NYHETSBREV - 2021-10-16

"Då kom han ut. Han gjorde det med en självklarhet som var lätt att begripa; den här världen var ju hans. Han kom fram ur skogen lite längre bort än där skidspåret gick. Han ställde sig i myrkanten mellan en enbuske och en förkrympt tall. Han såg uppmärksamt ut över myrens lilla snövidd, vände på huvudet så att jag såg profilen med den ädla nosen, den branta pannan och öronen som stod opp."

Ulf Norrstig, pensjonert skogvokter, er forteller i Kerstin Ekmans intime historie om en manns endrede forhold til jakt og skog, til minner og sin egen aldring ...


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 150
Språk: SE

Utsolgt
 

 

I London har drømmen om en urban livsstil i landlige miljøer lenge vært sterk. Rundt om i verden er det et sjarmerende småbyliv der de heldige har realisert denne drømmen i det som vanligvis kalles "Londons landsbyer".

I en tid med voksende klimatrusler og ødeleggende pandemier, understrekes betydningen av byens grønne områder for trivsel for innbyggerne. Med over 3000 parker er London en storby i nært samspill med naturen. Den britiske hovedstaden har til og med fått status som en nasjonal bypark, den første i sitt slag i verden.

Bli med på en lang spasertur gjennom skoger og parker i en av verdens grønneste byer, og møt et London utenfor Londons turismesentre.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Carlssons
Innbundet: nei
Sidetall: 290
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

Store Kongensgade 23 er Søren Ulrik Thomsens reflekterte, lyriske memoar, full av minner fra puberteten og mors depresjon og lange opphold på psykiatriske sykehus, om klasselærer Bodil, bestefar Henning og vakre Jane fra Sølvgade skole, men også om tanker om hvorfor man skriver, om frykten for alderdommen, om høsten, når alt på en gang blusser opp og dør ut. Og om en leilighet i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren bare bodde ett år, men fortsatt er stedet som fremtiden alltid vil stråle fra.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: nei
Sidetall: 96
Språk: DK

pris: 269.00
 

 

AFTERPARTIES

STORIES

En badmintontrener på videregående skole og en mislykket eier av dagligvarebutikker prøver å gjenoppleve glansdagene sine ved å slå en ungdomsspiller. To fulle brødre deltar i en bryllupfest. Et skeivt kjærlighetsforhold mellom en eldre gründer som prøver å lansere en ’safe space’-app og en desillusjonert ung lærer besatt av Moby-Dick. Og i den omfattende siste historien får et ni år gammelt barn vite at moren hans overlevde en rasistisk skoleskytter. So skriver med nyansert emosjonell presisjon, grusom humor og medfølende innsikt i intimitet til skeive og innvandrermiljøer.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Grove Press
Innbundet: ja
Sidetall: 262
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

MITT ABRUZZO

JOURNAL 29.1.-18.7.21

Gjennom halvåret fram til han fyller sekstini, tar forfatteren Per Petterson notater fra livet på Porten. Hver dag står han opp klokka seks og prøver å lese i to timer, sittende på en pinnestol eller stående ved kjøkkenbenken, før han går ned til skriverhytta for å arbeide. Han venter på nyheter om den røde jeepen som han håper kan reddes, men som kanskje må vrakes. Stadig er det jobb som må gjøres på det lille småbruket, en tomt skal ryddes der et nytt hus kanskje kan komme opp, trær må felles, sauene må klippes, og han slåss med den rasende bukken som må mates og stelles og få pelsen klødd. Innimellom kjører han til Lillestrøm og møter Øivind, som han har hatt et dypt vennskap med i snart førti år. Med storebroren Steen har han samtaler om slektas historie, om moren og faren og de to brødrene som alle er borte. Minner presser på, om barndom og oppvekst og en gutt som aldri kunne sitte stille, en nervøs gutt som ble en nervøs voksen og siden en nervøs eldre mann. Om møter med forfattere her hjemme og på reiser rundt i verden. Og som en skimrende tråd gjennom det hele finnes litteraturen, i en slags indre samtale om og med forfattere og bøkene deres.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 414
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 

VOLGA

EN RUSSISK REISE

Historien om elva, landet og folkene. Ingen russisk elv er i nærheten av å ha samme status i russernes liv og historie som Volga. Den har vært en av de store ferdselsårene, den har vært en kulturell møteplass, men også stridsmark, mellom nord og sør, øst og vest. På Volga seilte skandinaviske vikinger og mellomeuropeiske handelsmenn, her konkurrerte fastboende slavere og asiatiske nomader om livsrom, kristne og muslimer om menneskenes sjeler. På godt og vondt er historien om elva historien om landet. Langs Volga ble det Russland til som Vesten alltid har prøvd, men aldri helt har klart å forstå.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 526
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

KJAPERUD

EN ROCKESTJERNES ERINDRINGER

Dette er historien til Kjell "Kjaperud" Asperud, gutten fra Carl Berner som entret musikkbransjen som 15 åring på 60-tallet og senere levde rockestjernelivet i Frankrike med bandet Titanic. De solgte millioner av skiver og superhiten "Sultana" plasserte dem som første Norske band på topplistene verden rundt. Boken er også en personlig skildring av oppvekst og ungdomsår på østkanten i Oslo. Her kommer anekdotene fra hans liv og utrolige karriere som perler på en snor, og vi møter legender som Led Zeppelin, Jim Morrison, Lemmy, Ringo Starr, Rolling Stones og Brigitte Bardot. En unik og fargerik selvbiografi full av humor og de villeste historier, ført i pennen av Arvid Skancke-Knutsen på Kjaperuds karakteristiske "Carlbernesk" - dette er en vaskeekte rockestjernes erindringer.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Skamløst forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 150
Språk: NO

pris: 489.00
 

 

VI HAR SIGNERTE EKSEMPLAR! Send oss en mail om du ønsker dette.

Den store guiden til den gode musikken - rundt tusen låter og album i perioden 1990-2020 Noe av det mest spennende som skjedde i denne perioden var alle de sterke, originale jentene som steg fram og erobret hjerter og lister, både i Norge og utlandet. Pop og rock var definitivt ikke lenger bare «en guttegreie». Jeg kan nevne Anja Øyen Vister i Flunk, Anneli Drecker i Bel Canto samt en rekke soloartister som Frida Ånnevik, Jenny Hval, Susanna, Marit Larsen, Susanne Sundfør, Thea Hjelmeland, Kaja Gunnufsen, Emilie Nicolas, Aurora, Sigrid, Astrid S og mange flere. Les om deres beste plater! Bli med på skattejakt for å finne de beste låtene! Du får også store seksjoner om det nye som skjer, fra hiphop og elektronika til black metal, jazz, rock, pop og listetopp. Hvilke er de beste platene i disse sjangrene. Hvilke kom på vinyl? Her kommer guiden din med en rekke Topp 100-lister du kan velge fra!

Boken også for platesamlerne! Et viktig poeng med denne boken er at den også skal ha svært mye spesialstoff for platesamlerne, som å sjekke hva mange av vinylplatene deres er verdt eller få tips om hvor man kan finne det. Og: hva har du på loft, i kjeller eller bod? Vinylen vender tilbake! For første gang får du en stor undersøkelse av den norske vinylkulturen i disse tre tiårene. Her er ny vitenskap og et kritisk blikk på den norske platebransjen og utviklingen av salget av vinyl i forhold til CD og strømming. Du får altså for første gang se også når skiftene skjer visualisert i statistikk og diagrammer. Når kom vinylens comeback? Jeg har sett på alle de norske albumene som toppet VGs liste i 30 år. Kan vi lese noe ut av hvilke som kom på vinyl og CD og når? Norsk lege i verdensklasse - som sanger Den norske legen forteller i boken om sitt musikalske liv. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Schreibtisch
Innbundet: ja
Sidetall: 311
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

City Slang er Søren Ulrik Thomsens ikoniske debutdiktsamling fra 1981 om København og byens puls. 40-årsjubileet for Thomsens debut markeres med en gjenutgivelse av boken, som lyser i mørket.

”Digtene stråler sgu! Læg CITY SLANG på dit natbord og du behøver aldrig bruge sengelampen mere. Bogen er selvlysende, et storbysnavset isgrønt lys, der varmer som venner en vinterdag.” - Michael Strunge


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: ja
Sidetall: 66
Språk: DK

pris: 249.00
 

 

«Tøyeneffekten» handler om en bydel i Oslo, og om en familie: Mona, Jostein og sønnen deres, Kalle. De har i flere år drevet en nabolagskafé i det som lenge var landets mest beryktede bydel. Rundt kafeen er det et nettverk av folk fra vidt forskjellige kulturer, som hjelper hverandre og tar vare på nærmiljøet.

Men er Tøyen blitt det stedet de en gang så for seg? Hva skjedde med det åpne og rause nabolaget hvor det var plass til alle? Jostein har mistet gnisten. De samlende evnene og det brennende engasjementet hans forvitrer, og Mona kjemper mot en hemmelig lengsel bort fra ham og fra Tøyen. Da Jostein ikke kommer hjem fra en reise, blir situasjonen akutt, og gjennom et intenst døgn følger romanen Mona alene mellom oppgjør og selvransakelse i lys av Josteins fravær.

«Tøyeneffekten» er en samtidsnær og undersøkende roman om et beboerinitiativ, om å finne et feste for kjærligheten utenfor den lukkede familiesfæren, og om tro og tvil på kraften i fellesskapet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 330
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

En helt ny samling unike oppskrifter fra bestselgerforfatteren av Persiana.

Boka er delt i kapitler som "Smeltedigelen" og "Tradisjoner med en vri" og inneholder mer enn hundre enkle oppskrifter som du kan kose deg med til både hverdag og fest.

Sabrina Ghayour er inspirert av Midtøstens rike matkultur og lager alltid mat med en enkel målsetning: Mest mulig smak, minst mulig styr.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mangschou
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

E.H. Gomrich' Kunstens historie, her i ny dansk utgave, er den mest berømte og mest leste kunsthistorieboka noensinne. Etter at boka kom ut første gang i 1950, oppdaterte forfatteren den hele femten ganger før sin død i 2001. Gombrich skriver lett og direkte om kunsten fra de tidligste kjente hulemaleriene til modernistisk og postmodernistisk kunst. 

Utvidet med mer enn 100 sider, og alle bilder er blitt nyfotografert!


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: ja
Sidetall: 688
Språk: DK

pris: 699.00
 

 

DEN AMERIKANSKE BORGERKRIGEN

KRIGEN MELLOM BRØDRE 1861-1865

12. april 1861lød de berømte kanonskuddene mot Fort Sumter ved Charleston i South Carolina som utløste Den amerikanske borgerkrigen. Det bitre, uforsonlige oppgjøret mellom nordstatene og sørstatene var en kamp om den nye nasjonens fortsatte eksistens. Over 600 000 mennesker omkom under denne blodige krigen - og langt flere ble såret. I denne boken forteller professor Ole O. Moen om bakgrunnen for den fire-årige borgerkrigen, om krigens gang, de store slagene, om generalene og soldatene som kjempet mot hverandre og om de følger borgerkrigen fikk. Dessuten skildrer Moen nordmenns innsats på begge sider av frontlinjen.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Historie & Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: NO

pris: 398.00
 

 

ANTI-ØDIPUS

KAPITALISME OG SCHIZOFRENI

Denne moderne klassikeren slo ned som en bombe i det franske intellektuelle miljøet da den utkom i 1972. Uærbødig og provoserende stilte Deleuze og Guattari spørsmål ved alt som den intelektuelle eliten hittil hadde tatt for gitt. De innførte revolusjonær antiautoritæt politikk i psykoanalysen, og psykonalayse i den revelusjonære politikken. Psykoanalysen må befris, hevdet de, fra sin fiksering på kjernefamilien og ideologiske Ødipus-forestillinger, og må i stedet åpnes mot det sosiale feltet. Den revolusjonære politikken må på sin side erkjenne at ubevisste begjærsinvesteringer kan holde folk bundet til undertrykkende instanser og formasjoner som stat, parti og familie på tross av "objektive klasseintereser".

Forord av Michel Foucault. Etterord av Knut Stene-Johansen og Ragnar Braastad Myklebust


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Scandinavian Academic Press
Innbundet: nei
Sidetall: 494
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Det finnes noen skjebnessvangre øyeblikk, et plutselig glimt av innsikt, en uventet hendelse, og livet er ikke lenger det samme. 12 mennesker forteller sin historie, Vi kommer tett på spenningene mellom lengselen etter å fullbyrde seg selv som menneske og det sosiale og politiske presset utenfra. Suzanne Brøgger, Peter Gembäck, Finn Skårderud, Thomas Hylland Eriksen, Wencke Mühleisen, Sumaya Jirde Ali, Elisabeth Thorsen, Marianne Pierron, Karin Haugane, Tarald Stein, Andreas Ribe-Nyhus, Siri Meyer (red.) En bok om å gripe øyeblikket. En bok om å ta livet tilbake. En bok om å finne sin egen stemme. En bok om å akutte erfaringer i samtiden. En bok som hvordan vendepunkter kan springe ut av mer allmenne og sosiale prosesser.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kalliope
Innbundet: ja
Sidetall: 216
Språk: NO

pris: 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.