NYHETSBREV - 2022-02-19

Nyheter fra Tronsmo! Mammutsalg!

Mammutsalget starter på mandag!

Du kan alleredede forhåndsbestille bøker. Du finner et utvalg ved å klikke HER

 
En kort introduksjon til Israel-Palestina-konflikten gir en lett tilgjengelig men samtidig grundig og forskningsbasert framstilling av de viktigste trekkene i den betente konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatterens utgangspunkt er at Israel-Palestina-konflikten er en moderne nasjonalkonflikt. Den må forstås historisk, men da primært ut ifra moderne historie. Israel-Palestina-konflikten oppstod nemlig i moderne tid, og må forstås i lys av de storpolitiske, regionale og lokale hendelsene som bidro til å sementere motsetningene mellom de to folkegruppene. Kapitlene er inndelt slik at de tar for seg de viktigste definerende hendelsene og hvordan de formet konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatteren viser hva som er de sentrale stridsårsakene, hvem som er de viktigste aktørene i konflikten, hva slags løsninger som har vært diskutert, og hvilke hindringer som ligger i veien for at disse løsningene kan implementeres.
Den palestinske ledelsen, det internasjonale samfunnet og formelt sett også Israel har bundet seg til en tostatsløsning. I praksis har en slik løsning blitt mindre og mindre realistisk. Avslutningsvis drøfter forfatteren hva som skal til for å få til en tostatsløsning - og hva alternativene kan være.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 181
Språk: NO

pris: 319.00
 

 

Surrealistisk klassikar.

«Ein av dei mest originale, gledelege og visjonære romanane i det 20. hundreåret», har den britiske forfattaren Ali Smith uttalt om Leonora Carringtons meisterverk «The Hearing Trumpet» frå 1974.

Romanen byrjar med at 92-årige Marian Leatherby blir tvinga på pleieheim av sonen og svigerdottera. Her blir ho dradd inn i ein labyrint av underlege og etter kvart livsfarlege hendingar. På veggen i matsalen heng eit måleri av ei mystisk abbedisse, som blunkar til henne. Når Marian får tak i ei bok om abbedissa sitt liv, blir vi med fleire hundre år tilbake i tid til eit oppdrag for å bringe den heilage gralen attende til sin rettmessige eigar, gudinna Venus.

«Høyreluren» er ei vilt fabulerande, humoristisk og satirisk forteljing, eit sprudlande, feministisk manifest og ein kommentar til det mannsdominerte samfunnet si rovdrift på naturen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 202
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Robert Burtons labyrintiske, lekne mesterverk er et forsøk på å dissekere melankolien, som plaget ham gjennom hele livet. Den tar for seg skjønnhet, fordøyelsem, alkohol, demoner, planetene, poesi, bøkenes makt og mye, mye mer, og har inspirert personligheter som Samuel Johnson og Jorge Luis Borges. Denne utgaven ble gitt ut på Penguin Classics i anledning boka 400-års jubileum, og står fortsatt uten sidestykke som en undersøkelse i menneskets tilstand.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 1376
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

I noens øyne er han en klok mann, en frelser. Andre ser på ham som en kjetter og bedrager. På midten av 1700-tallet, i det travle grenselandet mellom dagens Polen og Ukraina, splitter den unge Jakob Frank det jødiske samfunnet med sine nye, utfordrende ideer. Han er karismatisk og kontroversiell, som sammen med sine hengivne disipler nærmer seg både katolisismen og islam og på veien får like mange tilhengere som mektige fiender. Boka er basert på den forbløffende livshistorien til den historiske figuren Jakob Frank. Tokarczuk skriver storslått om 1700-tallets Europa, samtidig som hun speiler vår egen tid.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 980
Språk: UK

Utsolgt
 

 

TRILLIONS

HOW A BAND OF WALL STREET RENEGADES INVENTED THE INDEX FUND AND CHANGED FINANCE FOREVER

I Trillions avslører Financial Times-journalisten Robin Wigglesworth den hemmelige historien til indeksfond. Han levendegjør de fargerike karakterene som gjorde det hele mulig, og beskriver fondenes vekst og utvikling til å bli et verdenserobrerende fenomen. Det er den ufortalte historien bak en av vår tids mest presserende økonomiske usikkerhetsmomenter, fortalt på en forståelig måte. Boka er essensiell for alle som forsøker å forstå dagens finansmarked.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

I Järva-området nordvest for Stockholm pågår en konflikt mellom gjengene Dödspatrullen og Shottaz. De involverte kaller det en krig, og i krig er alt lov. Hovedpersonene har totalt manglet respekt for rettsvesenet, for voksne, for kriminelle hierarkier og for verdien av et menneskeliv.

Men utover den spektakulære fasaden av narkotika, våpen og rapmusikk som vises på sosiale medier, henger spørsmålet ubesvart i luften: Hvorfor dreper dere hverandre?

Tills alla dör forteller om en tapt generasjon unge menn, om menneskene som lever i den mest brutale konsekvensen av samfunnets svik, og om noen som har nektet å gi opp håpet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mondial
Innbundet: ja
Sidetall: 354
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Menneskedrivhuset er et fortettet og innholdsrikt essay som med utgangspunkt i Martin Heideggers filosofi forbinder eksistensialisme, menneskets evolusjonshistorie og teknologi. Peter Sloterdijk utforsker i denne boka hvordan vi kan tenke rundt det teknologiske som en del av vårt eget vesen, og ikke bare som et maktmiddel som skaper herredømme og slaver. Håpet er å finne fram til en tenkemåte som gjør på forholdet mellom natur, teknologi og menneske til et samarbeid, snarere enn krig, utbytting og konkurranse. Ved å insistere på at disse spørsmålene må undersøkes eksistensielt og filosofisk før de kan besvares etisk og politisk, gir dette essayet originale perspektiver på menneskets fortid og framtid.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Existenz
Innbundet: nei
Sidetall: 105
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

BOMBEMAFIAEN

EN DRØM, EN FRISTELSE OG ANDRE VERDENSKRIGS LENGSTE NATT

I årene før andre verdenskrig, på en søvnig flyvåpenbase i Alabama, la en liten gruppe piloter frem en radikal idé. Hva om.man.gjorde bombing.fra fly.så nøyaktig at kriger.utelukkende kunne utkjempes fra luften? Hva om.man for all fremtid.kunne.unngå.brutale og kostbare bakkekriger?
Bombemafiaen.forteller historien om hva som skjedde da drømmen ble satt på prøve..Vi.følger.et tilbaketrukket nederlandsk geni og hans hjemmelagde datamaskin, Winstons Churchills sadistiske bestevenn, noen pyromanigale kjemikere ved Harvard og ikke minst generalene Hansell og LeMay. På Guam møtes de endelig ansikt til ansikt, det ender med at en av dem blir sendt hjem, mens den andre blir ansvarlig for andre verdenskrigs lengste natt.
I denne fortellingen om innovasjon og besettelse stiller.Gladwell.spørsmålet om.hva.som.skjer når teknologi og de beste intensjoner kolliderer i krigens hete...Og hva.som.egentlig.er prisen.for fremskritt.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Kva betyr det å koma frå ein stad? Kva inneber det å kjenna seg heime? Og kva erfaringar finst å henta der ein ikkje kjenner seg igjen? Gjennom åtte lesingar nærmar Ingrid Z. Aanestad seg den litterære skrifta både som form og som verktøy for erkjenning. Dei ulike lesingane kastar lys over kvarandre - frå Arne Garborgs "Kolbotnbrev" via Nina Bouraoui, Stina Aronson, Eva Jensen, Mirja Unge, Cora Sandel og Virginia Woolf til Jun'ichiro Tanizakis "Hyllest til halvmørket". Aanestad går på jakt etter skrivne, skapte heimar samstundes som ho sjølv er på flyttefot og prøver å finna seg til rette i eit sekstitalshus ved skogkanten.

"Heim" er ei bok om romma og landskapa som formar livet, om klaustrofobi og fridom, venleik og kriser - og om å leva tett inntil litteraturen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 139
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Essaysamling om Danmarks vestkyst - fra Skagen til Vadehavets begynnelse i Holland.

En linje i verden er en vakker essaysamling fra en av Danmarks mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente forfattere. Dette er en dypt eksistensiell bok om erindring, identitet, landskap og tilhørighet - om livet og døden og om å gripe livet slik det er, her og nå.
I fjorten litterære essays utforsker Dorthe Nors Danmarks vestkyst, som strekker seg fra Skagen helt til Vadehavets begynnelse i Holland. Hun skriver om kystlinjens vesen og liv med poesi, humor og skjønnhet. Om havet og naturens kraft og hva det innebærer å leve så tett på naturen.
Dorthe Nors bor selv på Vestkysten og har en sterk tilknytning til landskapet. Hun trekker inn sin egen historie og utforsker temaer som opptar oss alle: Hvordan velger vi å leve våre liv, og hva vil det si å høre til et sted? Hvordan definerer vi et hjem, og hvordan definerer det oss?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 187
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Yotam Ottolenghi er et navn alle matinteresserte bør merke seg. Ottolenghi skaper magi på kjøkkenet med fantastiske smaker inspirert av Midtøstens kjøkken der ofte det plantebaserte står i sentrum. Denne boken er en ypperlig vei inn i hans kjøkken.

Ottolenghis oppskrifter er alltid en fest: en raus kombinasjon av krydder og friske urter og lekre og enkle råvarer. I Ottolenghi ENKELT får du 130 nye oppskrifter som inneholder alle de kreative elementene og smakene som Ottolenghi er så kjent for. I boken er det retter som passer alle, enten du vil ha maten på bordet i løpet av 30 minutter til hverdags, liker å lage alt i én gryte eller foretrekker å lage mest mulig ferdig på forhånd til et middagsselskap slik at du kan underholde gjestene mens maten står i ovnen.
Yotam Ottolenghi er en bestselgende kokebokforfatter bosatt i London, der han eier og driver flere restauranter under sitt eget navn samt Nopi og Rovi. Han skriver om mat i New York Times og The Guardian, og har vært gjestedommer iMasterchef Australia. Ottolenghi ENKELT er en internasjonal bestselger. Han er født i Israel og har utgitt en lang rekke bøker.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 308
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

VERDENSHISTORIE

MED FORTIDEN SOM SPEIL

For å forstå nåtida, må vi forstå fortida, sier professor Terje Tvedt. I denne boka tegner han opp verdenshistoriens lange linjer, fra de første sivilisasjonene for 5000 år siden, og frem til i dag. Fra Ming-dynastiet i Kina og det osmanske imperiet tar han oss gjennom århundrene fram til den industrielle revolusjonen. Han følger perioden da Vesten dominerte verden - først under britenes, og deretter under USAs ledelse. Han avslutter ved vår tids redsel for klimaendringene. Tvedt er en svært dyktig formidler og viser hvordan fortid og nåtid speiler hverandre. Han viser hvorfor kunnskap om hele verdens historie er nødvendig, både for å forstå dype endringsprosesser og konflikter som preger nåtida. Tvedt deler kunnskap, skriver fram spennende fortellinger og gir originale analyser - basert på årevis med forskning. Han stiller de store spørsmålene om hvorfor verden ble slik den er i dag, og gir overraskende og overbevisende svar.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Stenersens Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 428
Språk: NO

pris: 299.00 449.00
 

 

Mellom 2013 og 2017 er forfatteren i perioder tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, også kalt «fabrikken». Der utsettes hun for serier med ECT-behandlinger, det som tidligere ble kalt elektrosjokk, hvor pasienten gis en dose elektrisitet som fremkaller en slags epileptisk krampe. Behandlingsformen er vanlig, men mange forskere er uenige om dens effekter og bieffekter. For forfatteren begynte liv og minner å forsvinne allerede mens behandlingene på fabrikken foregikk. Linda Boström Knausgårds tredje roman er både et rasende oppgjør med psykiatrien og et desperat minnearbeid. Her føres en ujevn kamp mot dører som stenges - en kamp der barndom, ungdom, ekteskap, foreldreskap og skilsmisse flimrer forbi. "Oktoberbarn" er en fortvilet, overveldende og dypt menneskelig bok helt uten forsvar.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 165
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

Vivian og Leonard har vært venner i mer enn tjue år. New York er byen deres, og én gang i uka møtes de til en spasertur, en middag, et kinobesøk, enten i hans nabolag eller i hennes. Han er homofil med et sofistikert forhold til sin egen ulykkelighet, hun er odd og intenst selvstendig, og det de snakker om, er det ulevde livet. Sammen diskuterer og dissekerer de hverdagene, valgene, vennskapene og båndene - de brutte og de bestandige. Fylt av disse samtalene går Vivian ut i byen og møter menneskene som strømmer igjennom den. Her, i New Yorks myldrende gater og avenyer, er Vivians mor, tidligere elskere og ektemenn; her er venner og bekjentskaper; her er naboer, gamle og nye. Og, fremfor alt, her er alle de fremmede som blir synlige for hverandre i tilfeldige og flyktige glimt, på gatehjørner og i overfylte busser. Vivian ser seg selv i Leonard; blant byens beboere finner hun mening i det hun ser.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Tusen og en natt
Med fler...

I denne flotte boka finner du de aller beste eventyrene av Asbjørnsen & Moe, H.C. Andersen, brødrene Grimm, Tusen og én natt og flere.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 383
Språk: NO

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.