NYHETSBREV - 2022-05-13

Oppgjer med morsrolla.

Anna er i sjokk etter å ha fødd sitt første barn. Ho og kjærasten Aksel fell motvillige inn i gamle kjønnsroller, og Anna føler seg aleine om dette enorme nye ansvaret. Ho blir ramma av ein altoppslukande angst. På randa av eit mentalt samanbrot kjenner ho korleis det å vere seg sjølv og det å vere mor blir motsetningar, og korleis det å skrive og vere mor samstundes blir umogleg. Likevel er det å skrive heilt nødvendig.

Olga Ravn er ein av Danmarks leiande samtidsforfattarar, og med «Arbeidet mitt» går ho lenger i samfunnskritikken sin enn ho har gjort før. Dette er ein roman med prosastykke, dramatikk, dikt, dagboksnotat og journalskriv om den eineståande og grunnleggande eksistensialistiske erfaringa det er å setje barn til verda - ei bok om fødsel, barsel, husarbeid, fødselsdepresjon, katastrofetankar og shopping.

Olga Ravn fekk Politikens litteraturpris for romanen i 2020.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 429
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Store deler av Joanna Rubin Drangers slekt forsvant eller måtte flykte under holocaust. Hvordan skal generasjonene som kom etterpå få vite hva som skjedde med dem? Med David og Lova som måtte flykte fra Oslo i april 1940, med lille Faivel som ikke engang har hatt et navn, med Noach som ikke kom seg ut av Polen, og alle de andre som bare ble borte?

I detektivarbeidet med å få vite hvordan slektningene levde og døde, tar fortelleren leseren med på en reise over tre kontinenter, men også i tid. Mens de myrdede trer frem i lyset, levende og med en selvfølgelig livsvilje, truer mørket med å sluke den som dykker ned i det. «Husk oss til livet» er en tegnet dokumentar som handler om smerten ved å bli fremmedgjort og avskåret fra sin egen historie.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 427
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

THE LAST DAYS OF ROGER FEDERER

AND OTHER ENDINGS

Det har vært mye oppmerksomhet rundt såkalt sen stil – men hva med siste stil? Når begynner sist? Hvor tidlig er sent? Når setter slutten inn? I denne høyst stimulerende boken setter Geoff Dyer sitt eget møte med senmiddelalderen opp mot de siste dagene og siste prestasjonene til forfattere, malere, idrettsutøvere og musikere som har betydd noe for ham gjennom hele livet. The Last Days of Roger Federer blander kritikk, memoar og essay til noe helt nytt, og er en oppsummering av Dyers lidenskaper, og den perfekte introduksjonen til hans andre arbeider.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 283
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

FREEZING ORDER

A TRUE STORY OF RUSSIAN MONEY LAUNDERING, MURDER AND SURVIVING VLADIMIR PUTIN'S WRATH

Da Bill Browders unge russiske advokat, Sergei Magnitsky, ble slått i hjel i et fengsel i Moskva, gjorde Browder det til sitt livs oppdrag å gå etter morderne og sørge for at de ble stilt for retten. Putins hovedagenda er å beskytte pengene sine. Som Freezing Order avslører, var det Browders kampanje for å avsløre Putins korrupsjon som førte til Russlands intervensjon i det amerikanske presidentvalget i 2016. Boka er en finansiell etterforskning, en internasjonal thriller og en lidenskapelig bønn om rettferdighet. Freezing Order er en tidsriktig og rørende moralfortelling om hvordan én mann kan gå i møte mot Vladimir Putins vrede.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 313
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

THE HARD CROWD (PB)

ESSAYS 2000-2020

I nitten sylskarpe essay skriver Rachel Kushner litterær journalistikk, memoarer, kulturkritikk og om kunst og litteratur, inkludert stykker om Jeff Koons, Denis Johnson og Marguerite Duras. Kushner tar oss med på en reise gjennom en palestinsk flyktningleir, et ulovlig motorsykkelløp nedover Baja-halvøya, gjennom hennes kjærlighet til klassiske biler og hennes unge år i San Franciscos musikalske miljø. Det avsluttende, eponyme essayet er hennes manifest om nostalgi, undergang og skriving.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Vintage
Innbundet:
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 189.00
 

 

THE JAPANESE (PB)

A HISTORY IN TWENTY LIVES

Dette er historien om Japan, men fortalt via historiene til 20 bemerkelsesverdige mennesker. 

Portrettene i «The Japanese» tar med leseren fra de tidligste nedskrevne historiene i Japan og opp til livet til den nåværende keiserinnen Masako. Vi møter sjamaner og krigsherrer, poeter og revolusjonære, forskere, kunstnere og eventyrere - hvor hver og en av dem gir et unikt innblikk i dette spesielle landet. 

Denne boka er både en ideell introduksjon til Japan, samt en bok full av overraskelser og nye gleder for de som tror de allerede kjenner landet. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 509
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Rilkes hovudverk i norsk tolking av Jon Fosse.

Rainer Maria Rilke (fødd 1875 i Praha, død 1926 i Sveits) vert rekna som ein av dei aller viktigaste moderne tyskspråklege lyrikarane. Med sin bakgrunn i det tyskspråklege miljøet i Praha, som også Franz Kafka var ein del av, skreiv han fram ein unik forfattarskap. Hovudverket hans, «Duino-elegiar», ligg no føre på norsk i tolking av Jon Fosse. I år er det hundre år sidan det kanskje viktigaste året i historia til den modernistiske diktinga. I 1922 var Rilke etter ti års arbeid ferdig med «Duino-elegiar», same året gav T.S. Eliot ut «Det aude landet» og James Joyce «Ulysses». Jon Fosse har svært lenge vore oppteken av Rainer Maria Rilke og har også tidlegare attdikta tekstar av Rilke.

Kven, om eg skreik, høyrde meg då i englanes
ordnar? og set at ein tok meg brått
til sitt hjarta: eg ville forgå
av hans sterkare nærvær.
For det vakre er ingenting anna
enn det skræmandes byrjing,
som vi berre held ut,
og held slik av, fordi det lognt lèt vera
å øydeleggja oss. Kvar engel er skræmande.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 62
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Lilja er ei flott jente. Det er alle enige om. Kjempefin jente. Skikkelig trivelig. Helt super. Og utrolig flink. Og så smart. Og så talentfull. Det er bare denne ene, lille tingen: Lilja er resultatet av kloning. Men det er ikke noe folk tenker på. Eller snakker om. Eller bekymrer seg over.

Følgefeil er en mørk og morsom roman om alt som går i arv, og alt som ikke burde det.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Olivia Laing bruker psykoanalytiker Wilhelm Reichs liv til å belyse og undersøke den lange kampen for kroppslig frihet: Homofiles kamp for rettigheter, feminismens krav om seksuell frigjørelse og borgerrettighetskampene. Laing bruker også seg selv og sine egne erfaringer innenfor protestbevegelser og alternative medisin. Hun tar oss med til Berlin under Weimarrepublikken, til fengslene under McCarthy-æraen. Hun søker å forstå noen av forrige århundrets mest kompliserte skikkelser, som Nina Simone, Christopher Isherwood, Andrea Dworkin, Sigmund Freud, Susan Sontag og Malcolm X. Til tross for alle kroppens skavanker og byrder fortsetter kroppen vår å være en kilde til makt, selv i en tid som er så teknologisert og automatisert som vår egen. "Everybody" er en unersøkelse av kreftene som jobber mot vår frihet og en feiring av hvordan helt vanelige menneskers kropper kan kjempe mot undertrykkelse og dermed omskape verden.

 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Picador
Innbundet: nei
Sidetall: 368
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

LITT SOM OSS

EN FORTELLING OM GRISEN

Relasjonen mellom gris og menneske er komplisert. Grisen er en levende metafor for det skitne, stygge, skammelige og syndefulle. Grisen er utstøtt - eller rettere sagt innesperret, godt skjult fra menneskehetens blikk. Samtidig er den en uvurderlig medisinsk modell for menneskekroppen. Og den er det dyret vi har spist mest av de siste femti årene.

For å komme til bunns i grisens vesen og mysterier har Kristoffer Hatteland Endresen røktet et grisekull fra fødsel til slakt i den intensiverte svineindustrien på Jæren. Det er blitt en fascinerende fortelling om appetitt og aversjon, om mat og moral. Og om et spørsmål som har hjemsøkt oss gjennom alle tider: Hvor går egentlig skillet mellom menneske og dyr?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: nei
Sidetall: 283
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Patti Smith arrived in New York City at the end of the Age of Aquarius in search of work and purpose. Through her poetry, her songs, her unapologetic vocal power, and her very presence as a woman fronting a rock band, she kicked open a door that countless others walked through. No other musician has better embodied the “nothing-to-hide” rawness of punk, nor has any other done more to nurture a place in society for misfits of every stripe.

Why Patti Smith Matters is the first book about the iconic artist written by a woman. The veteran music journalist Caryn Rose contextualizes Smith’s creative work, her influence, and her wide-ranging and still- evolving impact on rock and roll, visual art, and the written word. Rose goes deep into Smith’s oeuvre, from her first album, Horses, to acclaimed memoirs operating at a surprising remove from her music. The portrait of a ceaseless inventor, Why Patti Smith Matters rescues punk’s poet laureate from “strong woman” clichés. Of course Smith is strong. She is also a nuanced thinker. A maker of beautiful and challenging things. A transformative artist who has not simply entertained but also empowered millions.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: faber and faber
Innbundet:
Sidetall: 228
Språk: NO

pris: 189.00
 

 

Du är kanske en av de lyckliga som har en trädgård, en odlingslott eller en balkong? Kanske längtar du efter att odla och själv skapa en vacker plats att vara på. Eller så vill du bara inte gå med i konsumtionshysterin som råder och köpa allting färdigt.

Men hur kommer man i gång med sina snickeriprojekt till trädgården? Vilka verktyg bör man ha och vilka material och ytbehandlingar passar bäst till vad? Och framförallt – vilka är byggprojekten som kan lyfta din trädgård och odling till nya höjder?

Snickarglädje i trädgården presenterar kreativa byggprojekt för trädgård och balkong för dig som kanske inte har byggt så mycket sedan träslöjden i skolan. Här finns ritningar på hur du bygger allt från grindar, smarta odlingstillbehör, ljugarbänk och en enorm uggleholk! Att lära dig om materialen du använder och att hantera maskiner gör dig stark. Det är ingen annan som bestämmer hur du ska bygga dina projekt. Det viktiga är att du vet varför du gör dina val och att du vågar prova!


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Polaris
Innbundet: ja
Sidetall: 152
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

Sånger vid avgrunden är Kristian Lundbergs mest självbiografiska bok hittills.

Detta är en bok om beroende. Här möter vi honom bland narkomaner och alkoholister, bland hemlöshet och ekonomisk brant. Döden lurar bakom knuten och är för bokens varelser en självklar ingrediens. Överdoser blir vardag och läsaren tillåts sitta bredvid en stund. Om det går att likna denna likaledes litterära som självutlämnande bok vid något så går tankarna till Vi barn från Bahnhof Zoo. Den kultförklarade berättelsen om unga människor på drift i ett våldshärjat Berlin är i sin nakenhet en knuff rakt in i Lundbergs tematik. En sång vid avgrunden är en markör, skuggvarelser tampas i en härjad och befläckad stad. Med sedvanligt briljant språk lyfts berättelsen upp till ett allmängiltigt plan utan att för en sekund förlora i stringens. Lundberg har skrivit ett vittnesmål av vuxna gatubarn där heroinet ersatt trygghet och alkoholen gjuter olja på alla vågor.

I ordningen är detta Lundbergs fyrtionde titel men dess tematik löper längs hela det produktiva författarskapet. Sedan debuten 1991har Lundberg utforskat mörkret, hos sig själv och hos det samhälle vi alla är en del av. En sång vid avgrunden är ett brottargrepp om euforins erotiska lockelse vilken framkallas i beroendets rus, en lockelse inför vilken mänskligheten fullständigt står maktlös och därför fördömer.  I En sång vid avgrunden får vi som aldrig förr möta författaren själv. Det finns exempelvis en prolog där vi förses med ett antal nycklar, essentiella för vidare läsning. Han bjuder upp till en mörk dans i beroendets alla mörkaste vrår. Går det att tillfriskna? Är somliga predestinerade till att falla offer? Han låter oss träda fram ända till avgrundens rand och kanske finns det där en förklaring? För vid avgrunden dväljs social utsatthet parat med klasstillhörighetens förbannelse. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Bladh by Bladh
Innbundet: ja
Sidetall: 214
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

Jenny Andreassons debutroman Teatern är en obarmhärtig, mörkt humoristisk och ömsint skildring av livet innanför den guldbeprydda fasaden till en kunglig teater. En skarp blick in bakom kulisserna på en stor kulturinstitution. Om konstens pris och om vad som händer när makten på en arbetsplats skiftar, flyter, blir farlig. Om att ställa sig den avgörande frågan: vill jag leva eller dö?

I ett palats mitt i Stockholm skapas magi, lek och storartad scenkonst sen mer än hundra år. Här arbetar landets största skådespelare, egensinniga egon, de upplyfta genierna. Här arbetar också en kvinnlig regissör. Hon är hyllad och omhuldad, men sliten och ganska trött. Hon slåss med sorgen efter en förlorad vän, och med relationen till en arbetskamrat som kanske, kanske inte älskar henne. Så tillträder en ny chef och atmosfären på teatern förändras. Regissören upplever att värmen runt henne övergår i kyla. Hon blir så klart smickrad när den nye chefen frågar om hon vill regissera Hamlet på Stora scenen. Det finaste man kan göra. När hon tackar ja så vet hon inte att det är början till slutet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 222
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Ny efterlängtad utgåva av Etty Hillesums dagböcker och brev.

Etty Hillesum föddes 1914 i en judisk familj i Middleburg, Nederländerna. Hon studerade språk och arbetade som lärare i ryska. Under den nazityska ockupationen började hon skriva dagbok och mellan den åttonde mars 1941 och den sista anteckningen från tolfte oktober 1942 skapade hon ett av de omistliga vittnesmålen från andra världskriget. Fram träder bilden av en ung intellektuell i en ytterst utsatt situation. Hon beskriver sitt andliga sökande, kärlekslivet, familjen och vännerna, liksom hur situationen för nederländska judar blir alltmer desperat. Ett urval av hennes brev från uppsamlingslägret Westerbork återges efter dagboken. Etty Hillesum dog i Auschwitz den 30 november 1943.

Detta är en utökad nyutgåva av Det förstörda livet som publicerades i Brita Dahlmans översättning 1983. Ytterligare två långa brev har inkluderats i översättning av Olov Hyllienmark. Utgåvan är ett urval av Etty Hillesums dagböcker, men har här redigerats för att visa vilka passager av dagböckerna som saknas.

Med förord av professor Jayne Svenungsson och efterord av redaktören Daniel Pedersen. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Bokförlaget Faethon
Innbundet: nei
Sidetall: 360
Språk: SE

pris: 329.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.