NYHETSBREV - 2021-08-12

TRE RINGER

EN BERETNING OM EKSIL OG SKJEBNE

I Tre ringer utforsker Daniel Mendelsohn de underlige koblingene mellom tilfeldighetene som preger livene våre, og den stramt komponerte sammenhengen i historiene vi forteller. I en utsøkt blanding av personlige erindringer, essayistisk kritikk og biografiske beretninger innvies vi i eksilskjebner som har brakt århundrer av overlevert innsikt i fortellerkunsten med seg på vandringen.

Vi følger den jødiske filologen Erich Auerbach som flykter fra Hitlers Tyskland til Istanbul hvor han skriver mesterverket Mimesis; vi møter François Fénelon, en fransk erkebiskop fra 1600-tallet som skriver en eventyrlig fortsettelse av Odysseen; og vi søker sporene etter Homer hos den tyske forfatteren W.G. Sebald som gjenoppfinner romankunsten i sitt selvvalgte eksil i siste del av det 20. århundre. Deres fortellinger om eksil og kunstneriske kriser sammenflettes med en beretning om Mendelsohns egen kamp for å gi en egnet form til to av sine bøker - familiesagaen Forsvunnet og memoarboken En odyssé.

Tre ringer viser hvordan liv henger sammen på tvers av grenser, språk og århundrer, i en tankevekkende refleksjon over forholdet mellom fortelling og historie, kunst og liv.

Vinner av Prix du Meilleur Livre Étranger 2020


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 119
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

VI, DEI FATTIGE

ÅTTE FORTELJINGAR OM BARNEFATTIGDOM

Barnefattigdommen øker i Norge - mer 115 000 barn vokser opp under fattigdomsgrensa, noe som tilsier at to til tre barn i en skoleklasse er fattige. Siden 2001 har prosentandelen mer enn tredoblet seg. Journalist Maria Lavik har gått bak tallene og møtt åtte familer. De bor trangere og i dårligere hus, har dårligere helse og færre venner. Det er en daglig kamp for at barna skal føle seg normale, verdifulle og trygge. Erfaringene deres er ofte usynlige, men dette er historiene deres.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 154
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Den greske mytologien har bergtatt oss til alle tider. Vi møter den overalt, på stjernehimmelen, i bøkene og filmene, på ferie i Hellas og i dagligtalen. Mytene er tidløse, de bærer i seg en dypere sannhet om menneskets uforanderlige natur.

Nå har journalist og forfatter Inger Merete Hobbelstad gitt nytt liv til fortellingene om Herakles, Jason, Medusa, Afrodite, amasonene og alle de andre legendariske gudene, gudinnene og heltene fra den greske mytologien. Med suveren evne til å formidle og levendegjøre stoffet har hun nyskrevet de berømte fortellingene for både nye og gamle lesere.

Berømte myter
Husker du kong Midas som uten å tenke seg om ønsket at alt han tok i ble til gull, og fikk ønsket sitt oppfylt? Eller hvordan stjernebildet til Orion oppstod? Du får historiene her, sammen med myten om Medusa med slangehåret, Pandoras eske, Jason og det gylne skinn, Ekko og mange, mange flere eventyrlige fortellinger. Her er mot og listighet, kjærlighet og grusomhet, misunnelse og svik, og stadige forsøk – ofte forgjeves – på å unnslippe skjebnen.

Et skattkammer
Gjenoppdag de eventyrlige historiene og oppdag nye lag i fortellingene og de kjente skikkelsene. De har formet verden vi lever i, og inspirert flere generasjoner av forfattere, kunstnere, komponister og filmfolk. Dette skattkammeret av fortellinger er like morsom for lesere i alle aldre, enten du vil lese høyt for noen eller nyte dem for deg selv. Boka er vakkert illustrert av Stella East.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 366
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Det første bindet i en ny trilogi som forteller historien om en fransk familie mellom 1946 og 2016. Alsace, 1944. Mathilde blir dypt forelsket i Amine Belhaj, en marokkansk soldat, som vokste i byen hennes og kjempet for franskmennene. Etter hvert som Marokkos egen kamp for uavhengighet vokser daglig, finner Mathilde og Amine seg fanget i kryssilden. Denne historien om to nasjoner i krig, to splittede kulturer og en familie som er revet fra hverandre, beskrives like ømt som den er destruktiv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Denne biografien om rap-supergruppen, Wu-Tang Clan, inneholder flere tiår med upubliserte intervjuer og unik tilgang til medlemmer av gruppen og deres medarbeidere. På 90-tallet innledet de en hip-hop-renessanse, og brakte den tilbake til gatene der den begynte. I prosessen endret de måten virksomheten ble drevet på i en industri kjent for å utnytte artister. S.H. Fernando Jr. er musikkjournalist, han tilbrakte en betydelig mengde tid med The Clan i storhetstiden på 90 -tallet. Gjennom årene har han bygget opp et formidabelt Wu-Tang-arkiv. Boka er unik i bredde, omfang og materiale. From The Streets of Shaolin er essensiell for fans av WTC og musikkbiografier generelt.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Hachette
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Hvorfor skaper samfunnet syndebukker og hvem er de? Trenger vi syndebukker som en felles fiende for å samles som en gruppe eller ett folk?
I den franske filosofen René Girards Syndebukken fra 1982 utforsker han ulike litterære og historiske syndebukker samtidig som han gir en beskrivelse av kulturen som et resultat av menneskelig begjær og rivalisering. Det er behovet for å imitere andre som skaper de grunnleggende konfliktene i samfunnet og det er syndebukkmekanismen som hindrer at samfunnet går i oppløsning, skriver Girard.
Men Syndebukken er mer enn en overordnet kulturteori for vår tid. Den er også en bitende kritikk av relativisme og dekonstruksjon, på den ene siden, og analytisk filosofi på den andre.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Teori & Praksis
Innbundet: ja
Sidetall: 317
Språk: NO

pris: 99.00 299.00
 

 

Homeland Elegies blander fakta og fiksjon for å fortelle en episk historie om identitet og tilhørighet i verden post 11. september. I sentrum av dette satiriske familiedramaet er en far og en sønn, og landet de kaller hjem. Boken foregår i en verden hvor finansgudene styrer og gjeld har ødelagt utallige liv, hvor immigrantene lever i frykt og 11. septembers åpne sår fortsatt skaper kaos, og tar oss med til småbyer midt i Amerika, til staselige suiter i Sentral-Europa og guerrilla-utkikksposter i fjellene i Afghanistan. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Tinder Press
Innbundet: nei
Sidetall: 345
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

BRUMMENÆS & TORGERSEN

VERDENS FØRSTE KVINNELIGE SKIPSREDERE

Hanna Brummenæs (1860-1942) og Bertha Torgersen (1864-1954) startet i 1909 verdens første rederi drevet av kvinner . Skipsfarten var Norges viktigste næring og sterkt mannsdominert, men i løpet av få år klarte Brummenæs og Torgersen å bli respekterte og suksessrike skipsredere. De to kvinnelige kompanjongene mistet hele flåten i løpet av 1. verdenskrig, men etter kort tid bygget de opp rederiet sitt igjen, og sto oppreist gjennom den økonomiske krisen som inntraff i mellomkrigsårene. Så inntraff en ny verdenskrig.

Historien om Brummenæs og Torgersen strekker seg over en sentral periode i norsk historie, og utspilles i Haugesund – en by som på få år vokste fra å være et ubetydelig strandsted til å bli en av landets viktigste sjøfartsbyer. Parallelt kjempet norske kvinner seg fram på stadig nye arenaer, og det var ikke bare som skipsredere Brummenæs og Torgersen viste vei i kvinnekampen. Den eldste av dem, Hanna, spilte en aktiv rolle i det offentlige liv, men ingen var i tvil om at den mildere Bertha var hennes likestilte partner. I nesten seksti år hadde de to frøknene et spesielt kompaniskap, både jobbmessig og privat. I dag ligger de gravlagt sammen på Vår Frelsers Gravlund i Haugesund.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

En psykologisk thriller om rikdom, misunnelse og paranoia. Adrian Svane har bygget opp et suksessrikt eiendomsfirma i Bærum og er familiens patriark. Etter en storstilt feiring av sin 70-årsdag drar han av gårde på den årvisse fjellturen med sin gode venn og forretningspartner Tim Vernon. Men så hører ikke familien mer fra Adrian, og letemannskap blir sendt ut. Tim Vernon blir funnet drept og stygt skamfert i en steinur like ved, og hytta der de oppholdt seg, er blitt rasert innvendig. Adrian selv er sporløst forsvunnet, og familien utsettes for skremmende trusler. Mens letingen pågår, forsøker sønnen Jonathan å grave i farens fortid i håp om å forstå hva som har skjedd. Han oppdager snart at hans vitale, tilstedeværende far ikke var den personen han utga seg for å være. Det finnes mørke hendelser i farens fortid. Jonathans verden vakler, oppdagelsene han gjør, tvinger ham til å stille spørsmål også om seg selv - hvor han kommer fra og hvem han egentlig er.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 284
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

MISSION ECONOMY

-MOONSHOT GUIDE TO CHANGING CAPITALISM

Verden står ovenfor enorme utfordringer: Den rikeste prosenten eier 44% av verdens rikdom og klimakrisen endrer livet på jorda. Hvordan kan vi løse dette, spør Mazzucato? Vi må tenke større, sier hun, og bruke ressursene våre på en måte som er like dristige og inspirerende som månelandingen i 1969. Kapitalismen må rekontrueres fundamentalt - den må bli inkluderende og bærekraftig. det økonomiske systemet må være i stand til å løse konkrete problemer, fra den digatle kløften og livstruende pandemier til forurensningen i byene. Bedrifter, samfunn, myndigheter - alle - må samles om et felles mål.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 245
Språk: UK

Utsolgt
 

 

SELF-RELIANCE

THE ORIGINAL 1841 ESSAY. WITH TWELVE NEW ESSAYS

Det er hendelsene som skjer kun én gang per generasjon som omformer vår verden og vår tenkning, og det er i slike tider vi henvender oss til tidløse verk som gir trygghet og inspirasjon. Da Emerson publiserte sitt mest berømte essay i 1841, var det i etterkant av den økonomiske kollapsen i 1837. Hans positive synspunkter rundt individualisme og personlig ansvar ble utgitt i et tid fylt med usikkerhet, ikke ulikt tilstanden i dag, da samfunnets og menneskehetens verdier var i ferd med å reformeres.
Denne boka inneholder Emersons originale tekst. samt tolv nye essays av Jessica Helfand.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 95
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

A WORLD WITHOUT WORK (PB)

TECHNOLOGY, AUTOMATION AND HOW WE SHOULD RESPOND

Teknologien har siden tidenes morgen hjulpet oss I arbeidet, fra de første redskapene, til motorene og de første datamaskinene. Ny teknologi har alltid sendt arbeidere ut i panikk i frykt for å bli erstattet av maskiner, ofte feilaktig, siden maskinene har supplementert mennesker heller enn å erstatte de. I denne  boka viser Daniel Susskind til hvorfor trusselen denne gangen kan vise seg å være mer reell enn noensinne før.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

En dag Aksel sitter i parken blir han vitne til at kameraten hans legger hånda si inn mellom beina, i skrittet, til deres felles venninne. Rett nok har de to et slags forhold, rett nok reagerer ikke venninna nevneverdig, men betyr det at det skal overses? Hva vitner den handlingen om? Aksel tenker først at han ikke skal si noe, bare la det fare. Men så ombestemmer han seg og sier noe. Og i det samme flyter alt opp, blir synlig; hvordan det alltid og overalt finnes en undertrykkende impuls i alt menn gjør.

Denne hendelsen i parken fører kameratene ut i offentlighetens lys, til en podcast-sending, til NRKs Debatten og etter hvert til Tingretten.

I «Sangria i parken» skriver Nils-Øivind Haagensen om dynamikken innad i guttegjengen, om den ofte legitimerende stillheten menn imellom når det kommer til måten de ser på, snakker om og behandler kvinner på, og hva som skjer når stillheten brytes.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 283
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Mandag, andre uken av desember, i en liten by ved kysten. Tre mennesker, som tilfeldigvis er i familie, skal alle gjennom en krevende uke.

Jan er skuespiller, selv om karrieren ikke er hva den en gang var. Han jobber som julenisse på kjøpesenteret, men får plutselig sjansen til en rolle i en TV-serie. Søsteren hans, Hanne, er kultursjef i kommunen, og jobber hardt for å gjøre den lille byen mer attraktiv for de tilreisende. Samtidig sjonglerer hun to menn, barn og au pair. Faren deres, Leif, har drevet et alternativsenter i tjue år. Nå holder han på å bli kastet ut av lokalene, og satser alt på at takknemlige kunder vil hjelpe ham over kneika.

Rundt dem forbereder folk seg på feiringen av at frelseren er født, og at solen snart skal snu. Det regner.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 100
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Eg ser han for meg no: Det snør så vidt, han dreg ei hand gjennom det svarte håret. I det same gløttar han opp på meg, smiler fort, før han løftar ein liten ryggsekk ut av bagasjerommet. Har han reist så lett, må han vere ein av oss.

Eit anna blikk er ei forteljing frå eit flyktningmottak i Nord-Noreg. Her bur atten afghanske gutar, derimellom Anwar, som elskar bøker og språk og blir kalla Professoren. Ein dag flyttar Walid inn på rommet hans. Walid er Anwars rake motsetning, ein sjarmerande opprørar og glimrande fotballspelar.

Gradvis oppstår eit vennskap mellom Anwar og Walid. Men kvardagen på mottaket er hard, framtida uviss: Kven av dei - om nokon - vil få lov til å bli i Noreg?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.