NYHETSBREV - 2022-04-02


Då Kaare R. Samuelsen hamna på sjukehus i 1946 etter fangenskap i konsentrasjonsleiren Natzweiler, fekk han ei skrivemaskin for å skrive ned erfaringane sine. Barnebarnet hans les vitnesbyrdet og reflekterer over kva overlevinga har betydd for slekta og han sjølv. Han har nettopp flytta ut frå kjærasten sin etter 15 år og prøver å forstå om det er hans eige tungsinn som har ført til brotet - eller om det er slik han har lese, at det tar tre generasjonar å fri seg frå eit traume. Han spør seg om det finst forsoning i valet hans om ikkje å føre slekta vidare - samstundes som han er klar over at det han balar med, er trivialitetar samanlikna med farfaren sine opplevingar.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 276
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

LYSLANDET

DIKT I UTVAL 1970-2000

Åse-Marie Nesse var ein av våre mest folkekjære diktarar. Ho henta inspirasjon frå alt frå religiøse tekstar, mytologi og klassisk europeisk litteratur til reiser i verda og verdslitteraturen - og sjølve livet. I mange av dikta byr ho på ein humoristisk leik med ord og vendingar.

Gjennom dikta sine formidla ho det menneskelege og det tidlause, og trua på menneske og det gode i menneske går som ein raud tråd gjennom diktinga hennar. Sjølv i dikta om sjukdom, tap, sorg og sakn glimtar det av optimisme og livsglede.

H.M. Kong Harald begynte nyttårstalen sin i 2017 slik: «'Det går ein stor vilje gjennom verden', skriver Åse-Marie Nesse i et av sine dikt. Denne viljen får alt levende til å strekke seg mot lyset. Den gjør at vi helst vil hjelpe når vi ser at noen trenger det. Den gjør at de aller fleste av oss står opp til en ny dag uansett hva som vil møte oss». I «Lyslandet. Dikt i utval» finn du dei kjende dikta «Legg ikkje ditt liv i mi hand», «Viljen» og mange andre dikt til trøyst, oppmuntring, glede og ettertanke.

Utval og føreord ved Karen Selma Mariendal.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Hirshfields poetiske univers er preget av en enkel og jordnær metafysikk, så vel som en komisk nerve og overraskende bildebruk. Men det reflekterer også en stor interesse for biolog og fysikk, filosofi, mystikk og åndelighet.

Jane Hirshfield (f. 1953) er en av USAs ledende poeter og utgis med Å våkne i et dikt for første gang på norsk.
Utvalg og gjendiktning til norsk er ved Camilla Groth, som også har skrevet et flott etterord.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 152
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Elena Ferrante er ein av dei mest lesne og kritikarroste forfattarane på 2000-talet. I den nye essaysamlinga si fortel ho meir om kva som ligg bak skrivinga av Napoli-kvartetten og «Dei vaksnes løgnaktige liv», dei ulike tekstlaga i romanane og korleis dei inneber eit skifte frå den tidlege forfattarskapen hennar - eit skifte som handlar om å skrive for andre sitt blikk, noko som ikkje minst gjeld for dei skrivande karakterane hennar. Ho skriv om korleis ho utforskar moglegheitene i romanforma - alltid innanfor margane - og ho skriv om Dante og Beatrice og om bøkene til kanoniske forfattarar som Virginia Woolf, Ingeborg Bachmann, Samuel Beckett og Gertrude Stein, og gir lesaren lyst til å lese. Med «Innanfor margane» stadfestar Ferrante posisjonen sin som ein reflektert og litterær tenkar.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 102
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Poeten og litteraturkritikeren Gunnar D. Hansson fant for noen år siden en merkverding, litterær selvbiografi, Liv och idéer, skrevet mellom 1929 og 1937 av den gåtefulle signaturen The Man of Street og trykt i noen få eksemplarer. Hvem var den anonyme forfatteren? Han ser ut til å ha drevet et trykkeri på Lilla Torget i Gøteborg og i sin bok presenterer han både visjonære og forbløffende fremsynte politiske idéer. Boken kan leses fra to retninger. Fra den ene møter vi Man of Streets eget liv og ideer, med et detektivforord av Gunnar D. Hansson. Og fra den andre et dyptgående essay, En intellekt världsmästare, av psykoanalytikeren og poeten Ulf Karl Olov Nilsson (UKON), som utforsker paranoia og plasserer Man of Street-saken midt i vår egen konspiratoriske tid.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 396
Språk: SE

pris: 399.00
 

 

Katja og Lou møttes på teaterlinjen på Södra Latin, og mens Katja nå jobber på kafé, har Lou blitt filmstjerne etter suksessen med storfilmen Babetta. En dag får Katja spørsmål om hun vil komme og tilbringe sommeren i et sørfransk slott, der Lou bor med en fransk filmlegende. Selv om det er en verden som for Katja er mer som fantasi enn virkelighet, vender de tilbake til sitt gamle forhold hvor de deler alt, nesten som to søsken. Den ene merkelige hendelsen etter den andre ser dagens lys, og sannheten blir stadig vanskeligere å skille fra løgnene.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 328
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Etter mange års venting åpner Nasjonalmuseet dørene til Nordens største kunstmuseum sommeren 2022. Eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur, design og kunsthåndverk får et nytt hjem. Denne boken gir et gløtt inn i hvordan museet tenker og arbeider i dag, hvordan og hvorfor man samler, konserverer og viser frem alle disse verkene og ideene. Boken inneholder møter med kunstnere og forskjellige fagpersoner fra museet. Ikke minst kaster boken et nytt blikk på den enorme samlingen Nasjonalmuseet forvalter, enten det er velkjente mesterverk, nye tilskudd eller verk som altfor lenge har vært gjemt i magasiner. Bokens redaktør og hovedforfatter er Audun Vinger. Den inneholder også tekster av Vigdis Hjorth, Lars Mørch Finborud, Bjørn Hatterud og Anja Lauvdal. Rikt illustrert bok som vil glede mange. Forlagsredaktør er Inger Schjoldager.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Orfeus
Innbundet: ja
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

STREIK! PB

EN HISTORIE OM STRID, SAMHOLD OG SOLIDARITET

Streiker har vært en dramatisk og viktig del av Norges historie. Forfatter Jonas Bals skriver engasjerende om streikens betydning gjennom 150 år og viser hvordan arbeidskonfliktene har formet oss som nasjon og dannet grunnlaget for velferdsstaten. På slutten av 1800-tallet streiket barnearbeiderne og de unge kvinnene på fyrstikkfabrikkene, til tross for at sjefene forsøkte å låse dem inne bak fabrikkportene. Politi og militære ble mange ganger satt inn mot streikende arbeidere, og det var borgerkrigsliknende tilstander i norske skogsbygder på begynnelsen av 1920- og 30-årene. Bals skildrer også hvordan lærerne og skuespillerne streiket mot nazistene under krigen, før han tar for deg de «ville» streikene på 1970-tallet, og noen av vår egen tids konflikter. Streiker og fagforeninger har ikke bare noe å si for hvordan arbeidslivet ser ut, men påvirker organiseringen av hele samfunnet, og fordelingen av både makt og rikdom. Streik! er historien om dannelsen av det moderne Norge, om klassekamp og arbeidsfred, og om frihet og menneskeverd. Forfatteren viser hvor viktig streiken har vært for å skape et godt samfunn, og fremdeles er et redskap for sosial forandring . fra skoleelever i streik for klimaet, til demokratiforkjempere i kamp mot diktatur. Dette er en bok om strid, men også om samhold og solidaritet.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 653
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Den jødiske gettoen i Odessa på begynnelsen av 1900-tallet er rammen for Isaak Babels fantastiske fortellinger. Odessa er den pulserende, kosmopolitiske havnebyen i tsarriket, utsatt for indre og ytre trusler. Først møter vi kjeltringene, slåsskjempene, fyllikene og horene. Kongen i denne underverdenen er Benja Krik. Han er sjefsgangsteren, en bølle og patriark som ikke skyr noen midler for å øke sin makt og rikdom. Og likevel: En gammel æreskodeks sier at feilgrep og overgrep må rettes når noe har gått helt galt. Slik kan Benja sørge for at en uskyldig butikkbetjent og hans drapsmann sammen får den flotteste begravelsen Odessa noensinne har sett. Så overtar Babels mer personlige stemme med selvbiografiske historier. Vi møter gutten som kjøper sine første duer den dagen opprøret mot tsaren ender med en forferdelig pogrom. Her er den unge mannen som lærer å lese og elske gjennom å oversette Guy de Maupassant.

Isaak Babel regnes som en av mellomkrigstidens største forfattere. Han er kjent for sitt bildesterke språk - fysisk, fargerikt og ekspressivt, fullt av kontraster og ironi. I 'Fortellinger fra Odessa' utfolder det seg med overraskende og absurde sprang, men også med poetisk konsentrasjon og vare detaljer.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 221
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Moskva, senhösten 2016. Ilja återvänder till stan efter sju hårda år i straffläger. Där hemma har livet gått vidare och Ilja är fast besluten att börja om. Han är fortfarande ung och begåvad, och ute i förorten där han växte upp väntar hans mamma Men ingenting går som planerat och snart är han insnärjd i ett livsfarligt spel med polisen och säkerhetstjänsten. Till slut är han bara en kupp och en begravning bort från flykten till Colombia. 

»Mess« är en cybernoir-thriller som skildrar hur korruptionen inom den ryska statsapparaten smyger sig in överallt och förgiftar hela samhället. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Ersatz
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: SE

pris: 399.00
 

 

The first book for younger readers by internationally bestselling social activist Naomi Klein: the most authoritative and inspiring book on climate change for young people yet.

Warming seas. Superstorms. Fires in the Amazon. The effects of climate change are all around us.

Reforestation. School-strikes for climate change. Young people are saving the world and you can join them because you deserve better.

Are you ready to change everything?

Includes notes on the COVID-19 pandemic, 2020, and how you can get involved to make the world a safer and better place.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

Thomas Piketty presenterer en kort, men omfattende og overraskende optimistisk historie om menneskelig fremgang mot likestilling. En perfekt introduksjon til ideene utviklet i hans tidligere bøker. Piketty guider oss elegant gjennom de store bevegelsene som har formet den moderne verden, på godt og vondt: kapitalismens vekst, revolusjoner, imperialisme, slaveri, krig. Men gjennom det hele har menneskelige samfunn beveget seg mot en mer rettferdig fordeling av inntekt og eiendeler, en reduksjon av rase- og kjønnsforskjeller, Piketty konkluderer med at vi vet at vi alltid kan bli bedre. Fortiden viser oss hvordan. Resten er opp til oss.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Harvard University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 274
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

BUTLER TO THE WORLD

HOW BRITAIN BECAME THE SERVANT OF TYCOONS, TAX DODGERS, KLEPTOCRATS AND CRIMINALS

How did Britain become the servant of the world's most powerful and corrupt men? From accepting multi-million pound tips from Russian oligarchs, to enabling Gibraltar to become an offshore gambling haven, meet Butler Britain...

The Suez Crisis of 1956 was Britain's twentieth-century nadir, the moment when the once superpower was bullied into retreat. In the immortal words of former US Secretary of State Dean Acheson, 'Britain has lost an empire and not yet found a role.' But the funny thing was, Britain had already found a role. It even had the costume. The leaders of the world just hadn't noticed it yet.

Butler to the World reveals how the UK took up its position at the elbow of the worst people on Earth: the oligarchs, kleptocrats and gangsters. We pride ourselves on values of fair play and the rule of law, but few countries do more to frustrate global anti-corruption efforts. We are now a nation of Jeeveses, snobbish enablers for rich halfwits of considerably less charm than Bertie Wooster. It doesn't have to be that way.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 273
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THREE RINGS

A TALE OF EXILE, NARRATIVE AND FATE

I Three Rings utforsker Daniel Mendelsohn de underlige koblingene mellom tilfeldighetene som preger livene våre, og den stramt komponerte sammenhengen i historiene vi forteller. I en utsøkt blanding av personlige erindringer, essayistisk kritikk og biografiske beretninger innvies vi i eksilskjebner som har brakt århundrer av overlevert innsikt i fortellerkunsten med seg på vandringen.

Vi følger den jødiske filologen Erich Auerbach som flykter fra Hitlers Tyskland til Istanbul hvor han skriver mesterverket Mimesis; vi møter François Fénelon, en fransk erkebiskop fra 1600-tallet som skriver en eventyrlig fortsettelse av Odysseen; og vi søker sporene etter Homer hos den tyske forfatteren W.G. Sebald som gjenoppfinner romankunsten i sitt selvvalgte eksil i siste del av det 20. århundre.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: William Collins Books
Innbundet: nei
Sidetall: 116
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

NEIL YOUNG ON NEIL YOUNG

INTERVIEWS AND ENCOUNTERS

A revealing anthology of Young’s most significant, fascinating, and entertaining discussions, declarations, and dreams, chronicling fifty years of conversations, feature stories, and press conferences.

With many interviews widely available for the first time—including new transcriptions and first-time translations into English—the book spans Young’s words and ideas from 1967 onward: his early days with Buffalo Springfield and 1970s Harvest-fueled celebrity apex, an artistic rebellion and 1980s commercial dip, and the unexpected 1990s revival as the Godfather of Grunge through to his multi-decade victory lap as a living legend.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Chicago Review Press
Innbundet: ja
Sidetall: 361
Språk: UK

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.