NYHETSBREV - 2022-04-09

STREIK! PB

EN HISTORIE OM STRID, SAMHOLD OG SOLIDARITET

Streiker har vært en dramatisk og viktig del av Norges historie. Forfatter Jonas Bals skriver engasjerende om streikens betydning gjennom 150 år og viser hvordan arbeidskonfliktene har formet oss som nasjon og dannet grunnlaget for velferdsstaten. På slutten av 1800-tallet streiket barnearbeiderne og de unge kvinnene på fyrstikkfabrikkene, til tross for at sjefene forsøkte å låse dem inne bak fabrikkportene. Politi og militære ble mange ganger satt inn mot streikende arbeidere, og det var borgerkrigsliknende tilstander i norske skogsbygder på begynnelsen av 1920- og 30-årene. Bals skildrer også hvordan lærerne og skuespillerne streiket mot nazistene under krigen, før han tar for deg de «ville» streikene på 1970-tallet, og noen av vår egen tids konflikter. Streiker og fagforeninger har ikke bare noe å si for hvordan arbeidslivet ser ut, men påvirker organiseringen av hele samfunnet, og fordelingen av både makt og rikdom. Streik! er historien om dannelsen av det moderne Norge, om klassekamp og arbeidsfred, og om frihet og menneskeverd. Forfatteren viser hvor viktig streiken har vært for å skape et godt samfunn, og fremdeles er et redskap for sosial forandring . fra skoleelever i streik for klimaet, til demokratiforkjempere i kamp mot diktatur. Dette er en bok om strid, men også om samhold og solidaritet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 653
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

OM UKRAINA

FRA VEIEN TIL UFRIHET

Hva er den historiske bakgrunnen for krigen i Ukraina? Hvordan inngår invasjonen i Putins politiske planer? Og hvor går veien videre? I Veien til ufrihet (2018) leverte den amerikanske historikeren Timothy Snyder en rystende fremstilling av Vladimir Putins ideologiske prosjekt, og hans taktikk for å undergrave frie valg og demokratiske institusjoner i USA og Europa. Snyders spådommer har siden vist seg å være skremmende riktige. Denne boka samler kapitlene om Ukraina fra Veien til ufrihet i tillegg til et par nyere tekster fra Snyder, og gir et unikt rammeverk for å forstå både den brutale invasjonen, Putin-regimets politiske tenkning, og den ukrainske frihetskampen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 125
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

THE GATES OF EUROPE

A HISTORY OF UKRAINE

Ukraina, lokalisert på den vestlige kanten av de eurasiske steppene, har lenge vært en møteplass for de store imperiene - fra de romerske til de ottomanske, de habsburgerske og de russiske - og de etterlot alle et avtrykk på landskapet, på språket, og folket som lever innenfor disse skiftende grensene. I denne boken blir landets historie fortalt, fra vikingenes ankomst i det 10. århundre, til dagens situasjon med Russlands invasjon og annekteringen av Krim. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 395
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

For fire år siden startet journalist Amat Levin Instagram-kontoen Svart historia. Interessen for kontoen eksploderte. Bildet av Afrika som et kontinent hvis historie begynner med ankomsten av europeere har på mange måter overlevd til i dag. Det er fortsatt de som ser på Afrika som mer eller mindre ett land, et mørkt hjørne av verden dominert av endeløse kriger og utbredt fattigdom. Å kaste nytt lys over den slags tenkning var utgangspunktet for Amat Levin da han startet kontoen og nå gir ut boken Svart Historia.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 466
Språk: SE

pris: 389.00
 

 

DILLA TIME

THE LIFE AND AFTERLIFE OF J DILLA, THE HIP-HOP PRODUCER WHO REINVENTED RHYTHM

Siden hans død har J Dilla blitt en halvgud: æret av jazzmusikere og rapikoner, minnes i symfonier og undervises ved universiteter. Og kjernen i denne ærefulle anerkjennelsen er innovasjon: en ny type musikalsk tidsfølelse som han skapte på en trommemaskin, men som endret måten ”tradisjonelle” musikere spiller på. I boka skildrer Dan Charnas livet til James DeWitt Yancey, fra hans begavede barndom i Detroit, til hans rolle som en Grammy-nominert hiphop-produsent, til den sjeldne blodsykdommen som forårsaket hans altfor tidlige død. Han var en av de viktigste og mest innflytelsesrike musikalske skikkelsene de siste hundre årene, og boka er like herlig detaljorientert og unik som musikken til J Dilla.
 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Farrar, Straus and Giroux
Innbundet: ja
Sidetall: 460
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

TENK OM IGJEN

KRAFTEN I Å VITE HVA DU IKKE VET

Vi oppfatter normalt intelligens som evnen til å tenke og lære. Men i en verden i rask endring, er evnen til å tenke om igjen minst like viktig. I denne bestselgeren tar Adam Grant for seg den krevende kunsten å stille seg kritisk til egne meninger, være mer fordomsfri overfor andres og å lære seg å åpne andres sinn. Altfor mange av oss foretrekker å holde fast på egne overbevisninger framfor å kjenne ubehaget ved å tvile. Vi lytter til meninger som får oss til å føle oss bra, og ikke til ideer som tvinger oss til å tenke på nye måter. Resultatet er at tenkningen vår stivner lenge før beina våre. Her er intelligens ingen kur, men snarere en forbannelse: Forskning viser at jo smartere man er, desto vanskeligere er det å justere egne overbevisninger. Grant mener vi bør omfavne gleden ved å ta feil. «Tenk om igjen» er en invitasjon til å gi slipp på synspunkter som ikke tjener oss godt. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

BLUE NOTE - UNCOMPROMISING EXPRESSION

THE FINEST IN JAZZ SINCE 1939

Utgitt i sammenheng med 75-års jubileet for verdens kuleste og beste jazzlabel - Blue Note. Boka feirer et firma som i tiår etter tiår har kompromissløst fast ved sine prinsipper. Boka inneholder jazzhistorien gjennom Blue Note sitt filter, og er rikt illustrert med både cover art og konsertfoto. En ekstraordinær bok.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: nei
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

Young Mungo er både en levende skildring av arbeiderklassens liv og den dypt rørende historien om den farlige første kjærligheten mellom to unge menn: Mungo og James. Protestantiske Mungo og katolske James er født i forskjellige verdener, og lever i et hypermaskulint miljø. De er fanget mellom to av Glasgows boligfelt der unge arbeiderklassemenn deler seg etter sekteriske linjer, og kjemper territorielle kamper for omdømmets skyld. Når de begynner å bli forelsket, drømmer de om å rømme fra den grå byen, og Mungo må jobbe hardt for å skjule sitt sanne jeg for alle de rundt ham, spesielt for hans eldste bror Hamish, en lokal gjengleder med et brutalt rykte å opprettholde. Douglas Stuarts andre roman, Young Mungo,  er en gripende og avslørende historie om betydningen av maskulinitet, familiens drakamper, volden som så mange skeive mennesker møter, og om farene ved å elske noen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Picador
Innbundet: nei
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

WAYWARD

JUST ANOTHER LIFE TO LIVE

Vashti Bunyan kom fra en ukonvensjonell barndom i etterkrigstidens London, derfra gikk det til en gryende karriere i midten av sekstitallets popscene. Da hun ikke klarte å slå gjennom, trakk hun seg tilbake fra musikkverden.
I 1968 ga hun opp alt og alle hun kjente i London for å dra ut på landeveien med en hest, vogn, hund, gitar og sin daværende partner. Underveis skrev Vashti sangene som skulle føre til innspillingen av albumet Just Another Diamond Day, de lyriske tekstene og gitaren formidler uskyldig undring over verden rundt henne, mens de skjuler en dypere, latent uro.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: White Rabbit Books
Innbundet: ja
Sidetall: 230
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Hvorfor reiser vi fremdeles på ferie til Thailand, når vi vet at flyreiser gir store utslipp av CO2? Hvorfor fortsetter Norge med oljeutvinning, selv om alle vet at bruk av fossil energi fører til global oppvarming? Dette er vår tids store moralske utfordring, mener de to forfatterne Arne Johan Vetlesen og Jan-Olav Henriksen: Vi vet hva som kan motvirke klimakrisen, men vi gjør likevel ikke det som trengs. Vetlesen og Henriksen inspirerer til å tenke annerledes om natur og samfunn og til å reflektere rundt de etiske og moralske valg vi alle må ta. Sammen må vi finne en måte å leve på som er bærekraftig for alle levende vesener i dag og for fremtidige generasjoner. Etikk i klimakrisens tid er et kritisk og konstruktivt bidrag til debatten om vår tids største utfordring.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 248
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

THE FRENCH MIND

400 YEARS OF ROMANCE, REVOLUTION AND RENEWAL

We are endlessly fascinated by the French. We are fascinated by their way of life, their creativity, sophistication and self-assurance, and even their insistence that they are exceptional. But how did France become the country it is today, and what really sets it apart?

Journalist and historian Peter Watson sets out to answer these questions in The French Mind, a dazzling history of France that takes us from the seventeenth century to the present day through the nation's most influential thinkers. He opens the doors to the Renaissance salons that were a breeding ground for poets, philosophers and scientists, and tells the forgotten stories of the extraordinary succession of women who ran these institutions, fostering a culture of stylish intellectualism unmatched anywhere else in the world.

It's a story that takes us into Bohemian cafes and cabarets, into chic Parisian high culture via French philosophies of food, fashion and sex, while growing unrest hastens the bloody birth of a republic. From the 1789 revolution to the country's occupation by Nazi Germany, Watson argues that a unique series of devastating military defeats helped shape the resilient, proud, innovative character of the French.

This is a history of breathtaking ambition, propelled by the characters Watson brings to vivid life: the writers, revolutionaries and painters who loved, inspired and rivalled one another over four hundred years. It documents the shaping of a nation whose global influence, in art, culture and politics, cannot be overstated.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 848
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

ENDLESS ENDLESS

A LO-FI HISTORY OF THE ELEPHANT 6 HISTORY

Years after its release, Neutral Milk Hotel’s In the Aeroplane Over the Sea remains one of the most beloved and best-selling albums in all of indie music, hailed as a classic so influential as to be almost synonymous with the ongoing vinyl revival. But despite its outsized impact, a question looms even larger: why did frontman Jeff Mangum, just as the record propelled him to the brink of music superstardom, choose instead to disappear entirely? The mystery has perplexed listeners for decades—until now.

In barely two years, Neutral Milk Hotel rose from house show obscurity in Athens, Georgia, to widespread hype and critical acclaim, selling out rock clubs across the country and gracing the tops of numerous year-end best-of lists. But just as his band was reaching the escape velocity necessary to ascend from indie rock success to mainstream superstar, Mangum hit the eject button. After the 1998 release of Aeroplane and a worldwide tour to support it, Mangum stopped playing shows, releasing new music, or even doing interviews. He never explained why, not even to his friends or colleagues, but thanks to both the strength of Aeroplane and his vexing decision to walk away from rock stardom, Neutral Milk Hotel’s impact only grew from there. In Endless Endless, Adam Clair finds the answer to indie rock’s biggest mystery, which turns out to be much more complicated and fascinating than the myths or popular speculation would have you believe.

To understand Mangum and Neutral Milk Hotel and Aeroplane requires a deep dive into the unconventional inner workings of the mercurial collective from which they emerged, the legendary Elephant 6 Recording Company. Endless Endless details the rise and fall of this radical music scene, the lives and relationships of the artists involved and the colossal influence that still radiates from it, centered around the collective’s accidental figurehead, one of the most idolized and misunderstood artists in the world, presenting Mangum and his collaborators in vividly human detail and shining a light into the secret world of these extraordinary and aggressively bizarre artists.

Endless Endless offers unprecedented access to this notoriously mysterious collective, featuring more than 100 new interviews and dozens of forgotten old ones, along with never-before-seen photos, answering questions that have persisted for decades while also provoking new ones. In this deeply researched account, Endless Endless examines not just how the Elephant 6 came to be so much more than the sum of its parts, but how community can foster art—and how art can build community.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Hachette
Innbundet: ja
Sidetall: 362
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

TASTE TIBET

FAMILY RECIPES FROM THE HIMALAYAS

Nourishing, simple, seasonal food that heals as well as fuels: this way of eating might be popular today, but it has been traditional in Tibet for over 8,000 years. Taste Tibet is a collection of over 80 recipes from the Tibetan plateau written for today's home cook. Create comforting soups and stews, learn the secrets of hand-pulled noodles, and everything you need to know about making and eating momo dumplings, Tibet's most legendary and addictive culinary export.

Alongside the recipes, award-winning food writer Julie Kleeman and Tibetan cook Yeshi Jampa, who live in Oxford, UK, and run the Taste Tibet restaurant and food stall, interweave stories of Yeshi's childhood in Tibet, and the shared love of food that brought them together. They reveal nomadic Himalayan food culture and practices, including mindful eating and communal cooking - a way of life that celebrates family, togetherness and respect for food - while exploring the relationship between landscape and diet, evoking the simple, subtle and unique flavours of Tibet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Murdoch Books
Innbundet: ja
Sidetall: 255
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

The U.S.S.R. A nation that arrived in the world accidentally, and departed unexpectedly. Over a century after the Russian Revolution, the tumultuous history of the Soviet Union continues to fascinate us and influence global politics.

From revolution and Lenin to Stalin’s Terror, from World War II to glasnost, this is an authoritative distillation of 75 years of communist rule, and the disintegration of an empire.

Fitzpatrick charts the fate of countries often left out of Soviet histories, gives vivid portraits of key figures, and traces the aftermath of the regime’s sudden collapse. She explores the rise of the oligarchs, the rebirth of the Church and the enigmatic figure of Vladimir Putin: a Soviet creation but no Soviet nostalgic. Lastly, she considers the future of Communism. Who still worships Marx and Lenin? What lessons has today’s superpower, China, learned from yesterday’s Soviet failure?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Old Street Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 248
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

VERY BAD PEOPLE

THE INSIDE STORY OF THE FIGHT AGAINST THE WORLD'S NETWORK OF CORRUPTION

Arms trafficking, offshore accounts and luxury property deals. Super-yachts, private jets and super-car collections. Blood diamonds, suspect oil deals, deforestation and murder. This is the world of Global Witness, the award-winning organisation dedicated to rooting out worldwide corruption. And this is co-founder Patrick Alley's revealing inside track on a breath-taking catalogue of modern super-crimes - and the 'shadow network' that enables them.

VERY BAD PEOPLE is about following the money, going undercover in the world's most dangerous places, and bringing down the people behind the crimes. Case by case we see maverick investigators pitched against warlords, grifters and super-villains who bear every resemblance to The Night Manager's Richard Roper. One dictator's son spent $700 million in just four years on his luxury lifestyle.

As they unravel crooked deals of labyrinthine complexity, the team encounter well-known corporations whose operations are no less criminal than the Mafia. This network of lawyers, bankers and real estate agents help park dirty money in London, New York, or in offshore accounts, safe from prying eyes.

Patrick Alley's book is a brilliant, authoritative and fearless investigation into the darkest workings of our world - and an inspiration to all of us who want to fight back.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: MONORAY
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 329.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.