NYHETSBREV - 2022-02-17

Mammutsalget 2022 på Tronsmo

Mandag 21. februar går startskuddet for Mammutsalget og det er veldig mange bra titler i år. Her kommer en oversikt over 15 utvalgte titler. Vi har mange flere titler som du finner på hjemmesida vår. Hvis du har fått tak i en oversikt over alle bøkene som er på salget, kan vi skaffe alt selv om det ikke ligger ute på nett. Som vanlig har vi også egne titler på tilbud og fantastiske svenske bøker på rea. Salget varer helt til 13. mars. Hjertelig velkommen!

 
Jun'ichirō Tanizaki (1886–1965) var en av Japans største forfattere i det 20. århundre. Her i Norge er han mest kjent for den besnærende romanen Søstrene Makioka (1943-1948). I romanen om Makioka-søstrene møtte vi en tradisjonsrik aristokratisk familie som kjempet for å tilpasse seg de store samfunnsomveltningene i Japan i årene før andre verdenskrig. Det spenningsfylte forholdet mellom modernisering og tradisjon – og mellom Øst og Vest – var et hovedtema for hele Tanizakis forfatterskap. Indirekte er dette også temaet i teksten som regnes som forfatterens kanskje fremste mesterverk ved siden av Søstrene Makioka: Det vakre og uutgrunnelige essayet Hyllest til halvmørket – en unik utforsking av japansk estetikk, kultur og livsfølelse. I Hyllest til halvmørket vil Tanizaki undersøke hva som er grunnlaget for den tradisjonelle japanske estetikken – hele den utsøkte, forfinede kulturen som var truet av moderniseringen og innflytelsen fra den vestlige verden. For å finne svaret går forfatteren til den klassiske japanske arkitekturen og byggekunsten – men også til forskjellige og ofte overraskende kulturelle uttrykk som jadeskulpturer, matretter, toalettvaner, keramikk eller klestradisjoner – for å utforske det genuint japanske. Resultatet er en klassisk beskrivelse av kollisjonen mellom det magiske halvmørket i tradisjonelle japanske bygg og modernitetens kalde, hvite lys. Men også en enestående bok om japansk kultur som sådan – en tekst for alle som er fascinert av det japanske, og som ønsker å lære og forstå mer om landet som har gitt oss Kurosawa, Murakami, Mishima og Myazaki.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 102
Språk: NO

Utsolgt
 

 

SKYGGESPILLET

LØGN, KJÆRLIGHET OG RETTFERDIGHET LANGS NAZISTENES FLUKTRUTE

Den 13. juli 1949 døde Alfredo Reinhardt på Santo Spirito-sykehuset i Vatikanet. Dødsårsaken ble sagt å være alvorlig leversvikt. Men pasienten var innlagt under falsk navn. I virkeligheten het han Otto van Wächter: høytstående SS-offiser, tidligere guvernør fra Galiclica og ettersøkt for drapet på 100 000 mennesker. Hva brakte han til Roma? Og hvorfor døde han? Dette er historieskriving på sitt beste, hypnotisk, sjokkerende, umulig å legge fra seg!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 478
Språk: NO

pris: 249.00 499.00
 

 

De druknede og de bergede blir ofte omtalt som Primo Levis etiske testament. Boken er et resultat av et liv med refleksjoner over Auschwitz og over hva som står igjen etter denne ufattelige og ubegripelige historiske hendelsen. Førti år etter den selvbiografiske mesterverket Hvis dette er et menneske og etter flere tiår med formidlingsarbeid som tidsvitne må Levi ha kjent et sterkt behov for å trenge enda dypere inn i analysen av utryddelsesleirenes vesen. Levis bok dissekerer Auschwitz som organisasjon med noen spesifikke kjennetegn. Han skriver seg stadig lenger inn i de store spørsmålene som aldri slapp taket i ham: Hvordan fungerte Auschwitz? Hva slags menneskelige mekanismer var virksomme for å få utryddelsesleiren til å fungere? Hvordan ble fangene brukt? Hvem overlevde, hvem ble i stand til å bære vitnesbyrd? Hvordan fungerer minnet? Hvordan kan vi forstå de overlevendes skamfølelse? Dette er et mesterverk over de fryktinngytende mekanismene som betinga holocaust, for som Levi skriver i boka, de som overlevde og kunne skildre uhyrlighetene, de hadde uten unntak privilegier og fordeler som milloner av døde ikke hadde.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Dreyer
Innbundet: nei
Sidetall: 273
Språk: NO

pris: 169.00 369.00
 

 

DEN VILLE HAGEN

KUNSTEN Å REDDE VERDEN I EGEN HAGE

Maur og meitemark, møll og marihøner - i selv en bitte liten hage kan vi finne hundrevis av insekter, småkryp og små pattedyr som alle spiller en viktigere rolle i det store samspillet enn man kanskje skulle tro. Insektsforsker Dave Goulson gir oss i Den ville hagen de mest fascinerende historiene fra det myldrende livet som finnes rett utenfor vår egen utgangsdør. Det er i dag en dramatisk nedgang i bestanden av insekter og store tap i verdens artsmangfold, følgene blir dramtiske hvis utviklingen ikke snur! Goulson hjelper oss konstruktivt med å ta tak i maktesløsheten og handlingslammelsen som så lett kan ramme oss og gir oss helt enkle grep for hvordan vi kan skape små oaser for småkryp og insekter i vår egen hage.

.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 308
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 

GRO

EN HÅNDBOK OM GRØNNE INNEPLANTER
Marte Espevik
Med fler...

Vet du hva en stikling er? Lurer du på hvorfor plantene dine alltid blir gule? Finnes det planter som trives på badet? Og hva skal du gjøre med plantene dine når du reiser bort? I denne boka får all den kunnskapen du trenger om innendørs plantestell, også i forhold til lange vintre og nordiske lysforhold.Gro er delt inn i tre deler. Det starter med basiskunnskap om lys, jord, gjødsel og mer du har nytte av uansett hvilke grønne planter du har hjemme. Deretter kommer et lite oppslagsverk med planteportretter som tar for seg et utvalg planter og spesifikke tips og triks for å få akkurat disse til å trives. Til sist gir boken deg en praktisk innføring i hvordan du potter om, tar stiklinger eller gror mangotre i vinduskarmen, for å nevne noe.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 169.00 399.00
 

 

Visste du at i middelalderens Europa var svart pepper verdt mer enn gull? Og at Vestens tørst etter te hadde stor skyld i kinesernes massive opiumsmisbruk på 1800- og 1900-tallet? Hjemme i Norge var bøndene en tid pålagt å dyrke humle for å brygge øl - om man sluntret unna, kunne man i verste fall bli vist fra landet. Overalt omgir vi oss av planter - i naturen, hagen, i stuen og på spisebordet, men vi tenker lite over hvilke roller disse plantene har spilt for vår sivilisasjon. I denne boken får du fascinerende historiske perspektiver på plantene rundt oss. Bill Laws tar for seg 50 vekster og formidler på kunnskapsrikt og underholdende vis hvordan de har påvirket verdenshistorien. I den norske utgaven er innholdet og referansene tilpasset den norske flora og norsk kulturhistorie. Boka er nydelig illustrert med botaniske tegninger, kunst og fotografier, og dessuten krydret med kuriosa, kjente sitater og utdrag fra litterære verker. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

Utsolgt
 

 

ETTER SOLA

NOVELLER

I 2019 mottok den danske forfatteren og politiske aktivisten Jonas Eika den prestisjefylte Nordisk råds litteraturpris, som den yngste vinneren gjennom tidene. Etter solen består av fem noveller som beveger seg mellom science-fiction og poetisk realisme. Det er en svimlende, forførende og leken lesning som beveger seg i grenselandet mellom virkelighet og fantasi. Novellenes hovedpersoner befinner seg i København, Mexico, Nevada, de lever i en poetisk-dystopisk forestilling av vestlig kapitalisme, der de spekulerer i penger, kropp eller tro, men felles for dem alle er lengselen etter samhørighet.
Jonas Eika beveger seg i landskapet til litterære stilister som Roberto Bolaño, William S. Burroughs og Mariana Enriquez. Han representerer samtidig en ny generasjon av forfattere, eksperimentelle i formen, kompromissløse i sitt politiske innhold.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 155
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Hans Børli (1918-1989) vokste opp på en avsidesliggende husmannsplass på Eidskog. Størsteparten av livet jobba han som skogsarbeider ved siden av forfattergjerningen. Han debuterte i 1945 . Han skrev både fortellinger og en selvbiografisk bok, men er først og fremst kjent som lyriker, med 23 utgitte diktsamlinger. Børli er høyt verdsatt, ikke bare som skogens dikter, men også for sin eksistensielle innsikt i temaer som ensomhet, angst, tro og død. Denne samlinga er gjort i samarbeid med Bærlis datter, Beathe Børli Karterud.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 589
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Alle elsker asiatisk mat. Men hvordan lage den selv hjemme? I Asiatisk. En kokebok tar Jan Robin Ektvedt oss med inn på det asiatiske kjøkkenet, og lærer oss å lage de beste rettene med inspirasjon fra Japan, Kina, Korea, Vietnam og Thailand. Jan Robin Ektvedt er tidligere medlem av kokkelandslaget, forfatter av suksesskokeboka Gatemat og kjøkkensjef på den sagnomsuste dumplingrestauranten The Golden Chimp i Oslo. I Asiatisk viser Jan Robin oss hvordan vi kan lage fantastisk asiatisk mat selv hjemme, med råvarer og ingredienser som er tilgjengelig i norske forretninger.

Han tar oss med i asiabutikken og forklarer hvordan alle de spennende sausene og råvarene i hyllene egentlig smaker, hvordan de brukes, og hvilke produkter som er de beste og mest anvendelige. Han lærer oss å lage våre egne nudler, ramen eller dumplings på hjemmekjøkkenet, og viser hvordan vi kan mikse sammen de enkleste og beste asiatiske sausene til stir fry, gryter eller dipper. Og han gir oss oppskriftene på en lang rekke vidunderlige asiatiske retter, fra klassikere som vårruller eller stekt ris til nye favoritter som dumplings med kongekrabbe, japanske grillspyd eller koreansk bibimpap. Asiatisk er en kokebok som kan fornye hjemmekjøkkenet ditt.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 247
Språk: UK

Utsolgt
 

 

TRETTITRE NORSKE TRÆR

OG HVA DE HAR VÆRT VITNE TIL

Med smittende formidlingsglede tar den prisbelønte journalisten og tømmerhoggeren Ole Mathismoen oss med på en kulturhistorisk natursti til trettitre av de eldste og største trærne som vokser rundt om i landet vårt. Flere av kjempene vi møter, har opplevd og overlevd vikingtiden, svartedauden, heksebrenning, danskekonger og verdenskriger.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 344
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

Bisarre fortellinger består av ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier. Hver av dem inviterer leseren inn til en annen verden, om handlingen foregår i Volhynia på 1600-tallet under den svenske invasjonen av Polen, i dagens Sveits, i Asia eller i en ordinær polsk bakgård. Eller steder som slett ikke finnes. Historiene er fulle av fantastiske, surrealistiske og ofte urovekkende elementer: En skrivefeil får fatale konsekvenser eller et transplantert hjerte ønsker å vende tilbake til donorens hjemland.  

Olga Tokarczuk vant Nobelprisen i litteratur 2018, og er en av Polens aller fremste forfattere. Bisarre fortellinger viser spennet i forfatterskapet hennes: den formidable evnen til å sjonglere stilarter og kombinere det underlige og komiske med det dypt mørke i menneskesinnet. Samtidig berører hun de store spørsmålene i tilværelsen, som forholdet mellom menneske og natur, sykdom, aldring og død. Gjennom blikket hennes oppstår verden som ny, og ja, bisarr. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 217
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

SUPERVULKANER OG DIGRE DINOSAURER

DEN KJEMPESTORE BOKA OM NORGES KJEMPELANGE HISTORIE

Se opp for SUPERVULKANER som eksploderer og meteoritter som styrter. Møt MONSTERBØLGER så store som busser og hårete mammuter med svære støttenner. Hils på merkelige trilobitter og skumle sjøskorpioner. Og se rekordhøye fjellkjeder reise seg! Visste du forresten at det har levd dinosauerer i Norge? Dette, og mye, mye mer, kan du lese om i denne superkule boka. Første stopp: 2000 millioner år tilbake i tid. llustrasjonene er av Sigbjørn Lilleeng!

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 97
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Hver lørdag drar Julian og Besta på bading. På t-banen hjem får Julian øye på tre vakre kvinner med feiende flotte fiskehaler. Fra da av vil Julian også være en havfrue. Men hva vil Besta si? Utrolig fin og vakker og inspirerende billedbok for barn i alle aldre.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Mangschou
Innbundet: ja
Sidetall: 33
Språk: NO

pris: 99.00 199.00
 

 

FRIDA KAHLO

SMÅ FOLK, STORE DRØMMER
Ingrid Hafredal
Med fler...

Alle de store, var en gang et lite barn med en drøm! Da Frida Kahlo var tenåring, forandret en forferdelig trafikkulykke livet hennes for alltid. Fordi hun ikke kunne gå, begynte hun å male fra sengen sin. Selvportrettene hennes, som viser smerte og sorg, men også livsglede og overlevelsesinstinkt, har gjort henne til en av de mest berømte kunstnerne i det tjuende århundre. Bakerst i boka finnes en enkel tidslinje med fotografier og vesentlige hendelser i kunstnerens liv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 29
Språk: NO

pris: 149.00 199.00
 

 

Hauge tok utgangspunkt i bygdelivet og naturen på den ene siden og en omfattende interesse for internasjonal litteratur på den andre. Hos Hauge går litteraturen og hverdagen sammen. Det er kanskje det som har gjort han til en av våre mest folkekjære lyrikere. I «Dikt i samling» finner du Hauges dikt fra de sju diktsamlingene han ga ut mens han levde, sammen med en rad nye dikt, som han kalte Janglestrå, som ble flettet inn i samleutgavene fra 1980 og fremover.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.