NYHETSBREV - 2021-08-28

Emily er nitten år og gravid, og Pablo som er faren til barnet holder seg unna. Hun jobber i en Kiwi-butikk der innehaveren prøver å passe på henne. Det gjør naboen også, som Emily kaller presten. Hun har vokst opp hos moren sin, og nå flytter moren hjem til henne for å hjelpe til. På helsestasjonen skriver jordmoren .alene med barn" i skjemaet hennes.

«Emily forever» er en bok om klasse, om hverdag, og om å finne frem til det i en selv som gjør det mulig å klare seg. Romanens forteller er kritisk og prøver seg fram, leter etter bedre løsninger, forsøker å skifte perspektiv for å undersøke hvordan Emily blir betraktet av de andre; de som tror de vet hvem hun er og hvordan livet hennes kommer til å bli. «Emily forever» er en roman med paradoksal livsglede, trassig solidaritet og ulmende opprørstrang.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 177
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Tenåringen Fråid styrer huset i Urskogen 13 saman med storebroren Terje Eddipus og veslesøstera Eva, medan skipperfaren Vulgaris er ute på sine seilasar. Men ein dag kjem faren heim med ei stemor til ungane, Demona de Sjavy. Ho rokkar ved familiedynamikken, og alle må forholde seg til hennar labile humør. Men Fråid trivst med dei nye, kaotiske kvardagane. Han er fascinert av det uredde ved stemora, og kjenner samstundes omsorg for henne. Etter ei mislykka deltaking på eit foreldremøte, går Demona i kjellaren, og Fråid får for seg at han skal vere den første til å klare å lokke latteren ut av henne.

Mona Høvring sin eksplosive roman teiknar eit varmt og innsiktsfullt portrett av ein heilt vanleg uvanleg familie. Soga om Fråid handlar om å finne ut av det å vere ein familie, om sakn og draumar, og om fridomen til å kunne vere den ein helst vil vere - og ønsket om å få vere sola til eit anna menneske.
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 125
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Y - BYGGET SOM FORSVANT

FOTOGRAFIER 02.03.2020-02.03.2021

Y-blokka, den senmodernistiske regjeringsbygningen tegnet av arkitekt Erling Viksjø med integrert kunst av Carl Nesjar og Pablo Picasso, har vært en sentral del av Oslo siden 1970. Men i løpet av ett år var alt forsvunnet. Adrian Bugge dokumenterer gjennom sin fotokunst hvordan det unike bygget i naturbetong ble revet bit for bit. Årsaken og hva som gikk tapt, diskuteres i tekster av Bjarne Asp, Hans Petter Blad, Adrian Bugge, Marte Storhaug Danbolt, Ola H. Fjeldheim, Mari Viksjø Grøstad, Kjetil Ansgar Jakobsen, Ellen de Vibe og Hanne Åmli.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Uten tittel
Innbundet: ja
Sidetall: 213
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

En kvinne besøker øyeblikkene som formet livet hennes; fra lærer-forelskelser til å navigere gjennom relasjoner i en altfor rask verden; fra å høre på bestemødrenes sære historier til å pleie sin egen personlige frihet og en grenseløs kjærlighet til litteratur. Checkout 19 smelter sammen fantasi og levd liv, og er en innsiktsfull og fascinerende reise gjennom de små traumene og triumfene som definerer oss - som lesere, som forfattere, som mennesker.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Jonathan Cape
Innbundet: ja
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

I sentrum av tornadoen som var New York på 80-tallet, sto John Lurie. Etter å ha grunnlagt bandet The Lounge Lizards i ’79 sammen med sin bror Evan, ble han raskt en kjent skikkelse i en verden av outisder-kunstnere, banebrytende filmskapere og kulturelle opprørere. I det tiåret var hans kunstneriske virke i bane rundt storheter Andy Warhol, Debbie Harry, Boris Policeband, og ikke minst, Jean-Michel Basquiat, som tilbragte et år med å sove på gulvet i Luries Leilighet i East Third Street.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 448
Språk: UK

pris: 379.00
 

 

EYE TO EYE

PORTRAITS OF LESBIANS

I 1979 utga JEB (Joan E. Biren) denne boka på eget forlag. På denne tiden var det revolusjonerende å fotografere lesbiske i alle aldre og fra ulike bakgrunner i dagliglivet - på jobb, i lek, i familieliv - opptatt med å skape sin egen nytolkning av verden.

Fotografiene ble fulgt av vitnesbyrd fra de portretterte kvinnene, og i tillegg tekster fra ikoniske forfattere som Audre Lorde, Adrienne Rich, og et forord av Joan Nestle. Boka signaliserte et radikalt nytt blikk - som flyttet lesbiske liv fra periferien til sentrum, og reverserte en historie som usynlige. Mer enn bare en bok, var den en bekreftelse på de lesbiskes eksistens som hjalp til med å sette i gang en politisk bevegelse.

 Dette er den første gjenutgivelsen av boka på førti år, og den inneholder i tillegg nye essays fra fotografen Lola Flash og den tidligere fotballspilleren Lori Lindsey. En reproduksjon som trofast følger originalen - av et arbeid som fortsetter å gi gjenklang både innenfor og utenfor det skeive fellesskapet.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Anthology Editions
Innbundet: ja
Sidetall: 120
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Ny, stor roman fra forfatteren av de internasjonalt hyllede Patrick Melrose-bøkene.

Blindtest følger tre venner og deres bekjentskapskrets gjennom et år som skal forandre dem alle.
Da Olivia får ny kjæreste, Francis, samtidig som hun ønsker bestevenninnen Lucy velkommen hjem fra New York, utvides med ett hele hennes verden seg. Olivia og Francis er som skapt for hverandre, og ivrig etter å involvere Lucy i sin egen lykke introduserer Olivia venninnen og kjæresten for hverandre. De tre knyttes uvanlig sterkt sammen. I månedene som følger, trekkes flere personer inn i deres bane, og ingen av dem skal stå uberørt tilbake.
På overbevisende, lekent og empatisk vis tar Edward St. Aubyn i sin nye roman for seg temaer som arv, determinisme, frihet og historiene vi forteller om oss selv. Og romanen er like overbevisende når den befatter seg med økologi, psykoanalyse og nevrovitenskap som med kjærlighet, frykt og mot.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Missouri, 1985: Femten år gamle Sam skaffer seg sommerjobb i en gammel kino for å komme seg bort fra problemene hjemme. I løpet av en magisk sommer blir alt snudd på hodet. Han får seg venner, blir forelsket og oppdager hjemstedets hemmeligheter. For første gang i livet er han ikke en ubetydelig outsider. Helt til noe skjer som tvinger ham til å bli voksen.

Hard Land er en hyllest til åttitallets oppvekstfilmer som The Breakfast Club og Stand By Me - en fortelling om en sommer som aldri vil bli glemt.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 291
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

For Amar Singh er livet trøblete. Foreldrene tror sønnen lever som en pliktoppfyllende ung sikh med ingeniørambisjoner. I realiteten tar han strøjobber i et bilverksted på Helsfyr og har funnet tilhørighet i islam - uten at de muslimske kameratene i moskémiljøet på Grønland kjenner bakgrunnen hans. Amars nære venn Fazal er på vei inn i fanatismen, og idet romanen åpner, har ungdomskjæresten Preeti blitt tvangsgiftet.

Så dukker Hauk opp.

Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 317
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Ideen om at mennesker i utgangspunktet er drevet av individualisme og økonomiske insentiver, og at velstand og gode samfunn kommer fra en ledelse strukturert ovenfra og ned, har dominert politikken de siste tretti årene. Denne boka viser at tidsalderen for Homo Economicus er på vei mot slutten. I stedet hevder Collier og Kay at fellesskap og gjensidighet vil være driverne for vellykkede samfunn i fremtiden - ettersom de allerede er det i noen deler av verden. De viser hvordan politikken kan reversere de bastante bevegelsene som har foregått i ytterpunktene på høyre- og venstresiden de siste årene, at senteret kan holde, og at vi kan, om vi tenker annerledes, finne et felles grunnlag til fordel for alle. Når verden kommer ut av en enestående krise, har vi sjansen til å på ny undersøke samfunnet og bygge en politikk på noe annet enn individualisme.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 189.00
 

 
Ralph Henk Vaags
Med fler...

Arven etter 1968 tilbyr en ny og tverrfaglig analyse av det lange 1968-opprøret, og drøfter virkningene av opprøret på politikk, samfunnsliv, filosofi, kunst, medier, litteratur, religion og pedagogikk fram til 2021.

1968-opprøret begynte rundt 1960, vedvarte inn i 1970- og 80-årene, og preger fortsatt samfunnsliv og tenkning over store deler av verden. I boka dominerer det norske perspektivet, men også USA, Frankrike og Tyskland er grundig analysert i egne kapitler.

Tidligere framstillinger av 1968 har i for stor grad vært dominert av rene historiefaglige perspektiver og norsk-nasjonale rammer. I tillegg har analysene sjelden tematisert den lange virkningshistorien av protestbevegelsene og motkulturene som fylte opprøret. Arven etter 1968 bøter på disse manglene, og gir dermed ny kunnskap om et opprør som i dag har fått en rekke arvtakere. Det gjelder #metoo-bevegelsen, «klimabrølet», miljøene bak #BlackLivesMatter, i tillegg til identitetspolitikken i regi av nye trossamfunn, etniske minoriteter, transpersoner og queer-bevegelsen.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

pris: 479.00
 

 
Wang Yin
Med fler...

Fjell Hav Poesi (Mountain Sea Poetry) er en poesiantologi som er kuratert av Northing og Lyrikksalong og utgitt av Kinakaal Forlag. Den inneholder 7 diktere fra Bergen og 7 fra Shanghai og bygger bro mellom de to byene i motsatte ender av det eurasiske kontinentet med poesi. Tittelen Fjell Hav Poesi ble inspirert av navnene på de to byene.

Poeter fra Bergen:

Tomas Espedal 托马斯·埃斯佩达尔 /  Cecilie Løveid 西西莉·鲁维德 / Kristian Hæggernes 克里斯蒂安·海格纳尔斯 / Henning H. Bergsvåg 贺宁·H·贝尔格沃格斯 /  Tora Sanden Døskeland 图拉·桑顿·朵斯克兰 / Katrine Heiberg 卡特琳娜·海伯格 / Fredrik Hagen 弗雷德里克·哈根

Poeter fra Shanghai:

徐芜城 Xu Wucheng / 海 岸 Hai An / 王 寅 Wang Yin / 胡 桑 Hu Sang / 刘晓萍 Liu Xiaoping / 包慧怡 Bao Huiyi / 秦三澍 Qin Sanshu 

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kinakaal Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 172
Språk: NO

pris: 480.00
 

 

Hvis du kommer til jorda er en fantasifull barnebok full av vakre illustrasjoner og finurlige betraktninger om vår verden. Boka tar form av et velkomstbrev, skrevet til et utenomjordisk vesen av et nysgjerrig barn. Barnet kaster et utforskende blikk på jordas mangfold og likhetene som binder oss sammen. Resultatet er en følsom, vakker og engasjerende bildebok full av slående myldrebilder og morsomme observasjoner. Boka er skrevet av den prisbelønte forfatteren og illustratøren Sophie Blackall, og er et lite kunstverk som vil glede både små og store lesere.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fontini
Innbundet: ja
Sidetall: 76
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

En kveld sent i august dukker det opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. Denne romanen følger ni av dem gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjernen. "Morgenstjernen" er en roman om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 663
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

NORSK FYLLEORDBOK

NORDMENNS SPRÅKLIGE FORNEMMELSE FOR ALKOHOL

Forlagets omtale:

Salongberuset, sveiseblind, skeiv i skøytene eller godt i gassen?

Med sine 330 norske ord og uttrykk for det å være full er Norsk fylleordbok kanskje verdens smaleste ordbok, men muligens også den mest underholdende. Tross enkelte påstander om det motsatte, eksisterer norsk språklig kreativitet i beste velgående. Denne lille boken er en hyllest til språklig mangfold. Her finner du ord som er kjente og kjære, ord som er historiske og ikke lenger i bruk, mens andre er levende nyskapninger.

Norsk fylleordbok er en blanding av språkbruksanalyse, språkhistorie og etymologi.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: humanist forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.