NYHETSBREV - 2022-01-14

KULTURKRIG

DET NYE YTRE HØYRE OG NORMALISERINGEN AV DET EKSTREME

Kulturkrig handler om fremveksten av det nye ytre høyre på 2010-tallet, om hvordan ekstremt tankegods ble normalisert, gjort stuereint og - i enkelte miljøer - kult.

I USA feiret en hærskare av selverklærte nettroll Donald Trumps valgseier i 2016, mens presidenten retvitret memene deres. I Frankrike forsøkte «Géneration Identitaire» å sette et friskt fjes på ideer om et «etnisk rent» Europa. I Nederland sto lederen i et nytt parti i parlamentet og messet om sivilisasjonens undergang - på latin. I Norge malte «alternative» medier og tankesmier på ytre høyre fløy et bilde av muslimer som en invasjonshær og venstresida som forrædere. Og i nettets mørkeste hjørner snakket folk om å bli soldater i en kommende sivilisasjonskrig.

Hvordan i all verden havnet vi her? Carline Tromp forteller en historie om en medierevolusjon som berørte oss alle, og om politiske strateger som varte noe i tidsånden. Den handler om fremmedfrykt og kvinnehat, tastaturkrigere og terrorister; om falske nyheter, alternative fakta og politisk ukorrekthet; om rasistiske frosker, marxistiske spøkelser og moteriktige nynazister.

Tromps grundige men tilgjengelige gjennomgang gir en etterlengtet oversikt over det virvaret av nettverk og ideer som utgjør ytre høyre, og stiller et betimelig spørsmål: Hvordan skal vi klare å bekjempe disse strømningene hvis vi ikke klarer å anerkjenne at de springer ut fra vår egen kultur?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

EN NY ØKONOMI

HVORDAN MÅNELANDINGEN INSPIRERER TIL Å ENDRE KAPITALISMEN

Verden står ovenfor enorme utfordringer: Den rikeste prosenten eier 44% av verdens rikdom og klimakrisen endrer livet på jorda. Hvordan kan vi løse dette, spør Mazzucato? Vi må tenke større, sier hun, og bruke ressursene våre på en måte som er like dristige og inspirerende som månelandingen i 1969. Kapitalismen må rekontrueres fundamentalt - den må bli inkluderende og bærekraftig. det økonomiske systemet må være i stand til å løse konkrete problemer, fra den digatle kløften og livstruende pandemier til forurensningen i byene. Bedrifter, samfunn, myndigheter - alle - må samles om et felles mål


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 278
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

«I will always love you» er en setning som hovedpersonen i ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig” aldri ser ut til å høre. Hun har testet alt. Hun dater gutter i alle ligaer, sveiper på Tinder og plukker ut favoritter. Hun har datet advokater, forskere, bartendere, ingeniører, matselgere og snekkere. Hun har vært underdanig og dominerende, men forblir forlatt. Hun har det vanskelig til og med å komme til andre base, en andre date. Det er det samme for vennene hennes. Sammen prøver de å forstå ligningen for å være singel i det tjueførste århundre. ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig” er en dyster, men underholdende beskrivelse av situasjonen i jakten på kjærligheten fra Skåne til Lycksele.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Carl Bernstein, den Pulitzer-prisvinnende medforfatteren av All the President's Men og pioner innen undersøkende journalistikk, forteller om sin begynnelse som en dristig tenåringsreporter i nasjonens hovedstad.

I 1960 var Bernstein bare en sekstenåring med betydelig risiko for ikke å fullføre videregående skole. Nysgjerrig, selvlært – og ja, skulket – fikk Bernstein jobb som kopigutt ved Evening Star, ettermiddagsavisen i Washington. Som nitten var han reporter der.

I Chasing History: A Kid in the Newsroom skriver Bernstein om Kennedy-tiden, den voksende borgerrettighetsbevegelsen og en rekke grusomme forbrytelser. 

Chasing History er et ekstraordinært memoar fra en ungdom på vei mot voksenlivet - om en målbevisst ung mann med en iherdig forpliktelse til sannheten. 


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Henry Holt
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

THE YOUNG H. G. WELLS

CHANGING THE WORLD

Fra hans fattige barndom i en engelsk arbeiderfamilie, til hans besluttsomhet om å utdanne seg for enhver pris, til den dårlige helsen som dominerte tjue- og trettiårene hans, hans kompliserte ekteskap og kjærlighetsforhold til sosialismen. De første førti årene av HG Wells' ekstraordinære liv ville sette ham på vei til å bli en av verdens mest innflytelsesrike forfattere. Den plutselige suksessen til The Time Machine og The War of The Worlds forvandlet livet hans oggjorde ham til en internasjonal kjendis; han ble den forfatteren som mest inspirerte Orwell og utallige andre.

I denne bemerkelsesverdige, empatiske biografien maler Claire Tomalin et fascinerende portrett av en mann uten like, drevet av nysgjerrighet og ønske om reform, en sosialist og en futurist hvis nye og fantasifulle verdener fortsetter å inspirere den dag i dag.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Viking
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

En forfatter drar på bokturné for sin nye bestselger Hell of a Book - som, som folk stadig forteller ham, er en helvetes bok. En morgen møter han The Kid - en ung svart gutt som ser ut akkurat som den på nyhetene som ble skutt av politiet. Og The Kid vil at forfatteren skal fortelle hans historie.
Det er historien om en gutt som brukte mesteparten av livet sitt på å prøve å gjemme seg og ikke bli sett. Og det er kanskje ikke så forskjellig fra historien til forfatteren vår.
Men for å finne ut hvorfor, må du lese den selv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Trapeze
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

M. Seppola Simonsens debutsamling er en slags undersøkelse eller innsirkling av kvensk identitet og språkløshet i vår tids Norge. Diktene leter i slekt og slekters gang, i natur og dyreliv, i drømmer og syner, i kropp og hjerte, de halser etter ekko fra forlatte liv og bruddstykker av et glemt språk, på jakt etter det vi er i alt det som en gang var. For hvor mye av oss ligger ikke gjemt, og kanskje glemt, i de som levde før oss? Som gjorde grunnen rede? Dette er dikt om å være en fremmed i møte med seg selv, med sitt eget språk, og natur, og hjemland.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 106
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

KAMERAT LIVET

EN SAMTALE MED CECILIE LØVEID

 Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Løveid har eksellert innen de fleste hovedsjangrene, og boka vil også kunne fortelle mye om emner som utviklingen av nyere norsk dramatikk, 70-tallets kunstroman og moderne diktning (både politisk og personlig). Dessuten gir boka et viktig bidrag til kampen for likestilling i Norge ettersom flere av Løveids verker har en klar feministisk innsikt.

"Kamerat livet" er et forsøk på å avdekke det vi kan kalle «det løveidske», som løper gjennom alle Løveids verker, og som er en enestående fusjon av kunst, poesi, politikk, privatliv, problemer og humor.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kolon
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

WEHRMACHT I NORGE (PB)

PÅ VAKT I KRIGENS SKJEBNESONE

Adolf Hitler mente at Norge ville være «krigens skjebnesone», hvor avgjørende slag ville stå. Norge ble derfor det tyskokkuperte landet
med flest soldater per innbygger under den andre verdenskrig. De over 350 000 Wehrmacht-soldatene preget hverdagen til folk i hele landet.

Soldatens bevæpnede nærvær var skremmende, men også hverdagslig og uunngåelig, med tabubelagte møtepunkter. Historiker Torgeir
E. Sæveraas gir i denne boken et rikt innblikk i soldatenes liv i Norge, blant annet gjennom dokumenter og brev de skrev hjem. Slik tegnes et
levende bilde av livet i et okkupert Norge, med de avtrykk Wehrmacht-soldatene satte i landet - i samfunnet, i befolkningen, og til og med i
naturen.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 552
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

FJELLPLANTER

FILEFJELL OG JOTUNHEIMEN SØR

Fjellplantene finstt over alt i fjellet, i form av fjellskog, vier, høgstaudeenger, fargerike blomsterenger, moltemyrer og andre naturtypar. Fjellplantene dekkjer fjellet, over alt der me trør er det fjellplanter. Fjellet er på mange måtar eit ekstremt miljø å leve i. Temperaturane er låge, vekstsesongen er kort, snø og is dominerer store delar av året og UV-strålinga er høg. Me beskyttar oss med solkrem, men plantene blir utsette for den same strålinga, korleis klarer dei seg utan solkrem? I boka får du vite korleis planter i fjellet lagar sin eigen «solkrem» som beskyttar dei mot den sterke strålinga. Du får også vite korleis plantene flyttar seg, og korleis dei blir påverka av klimaendring og andre endringar som går føre seg i naturen i vår tid.

Eit mål med boka er at ikkje berre å få fram korleis plantene ser ut, men også få fram kunnskap om korleis plantene lever, korleis dei er tilpassa ekstreme livsmiljø og kva funksjonar dei har både for naturen, klimaet på jorda og for oss menneske.

Bilda har ein sentral plass i boka, og eit eige avsnitt tar for seg fotografering av planter. Å fotografere planter er lett, men det er ikkje alltid lett å få gode bilde av dei. Motivet kan vere fint, men det kan vere forskjell på eit fint motiv og ein fint bilde. I boka får du tips om korleis fine motiv kan bli til fine bilde.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Dreyers forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Noen få tiår frem i tid: En kollaps i naturen har fått alle trærne til å dø. En gammel mann skriver om moren og slekten hennes som levde i og av skogen, hvis historie lå lagret og lesbar i myrene. Og så skriver han om Yggdrasil, selve livstreet, som en gang bandt hele det norrøne kosmos sammen.

Ved en tidligere skole deles det daglig ut litt vann og noe kjøtt av ukjent opphav. En siste rest av samfunn. Men langsomt tømmes byen for folk og forsyningene minker. Rekker han å skrive ferdig før alle er borte? Vil han klare å komme seg vekk i tide? Og finnes det noe sted igjen å dra?

En hellig lund er en meditasjon over forbindelsene mellom trær og mennesker. Det er også en elegi for en tapt verden, en verden det ennå er mulig å gjøre noe for.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 100
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

GUTTEBOKA

DIN GUIDE TIL PUBERTETEN
Magnhild Winsnes
Med fler...

Nå er det guttenes tur!

Overgangen fra barn til ungdom er ikke enkel. Kroppen forandrer seg, hormonene tar kontrollen og i hjernen skjer det en slags ommøblering. Dette vet voksne, men for den som står midt i det, er det ikke like greit å skjønne oppned på tilværelsen.

I Gutteboka tar legene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl deg gjennom alt du trenger å vite om puberteten. For unge gutter skal ikke google seg fram til svar på de aller viktigste spørsmålene. Gutteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger, som kjenner kroppen ut og inn. De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er denne boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for gutter fra 9 til 16 år.

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er forfatterne bak suksessene Gleden med skjeden (2017) og Jenteboka (2019).


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

De åtte mesterlige novellene i denne nye novellesamlingen fra Haruki Murakami fortelles alle i jeg-person av en klassisk Murakami-forteller. Historiene spenner fra nostalgiske minner fra ungdommen til meditasjoner over musikk, en brennende forkjærlighet for baseball, velkjente drømmelignende scenarioer og jazz-album fra fantasien. Til sammen utfordrer disse fortellingene grenseoppgangen mellom menneskesinnet og den ytre verden.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

Khristen is a teenager who, her mother believes, was marked for greatness as a baby when she died for a moment, then came back to life. After Khristen's boarding school for gifted teens closes its doors, and her mother disappears, she ranges across the dead landscape and finds a 'resort' on the shores of a mysterious, putrid lake the elderly residents there call 'Big Girl'.

In a rotting honeycomb of rooms, these old ones plot actions to punish corporations and people they consider culpable in the destruction of the final scraps of nature's beauty.

Rivetingly strange and delivered with Williams' searing, deadpan wit, Harrow is a tale of paradise lost and the reasons to try and recover something of it.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Tuskar Rock
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

FORMATION

THE MAKING OF NIGERIA, FROM JIHAD TO AMALGAMATION

Formation tracks the unlikely series of events and characters that led to the creation of the modern Nigerian nation: from 1804 when the first Jihadists began their attack on a collection of independent nations to 1914 when the current shape of Nigeria was completed as a British colony through amalgamation. Formation sheds light on an increasingly forgotten and largely mythologised period of Nigeria's history; revealing an incredibly complicated portrait of a nation with a tangled history, where violence was and remains a primary organising principle for elite competition and political negotiations. Influential figures loom large over the narrative including: Usman dan Fodio, Modibbo Adama, Fred Lugard, Samuel Ajayi-Crowther, Funmilayo Ransome-Kuti, Flora Shaw, Joseph Chamberlain alongside other well-known and many less familiar names.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cassava Republic Press
Innbundet: ja
Sidetall: 357
Språk: UK

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.