NYHETSBREV - 2022-05-28

Ville detektiver var boken som etablerte Roberto Bolaño som det store, nye håpet i latinamerikansk litteratur. I romanen møter vi en rekke mennesker. I sentrum for dem alle står Arturo Belano og Ulises Lima. De er sentrale medlemmer av en gruppe undergrunnspoeter som kaller seg viscerale realister. De unge poetenes odysse er også en detektivhistorie: De er på sporet av den legendariske poeten Cesárea.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 684
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

"De må føde oss eller pule oss for å elske oss", Camara Lundestad Joofs debut som husdramatiker på Nationaltheatret, har blitt kalt «en nyskrevet klassiker» og «teateret vi trenger nå».

I stykket raljerer tre kvinner om det intime, det politiske og det grenseoverskridende. De snakker, diskuterer, krangler, de ser ulikt på verden, men verdens blikk på dem oppleves ofte begrensende. Teaterteksten er en ordstrøm av humor, treffende formuleringer, sårbarhet, sinne og intensitet. Det handler om rasisme og seksualitet, lengsler og polarisering - og det evige ansvaret for andres blikk på en selv. Er du alltid pliktig til å stå opp for saken din? Må raseriet ditt alltid være banebrytende og konstruktivt? Eller kan du tillate deg å bare være krenka?

Boken inneholder både scenemanus og originalmanus.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

BOLIVIA

OG FOLKET SOM TOK FRAMTIDA TILBAKE

Då den karismatiske Evo Morales vann presidentvalet i Bolivia i 2005, vekte det internasjonal oppsikt. Med radikale reformer skulle det sosialistiske partiet Movimiento al Socialismo (MAS) ta eit oppgjer med 500 år kolonialisme.

Sidan den gong har fattigdomen blitt halvert, og ein velferdsstat har sett dagens ljos. Men då Morales i 2020 stilte til val for tredje gong, i strid med grunnlova, blei det bråk. Høgresida kuppa makta, og det vart kampar i gatene. Etter eit år med uro, vart det endelig halde eit nytt, demokratisk val. Med ein ny presidentkandidat vann MAS makta tilbake.

Latin-Amerika-kjennaren Heidi Lundeberg gir oss historia om dei mange omveltingane Bolivia har gått gjennom. Me får møte Martha, som har fått stipend for å bli lege, Rosmery, som har fått innlagt vatn og straum, og Alberto, som har fått lønna si femdobla sidan MAS kom til makta.

No står Bolivia igjen ved eit vegskilje. Vil sosialistregjeringa lykkast med å redusere ulikskapane samstundes som dei møter forventingane til ei veksande middelklasse? Vil forsøket på industrireising lykkast? Og er det i Andes me kan finne inspirasjon til ei grønare og meir rettvis framtid?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 149
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Liarmouth er en hysterisk fortelling om sex, kriminalitet og dysfunksjonelle familier. Marsha Sprinkle er en tyv, bedrager og forkledningsmester. Hunder og barn misliker henne. Familien hater henne. Hun er smart, desperat og mildt forstyrret. Hun kalles ”Liarmouth” - til en gal mann får henne til å fortelle sannheten. Boka er en perfekt ”feel-bad romance” som får lesere til å hive seg på John Waters-toget. Forfatteren er mest kjent som filmskaper og bestselgeren Mr. Know-It-All.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Corsair
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

EARTHOPOLIS

A BIOGRAPHY OF OUR URBAN PLANET

Dette er biografien om Earthopolis - den eneste urbane planeten vi kjenner til. Det er historien om hvordan byene ga menneskene enorm makt over kloden, på godt og vondt. Boka er en omfattende seks-kontinents, seks-årtusener-reise gjennom planeten vår, med spesielt fokus på de siste 250 årene, da vi kraftig akselererte vår innvirkning på planeten og vår ekspansjon av byene. Boka kikker innom byenes hjem, nabolag, gater, butikker, restauranter, universiteter, skoler, monumenter, haveneområder, flyplasser og mer, for å finne forbindelsen mellom små rom og våre største byggverk. Til sist er den en oppfordring om å lære fra våre beste trekk fra fortiden for å redde fremtiden.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cambridge University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Den 11. april 2019 tok britisk politi seg inn i den ecuadorianske ambassaden i London og slepte asylanten Julian Paul Assange (f. 1971) over i en ventende politibil. Det ikoniske øyeblikket ble filmet av det russiske nyhetsbyrået Ruptly: en hvithåret, skjeggete Assange, omgitt av agenter og politi i uniform og sivil, stritter imot mens han gjentatte ganger roper «UK must resist!» Polititjenestemannen i forgrunnen smiler tilfreds. Nå skulle Assange omsider stå til rette for sin forbrytelse på britisk jord – nemlig å ha brutt meldeplikten, eller «skipped bail», som det heter på engelsk. Overtredelsen har en strafferamme på ett år. Assange hadde på dette tidspunkt sittet i asyl i ambassaden i syv år.

Denne boken handler om årsakene til at Assange ble en statsfiende av USA slik at han måtte søke asyl ved den ecuadorianske ambassaden i stedet for å melde seg for det britiske rettsvesenet. Den handler om den massive svertekampanjen Assange ble utsatt for i vestlig presse i årene etter 2010, og den handler ikke minst om konsekvensene av den dramatiske vendingen begivenhetene tok den skjebnesvangre aprildagen i 2019. Denne boken er ingen kjølig vurdering for eller imot Assange, men et forsvar for Assanges nyskapende virke som redaktør og journalist, skrevet ut fra et ønske om å bidra til at han blir frikjent eller benådet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 377
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

SAMENES HISTORIE

FRAM TIL 1750 (2. UTG.)

Første utgave av Samenes historie fram til 1750 kom i 2004. I denne andre utgaven har forfatterne revidert fremstillingen og inkludert nye resultater fra en rekke relevante fagfelt. Basert på det omfattende og oppdaterte forskningsmaterialet, gir boka den mest fullstendige presentasjonen av eldre samisk historie på norsk. Forfatterne diskuterer inngående aktuelle spørsmål som tilkomst av samisk etnisitet, eksistensen av samiske rettigheter til områder og ressurser, tamreindriftens oppkomst og prosessen rundt kristningen av samene. De viser hvordan den samiske historien er preget av endring og geografisk variasjon, men også av vedvarende tradisjoner og fellestrekk. I varierende grad har samene alltid hatt kontakt med andre samfunn, og forfatterne dokumenterer hvordan denne kontakten skifter karakter og i økende grad griper inn i lokale livsvilkår. Et gjennomgående perspektiv i boka er hvordan samene på ulikt vis forholder seg til disse endringene og utformer sine liv i møtet mellom det hjemlige og det fremmede.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 389
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

Afrikanske fortellinger er et knippe fortellinger mangfoldig og fascinerende som kontinentet selv, fra en av norsk journalistikks beste formidlere, Tomm Kristiansen.

I åtte år var Tomm Kristiansen selve «stemmen fra Afrika» for norske radiolyttere og TV-seere. Men hans kjærlighet til, og engasjement for det store kontinentet spenner over et mye lengre tidsrom. Han har, i tillegg til utallige kåserier, reportasjer og brev, tidligere skrevet åtte bøker med emne fra Afrika. Da han begynte en podkast med høydepunkter fra sine mange reportasjer i fjor, ble det en umiddelbar suksess. Det er disse som danner grunnstammen i Afrikanske fortellinger - leseren blir med gjennom ørkener, buskland og jungel, opp langs de veldige Victoria Falls på jakt etter Livingstone, inn i Mandelas fengselscelle på Robben Island og til barnesoldatenes hemmelige skjulesteder dypt i Ugandas skoger. Vi møter suksessrike advokater, jenter som må slåss for sin rett til å lære å lese og skrive, og ofre - og overgripere - etter det meningsløse folkemordet i Rwanda.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: nei
Sidetall: 238
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Senhøstes 1851: En pur ung Henrik Ibsen ankommer Bergen uanmeldt og påstår at han er ansatt av Ole Bull som dramatisk forfatter ved Det norske Theater. Dette kommer bardust på teaterdireksjonen og ikke minst på den skolerte verdensmann og instruktør Herman Laading, som mot sin vilje blir satt til å samarbeide med den uerfarne og forknytte Ibsen. Dette er utgangspunktet for en dramatisk beretning om kunstneriske fiaskoer, kolliderende kunstsyn, dobbeltgjengere og en duell på liv og død under romantikkens synkende stjerne.

Mordet på Henrik Ibsen er en regnvåt og burlesk roman om et uforløst geni, og en avgjørende, men underbelyst periode i livet til den norske litteraturhistoriens ubestridte ener.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris.

Marie oppsøker en ungdomsvenninne i England som hun ikke har sett på mange år. Clara tilbringer en dag i Roma med en fremmed mann. En navnløs kvinne våkner opp i en verden som er forandret.

Kvinnene i Se en siste gang på alt vakkert står alle overfor noe ukjent, en side av tilværelsen som de ikke har erfaring med fra tidligere. De ni novellene handler om begjær og ensomhet, om tap og tilgivelse. Men også om det vakre som viser seg i glimt, det hellige og alminnelige som åpenbarer seg blant livets tilfeldigheter.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 130
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

NORSK NOK

TEKSTER OM IDENTITET OG TILHØRIGHET

Jeg har ikke behov for å bli oppfattet som norsk lenger, skrev debattredaktør Ahmed Fawad Ashraf i en aviskommentar. Når blir man norsk nok, og hvem setter premissene, spurte han. Med det satte han i gang en engasjert og personlig debatt om å befinne seg mellom to kulturer. Er det et problem dersom bindestrek-nordmenn ikke vil være norske? Eller er det en selvfølge at folk kan ha flere identiteter?

I denne boka har forfatter og samfunnsdebattant Mala Naveen samlet de mest markante stemmene fra dette ordskiftet, og hun har invitert inn en rekke nye stemmer til å dele sine refleksjoner og følelser rundt identitet og tilhørighet. Tekstene er en demonstrasjon av ulike erfaringer og ståsteder, samlet under parolen Norsk nok.

Dette er en ærlig bok om hva vil det si å leve i et mangfoldig Norge. Den gir innsikt i personlige kamper som kjempes i det stille, og er åsted for nødvendige, høylytte oppgjør. Hva er det som binder oss sammen? Hvordan finne tilhørighet? Og hva skal til for å komme videre?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 172
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Fifty/Fifty er en roman om Alex, en permittert lektor som snart skal på rehab. Når han ikke drikker, sitter han på det nye Nasjonalmuseets bibliotek og strever med essayet «Om den særnorske godheten i Tarjei Vesaas' forfatterskap». Under en pause i skrivingen blir han oppmerksom en skater som forsøker å sette en 50/50 ned metallrekkverket utenfor museet.

Romanen handler om avrusning og skating, arkitektur og byrom, kunstens og menneskers begrensninger og muligheter.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

DRINKBOKA

KLASSISKE COCKTAILS DU LETT KAN LAGE HJEMME

Frozen Daquiri, Gin & Tonic eller en klassisk Old Fashioned - her får du oppskriftene du trenger for å lage proffe drinker hjemme! En drink i hånden er en perfekt start på festen. Bartender Anne Maurseth lærer deg å briljere med egne drinker. Med over 60 gode oppskrifter er dette den eneste boken du trenger for å bli dreven i å lage cocktails, enten du har lyst på en velkjent favoritt eller vil teste en moderne klassiker. Boken har et stort kapittel med helt alkoholfrie drinker, og et kapittel med utvalgte drinker med forskjellige styrkegrader: Original, No eller Lo. Få oversikt over ingrediensene og utstyret du trenger, og lær å lage eget garnityr. Håper det smaker!


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 171
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

THAISOMMER

MAT TIL LYSE SOMMERKVELDER

Enkle og velsmakende sommerretter med en thailandsk vri.

Finnes det noe bedre enn å dekke et vakkert bord en lys sommerkveld, enten på balkongen, brygga eller i hagen og sette seg ned med gode venner og nyte?

Terje Ommundsen brukte pandemien til å lage mat til vennene sine og utviklet et helt nytt repertoar på hjemmekjøkkenet, hvor barndommens sørlandske sommermat fikk følge av thaismakene fra restauranten han driver.

Resultatet har blitt boken Thaisommer - mat til lyse sommerkvelder. Her får norske råvarer som sjømat og grønnsaker, kylling og biff nytt liv med sterke, søte og syrlige smaker fra Thailand. Ikke minst får du klassikere i ny drakt: jordbær med kokosmelk og thaifjordkake med mango, sommersalater med sting og skalldyrfest. I boken finner du også lekre drinker og snacks til sommerens nabofest eller late hyttekvelder under åpen himmel.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet.

Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen.

Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas?

Sommeren alt skjedde er en sår og varm fortelling om alt som kan skje i løpet av en sommer, fra forfatteren av Lars er lol.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 180
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.