NYHETSBREV - 2022-02-23

Nyheter fra Tronsmo! Og Mammut 2022!

Mandag 20.02 sparket vi igang mammutsalget 2022, og vi har haugevis med bøker på tilbud. Det beste fra årets katalog selvfølgelig, men også en mengde bøker og tegneserier fra eget lager. Velkommen skal du være! 

I Det er jeg som kan hjelpe deg møter vi psykologen Edvin. Han jobber på det forfalne Kvervel-slottet, som er omgjort til rusavdeling. Eføyen vokser vilt langs murveggene, og det finnes en gammel ballsal, et tårn og endeløse korridorer og irrganger. Edvin og kona har kjøpt hus, og de skal bli foreldre for første gang.
En dag ankommer André som pasient. André har tyrenakke og tatoveringer, og Edvin gjenkjenner ham straks fra barndommen. Mobberen. De to må nå forholde seg til hverandre på daglig basis. Kollegaen Signe blir Andrés behandler, og hun virvler opp ubehagelige minner om Edvins egen mor og oppveksten hans. I Andrés nærvær blir Edvin en forsvarsløs 12-åring igjen, men han kan ikke skjule seg i Slottets kriker og kroker for alltid. André er brå og uforutsigbar, og har blinket seg ut samme offer nå som da. Eller er det bare noe Edvin forestiller seg?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Claudia og broren vokser opp med døve foreldre som bruker sitt eget turbulente forhold til å skjerme seg mot verden utenfor. De lærer ikke barna sine tegnspråk, så kommunikasjonen i familien er full av mangler og misforståelser. Da foreldrene skiller seg, vokser Claudia opp dels i en søritaliensk landsby, dels i Brooklyn. Som voksen fortsetter hun å flytte rundt, men overalt opplever hun den samme følelsen av fremmedgjøring og hjemløshet. Gjennom bøker, reising, punkmusikk, vennskap og kjærlighet søker Claudia å skape sin egen fortelling om hvor hun kommer fra og hvem hun er.
Fremmede jeg kjenner er en bok i konstant bevegelse, et sårt og humoristisk portrett av en ukonvensjonell familie, og en utforskning av hvordan språket former vår identitet. Durastanti skriver selvbiografisk og essayistisk i tradisjonen etter forfattere som Joan Didion, Natalia Ginzburg og Annie Ernaux.
 


Utgivelsesår: 275
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 2022
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

SJU TOMME HUS

NOVELLER

I novellesamlingen Sju tomme hus utforsker Samanta Schweblin dagliglivets små og store fryktelige øyeblikk. Hun er skarp og presis og har en egen evne til å mane frem en ladet stemning. De som har lest hennes to romaner, Feberdrøm og Kentuki, vil kjenne igjen stilen. Hun skriver om det merkelige ved det normale, og det normale med det merkelige. Sju tomme hus fikk Ribera del Duero-prisen i 2015. Det er verdens største pris for noveller og deles ut annethvert år for beste novellesamling skrevet på spansk.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

One year after the death of his beloved musician father, thirteen-year-old Benny Oh begins to hear voices. The voices belong to the things in his house - a sneaker, a broken Christmas ornament, a piece of wilted lettuce. Although Benny doesn't understand what these things are saying, he can sense their emotional tone; some are pleasant, a gentle hum or coo, but others are snide, angry and full of pain. When his mother develops a hoarding problem, the voices grow more clamorous.

At first Benny tries to ignore them, but soon the voices follow him outside the house, onto the street and at school, driving him at last to seek refuge in the silence of a large public library, where objects are well-behaved and know to speak in whispers. There, he falls in love with a mesmerising street artist with a smug pet ferret, who uses the library as her performance space. He meets a homeless philosopher-poet, who encourages him to ask important questions and find his own voice amongst the many.

And he meets his very own Book - a talking thing - who narrates Benny's life and teaches him to listen to the things that truly matter.

The Book of Form and Emptiness blends unforgettable characters, riveting plot and vibrant engagement with everything from jazz to climate change to our attachment to material possessions. This is classic Ruth Ozeki - bold, humane and heartbreaking.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Canongate
Innbundet: nei
Sidetall: 560
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

LYSLANDET

DIKT I UTVAL 1970-2000

Åse-Marie Nesse var ein av våre mest folkekjære diktarar. Ho henta inspirasjon frå alt frå religiøse tekstar, mytologi og klassisk europeisk litteratur til reiser i verda og verdslitteraturen - og sjølve livet. I mange av dikta byr ho på ein humoristisk leik med ord og vendingar.

Gjennom dikta sine formidla ho det menneskelege og det tidlause, og trua på menneske og det gode i menneske går som ein raud tråd gjennom diktinga hennar. Sjølv i dikta om sjukdom, tap, sorg og sakn glimtar det av optimisme og livsglede.

H.M. Kong Harald begynte nyttårstalen sin i 2017 slik: «'Det går ein stor vilje gjennom verden', skriver Åse-Marie Nesse i et av sine dikt. Denne viljen får alt levende til å strekke seg mot lyset. Den gjør at vi helst vil hjelpe når vi ser at noen trenger det. Den gjør at de aller fleste av oss står opp til en ny dag uansett hva som vil møte oss». I «Lyslandet. Dikt i utval» finn du dei kjende dikta «Legg ikkje ditt liv i mi hand», «Viljen» og mange andre dikt til trøyst, oppmuntring, glede og ettertanke.

Utval og føreord ved Karen Selma Mariendal.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

GRENSEN

EN REISE TIL EUROPAS UTKANT

I denne ekstraordinære reportasjeboken, vender Kapka Kassabova tilbake til Bulgaria, landet hun emigrerte fra tjuefem år tidligere. Hun er der for å utforske grensen landet deler med Tyrkia og Hellas. Da hun var barn var det enklere å komme seg inn i Vesten her enn over Berlinmuren der det myldret av soldater og spioner. Kassabova kommer tilbake til en grense som har blitt formet av historiekreftene. Boken hennes består av utsøkte portretter av smuglere, skattejegere, botanikere og grensevakter. Det er også de fillete menn og kvinner som har vandret over Tyrkia fra Syria og Irak. Men det ser ut til å være ikke -menneskelige krefter i arbeid også her: Dette tett skogkledde landskapet er rikt på helbredende kilder og tragiske gravlunder, og den antikke verdens fortid er aldri langt unna. Grensen er en glimrende, oppslukende reisefortelling som også viser frem skyggesiden av den kalde krigen og et skråblikk på migrasjonskrisen som plager Europa.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 428
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

BOMBEMAFIAEN

EN DRØM, EN FRISTELSE OG ANDRE VERDENSKRIGS LENGSTE NATT

I årene før andre verdenskrig, på en søvnig flyvåpenbase i Alabama, la en liten gruppe piloter frem en radikal idé. Hva om.man.gjorde bombing.fra fly.så nøyaktig at kriger.utelukkende kunne utkjempes fra luften? Hva om.man for all fremtid.kunne.unngå.brutale og kostbare bakkekriger?
Bombemafiaen.forteller historien om hva som skjedde da drømmen ble satt på prøve..Vi.følger.et tilbaketrukket nederlandsk geni og hans hjemmelagde datamaskin, Winstons Churchills sadistiske bestevenn, noen pyromanigale kjemikere ved Harvard og ikke minst generalene Hansell og LeMay. På Guam møtes de endelig ansikt til ansikt, det ender med at en av dem blir sendt hjem, mens den andre blir ansvarlig for andre verdenskrigs lengste natt.
I denne fortellingen om innovasjon og besettelse stiller.Gladwell.spørsmålet om.hva.som.skjer når teknologi og de beste intensjoner kolliderer i krigens hete...Og hva.som.egentlig.er prisen.for fremskritt.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

SI INGENTING

EN SANN HISTORIE OM MORD OG TERROR I NORD-IRLAND

Hva husker vi om konflikten i Nord-Irland? IRA og de britiske myndighetene kjempet i en borgerkrig som varte i over tre tiår. Konflikten gikk under navnet The Troubles.


I desember 1972 ble tibarnsmoren Jean McConville bortført fra hjemmet sitt i Belfast, for aldri mer å bli sett i live. Forsvinningen hennes hjemsøker barna, gjerningsmennene og et helt samfunn i Nord-Irland i flere tiår.


I denne grundig oppbygde boken skriver ikke Patrick Radden Keefe bare om en brutal forbrytelse, han skriver også et levende portrett av en verden der hendelser som dette dessverre var ganske vanlige. Tragedien til et helt land fanges opp i en fengslende fortelling fortalt gjennom livet til noen få personer.

Si ingenting vever historiene til Jean McConville og hennes familie sammen med Dolours Price sitt liv, den første kvinnen som ble med i IRA som soldat, som bombet puben Old Bailey mens hun knapt var ute av tenårene. Gerry Adams, som bidro til å få slutt på kampene, men benektet sin egen IRA-fortid, har også en fremtredende rolle i boken. Ved å beskrive konflikten og vanlige menneskers mange tragedier er Si ingen ting en ekstremt fengslende og sterk fortelling om hvor langt folk er villige til å følge sin politiske overbevisning, og hvordan bygge opp igjen et samfunn i kjølvannet av en lang og blodig konflikt. Dette er sakprosa på høyeste internasjonale nivå.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: nei
Sidetall: 527
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

FALLET JULIAN ASSANGE

EN HISTORIA OM FÖRFÖLJELSE

”Julian Assange is seeking your protection.”

Dette var overskriften på en e-post som FNs spesialrapportør for tortur, Nils Melzer, mottok i desember 2018.

Til å begynne med tok ikke Nils Melzer denne forespørselen på alvor, da han i likhet med mange andre oppfattet Wikileaks-gründeren som en voldtektsmann. , spion, hacker og narsissist. . Men noen måneder senere ble han motvillig tvunget til å revurdere synspunktene sine.

Etter å ha gått gjennom tusenvis av sider med dokumenter, konkluderte han med at de fire direkte involverte statene - Ecuador, Storbritannia, Sverige og USA - helt klart engasjerte seg i " politisk forfølgelse, alvorlig rettslig vilkårlighet og forsettlig tortur og mishandling.”

For ytterligere å undersøke mistankene grep Nils Melzer offisielt inn overfor de berørte regjeringene, men de nektet å samarbeide med ham i samsvar med hans FN-mandat. Så bestemte han seg for å gjøre omstendighetene som ligger til grunn for hans alvorlige anklager allment kjent i form av en bok.

I Fallet Julian Assange forteller Nils Melzer den forbløffende historien om hvordan fire demokratiske stater gjennom sine regjeringer, myndigheter og sikkerhetstjenester og ved hjelp av lydige medier, i mer enn ti år og med nesten alle tenkelige midler, jager og prøver å få en keitete journalist til taushet. Som om de fulgte det amerikanske etterretningsselskapet Stratfors sin anbefaling fra 2010 om at Julian Assange skulle drives «fra land til land, gjennom alle mulige anklager de neste 25 årene».


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Karneval
Innbundet: nei
Sidetall: 317
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

KINGDOM OF CHARACTERS

THE LANGUAGE REVOLUTION THAT MADE CHINA MODERN

What does it take to reinvent a language?

After a meteoric rise, China today is one of the world’s most powerful nations. Just a century ago, it was a crumbling empire with literacy reserved for the elite few, as the world underwent a massive technological transformation that threatened to leave them behind. In Kingdom of Characters, Jing Tsu argues that China’s most daunting challenge was a linguistic one: the century-long fight to make the formidable Chinese language accessible to the modern world of global trade and digital technology.

Kingdom of Characters follows the bold innovators who reinvented the Chinese language, among them an exiled reformer who risked a death sentence to advocate for Mandarin as a national language, a Chinese-Muslim poet who laid the groundwork for Chairman Mao's phonetic writing system, and a computer engineer who devised input codes for Chinese characters on the lid of a teacup from the floor of a jail cell. Without their advances, China might never have become the dominating force we know today.

With larger-than-life characters and an unexpected perspective on the major events of China’s tumultuous twentieth century, Tsu reveals how language is both a technology to be perfected and a subtle, yet potent, power to be exercised and expanded.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Riverhead Books
Innbundet: ja
Sidetall: 314
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

DIALOG

EN FILOSOFISK TILNÆRMING

Dialog er grunnleggende i menneskers liv og samliv. Når dialog forstummer, er det fare på ferde, enten det handler om internasjonale relasjoner eller personlige forhold. Denne boken gir en innføring i dialogens filosofiske historie og om tenkerne som har beskjeftiget seg med dette temaet.

Blant spørsmålene som behandles er: Hva er det filosofiske grunnlaget for dagens dialogforståelse? Hva er forholdet mellom dialog, rasjonalitet og personlig identitet? Hvordan sørger man for god dialog?

Boken er skrevet for alle som er opptatt av dialog og ønsker en mer faglig forståelse av dette båndet mellom mennesker.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

The world is not always what we think it is. This book presents unusual borders, enclaves and exclaves, divided or non-existent cities and islands. Numerous conflicts have left countries divided and often shattered. Remnants of countries can by design or accident be left behind as a legal anomaly in this complex world.

Most people believe that a country’s borders are clearly defined: just lines that separate countries. Everything on one side of the line belongs to one country and everything on the other side belongs to another country. This might be the case most of the time, but there are unusual exceptions to this unwritten rule.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: nei
Sidetall: 255
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Did you know that some people believe that the speakers of Burushaski, the language of a distant valley below the Himalayas, are actually the descendants of the soldiers of Alexander the Great? And that, even though the Venetian language is not official in Venice, it is spoken in several locations in Latin America?

From 'language isolates' such as Basque, spoken in Spain and France, and Ainu in Japan and Russia, to language islands including a Welsh speaking colony in Argentina-discover how geography shapes communication and societies. What can we learn from the existence of Gutnish, a dialect of the extinct Eastern Germanic Gothic, on several islands of the Baltic Sea? And how widely spoken is Cornish? These and many more intriguing linguistic questions are answered in this absorbing exploration of lesser known languages.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: nei
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

SPISELIG HAGE

ALLE KAN DYRKE SIN EGEN MAT

Det å dyrke sin egen mat er en drøm for mange. I hagen til Dennis Asbjørnsen kan nesten alt spises, og han brenner for å vise hvor enkelt og billig det er å dyrke sine egne grønnsaker. Selv kan han høste nesten 60 spiselige vekster i hagen sin. For at du skal komme i gang, starter boken med «Ti enkle ting å dyrke», som salat, hvitløk, tomater, sukkererter og jordbær. Dennis gir deg gode dyrkingsråd og tips enten du satser på kjøkkenhage, drivhus, balkongkasser eller noe på kjøkkenbenken. En egen såkalender gjør det lett å planlegge hagearbeidet. Du blir også kjent med hagens høns og lærer om stell av høner. I Spiselig hage får du alle de små tipsene og rådene som gjør at du vil lykkes med kjøkkenhagen din og kan fråtse i sunne og fargerike grønnsaker.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 185
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.