NYHETSBREV - 2021-06-10

ANTIKAPITALISME

STRATEGIER OG MULIGHETER I DET 21. ÅRHUNDRET

Kapitalismen har revolusjonert verden og teknologien vi har rundt oss, men ikke uten enorme menneskelige omkostninger. Verdier som rettferdighet, demokrati og frihet skyves til side i et system der noen få eier nesten alt mens millioner har nesten ingenting. Samtidig er klima og natur på bristepunktet. Men alternativer finnes, mener sosiolog Erik Olin Wright. I denne boken argumenterer han for hvordan vi kan gjøre motstand og peker på veier videre. "Antikapitalisme. Strategier og muligheter i det 21. århundret" er et kraftfullt opprop for demokrati og sosialisme. En annen verden er mulig.

Boka kommer på lager 10. juni


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Manifest
Innbundet:
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

ENTUSIASME OG RASERI

ARTIKLAR OM FOTBALL

Gjennom ei årrekke har forfattaren Nils Henrik Smith vist at artiklar om fotball også kan vere stor litteratur. For Smith kan eit gjørmebad i tysk fjerdedivisjon vere meir givande for sjela som ei festframsyning med Barcelona.

Entusiasme og raseri er ei samling av Nils Henrik Smiths beste tekstar om fotball. Her får du glitrande essay og artiklar om alt frå den geniale Erik «Myggen» Mykland, PostNord-oppgjeret mellom Fredrikstad og Moss i 2018 til hylling av det levande oppslagsverket Arne Scheie. Boka inneheld òg eit nyskrive essay om EM 2020, som på grunn av korona blir arrangert juni 2021.

Nils Henrik Smith kombinerer fotballfagleg analyse med historisk medvit, humor og ein unik stil.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 312
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Denne forbløffende og hysterisk morsomme romanen av manusforfatter, produsent, regissør og forfatter Charlie Kaufman er nesten umulig å sammenfatte på noen skarve linjer - den må leses. Men forlaget skriver følgende: B. Rosenberger Rosenberg, en nevrotisk og undervurdert filmkritiker, snubler en dag over en helt utrolig film laget av hans gåtefulle nabo. Filmen tar tre måneder å se og tok nitti år å lage. Da naboen dør, innser B. at det er hans ansvar å sørge for at resten av menneskeheten får se mesterverket. Men filmen blir ødelagt før noen andre får sett den. Alt som gjenstår, er en enkelt filmrute. Resten må B. klare å huske og rekonstruere - ved hjelp av terapi, hypnose og selvgransking. Slik begynner en forbløffende reise gjennom kunsten, samtiden, hukommelsen, ja selve menneskesinnet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 716
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

THE HARD CROWD

ESSAYS 2000-2020

I nitten sylskarpe essay skriver Rachel Kushner litterær journalistikk, memoarer, kulturkritikk og om kunst og litteratur, inkludert stykker om Jeff Koons, Denis Johnson og Marguerite Duras. Kushner tar oss med på en reise gjennom en palestinsk flyktningleir, et ulovlig motorsykkelløp nedover Baja-halvøya,  gjennom hennes kjærlighet til klassiske biler og hennes unge år i musikkscenen i hjembyen, San Francisco. Det avsluttende, eponyme essayet er hennes manifest om nostalgi, undergang og skriving.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Jonathan Cape
Innbundet: nei
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Da verden plutselig ble stille i en lockdown, skjedde noe annet; for første gang begynte mange av oss å bli mer oppmerksomme på vårlydene til fuglene rundt oss. Boka er en lyrisk, oppløftende refleksjon over disse lydene og hva de betyr for oss. Fra et portrett av svarttrost, til utforskninger av hvordan fugler synger, vitenskapen bak deres valg av sang og reirsteder, viser boka at naturhistorie og menneskelig historie ikke kan skilles fra hverandre. Det er historien om en kollektiv gjenoppvåkning.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Particular Books
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Vi har gleden av å presentere en ny bok fra Sagene Torshov Historielag.  Boka heter Bydelsminner 2.  Boka er på nesten 500 sider, og rik på bilder og gode historier fra bydelen.
Den bør ligge under juletreet hos alle Sagenevenner.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Sagene Torshov Historielag
Innbundet: ja
Sidetall: 468
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DEN STORE KAKEBOKA

NY UTGAVE MED MANGE NYE OPPSKRIFTER
Ingvar Eriksson
Med fler...

Dette er en utvidet utgave av klassikeren som kom ut i 2010 og ble kåra til årets kokebok. I denne bakeboka finner du oppskriftene til både klassiske og moderne kaker. Dessuten gir Sætre deg sine beste tips og råd for pynt og fyll, glasur og dekorasjoner. Alt som er søtt og godt finner du oppskriften til her.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

MINE KAMPER

BIOGRAFIEN OM DRILLO

Endelig kommer biografien om Egil «Drillo» Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon. Etter spillerkarrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen. Fortellingen om Egil «Drillo» Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 463
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Denne er for deg, Jesusa! er en roman basert på livet til en hardbarket arbeiderklassekvinne som levde gjennom flere vendepunkter i Mexicos historie.

Oppdratt på den fattige landsbygda i Oaxaca tidlig på nittenhundretallet, er Jesusa en stri og umedgjørlig guttejente som liker å slåss. Alt en kvinne ikke skal være. Femten år gammel blir hun dratt inn i den meksikanske revolusjonen, og giftet bort til en voldelig offiser. Når ektemannen blir drept tre år senere, drar Jesusa til Mexico by, hvor hun tar ulike jobber - hushjelp, fabrikkarbeider - for å forsørge seg selv. Hun avviser det moderne livet, kommer på kant med loven og finner trøst i sin egen eksentriske religion.

Fordi det ikke var mulig å spille inn kvinnen bak hovedpersonen på bånd, noterte forfatter Elena Poniatowska historien hennes for hånd. Selv om boka utkom i Mexico allerede i 1969, er det fremdeles så man kan høre stemmen på papiret. Resultatet er et mesterverk i den dokumentariske skjønnlitteraturen.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fanfare forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

ALDRI TIE, ALDRI GLEMME

EN BOK FRA AUF, TI ÅR ETTER TERROREN
Astrid Huitfeldt
Med fler...

Ti år har gått siden terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya. I denne boka skriver pårørende, overlevende, politikere, forskere og kommentatorer om tida etter den mørke sommerdagen.

De forteller om den bunnløse sorgen og den lange kampen for å bygge opp igjen AUF og leirstedet i Tyrifjorden. De viser fram terrorens konsekvenser og de dype historiske røttene bak terroristens ideologi. De kommer med en sterk appell om at vi nå må kvitte oss med den kollektive berøringsangsten.

Alt for lenge har den hindret oss i å snakke åpent og ærlig om det som skjedde den 22. juli 2011. Terroren var politisk motivert. Et målrettet angrep mot Arbeiderpartiet og AUF. Da kan ikke svaret kun være medfølelse og lovnader om åpenhet. Istedenfor må hatet og rasismen møtes med politiske svar.

Denne boka bidrar med nettopp slike svar. Løftet den gir uttrykk for, er sterkt og tydelig: Vi skal aldri tie, slik vi lovte aldri å glemme


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

THE GOD EQUATION

THE QUEST FOR A THEORY OF EVERYTHING

Dette er historien om en søken: å finne teorien om alt. Einstein viet sitt liv til å finne denne hellige gral, den revolusjonerende 'gudeligningen' som vil binde alle kreftene i universet sammen. Han fant den aldri. Noen av de største innen fysikk har tatt opp arbeidet, fra Stephen Hawking til Brian Greene, men ingen har ennå lyktes.
I The God Equation tar den anerkjente fysikeren Michio Kaku leseren med på denne episke reisen. Han veileder oss gjennom sentrale debatter innen moderne fysikk, fra tyngdekraften via relativitetsteori og kvantemekanikk til de siste funnene innen strengteori. 
Vi er nærmere enn noensinne å løse vitenskapshistoriens største mysterie . Hvis det lykkes, kan teorien om alt hjelpe oss å grave frem de dypeste hemmelighetene om rom og tid, og oppfylle det eldste og mest grunnleggende av de menneskelige ønsker - å forstå meningen med våre liv.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 225
Språk: UK

Utsolgt
 

 

DISSENSUS

DRÖMMAR OCH MARDRÖMMAR I DEMOKRATINS IDÉHISTORIA

Demokrati har aldri vært en selvfølge. Det har hele tiden blitt tolket og revidert. Som denne boken viser, er historien full av omstarter og kriser, heroisk innsats og hard motstand. I det meste av historien har ordet hatt en negativ konnotasjon.

Du kan følge denne dramatiske utviklingen i denne boka. Underveis møter vi både teoretikere og utøvere som har handlet eller snakket for eller imot demokrati. Den viser hvor en konstruktiv uenighet alltid har preget både diskusjonene om demokrati og diskusjonene innenfor et demokrati. Den ene drømmen har vært den andres mareritt.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 219
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

GYM

Honerud jobber innenfor en journalistisk tradisjon. I løpet av årene 2018-2020 gjorde hun et stort arbeid knyttet til flyktningeleiren Moria, på øya Lesbos i Hellas, hvor hun var sammen med folk som drev med sport gjennom organisasjonen Yoga and Sports with Refugees (YSR).

Honerud arbeider tett på menneskene hun fotograferer - i uker, måneder og år - og hun mener det er nødvendig å etterstrebe å formidle hvordan den personen hun fotograferer, erfarer virkeligheten. Hun refererer til John Berger fra hans essay Uses of Photography (1978) i sin tilnærming: "For fotografen betyr dette å tenke på seg selv ikke så mye som en reporter ut til resten av verden, men heller som en opptaker for dem som er involvert i fotograferingen. Forskjellen er avgjørende." (vår oversettelse)

Selv om Honerud jobber ut fra en journalistisk og dokumentarisk tilnærming, er motivene langt fra det klassiske katastrofefotografiet. I en tid hvor bilder fins overalt, og katastrofale hendelser er dagligdags, er det nødvendig å stille seg spørsmålet: hvordan kan vi kommunisere disse alvorlige hendelsene gjennom bilder? Honerud bruker en formal tilnærming, ofte i nært samarbeid med dem hun fotograferer. Bildene i dokumentarstil er blandet med bilder som er tydelig manipulert. 

Boka inneholder introduksjoner av Susanne Østby Sæther og Estelle Jean, grunnlegger av YSR. YSR er en ideell organisasjon som bruker sport som en måte å hjelpe flykninger å finne verdinghet og mening, og den mentale og fysiske styrken som trengs for å holde ut monotonien, frustrasjonen og stagnasjonen under de forholdene de utsettes for og lever under.

 

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Heavy Books
Innbundet: ja
Sidetall: 116
Språk: UK

pris: 450.00
 

 

USA ville ikke vært den nasjonen vi kjenner i dag uten innsatsen til Alexander Hamilton, og få mennesker har gjort en lignende klassereise. Etter en fattigslig og farløs oppvekst på den danske koloniøya St. Croix i Karibia ender den sykelige, men begavede gutten opp som en av USAs grunnleggere. Til tross for at han var både følelsesstyrt og konfliktsøkende står han for ettertiden som en av historiens mest visjonære politikere. Det uregjerlige lynnet og den skarpe tungen skulle imidlertid skape store vanskeligheter for ham selv og for dem han elsket. Jeg grunnla De forente stater er en dypt original og gripende roman om de slagene som former en nasjon og et liv, og om de menneskene som brått befinner seg i begivenhetenes sentrum.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 413
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

STREIK

ELLER HEMMELIGHETEN BAK DEN NORSKE MODELLEN

«Det er alltid skadelig med streik, det er ingen som tjener på det,» sa Stein Lier Hansen, leder i arbeidsgiverforeningen Norsk Industri, da det koronautsatte tariffoppgjøret endelig kom i gang.
Likevel blir det streik, igjen og igjen. Hvordan kan det ha seg?
Svaret er selvsagt at det lønner seg.
Streik gir arbeidere lønnsøkninger og seire. Det sikrer arbeidstakerne makt bak kravene. Streik kan slik kalles hemmeligheten bak den norske arbeidslivsmodellen, og er avgjørende for å sikre et mer rettferdig samfunn.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Eget
Innbundet: nei
Sidetall: 80
Språk: NO

pris: 169.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.