NYHETSBREV - 2022-02-11

En kvinne befinner seg alene på en jakthytte i Alpene. En morgen oppdager hun at hun er fanget i et område omgitt av en glassvegg. På den andre siden av veggen ser menneskene ut til å være døde.
Sammen med noen få dyr skaper kvinnen seg et liv i fjellene, et liv som handler om å skaffe mat, hogge ved, vedlikeholde hytta og fôre dyra. Men mest av alt handler det om å holde angsten i sjakk og finne mening i en tilværelse avskåret fra menneskeheten.
Veggen er et moderne mesterverk med dype psykologiske og politiske undertoner.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 269
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Sartres eksistensialistiske mesterverk i ny oversettelse.

Den unge historikeren Antoine Roquentin opplever plutselig et ubehag, en overveldende kvalme, i møte med helt enkle ting - en stein, et dørhåndtak, sin egen hånd. For å forstå hva som skjer, begynner han å skrive ned alt han opplever, tenker og føler. Men kvalmen blir mer og mer altomfattende. Det er en kvalme fremkalt av eksistensen selv.
Kvalmen, første gang utgitt i 1938, er Jean Paul Sartres første og viktigste roman. Den er blitt stående som en eksistensiell klassiker og en av de viktigste filosofiske romanene fra det 20. århundre. Boken utkommer her i ny norsk oversettelse ved Karin Gundersen, som også har skrevet et etterord spesielt til denne utgaven.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

OLGAS BOK

ET STILLE LIV I ARBEIDERKLASSEN

Hvordan skrive et portrett av et helt vanlig menneske som har levd et normalt og stille liv, tilbaketrukket fra offentligheten?

Olga Engen (1926 - 2017) levde sitt liv i beskjedne kår, født i det huset smeden på Hell bygde under en skyggefull åsrygg, død i et moderne sykehjem i Asker. Underveis bar hun tre etternavn, Lundemo etter sin far, Ekle etter den første ektefellen og Engen etter mannen hun møtte og giftet seg med sent i livet.

Olgas bok er et forsøk på en biografi om dette livet, om et helt alminnelig menneske fra arbeiderklassen på bygda, en kvinne som aldri stakk seg ut, fornøyd med å forbli i det stillfarent nøytrale. Olgas livsløp så nesten ubegripelige endringer i samfunnet, sosialt, politisk og teknologisk. Samtidig møtte hun sin andel av prøvelser og motgang, motvirket av livsglede, ustoppelig pågangsmot og total hengivenhet til rollen som enslig mor.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 302
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

SNU DEG

EDVINS BOK

«Dette blir ein annleis sommar», sa ho til ungane sine. Dei dro til fjellet mens mannen vart i byen for å bygge om leilegheita. Sonen Edvin skulle fylle sju etter sommaren, og gledde seg til å få sitt eige rom. To dager før dei skulle dra frå hytta, fekk Edvin vondt i hovudet. Nokre timar seinare var han død.
Attende står ein rådlaus familie. Kva skjedde egentlig med Edvin? Kor er han no, og korleis kan dei leve vidare på ein god måte etter dette?
Snu deg er skriven av ei mor som prøver å finne fram i kaoset gjennom året etter at sonen døydde, og eit forsøk på å skrive Edvin fram.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

En kort introduksjon til Israel-Palestina-konflikten gir en lett tilgjengelig men samtidig grundig og forskningsbasert framstilling av de viktigste trekkene i den betente konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatterens utgangspunkt er at Israel-Palestina-konflikten er en moderne nasjonalkonflikt. Den må forstås historisk, men da primært ut ifra moderne historie. Israel-Palestina-konflikten oppstod nemlig i moderne tid, og må forstås i lys av de storpolitiske, regionale og lokale hendelsene som bidro til å sementere motsetningene mellom de to folkegruppene. Kapitlene er inndelt slik at de tar for seg de viktigste definerende hendelsene og hvordan de formet konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatteren viser hva som er de sentrale stridsårsakene, hvem som er de viktigste aktørene i konflikten, hva slags løsninger som har vært diskutert, og hvilke hindringer som ligger i veien for at disse løsningene kan implementeres.
Den palestinske ledelsen, det internasjonale samfunnet og formelt sett også Israel har bundet seg til en tostatsløsning. I praksis har en slik løsning blitt mindre og mindre realistisk. Avslutningsvis drøfter forfatteren hva som skal til for å få til en tostatsløsning - og hva alternativene kan være.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 181
Språk: NO

pris: 319.00
 

 

Twyla og Roberta har kjent hverandre siden de var åtte år gamle. De mister kontakten når de blir eldre, for så å møtes igjen senere i livet. De to kvinnene er tilsynelatende i hver sin ende av alle problemer, men til tross for deres konflikt, er det et dypt bånd som de felles erfaring har knyttet mellom dem. Recitatif holder Twylas og Robertas raser tvetydige gjennom hele historien. Vi vet at en er hvit og en er svart, men hvilken er hvilken? Denne historien er en mesterlig utforskning av hva som holder oss sammen og hva som holder oss fra hverandre, av rase og relasjonene som former livene våre. 

Boka kom for første gang ut for 40 år siden. Denne utgaven inneholder et nytt forord av Zadie Smith, og er like aktuell idag som den var da.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Chatto & Windus
Innbundet: ja
Sidetall: 40
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

REALITY +

VIRTUAL WORLDS AND THE PROBLEMS PF PHILOSOPHY

I de kommende tiårene vil teknologien som muliggjør virtuell og utvidet virkelighet forbedres til det ugjenkjennelige. I løpet av et århundre, spår den verdenskjente filosofen David J. Chalmers, vil vi ha virtuelle verdener som er umulige å skille fra ikke-virtuelle verdener. Men er virtuell virkelighet bare eskapisme? I et høyst originalt verk av ’teknofilosophy’ argumenterer Chalmers kategorisk, nei: virtuell virkelighet er ekte virkelighet. Virtuelle verdener er ikke annenklassesverdener. Vi kan leve et meningsfylt liv i virtuell virkelighet – og i økende grad vil vi det.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 544
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

CONTROL

THE DARK HISTORY AND TROUBLING PRESENT OF EUGENICS

Gjennom historien har mennesker forsøkt å forbedre samfunnet ved å redusere lidelse, eliminere sykdom eller forbedre ønskelige egenskaper hos barna sine. Men dette ønsket går hånd i hånd med ønsket om å pålegge kontroll over hvem som kan gifte seg, hvem som kan formere seg og hvem som får leve. Eugenikk ble kraftig omfavnet i dusinvis av land. Det var også en hjørnestein i nazistenes ideologi, og banet veien som førte direkte til Auschwitz-portene. Control forteller historien om de mektiges forsøk gjennom historien på å diktere reproduksjon og regulere mennesker. Å kjenne denne historien er å livsviktig for at den ikke skal gjentas.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Weidenfeld & Nicholson
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Vakter som patruljerer avdelingene i USAs mest voldelige fengsler. Papirløse innvandrere som bemanner gulvet på industrielle slakterier. Arbeiderne som borer etter olje på offshorerigger. Og droneoperatører som dreper mennesker på tusenvis av kilometers avstand. Dette er historien til de essensielle arbeiderne vi helst ikke tenker på. Deres moralsk tvilsomme, ofte fysisk voldsomme og farlige jobber opprettholder det moderne samfunnet, men er likevel skjult for vårt blikk. Dette er historien om arbeiderne som er utsatt for en annen type yrkesskade - stigma, skam og moralsk forfall.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: HEAD OF ZEUS
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

MISSION ECONOMY (PB)

-MOONSHOT GUIDE TO CHANGING CAPITALISM

Verden står ovenfor enorme utfordringer: Den rikeste prosenten eier 44% av verdens rikdom og klimakrisen endrer livet på jorda. Hvordan kan vi løse dette, spør Mazzucato? Vi må tenke større, sier hun, og bruke ressursene våre på en måte som er like dristige og inspirerende som månelandingen i 1969. Kapitalismen må rekontrueres fundamentalt - den må bli inkluderende og bærekraftig. det økonomiske systemet må være i stand til å løse konkrete problemer, fra den digatle kløften og livstruende pandemier til forurensningen i byene. Bedrifter, samfunn, myndigheter - alle - må samles om et felles mål.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

I tekstene i De små dyder forvandles små ting og personlige opplevelser - utslitte sko, sparebøsser, engelske matvaner, spaserturer i snøen - til erfaringer av stor betydning. Med andre verdenskrig og tiårene etterpå som bakteppe minnes Natalia Ginzburg barndommen i Torino. Hun funderer over barneoppdragelse, ensomhet og over kjærligheten til livet. Med tyngde og varme skildrer hun hverdager i eksil og i Roma under den tyske okkupasjonen. Hun skriver rørende om vennskap og innsiktsfullt om skriving, og festlig og skarpt om sin andre ektemann - hennes rake motsetning i nesten alt.

De små dyder gjennomsyres av klokskap, sjenerøsitet og humanisme. Tekstene er vidtfavnende, men handler dypest sett om det samme: hva det vil si å være menneske.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 149
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

Det er februar 2020, og verden er i trøbbel. I Australia herjer voldsomme branner, i Kina har et mystisk virus blitt oppdaget, og i Brighton i England har seksten år gamle Sacha sine egne problemer.

Den kverulerende og kyniske lillebroren, Robert, er et problem i seg selv. Foreldrene deres har også problemer, faren har for eksempel flyttet vegg i vegg sammen med sin unge kjæreste. Og alt dette foregår mens det virkelige sammenbruddet enda ikke har begynt. Sommer er en roman om store og dyptgripende forandringer. Ali Smith skriver skarpsynt og håpefullt om en mørk tid, og om mennesker som er i familie, men som likevel ikke kjenner hverandre.

For hva er egentlig familie? Og hva er det de likevel har til felles, uten at de ser det selv?

Sommer er fjerde bind i Ali Smiths årstidskvartett. Fire romaner om vår tid, fra en av Storbritannias mest betydningsfulle forfattere.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 341
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

THE AGE OF A.I.

AND OUR HUMAN FUTURE
Henry Kissinger
Med fler...

En A.I. som lærte å spille sjakk, oppdaget trekk som ingen menneskelig mester ville ha tenkt på. Førerløse biler kjører på rødt lys, akkurat som utålmodige mennesker, og så langt kan ingen forklare hvorfor det skjer. Kunstig intelligens blir tatt i bruk i sport, medisin, utdanning og til og med (skremmende nok) hvordan vi fører krig. I denne boken kommer tre av våre mest dyktige, dype tenkere sammen for å utforske hvordan A.I. kunne påvirke vårt forhold til kunnskap, påvirke vårt verdenssyn og endre samfunn og politikk like mye som opplysningstidens ideer gjorde.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: John Murray
Innbundet: nei
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

KINGDOM OF CHARACTERS

A TALE OF LANGUAGE, OBSESSION, AND GENIUS IN MODERN CHINA

A riveting, masterfully researched account of the bold innovators who adapted the Chinese language to the modern world, transforming China into a superpower in the process.

What does it take to reinvent the world's oldest living language?

China today is one of the world's most powerful nations, yet just a century ago it was a crumbling empire with literacy reserved for the elite few, left behind in the wake of Western technology. In Kingdom of Characters, Jing Tsu shows that China's most daunting challenge was a linguistic one: to make the formidable Chinese language - a 2,200-year-old writing system that was daunting to natives and foreigners alike - accessible to a globalized, digital world.

Kingdom of Characters follows the bold innovators who adapted the Chinese script - and the value-system it represents - to the technological advances that would shape the twentieth century and beyond, from the telegram to the typewriter to the smartphone. From the exiled reformer who risked death to advocate for Mandarin as a national language to the imprisoned computer engineer who devised input codes for Chinese characters on the lid of a teacup, generations of scholars, missionaries, librarians, politicians, inventors, nationalists and revolutionaries alike understood the urgency of their task and its world-shaping consequences.

With larger-than-life characters and a thrilling narrative, Kingdom of Characters offers an astonishingly original perspective on one of the twentieth century's most dramatic transformations.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

MOLLY (BOK 1)

BOLLY OG DEN NYE SKOLEN
Line Almhjell
Med fler...

Molly har begynt på ny skole. Bestevenninnen Ellen går fortsatt på den gamle skolen, og nå sees de bare på dansingen. Har Ellen allerede fått en ny bestevenn?
Den nye skolen er så stor. Hvor er klasserommet, hvem skal hun snakke med, og hva skal hun gjøre i friminuttet? Det er strevsomt når alt er nytt og ukjent.
Hjemme har hun lillebroren Mingus. Han er verdens mest irriterende og verdens mest fantastiske lillebror!


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 74
Språk: UK

pris: 199.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.