NYHETSBREV - 2022-06-24

VED AVGRUNNEN

FRA BARMHJERTIGHETSDRAP TIL JØDEUTRYDDELSEN

Utryddelsesleiren Treblinka ble styrt av fire menn. Franz Stangl var en av dem. I 1974 utga den østerriksk-ungarske journalisten Gitta Sereny boka Ved avgrunnen. Den var basert på dybdeintervjuer med Franz Stangl, hans kone og .ere av de ytterst få fangene som overlevde. Stangl innledet sin «karriere» som politimann i Linz i Østerrike, var delaktig i nazistenes eutanasiprogram som førte til drap på sinnslidende, før han ble kommandant i to av de mest beryktede konsentrasjonsleirene, Treblinka og Sobibor. Etter krigen rømte Stangl ved hjelp av nettverk i den katolske kirken til Brasil. Der bodde han med kone og tre barn - under fullt navn. Han ble funnet av nazijegeren Simon Wiesenthal og arrestert i 1967. Stangl ble stilt for retten i Vest-Tyskland i 1970 og dømt for medvirkning til drap på 400 000 mennesker. Serenys beretning er drevet av en vilje til å forstå. - Hvordan kan mennesker forvandles til instrumenter for slik grense løs ondskap? Og hvordan kunne ofrene «la seg bli» ofre? Og hvordan kunne resten av verden la det skje uten å reagere?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 423
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ET LAND PÅ FIRE HJUL

HVORDAN BILEN EROBRET NORGE

Et land på fire hjul er en annerledes norgeshistorie om hva som skjedde da bilen kom til et land der sjøveien var viktigere enn landeveien. Den gang var bil et luksusprodukt. I dag har Norge nærmere tre millioner personbiler. Firhjulingen er blitt en selvfølge, til tross for de mange problemene kjøretøyet også forårsaker.

Forfatter Ulrik Eriksen viser hvordan bilen har bundet landet sammen, men den har også hatt dramatiske konsekvenser for norsk by- og tettstedsutvikling. Nordmenn er blitt bilavhengige. Vi bygger veier som aldri før og subsidierer elbiler, som igjen stimulerer til mer kjøring.
Dette er en tankevekkende og underholdende bok om norsk bilisme - om trafikkaos og motorveibygging, beboeraksjoner og byutvikling - og som i dag viser seg i både bompengeopprør og ønsket om bilfritt sentrum.

«Bilen har, som Ulrik Eriksen skriver i sin fremragende bok Et land på fire hjul, tatt over Norge.» - Erlend Loe, Aftenposten

«Ytterst velskrevet historie om et antikollektivistisk virus som har hjemsøkt vårt land og deformert våre byer.» - Henrik Keyser Pedersen, Klassekampen

«Sterkt fascinerende beskrivelse av hvordan nordmenn ble et bilende folk [...] han argumenterer godt og grundig for at byene våre ville vært bedre steder om byplanleggerne hadde dratt oftere til Nederland og sjeldnere til California.» - Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad, terningkast fem


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 264
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

GRAPEFRUKT

GJENDIKTET AV SIMEN HAGERUP

Yoko Onos «Grapefrukt» utkom opprinnelig i 1964 og regnes som et av de første eksemplene på konseptuell litteratur. Tekstene har ofte form av instruksjoner, performance-noter, som beskriver ulike performancer på en underfundig, ja, rent poetisk måte. Yoko Onos «Grapefrukt» har forbindelser til 60-tallets fluxusbevegelse og John Cages musikalske eksperimenter, men Onos instruksjoner tilfører sjangeren en egenartet lekenhet og en poetisk dimensjon.

Simen Hagerup har laget en kongenial gjendiktning av dette sentrale avantgardistiske verket.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kolon
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Dette er den første biografien om det bemerkelsesverdige livet og karrieren til ukrainskfødte Boris Iofan, vakkert illustrert med mange av Iofans tidligere usette skissebøker og fotografier fra private samlinger. Dette er en historie om arkitektur, politikk og makt. Boris Iofan (1891-1976) markerte seg som Stalins arkitekt, både i de store prosjektene han oppnådde, som Huset på bredden, en megastruktur med 505 boliger for den sovjetiske eliten, og gjennom hans ubygde design, spesielt Det sovjetiske palass, en barokk stalinistisk drøm hvis ikoniske bilde ble gjengitt i hele Sovjetunionen. Iofans liv og design gir et unikt perspektiv inn i politikken til arkitektur fra 1900-tallet og Sovjetunionens historie.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

THIS WOMAN'S WORK

ESSAY'S ON MUSIC

This Woman’s Work er utgitt for å utfordre det historiske narrativet om musikk, og musikk som skrives av menn, for menn,  og for å konfrontere den mannlige dominansen og sexismen som har blitt hardkodet i musikk-, litteratur- og filmkanonen. Kvinner må si ifra, rope høyere for å fortelle historien sin. Forfatterne og spydspissene som skriver i denne samlingen inkluderer blant andre: Anne Enright om Laurie Anderson, Megan Jasper om hennes banebrytende arbeid med Sub Pop; Margo Jefferson om Bud Powell og Ella Fitzgerald; og Fatima Bhutto om musikk og diktatur, blant mange flere.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: White Rabbit Books
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Fem år efter metoo har dammet lagt sig, och på sätt och vis är vi tillbaka i den gamla onda tiden. Trots alla upprop, och alla ord om att lyssna på kvinnors berättelser, är många brottsoffer återigen rädda för att anmäla
övergrepp.

Vi befinner oss i en backlash där misstänkta förövare har lyckats tysta kritiska röster. De skriver böcker, intervjuas i tv och tvår sina händer i direktsända presskonferenser. Samtidigt kan motståndet ta brutala former, där uthängningar på nätet blir ett nytt sätt att få upprättelse. Hur blev det så?

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, har fått stor uppmärksamhet för sina granskningar av unga kvinnors villkor. I denna bok går hon på djupet i den moderna historien om kvinnors motstånd mot sexuella övergrepp, och frågar vad metoo egentligen gjorde med oss.

 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Weyler Förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 166
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

HEMMELIGE LIV

NOVELLER I UTVALG

Odd Klippenvåg er en av våre fremste novellister. For fjorårets samling En lykkelig gift mann og andre noveller vant han både Ungdommens kritikerpris og Havmannprisen. Hemmelige liv er et utvalg av hans beste noveller. Samlingen er en rikholdig og variert vei inn i et lysende forfatterskap.

Eirik Lodén står for utvalget og har skrevet et vakkert etterord.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 603
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Det finnes ikke én historie om EU. Spørsmålet om hva EU er og hvordan EUs utvikling kan forklares vil gi ulike svar, avhengig av hvem du spør og hvilket perspektiv de legger til grunn. For noen er det et økonomisk samarbeid som har gått for langt, for andre er det et solidaritetsprosjekt som kommer til kort. Det er håpet om en bedre fremtid og en fullkommen fiasko, alt til samme tid. Denne boken diskuterer sentrale dimensjoner ved EU-samarbeidet, slik det har utviklet seg fra 1950 og frem til i dag. I en tid hvor krisene står i kø, både i og utenfor samarbeidet, vet vi ikke hvilken retning EU vil ta i fremtiden. Mer kunnskap om EUs mange sider kan samtidig gi et bedre grunnlag for å vurdere hvorvidt vi vil investere i dette samarbeidet eller ikke.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 155
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

I Saturns sønn følger vi Argenis, en begavet, men svært innbilsk og slesk kunstner som er blitt avhengig av heroin etter å ha gjennomgått en psykose. Flere hendelser fører ham hjem til Santo Domingo, og vel hjemme oppdager han hvordan han kan benytte seg av farens heltestatus i den dominikanske frigjøringsbevegelsen til å få det som han vil - for i det dominikanske maktapparatet er alle like korrupte og maktsyke, og har like lite integritet som ham selv.

Rita Indiana Hernández (f. 1977) er forfatter, musiker og performance-kunstner fra Den dominikanske republikk. Hun regnes som en av dagens mest lovende unge karibiske forfattere. Solum Bokvennen har tidligere utgitt «Tjenestepiken til Omicunlé» og «Papi» av Indiana.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Etter angrepet på Utøya 22. juli 2011 var AUF fast bestemt på «å ta øya tilbake». Det skulle vise seg å bli en komplisert prosess. De fysiske og psykiske skadene var enorme, og protestene var ofte voldsomme. Denne umulige oppgaven ble i all hovedsak lagt på en persons skuldre, Jørgen Watne Frydnes.

Ingen mann er en øy gir oss et unikt innblikk i hvordan den konfliktfylte prosessen har vært for tusenvis av etterlatte, pårørende og overlevende, med en liten øy i Tyrifjorden i sentrum. I dag er Utøya, med daglig leder Jørgen Watne Frydnes i spissen, i toppsjiktet av historieformidlingssteder i verden. Det nye Hegnehuset, som omkranser det gamle Kafebygget der 13 mennesker ble drept, er flere ganger kåret til et av verdens viktigste nye bygg.

I Ingen mann er en øy blir leseren tatt med på ettertenksomme gåturer rundt Utøya gjennom fire årstider, der det vakre og det grusomme går hånd i hånd, og der fortiden avdekkes lag for lag. Hvordan har det vært mulig å skape noe meningsfylt ut av det meningsløse?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 222
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

KIN THAI

MODERN THAI RECIPES TO COOK AT HOME

Kin Thai translates as 'Eat Thai' and is a collection of 80 delicious recipes that shine a light on lesser known Thai cuisine as well as more popular Thai food classics. Chapters are structured by type of dish, from snacks and relishes to curries, stir-fries and salads, so you can easily find your favorites – from Roast Duck and Lychee Red Curry (gaeng daeng bpet) and Langoustine and Rhubarb Hot and Sour Soup (dtom yum goong) to Red Fire Greens with Yellow Soybean Sauce (pak kheo fai daeng) and Assorted Flavor One-bite Royal Snack (miang kham). As well as using ingredients native to Thailand, John explores the origins of the western ingredients, explaining their place in Thai cuisine, and how the competent home cook can use them to achieve Asian flavors.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Hardy Grant Books
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: UK

pris: 379.00
 

 

SICILIA

A LOVE LETTER TO THE FOOD OF SICILY

Sicily is a frugal peasant land with a simple cuisine, and yet full of ornate glamour and extravagance. Ben Tish unlocks the secrets of Sicily's culture and food within these pages, diving into its diverse tapestry of cultural influences.

Sitting at the heart of the Mediterranean, between east and west, Europe and North Africa, the food of Sicily is full of citrus, almonds and a plethora of spices, mixing harmoniously with the simple indigenous olives, vines and wheat. You'll find the most delicious, fresh seafood on the coast and mouth-watering meat in land; but the two rarely mix.

Packed full of vibrant flavors, this beautiful collection brings the food of Sicily to your table, with recipes ranging from delicious morsels and fritters to big couscous, rice and pasta dishes and an abundance of granitas, ice creams and desserts, all stunningly photographed. Recipes include: smoky artichokes with lemon and garlic, roasted pork belly with fennel and sticky quinces, bitter chocolate torte, and Limoncello semifredo.

Dive in and experience this unique culinary heritage for yourself, bring the sights and sounds and aromas of Sicily to your home.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 303
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

À TABLE

RECIPES FOR COOKING + EATING THE FRENCH WAY

À Table: Recipes for Cooking and Eating the French Way is an alluring, delicious invitation to the French table from Paris-based American food writer and stylist, Rebekah Peppler. It is both a repertoire-building cookbook and a stylish guide that will make readers feel as though they are traveling through France with a close friend.

New York Times contributing writer Rebekah Peppler shares 125 elegant, “new French” recipes that reflect a modern, multicultural French table. With approachable recipes, a conversational tone, and aspirational photography, À Table contains secrets for cooking simple, sophisticated meals and recreating the magic and charm of French life anywhere in the world. 

Included are 125 accessible recipes, classics such as Ratatouille and Crème Brûlée regional dishes, such as Basque Chicken, Niçoise (for a Crowd), and Alsatian Cheesecake; as well as recipes born of the melding of the cultures and flavors that help define contemporary French eating, from Bigger Bánh Mì and Lamb Tagine to Green Shakshuka. 
Guidance on shopping, stocking the pantry, and preparing the table, as well as stories on French food culture, make this not just a recipe-driven cookbook but also a chic guide to modern French living. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Chronicle Books
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

SEA SALT

A PERFECTLY SEASONED COOKBOOK

After 20 years of making award-winning Halen Mon sea salt, the Lea-Wilson family have put together a collection of recipes on how to showcase this often misunderstood and misused ingredient.

Learning to season properly is what separates a good cook from a great one. It isn't a simple case of how much is added but also when these crystals are used: at the beginning of meal prep to help sunny tomatoes sing; coating your meat just before cooking to help the salty char form and the meat stay juicy; or right at the very end, scattered over a chocolate torte to make it all the more chocolate-y.

Brine, cure and pickle your way through this book, learning to use salt in new ways to make everyday food more vibrant and flavourful. From a sophisticated fennel and almond lasagne to toasted milk cookies, delicate salt marsh lamb to juicy black pepper brined corn, this book brings new techniques and a breath of fresh inspiration to your plate.

With every bit as much attention paid to vegetables and sweet dishes, as well as meat and fish, and beautiful photography shot on location on the wild island of Anglesey throughout, this book celebrates the most important ingredient in your kitchen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: White Lion Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Linn Ullmann har med stort alvor og svart humor skrevet en lysende øm fortelling om familie, glemsel og sorgarbeid, og om de mange historiene som utgjør et liv.

Far og datter sitter med en båndopptager mellom seg. Planen var at de skulle dokumentere aldringen, i en bok de to skulle lage sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen tatt tak i ham på en måte som gjør samtalene uforutsigbare og sprukne.

De urolige er en leken, utforskende og sjangeroverskridende roman om et barn som ikke kan vente med å bli voksen, og foreldre som helst vil være barn, om minner og glemsel og de mange historiene som utgjør et liv.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 409
Språk: NO

pris: 229.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.