NYHETSBREV - 2021-12-03

Nyheter, gavetips og signeringer på Tronsmo!

Signering Til verdens ende - krydderiets verdenshistorie

Lørdag 4. desember kl. 13.30

Lørdag 4.12. klokka 13.30 kommer Thomas Reinertsen Berg og signerer den finfine boka Til verdens ende - Krydderets historie. Hjertelig velkommen!

Abid Raja signerer Min skyld - En historie om frigjøring

Onsdag 8. desember kl. 16 - 17

Onsdag 8. desember fra klokka 16 sitter Abid Raja hos oss en time og signerer vinneren av årets bokhandelpris: Min skyld - En historie om frigjøring. Hjertelig velkommen!
Den perfekte introduksjonen til Thomas Pikettys ideer.

Vår tids fremste økonom og ekspert på ulikhet presenterer en kort men gjennomgripende, og overraskende optimistisk historie om menneskets vei mot likhet. Det er en utvikling som har gått sin gang tross kriser, katastrofer og tilbakeslag.

Det er lett å være pessimist når det kommer til ulikhet. Vi vet at den har økt i flere deler av verden i løpet av de siste to generasjonene. Ingen har gjort mer for å sette søkelys på problemet enn Piketty. I dette overraskende og virkningsfulle nye verket, minner han oss om at verdenshistoriens store linjer gir grunn til optimisme. Over århundrer har vi beveget oss i retning av større likhet.

Den franske stjerneøkonomen tar oss gjennom de store driverne av utvikling som har formet den moderne verden: kapitalismens vekst, revolusjoner, imperialisme, slaveri, kriger, og utviklingen av velferdsstaten. Det er en historie om vold, og om kamp for sosial rettferdighet, forsterket av regresjon og katastrofer. Men tross alt dette, hevder Piketty, har våre samfunn beveget seg mot en mer rettferdig fordeling av inntekt og formue, mindre forskjeller mellom kjønn og rase, og en bredere tilgang til helsehjelp og utdanning. Veien videre er en endeløs kamp mot urettferdighet.

Det som står på spill, er livskvaliteten til milliarder av mennesker. Vi vet vi kan bedre, fastslår Piketty. Fortiden viser oss hvordan. Hvordan det blir i fremtiden, er opp til oss.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 315
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Fortegnelse over det tapte er en bok om fraværets tiltrekningskraft, fragmentets fullkommenhet, tilstedeværelsen av det tapte – og fortellingens uforgjengelige styrke.

Judith Schalansky slo for alvor gjennom med den vakre og inspirerende boken Atlas over fjerne øyer. Nå har hun på ny skapt noe helt egenartet med en bok som tar for seg forgagne steder, mennesker, dyr og gjenstander. Fortalt i en blanding av egne erfaringer, reiselitteratur, fiksjon og fakta gir hun oss her en vidunderlig liten samling over tolv ting som har gått tapt for verden.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I dette nummeret inviteres noen av landets mest spennende forfattere til å skrive om filmer som betyr mye for dem. Gunnhild Øyehaug skriver om Andrej Tarkovskijs Speil, en film hun har sett 19 ganger. Hans Petter Blad ser på ordet og litteraturens plass i filmen og Jonny Halberg tar for seg både Virginia Woolfs og Sally Potters Orlando. Rune Christiansen skriver om lesbisk kjærlighet på film, Ole Robert Sunde tar for seg westernsjangeren, med sine skurker, mellomskurker og andre helter. Roskva Koritzinsky skriver om Agnieszka Hollands filmatisering av Den hemmelige hagen, og nummeret inneholder også et intervju med filmskaper og forfatter Dag Johan Haugerud.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Z Filmtidsskrift
Innbundet: nei
Sidetall: 84
Språk: NO

Utsolgt
 

 

TIL VERDENS ENDE

KRYDDERETS VERDENSHISTORIE

Hun er engelsk, hun har giftet seg med en rik mann, hun har havnet ved verdens ende. En gang på 1160-tallet skriver Germunda brev fra Norge til broren sin i Paris. Hun legger ved et isbjørnskinn og en hvalrosstann, det er det aller fineste som er å få tak i der hun bor. Bare én ting vil hun ha i gjengjeld - det hun ønsker seg mer enn noe annet: Litt kanel og nellik for å sette smak til den umulige maten hun får å spise her oppe i isødet.

Krydder er i utgangspunktet noe av det mest lokale som finnes. Likevel har disse sjeldne, forunderlige vekstene blitt verdenshistoriens mest utbredte handelsvarer: En kilde til globalisering og imperiebygging, kontakt og konflikt. Berg følger krydderets tråder tilbake til jordas urhistorie og demonstrerer sammenhengen mellom krydderet og den vestlige kolonialiseringen av verden fra senmiddelalderen til i dag. Han viser hvordan krydderplantene har styrt handelsruter, kulturutvikling og økonomi, og forteller krydderets ukjente historie i dag, hvor plantene har blitt internasjonal jordbruksvare, løsrevet fra de unike opphavsstedene.

Thomas Reinertsen Berg vant Brageprisen for sin debutbok Verdensteater. Nå er han tilbake med nok et blikk på verdenshistorien fra et annerledes, forbausende og fascinerende perspektiv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 359
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

MIN SKYLD

EN HISTORIE OM FRIGJØRING

Kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen - og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans - en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.

Da han som voksen oppsøkte en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»

Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 239
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Den definitive historien om Amy Winehouses liv og karriere fortalt gjennom viktige fotografier, minner og erindringer av de som kjente henne best. Kuratert av Amys stylist og nære venn Naomi Parry.

Amy Winehouse satte et uutslettelig preg på både musikkindustrien og popkulturen med sin sjelfulle stemme og dristige 60-tallsinspirerte estetikk. Boka inneholder historier og anekdoter fra et bredt spekter av karakterer knyttet til Amy, i tillegg til over 300 bilder.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Boken åpner i januar 1969, begynnelsen på The Beatles' siste år som band. The Beatles (The White Album) er på førsteplass på listene og kvartetten samles i London for et nytt prosjekt. Over 21 dager, først i Twickenham Film Studios og deretter i deres egne splitter nye Apple Studios, med kameraer og båndopptakere som dokumenterer hverdagens arbeid og samtaler, øver bandet på et stort antall sanger, og kulminerer med deres siste konsert, som finner sted på taket av deres eget kontorbygg.

The Beatles: Get Back forteller historien om disse øktene gjennom transkripsjoner av bandets samtaler. Med utgangspunkt i over 120 timer med lydopptak, redigerer den ledende musikkskribenten John Harris den rikt fengslende teksten for å gi oss en flue-på-veggen-opplevelse av å være der i studioene. Disse øktene blir levende til live gjennom hundrevis av upubliserte, ekstraordinære bilder av to fotografer som hadde spesiell tilgang til sesjonene deres – Ethan A. Russell og Linda Eastman (som giftet seg med Paul McCartney to måneder senere). Også inkludert er mange usette høyoppløselige filmfoto, valgt fra de 55 timene med restaurerte opptakene som Peter Jacksons dokumentar også er hentet fra.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Callaway Editions
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

MAJOR LABELS

A HISTORY OF POPULAR MUSIC IN SEVEN GENRES

Fra hans egen ungdomstid, da hans troskap var til punken, til hans arbeid som en av vår tids viktigste stemmer på musikk og kultur i New York Times og New Yorker, har Kelefa Sanneh foretatt en dyp studie av hvordan vår populærmusikk forener og splitter oss. Sanneh, som destillerer en karrieres kunnskap, utforsker hvordan sjangerne, skiftet form gjennom årene. Han avkrefter myter, revurderer helter og opphever kjente ideer om musikalsk storhet, og argumenterer for at noen ganger er den beste populærmusikken ikke transcenderende: den uttrykker vårt hat så vel som våre håp, og er motivert av grådighet så vel som inspirasjon.

Dette er en bok til den dypeste musikknerden, og samtidig fungere den som en inngangsportal for uinnvidde.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 496
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Questlove's Music Is History er en grundig titt på de 500 mest innflytelsesrike sangene i musikkhistorien. Mest kjent som trommeslager og frontmann for det Grammy Award-vinnende bandet The Roots,  men Questlove er også en skarpsindig musikkforsker-og historiker I denne boken dykker han inn i musikalsk historie fra hvert tiår fra 1970 og til idag. Music Is History er en mesterlig utført bok i musikkhistorie, av et moderne ikon - en ny amerikansk musikalsk kanon fra en av musikkens mest innflytelsesrike og unike stemmer.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Abrams Image
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Michael Sorkins ikoniske liste er nå i en kjekk tryktket utgave, en perfekt gave til enhver arkitekt, arkitektstudent eller designkyndig urbanist.

Boka er til tider poetisk og humoristisk, praktisk og klok, og uten tvil en gledelig feiring av arkitekturhåndverket. En posthum bok av kritiker, arkitekt, byteoretiker og pedagog, Michael Sorkin (1948-2020), 250 Things An Architect Should Know er fylt med detaljer som arkitekter elsker å nerde over, fra detåpenbare (gyldne snitt og den seismiske koden) til det uventede (høydene av dårskap og den prismatiske sjarmen til greske øyer.)


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Princeton Architectural Press
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

I oppveksten tok Ella Marie Hætta Isaksen den samiske stoltheten sin som en selvfølge, men etter hvert opplevde hun at den slett ikke var like selvsagt for alle andre, og at den til og med kunne provosere enkelte. Gjennom å utforske sin egen historie fant hun ut at hennes nærmeste familie har kjent fornorskingen, skam og tap av identitet på kroppen. Og at hun selv var i ferd med å gjøre noen av de samme erfaringene. Over natten fikk Ella Marie rollen som ambassadør for den samiske befolkningen da hun trollbandt publikum under NRKs Stjernekamp med bygda Mázes joik. Historiene publikum fortalte henne i etterkant, om hvordan det gjennom generasjoner har vært å vokse opp som same, ble nesten for mye å bære for 20-åringen. Men hun forsto at ved å fortelle om seg selv, forteller hun samtidig om dem - om motgang, skam og kamp, men også om samhold, glede, stolthet og håp. Og at hun selv er del av en ny bevegelse unge samer som kan forme en bedre fremtid.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

Utsolgt
 

 

CHIZU

MAQUETTE EDITION

Kawadas The Map / Chizu er den mest besømte og ettertraktede boka i Japansk fotohistorie. Den er designet sammen med den berømte grafiske designeren Kohei Sugiura, og den har vært utgitt i utallige utgaver siden sin første utgivelse i august 1965. I november i 2001 fikk New York Public Library takk i den skjeldneste utgaven av boka; Kikuji Kawadas unike, håndlagde, dummy. Denne viser en merkbart annen fysikalitet enn den publiserte versjonen - mange av bildene er de samme, men med andre beskjæringer, toner, retninger, og en markant ulik konfigurasjon, med to innbundne bøker - hver nesten dobbelt så stor som den utgitte utgaven - delt med en svarthvit skillevegg. Sidene er laget av tynne sølvkopier fra mørkerommet, brettet i to og limt rygg mot rygg. Ingen sider å brette ut, kun en pågående strøm av intense, utfallende bilder. Denne Mack-versjonen er en utsøkt faksimile av den originale tobinds dummyen, og det følger med et tospråklig hefte med nye studier av Joshua Chuang og Miyuki Hinton, som sammen med et langt intervju med kunstneren går i detalj på utviklingen av en av de beste fotobøkene noensinne laget. 

Signert utgave!

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

Utsolgt
 

 

En av Nordens mest anerkjente og folkekjære forfattere, Jón Kalman Stefánsson, åpner opp sitt arkiv og kommer med en unik utgivelse til alle sine norske lesere: En vakker og veldesignet gavebok bestående av dikt fra perioden 1988 til 2021.

I forordet skriver Jón Kalman om hvordan han ble forfatter, og hvordan hans første diktsamling ble mottatt. Deretter følger et utvalg av hans beste dikt, presentert på norsk for aller første gang. Hjertet er en egensindig traktor er en personlig og unik gavebok til alle som er glad i Jón Kalman Stefánsson evne til å si noe essensielt om livet, døden og kjærligheten. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

STUM TVANG

EN MARXISTISK UNDERSØGELSE AF KAPITALISMENS ØKONOMISKE TVANG

Til tross for kriser, opprør, pandemier og klimaendringer er kapitalismen sterkere enn noen gang før. Hvordan er det mulig at et så ustabilt og livstruende økonomisk system, som krever ødeleggelse av så mange mennesker og naturen som helhet for å gjøre en mikroskopisk gruppe mennesker rik, for ikke lenge siden har blitt henvist til historiens søppeldynge? I ’Stum tvang’ presenterer filosofen Søren Mau gjennom en mesterlig kritisk gjenlesning av Karl Marx’ forfatterskap en teori om det den store tyske tenkeren kalte ’økonomiske forholds stumme tvang’.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: KLIM
Innbundet: ja
Sidetall: 410
Språk: DK

pris: 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.