NYHETSBREV - 2022-08-12

Hva er meningen med livet? Spørsmålet har vært stilt gang på gang, til alle tider og i alle kulturer. I denne bokas syv kapitler nærmer forfatter Thomas Hylland Eriksen seg spørsmålet, og gir ikke ett, men mange ulike svar.

«Ingen fornuftige mennesker har noen gang trodd at livets mening dreier seg om å skaffe seg så mange ting som mulig», skriver Thomas Hylland Eriksen i denne boka, og tilføyer: «I en viss forstand er vi fremdeles like utenfor huleåpningen, eller på torget i Aten, eller under banyantreet, i lotusstilling, foran Gautama Buddhas føtter.»

Menneskeheten har gjort enorme fremskritt innen teknologi og vitenskap, men når det gjelder spørsmål om livets mening og det gode samfunn, er vi samtidige med alle mennesker som har levd. Derfor har vi noe å lære av både urfolkene uten skrift og stat, antikkens tenkere og streberne på hamsterhjulet. Thomas Hylland Eriksen Eriksen høster innsikter fra alle. Denne boka er et destillat av seksti års væren i en verden som er blitt større for hvert år. Det hender riktignok at forfatteren ikke gir svar, men i så fall er han i det minste i nærheten av spørsmålet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 191
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Kniven i ilden er en fengslende historisk roman om arbeid og kjærlighet, sterkt samhold og fri erotikk, enkeltmennesket og øvrigheten.

Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spenner på seg skiene og går den lange veien fra Finland til Norge med de to sønnene sine. Brita Caisa har stått i kirketukt for omgang med en gift mann. Hun kan helbrede dyr og mennesker. Målet for reisen er Bugøynes, der det sies at havet koker av torsk.

Kniven i ilden er første bok i serien Ruijan rannalla/Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i. Brita Caisa var Ingeborg Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor. Arvola skriver så en kan lukte blodet etter reinslakten, kjenne smaken av multene, føle kulda fra snøen og varmen fra bålet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 439
Språk: NO

pris: 439.00
 

 

THE COST OF SEXISM

HOW THE ECONOMY IS BUILT FOR MEN AND WHY WE MUST RESHAPE IT

The Cost of Sexism er en analyse av global kjønnsulikhet og en lidenskapelig argumentert bok. Med utgangspunkt i flere tiår med statistiske bevis, original forskning og global erfaring på bakken, skisserer Linda Scott en revolusjonerende, handlingskraftig plan for å fjerne økonomiske barrierer mot kvinner, og i prosessen bekjempe menneskehetens mest presserende problemer.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

Mary Jean Chan og Andrew McMillans lysende antologi, 100 Queer Poems, er en feiring av spennende samtidsstemmer og visjonære poeter fra fortiden. Med Elizabeth Bishop, Langston Hughes, Ocean Vuong, Carol Ann Duffy, Kae Tempest og mange flere. Boka omfatter både oppblomstringen av skeiv poesi de siste tiårene og poetene og spydspissene som gjorde det hele mulig. 100 Queer Poems presenterer et elektrifiserende spekter av forfatterskap fra det forrige århundre frem til i dag.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Vintage
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

The Bastard Factory forteller historien om en hel epoke: et drama om svik og selvbedrag som strekker seg fra1905 til 1975, og tar oss fra Riga til Moskva, Berlin og München helt til Tel Aviv. Hubert og Konstantin Solm er brødre, født i Riga på begynnelsen av det tjuende århundre. De vil finne seg selv - sammen med sin jødiske adopterte søster, Ev Solm. Historien om Solmene er også historien om Tyskland fra det tjuende århundre: en gammel verdens forfall og fremveksten av en ny – i ny regi, men med de samme kjente hovedpersonene.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Picador
Innbundet: ja
Sidetall: 736
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Ute på en kort reise opplever Tara Selter plutselig at tiden er gått i stykker. Hun står fast i attende november og dagen gjentar seg om og om igjen. Hun reiser hjem til ektemannen Thomas, som ikke er fanget i tiden som henne. Hver morgen må hun forklare ham om sin virkelighet med vissheten om at neste dag vil forløpe på samme måte. Mens de prøver å tilpasse seg den regnfulle novemberdagen, begynner de å forstå konsekvensene av tidens stillstand.

Om utregning av romfang 1 er en stor litterær begivenhet. Solvej Balle har brukt trettifem år på dette prosjektet som skal bestå av sju bøker. De tre første bøkene er nominert til Nordisk råds litteraturpris og har fått en fabelaktig mottakelse i hjemlandet Danmark.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 211
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

In these newly collected essays, interviews and speeches, world-renowned activist and scholar Angela Y. Davis illuminates the connections between struggles against state violence and oppression throughout history and around the world.

Reflecting on the importance of black feminism, intersectionality and prison abolitionism for today's struggles, Davis discusses the legacies of previous liberation struggles, from the Black Freedom Movement to the South African anti-Apartheid movement. She highlights connections and analyses today's struggles against state terror, from Ferguson to Palestine.

Facing a world of outrageous injustice, Davis challenges us to imagine and build the movement for human liberation. And in doing so, she reminds us that 'Freedom is a constant struggle.'


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

Prøve og feile er en roman om et nesten helt normalt par. Som alle småbarnsforeldre har Magne og Hannah sine utfordringer, men med Magnes rullestol blir selv en strandtur til Huk en strabasiøs odyssé. Til tross for en master i litteraturvitenskap sitter Magne i en dårlig betalt jobb som hotellresepsjonist. Men med sin synlige funksjonsnedsettelse utgjør han i det minste et kjærkomment uttrykk for hotellkjedens raushet og mangfoldspolicy.

Magne og Hannah hadde tenkt at de skulle vise verden. Vise verden at de kan få det til, vise verden at det var mulig.

Men det er mye som kan gå galt. Det finnes mange måter å mislykkes på.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

SANKEBOKA

VELSMAKENDE VILLE VEKSTER - HØST OG VINTER

Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I Sankeboka høst og vinter lærer du deg å identifisere disse ville vekstene og hvor de vokser. Boka har også med flere spiselige tang- og tarearter. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Boka beskriver sesongens spiselige vekster utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 87
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

KRIGEN OM TROJA

GUDER OG HELTER FRA DE GRESKE MYTER

Den ni år lange krigen i Troja har blitt fortalt, og gjenfortalt et uendelig antall ganger. Det er den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet som har fascinert lesere i tusener av år, og fått nytt liv i en rekke ulike filmatiseringer. Med inngående kunnskap og enestående formidlingsevne har Inger Merete Hobbelstad nyskrevet fortellingene om Akillevs, Paris, Helena, Odyssevs og den trojanske hesten.

Boka er gnistrende illustrert av Stella East, og har blitt en praktfull gave til lesere i alle aldre: De som leser The song of Achillevs og Percy Jackson, og til alle som elsket gresk mytologi som barn.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 295
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

I Boken om Tilia møter vi en kvinne som har blitt gravid like før et forhold brått tok slutt. Hun velger å gjennomgå svangerskapet alene, og all kontakt mellom henne og barnets far brytes. Romanen handler om den prosessen jeg-personen går gjennom fra svangerskapets begynnelse og fram til fødsel.

I et direkte og inderlig språk kretser romanen rundt bevegelsen fra redsel og usikkerhet til gradvis trygghet, fra ambivalens til glede, fra svakhet til styrke, og fra isolasjon til det å bevege seg ut i verden som en kommende mor.

Boken om Tilia kan også sies å være en roman som dypest sett handler om å omfavne livet - og å tørre å gå det ukjente i møte.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 165
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

VIKINGTIDEN PÅ 200 SIDER

FRA HØVDINGSTYRE TIL RIKSKONGEDØMME

Vikingtiden forandret Norge for all ettertid. Vi fikk de første byene, de første skrevne lovene og med kristendommen et nytt tankesett. Les den fascinerende historien om hvorfor vikingtiden, til tross for blodige tokt, ble en opplysningstid i Norge.

Jan Ove Ekeberg tar oss med på hærtokt til fremmede land, med blodige slag, plyndring og herjing. Men han forteller også om andre sider ved vikingenes liv, og viser hvordan vikingtiden var en rik opplysningstid som la grunnlaget for den senere nasjonen Norge. Vikingene tok med seg viktig kunnskap hjem og moderniserte landet. De første byene vokste frem, vi fikk et enhetlig myntsystem, de første skrevne lovene, et moderne skriftspråk, og kristendommen fikk varig fotfeste i landet vårt.

Dette er en lettlest innføring i 250 år med norsk vikingtid. Vi hører om de første blodige angrepene, om vikingene som grunnleggere av små riker i England, Irland, Normandie og på øyene i Vesterhavet, om hvordan Island befolkes og om oppdagelsene av Grønland og Amerika. Hva satte vikingene i stand til dette? Og hva var vi blitt som land da vikingtiden var over?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 198
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

PROLETARIAN CHINA

A CENTURY OF CHINESE LABOUR

In 2021, the Chinese Communist Party celebrated a century of existence. Since the Party's humble beginnings in the Marxist groups of the Republican era to its current global ambitions, one thing has not changed for China's leaders: their claim to represent the vanguard of the Chinese working class.

Spanning from the night classes for workers organised by student activists in Beijing in the 1910s to the labour struggles during the 1920s and 1930s; from the turmoil of the Cultural Revolution to the social convulsions of the reform era to China's global push today, this book reconstructs the contentious history of labour in China from the early twentieth century to this day (and beyond).

This will be achieved through a series of essays penned by scholars in the field of Chinese society, politics, and culture, each one of which will revolve around a specific historical event, in a mosaic of different voices, perspectives, and interpretations of what constituted the experience of being a worker in China in the past century.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 880
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

Sara Stridsbergs novellesamling, Hunter i Huskvarna, spenner over et vidt spekter. Stridsbergs karakteristiske fortellerklo er helt tydelig i alle de ti novellene, enten vi er sammen med fortellerens venn Hunter der de en stund vokser opp sammen i Huskvarna blant fabrikker, gudshus og hunder, i baksetet i bilen mens far kjører gjennom natten, inne i den utstilte blåhvalkroppen i Hvalene, eller under vann sammen med den mystiske søsteren i Vi var rovdyr. Vi møter spesielle, snille, vakre, stygge mennesker om hverandre, det er som om intet menneskelig er ukjent for Sara Stridsberg.

Fortellingene i Hunter i Huskvarna utspiller seg i trange svenske landskap og ute i verden: mellom barndom og levde liv, mellom sorg og livsgnist, mellom rå virkelighet og eventyr. Skjebner som til sammen skaper en svimlende mytologi om kjærlighet og overlevelse.

"På veien hjem passerer jeg sykehuset, det er som en lengsel som aldri helt går over, lengselen tilbake til det som var da, etter det å ikke ha et eget liv, av å være i begynnelsen av noe som man ikke vet hva er, å ikke vite hva det skal bli av en."


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 235
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Kan man plutselig bare bli forelska?
I parallellklassen til Olivia er det er en som heter Niels. Uansett hvor Olivia ser, så ser hun liksom Niels. Ved pingpong-bordet, på trappa ved hovedinngangen og ved sykkelstativet. Det er som om øynene hennes (helt av seg selv!) ZOOMER inn på ham.

Er det dette som er LOVE? I så fall: HVA GJØR MAN MED DET?

En sjarmbombe av en bok, som med humor, varme og innsikt tar den første forelskelsen på aller største alvor.

De to første bøkene om Olivias fikk strålende mottagelse av anmelderne, og Annenhver uke ble nominert til ARKs barnebokpris. Love, liksom kan leses uavhengig de andre bøkene om Olivia.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 129
Språk: NO

pris: 279.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.