NYHETSBREV - 2021-12-10

Nyheter og gavetips fra Tronsmo!

Vi har utvida åpningstider frem til jul!

I dag, fredag, holder vi oppe til kl. 19.00

Resten av desember ser slik ut:

11.: 10.00 - 18.00
12.: 14.00 - 18.00
13. - 17.: 09.00 - 20.00
18.: 10.00 - 18.00
19.: 14.00 - 18.00
20.: - 23.:09.00 - 20.00
JULAFTEN: 09.00 - 14.00
1. og 2. juledag: STENGT
27. - 29.: 09.00 - 17.00
30.: 09.00 - 18.00
NYTTÅRSAFTEN: 09.00 - 14.00
THE DAWN OF EVERYTHING

A NEW HISTORY OF HUMANITY

Med utgangspunkt i banebrytende forskning innen arkeologi og antropologi viser forfatterne hvordan historien blir et langt mer interessant sted når vi begynner å se hva som egentlig er der. Hvis mennesker ikke brukte 95 prosent av sin evolusjonære fortid i bittesmå grupper jeger-samlere, hva gjorde de hele den tiden? The Dawn of Everything transformerer fundamentalt vår forståelse av menneskets fortid og tilbyr en vei mot å forestille seg nye former for frihet, nye måter å organisere samfunnet på. Dette er en monumental bok med formidabel intellektuell rekkevidde.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 704
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Pocket!

Feministisk filosofi møter familiememoar i en fersk essaysamling fra Siri Hustvedt. Hennes nådeløst nysgjerrige sinn og vidstrakte intellekt vises for fullt i denne fantastiske nye essaysamlingen, hvis emner spenner fra hukommelsens natur - til arvemateriale , kunstens kraft gjennom tragedier, kvinnehat, morskap, nevrovitenskap og om bøkene vi leser under en pandemi. Med utgangspunkt i familiehistorie så vel som sitt eget liv og egne erfaringer, er boka en intellektuell reise som både er personlig og universell. Til syvende og sist minner boka oss om at grensene vi tar for gitt - mellom oss selv og andre, mellom kunst og betrakter - er langt mindre stabile enn vi forestiller oss.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Sceptre
Innbundet: ja
Sidetall: 286
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Tillitsvalgt Atle Tranøy leder oljearbeiderne i Aker-konsernet. Klimaaktivist Anja Bakken Riise leder Framtiden i våre hender. Dette er historien om hva som skjedde da de begynte å lytte til hverandre.

Er det økonomisk mulig å fase ut industrier som står for nær 60 prosent av norsk vareeksport? Er det moralsk forsvarlig å ikke gjøre det, når FN har erklært «kode rød» for menneskeheten?

Forfatter Magnus E. Marsdal utforsker begges perspektiver i en polarisert konflikt der alt settes på spill. Må en av sidene tape? Finnes det en løsning som kan forene klimaaktivister og oljefolk?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 174
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

VOLGA

EN RUSSISK REISE

Historien om elva, landet og folkene. Ingen russisk elv er i nærheten av å ha samme status i russernes liv og historie som Volga. Den har vært en av de store ferdselsårene, den har vært en kulturell møteplass, men også stridsmark, mellom nord og sør, øst og vest. På Volga seilte skandinaviske vikinger og mellomeuropeiske handelsmenn, her konkurrerte fastboende slavere og asiatiske nomader om livsrom, kristne og muslimer om menneskenes sjeler. På godt og vondt er historien om elva historien om landet. Langs Volga ble det Russland til som Vesten alltid har prøvd, men aldri helt har klart å forstå.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 526
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Lær å kjenne igjen og ta vare på insektene rundt deg.

Øyenstikkere, bier og sommerfugler kjenner du kanskje igjen, men hva med hoppebørstehaler, nebbmunner og kamelhalsfluer? Norge har over 19 000 insektarter, og i denne vakre boka blir du bedre kjent med dem. Boka gir en oversikt over alle de 23 ordenene av insekter her til lands, samt de viktigste familiene. For hver gruppe kan du lese om antall arter og insektenes utseende, levested, status og økologiske betydning. Mange insekter i Norge er utrydningstruet. Å bli bedre kjent med dem gjør oss kanskje i stand til å ta bedre vare på miljøet de trenger for å leve. Som i sine tidligere bøker, viser Anne Sverdrup-Thygeson sin fascinasjon for insektene og gir leseren spennende og overraskende fakta. Boka er rikt illustrert med foto og tegninger.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 260
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

THE BABEL MESSAGE

A LOVE LETTER TO LANGUAGE

En spennende reise dypt inn i språkets hjerte, fra et ganske uventet utgangspunkt.

Keith Kahn-Harris er en mann besatt av noe tilsynelatende trivielt - advarselsmeldingen som finnes i Kinder-egg

WARNING, read and keep: Toy not suitable for children under 3 years. Small parts might be swallowed or inhaled.

På et lite ark er denne meldingen oversatt til dusinvis av språk - verden kokt ned til en flerspråklig essens. Ved hjelp av det internasjonale fellesskapet av språknerder viser han oss hvordan budskapet ser ut på oldsumerisk, zulu, kornisk, klingonsk – og mange flere. Underveis vurderer han hvorfor ungarsk skrift ser sint ut, og viser blant annet hvordan du kan lage ditt eget språk.

Han snur Babel-myten på hodet og argumenterer for at språkets rotete mangfold ikke bør være en kilde til konflikt, men til kollektiv undring. Dette er en bok om håp, et kjærlighetsbrev til språket.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Icon Books
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

VI HAR SIGNERTE EKSEMPLAR! Send oss en mail om du ønsker dette.

Den store guiden til den gode musikken - rundt tusen låter og album i perioden 1990-2020 Noe av det mest spennende som skjedde i denne perioden var alle de sterke, originale jentene som steg fram og erobret hjerter og lister, både i Norge og utlandet. Pop og rock var definitivt ikke lenger bare «en guttegreie». Jeg kan nevne Anja Øyen Vister i Flunk, Anneli Drecker i Bel Canto samt en rekke soloartister som Frida Ånnevik, Jenny Hval, Susanna, Marit Larsen, Susanne Sundfør, Thea Hjelmeland, Kaja Gunnufsen, Emilie Nicolas, Aurora, Sigrid, Astrid S og mange flere. Les om deres beste plater! Bli med på skattejakt for å finne de beste låtene! Du får også store seksjoner om det nye som skjer, fra hiphop og elektronika til black metal, jazz, rock, pop og listetopp. Hvilke er de beste platene i disse sjangrene. Hvilke kom på vinyl? Her kommer guiden din med en rekke Topp 100-lister du kan velge fra!

Boken også for platesamlerne! Et viktig poeng med denne boken er at den også skal ha svært mye spesialstoff for platesamlerne, som å sjekke hva mange av vinylplatene deres er verdt eller få tips om hvor man kan finne det. Og: hva har du på loft, i kjeller eller bod? Vinylen vender tilbake! For første gang får du en stor undersøkelse av den norske vinylkulturen i disse tre tiårene. Her er ny vitenskap og et kritisk blikk på den norske platebransjen og utviklingen av salget av vinyl i forhold til CD og strømming. Du får altså for første gang se også når skiftene skjer visualisert i statistikk og diagrammer. Når kom vinylens comeback? Jeg har sett på alle de norske albumene som toppet VGs liste i 30 år. Kan vi lese noe ut av hvilke som kom på vinyl og CD og når? Norsk lege i verdensklasse - som sanger Den norske legen forteller i boken om sitt musikalske liv. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Schreibtisch
Innbundet: ja
Sidetall: 311
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

The provincial North Macedonian town of Veles placed itself on the world map as an epicentre for fake news production during the US presidential election of 2016. Tech-savvy local youth created hundreds of clickbait websites posing as American political news portals and may very well have contributed to the election of Donald Trump. Bendiksen travelled to Veles to explore this unlikely hub of misinformation.

In this new book, photographs of contemporary Veles are intertwined with fragments from an archaeological discovery also called 'the Book of Veles' - a cryptic collection of 40 'ancient' wooden boards discovered in Russia in 1919, written in a proto-Slavic language. It was claimed to be a history of the Slavic people and the god Veles himself-the pre-Christian Slavic god of mischief, chaos and deception. Bendiksen interweaves these two different stories in his own The Book of Veles, representing historical and current efforts at producing disinformation and chaos
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gost Books
Innbundet: ja
Sidetall: 148
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

Tea Henriksens store ungdomskjærlighet var Oskar Maier, den tyske unggutten og gartnerlærlingen som måtte forlate Norge, trekke i uniform og dra til Østfronten, der han havnet i russisk krigsfangenskap.

Historien om den brått avsluttede kjærligheten mellom de to er noe Tea Henriksens musikersønn har båret med seg gjennom hele livet, som falmede bilder i et fotoalbum. Moren er for lengst død, og sønnen har lagt fortiden bak seg. Nå har han søkt havn i Kongsvinger for å forberede seg til å reise til Sverige for å skrive sanger til det som skal bli hans aller siste og beste plate.

Men like før avreise dukker Oskar Maiers etterkommere opp i byen. Med seg har de alle brevene Tea Henriksen skrev til sin kjære Oskar, og en krans til å legge på graven hennes.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

GRANSKOGSFOLK

HUR NATUREN BLEV SVENSKARNAS RELIGION

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land. Medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig allt fler svenskar ut i naturen för att hitta en plats för kontemplation. Är det så att det är ute i skog och mark som de avkristnade svenskarna möter det som en gång söktes i kyrkan? Är naturen svenskarnas nya religion och hur blev den i så fall det?

I Granskogsfolk tecknar David Thurfjell den svenska naturkärlekens religionshistoria, från fornnordiska föreställningar om en besjälad vildmark, via de katolska och lutherska periodernas folktro och troslära, till den moderna tidens exploatering och naturromantik. Det blir en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar och är en del av, men som vi samtidigt ständigt söker dominera eller fjärma oss ifrån.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

För tioårige Péter Simon är farfaderns judiska myter en lika påtaglig del av nuet som den hemlighetsfulla trädgården utanför huset. Faderns förvandling från huvudvittne till anklagad i en politisk rättegång har samma självklarhet som hans egen vistelse vid en omskolningscentral för barn till de ungerska förräderiprocessernas dömda. Sinnesintryck, minnesekon och tidsplan glider ihop och tätnar. Slutet på en familjeroman är en barndomsskildring med sällsam lyskraft där gränsen mellan nu och förflutet löses upp i en total närvarokänsla.Péter Nádas föddes 1942 i Budapest. Slutet på en familjeroman från 1977 blev hans genombrott, vilket befästes internationellt med Minnesanteckningarnas bok 1986. Hans senaste bok i svensk översättning var trebandsromanen Parallella historier (Albert Bonniers Förlag).


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Nirstedt
Innbundet: ja
Sidetall: 230
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Fra Ole Gunnar Nagelsett sin serverende hånd med forteller-snop, bys du her på 'lakris-replikker' med bergensk snert fra mange ulike personligheter. Boken er illustrert av Ole Anton Kragh Fosse.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Eget forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 184
Språk: NO

pris: 348.00
 

 

Varm, sprø og humoristisk historie om moderne barns hverdag. Amalie er ei helt vanlig jente i en helt vanlig familie med en mor og en far. Men en dag våkner hun og finner en bonusmamma på badet. Utpå ettermiddagen ringer en ny på døra. Og plutselig velter bonusforeldrene inn! Boka formidler med skarpt blikk, humor og overdrivelser et gjenkjennelig og vanskelig tema for mange barn. For hvor enkelt er det for barna å navigere i foreldrenes kjærlighetsliv? Kim Fupz Aakeson er en av Danmarks mest elskede barnebokforfattere. Han har både bestselgere og prisbelønte bøker bak seg, og skriver også drama, for film og radio. Signe Kjær har laget de fargerike og morsomme illustrasjonene, som tar vare på forfatterens skeive blikk på situasjonene.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Omnipax
Innbundet: ja
Sidetall: 33
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

Forlagets omtale: 

Dagen til Po tråkker og tramper, skyver og dytter, krever og maser. Dagen henger tungt over ryggen til Po, som en sekk han må drasse rundt på. Du må bli venner med Dagen din, sier mormor. Du får den dagen du fortjener, sier Mamma. Smil til Dagen og Dagen smiler til deg, sier Pappa. Men det er lett å si, tenker Po, for ingen vet hvor slitsom Dagen til Po er, bare den som kjenner Dagen vet det. Po faller sammen med Dagen ned til et sted hvor ingen kan høre dem. Og kanskje er det nødvendig å falle ned til det dypeste dype dypet for å tørre å hviske «hjelp meg»?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 48
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

Verdens første krimfortelling tilpasset barn!

I Likhusgata i Boston er det begått et bestialsk drap på en kvinne og datteren hennes. Drapet skjer like ved der den unge Edgar Allan Poe bor sammen med adoptivforeldrene sine. Edgar følger som alle andre med på denne dypt sjokkerende nyheten, og da faren til en av skolekameratene hans blir anklaget for udåden, bestemmer han seg for å undersøke saken på egen hånd. Edgar er observant og så god til å trekke slutninger at sakens hovedetterforsker, Dupin, bestemmer seg for å hyre ham som sin assistent. Det er så duket for en god, gammeldags detektivhistorie.

Boken utgir seg for å være fortellingen om barndommen til den amerikanske forfatteren bak «Mordene i Rue Morgue» (1841). Krimgåten følger ganske tett på Poes opprinnelige Rue Morgue-historie, bortsett fra at unge Poe selv er skrevet inn som detektiv og at handlingen foregår i Boston, ikke i Paris.

Gøyal og litterært kul spenning for 10-12-åringer som virkelig vil oppdage bøkenes magiske verden!


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Dreyers forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 159
Språk: NO

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.