke hus er verd å frede?
- Hva kan vi lære av aktivistene?
- Gi folk på stedet et ord med i laget
- Gi plass for en varm og sanselig arkitektur


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Allgrønn Okkenhaug
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: NO

pris: 298.00
 

 

MENNESKEHETENS HISTORIE

HVOR RIKDOM OG ULIKHET KOMMER FRA

Forlagets omtale:

Gjennom et historisk sveip fra menneskehetens opprinnelse og frem til i dag gir den verdenskjente økonomen Oded Galor svar på to av menneskehetens store mysterier.

Hvorfor er mennesket den eneste arten som har unnsluppet fattigdomsfellen, slik at vi kan nyte en levestandard som overgår alle andre? Og hvorfor har vi utviklet oss så ulikt rundt omkring i verden, noe som har resultert i de store forskjellene mellom nasjoner i dag? Galor forklarer hvordan teknologi, befolkningsstørrelse og tilpasning førte til en «faseomdanning» for bare to hundre år siden. Men ved å spore den samme utviklingen tilbake i tid og skrelle bort lagene av påvirkning - kolonialisme, politiske institusjoner, samfunnsstruktur og kultur - kommer han også frem til en forklaring på ulikhetens årsaker.

Nå som vi står overfor en økologisk krise over hele kloden, er Menneskehetens historie en bok som gir både håpefull og dyptgripende innsikt: likestilling, investering i utdanning og balansering av mangfold med sosial samhørighet er ikke bare nøklene til vår arts trivsel, men til dens overlevelse.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 281
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

ONDA NÄTTERS DRÖMMAR

NOVEMBER 1942 OCH ANDRA VÄRLDSKRIGETS VÄNDPUNKT I 360 KORTA KAPITEL

Vändpunkt, november 1942. Världen står och väger mellan barbari och civilisation, vad som helst kan hända. Ingen vet att historiens största globala katastrof - andra världskriget - nu är på väg att avgöras. Allra minst de som är mitt uppe i den. Här får vi följa några av dem, hela vägen in i deras allra innersta, under den ödesmättade månaden.

De är 39 högst olika människor. De kommer ifrån Algeriet, Italien, Kina, Sovjetunionen, Japan, Frankrike, USA. De befinner sig i El Alamein, Guadalcanal, Stalingrad, Treblinka. Eller i Paris, Berlin eller någon fredlig småstad ingen hört talas om. De är militärer och civila, från båda sidor: hemmafruar, journalister, krigsfångar, flyktingar, partisaner, sexslavar, soldater, studenter. Och de flesta är unga - åtminstone alldeles för unga för att behöva genomleva ett grymt krig på nära håll.

Genom deras bevarade vittnesmål - brev, dagböcker, memoarer - har Peter Englund skapat en lika laddad som intim berättelse om krigets vändpunkt, skildrad inifrån, nära, och får den därigenom att framträda på ett alldeles nytt vis.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 564
Språk: SE

pris: 399.00
 

 

Pontus Hultén (1924–2006) anses av många vara nittonhundratalets mest banbrytande curator och museichef, en beundrad och omstridd förkämpe för den moderna konsten. Under sitt långa yrkesliv hade han del i att på ett genomgripande sätt forma den nya tidens konstmuseer och fick uppleva både triumfer och skandaler. Detta rikt illustrerade verk är den första heltäckande biografin om Pontus Hultén.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 879
Språk: SE

pris: 429.00
 

 

MAJOR LABELS (PB)

A HISTORY OF POPULAR MUSIC IN SEVEN GENRES

Fra hans egen ungdomstid, da hans troskap var til punken, til hans arbeid som en av vår tids viktigste stemmer på musikk og kultur i New York Times og New Yorker, har Kelefa Sanneh foretatt en dyp studie av hvordan vår populærmusikk forener og splitter oss. Sanneh, som destillerer en karrieres kunnskap, utforsker hvordan sjangerne, skiftet form gjennom årene. Han avkrefter myter, revurderer helter og opphever kjente ideer om musikalsk storhet, og argumenterer for at noen ganger er den beste populærmusikken ikke transcenderende: den uttrykker vårt hat så vel som våre håp, og er motivert av grådighet så vel som inspirasjon.

Dette er en bok til den dypeste musikknerden, og samtidig fungere den som en inngangsportal for uinnvidde.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Canongate
Innbundet: nei
Sidetall: 496
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.