NYHETSBREV - 2021-05-15

DET MØRKE TYSKLAND

EI REISE I HØGREEKSTREMISTAR

I 2020 slo det tyske tryggingspolitiet fast at høgreekstremisme er det største trugsmålet mot tryggleiken i landet. Europas mest folkerike stat opplever djup politisk polarisering i kjølvatnet av den store flyktningkrisa i 2015, då Tyskland tok imot ein million syriske flyktningar. 2015 var også startåret for partiet AfDs framgang. AfD er høgrepopulistisk, islamfiendtleg og delvis høgreekstremt. For første gong sidan krigen har eit ytre-høgre parti plass i den tyske Forbundsdagen. I 2019 vart den tyske regjeringspartipolitikaren Walter Lübcke brutalt drepen av høgreekstreme.

Kva i alle dagar er det som skjer i Tyskland? I Det mørke Tyskland tek Astrid Sverresdotter Dypvik lesaren med på ei reise inn i dei høgreekstreme miljøa i Tyskland. Ho fortel kven dei er, kva dei står for og korleis dei har klart å bli så sterke. Lesaren møter Pegida-demonstrantar, blir med på folkemøte i fjellområdet Erzgebirge der AfD er det største partiet, på konservative møte i dei fasjonable delane av Vest-Berlin og på politiske vekkingsmøte der den omstridde politikaren Björn Höcke møter sin tilhengarskare.

Det mørke Tyskland er ei forteljing om politisk polarisering, internettradikalisering, om skrikande sosiale forskjellar, men også om politisk mot.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 249
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

MARCUS THRANE - EN FORANSKUTT SOSIALDEMOKRAT

ET PORTRETT I POLITISK IDÉHISTORIE

Arbeiderlederen Marcus Thrane (1817-1890) var til tross for at han var samtidig med Karl Marx (1818-1883), aldri påvirka av de økonomiske og revolusjonære teoriene til Marx. I dette idéhistoriske portrettet av Marcus Thrane viser Harald Berntsen oss at mens Marx i London forberedte sitt hovedverk "Kapitalen", var Thrane opptatt av anarkister fra Proudhon til Stirner, de klassiske økonomene Smith og Ricardo og de franske fysiokratene Mirabeau og Quesnay. Thranes sosialisme baserte seg på de naturrettslige grunnpremissene til John Locke og Thomas Paine.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Svein Sandnes forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: NO

pris: 398.00
 

 

Fra 1933 til 1934 publiserte Sanzo Wada en samling fargekombinasjoner som var den første i sitt slag i Japan. Etter bestselgeren, ’A Dictionary of Color Combinations’  inneholder denne oppfølgeren  flere publikasjoner lansert 1935–1936 og 1938. Boken presenterer 72 fargemønstre med tema på de japanske årstidene og ytterligere 165 tegnet fra tidlig til midten av det tjuende århundre mote, interiør og grafisk design, noe som gjør den til en uunnværlig referanse for designere, mote- og interiørspesialister, illustratører, fotografer, forfattere, og faktisk alle som driver med kreativt arbeid.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Seigensha
Innbundet: nei
Sidetall: 236
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

WORLD TRAVEL

AN IRREVERENT GUIDE

I World Travels samles et liv med erfaring i en underholdende, praktisk, morsom og ærlig reiseguide som gir leserne en introduksjon til noen av hans favorittsteder - med egne ord. Med viktige råd om hvordan du kommer dit, hva du skal spise, hvor du skal bo, og i noen tilfeller hva du skal unngå. I tillegg inneholder hvert kapittel illustrasjoner av Wesley Allsbrook.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Bloomsbury Publishing PLC
Innbundet: ja
Sidetall: 480
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Do Not Disturb utforsker den kontroversielle karrieren til Paul Kagame og arven etter det rwandiske folkemordet. Boka er en dramatisk omarbeidelse av den moderne historien til Afrikas Great Lakes-region, et område ødelagt av det største folkemordet i det tjuende århundre. Med denne dristige gjenfortellingen, hentet fra direkte vitnesbyrd fra sentrale deltakere, river hun i stykker den gamle versjonen av hendelsene.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: 4th Estate
Innbundet: nei
Sidetall: 512
Språk: UK

pris: 269.00
 

 
Jardar Sørvoll
Med fler...

Betydningen av bolig er anerkjent av FNs menneskerettigheter som grunnleggende for den enkeltes levekår på linje med tilgang til mat, klær, helsetjenester og utdanning. Boligsosialt arbeid dreier seg om å tenke bolig og bomiljø i sammenheng med andre mål for inkludering, deltakelse og folkehelse. Det boligsosiale arbeidet utøves i kommunene og har etterhvert blitt et omfattende felt. Det legges særlig vekt på å utvikle helhetlige boligpolitiske planer for å forebygge at personer blir vanskeligstilte på boligmarkedet, og for muligheter for å bistå dem som er det.

Denne boka viser hvilke utfordringer som preger feltet, og hva som er sentrale temaer for forskning, politikk og boligsosial praksis.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 227
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Denne boka ble først selvutgitt av Paul Graham i 1985. Bildene er tatt i venterom og korridorer på sosial- og arbeidskontor rundt omkring i Storbritannia. Den dokumenterer de lange ventetidene, køene og de dårlige forholdene i et overbelastet system, og formidler på en sterk måte vanskelighetene folk opplevde. Graham ble nektet offentlig tillatelse til å gjøre dette arbeidet, så bildene ble tatt diskret, vanligvis uten å se gjennom kameraet. Dette resulterte i en romlig desorientering som bare understreket hvordan nøden satte den sårbare befolkningen ut av balanse. Arbeidet sjokkerte mange da det ble publisert - ledende Magnumfotografer var opprørte over fargebruken i en klassisk dokumentarisk tematikk som dette, mens andre feiret hvordan det sto med ett bein i aktivismen og ett bein i kunsten. Det ble stilt ut både på fagforeningskonferanser og i Museum of Modern Art, New York. 

Utgaven er signert på et ekstra innlimt bilde bakerst i boka.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 84
Språk: UK

pris: 699.00
 

 

Ved begynnelsen av det tjuende århundret, i utkanten av Det russiske imperiet, slår en georgisk familie seg opp ved hjelp av en hemmelig sjokoladeoppskrift. Stasia lærer den av faren sin, og tar den med seg til både St. Petersburg og Tbilisi. Hennes unge ektemann befinner seg i hjertet av Den russiske revolusjon.
Etter Sovjetunionens oppløsning herjer borgerkrigen i Georgia, og familien er blitt spredt. Kitty, Stasias datter, har flyktet til London, mens oldebarnet Nitsa har flyttet til Berlin.
Til niesen Brilka forteller Nitsa familiens historie, og skaper med det en episk slektskrønike som utfolder seg gjennom hele «det røde århundret».

Det åttende livet er en reise gjennom et Europa i endring og et rystende og rørende flettverk av kjærlighet, krig og tragedier. Og en sjokoladeoppskrift som viser seg å bære med seg både ekstase og fortapelse.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 1147
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

HVEM SA DET VAR ENKELT

DIKT I UTVALG

Hvem sa det var enkelt er et utvalg dikt hentet fra Audre Lordes rike poetiske virke. Med dette blir den betydningsfulle poeten, forfatteren og borgerrettighetsaktivisten for første gang utgitt på norsk i en selvstendig samling. Utvalget er gjort av Johanne Fronth-Nygren som også står for gjendiktningen. Med forord av Marjam Idriss og omslagskunst av Frida Orupabo.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Fanfare forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 118
Språk: NO

pris: 189.00 249.00
 

 

INGEN FRED Å FINNE

22. JULI - TI ÅR ETTER

Da norske spesialstyrker pågrep Anders Behring Breivik på Utøya litt før halv sju 22. juli 2011, var terrorangrepet over. Men for tusenvis av overlevende, etterlatte og pårørende var dette bare starten på marerittet.
De unge som overlevde Utøya hadde hele voksenlivet foran seg - hvordan har de det i dag? Flere sliter med fysiske plager, noen har utviklet posttraumatiske stresslidelser. Mange har sluttet totalt med politikk, andre har blitt desto mer engasjerte. I boka «Ingen fred å finne» følger vi en rekke personer gjennom de ti årene som er gått siden 22. juli og deres historier avdekker hvilke ringvirkninger terror har på mennesker og samfunn
Har ofrene fra Utøya og Regjeringskvartalet fått den hjelpen de trengte? Har vi som samfunn egentlig tatt et oppgjør med idelogien til terroristen? Forfatter Stian Bromark skriver med respekt og kunnskap om mennesker i krise.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

ET LIV PÅ VÅR PLANET

MITT VITNESBYRD OG EN VISJON FOR FREMTIDEN

Fra boken: «Jeg er 93. Jeg har hatt et ekstraordinært liv. Det er først nå jeg skjønner hvor ekstraordinært. Som ung mann følte jeg at jeg var der, ute, og opplevde den uberørte, ville natur - men det var en illusjon. Det har skjedd en tragedie i vår tid, knapt merkbar fra dag til dag, men tapet av planetens ville steder, det biologiske mangfold har blitt sterkt redusert. Det er dette som er det tragiske. Jeg har vært vitne til denne tilbakegangen. Et liv på vår planet er mitt vitnesbyrd og min visjon for fremtiden»

oppfordringen: Vi har en siste sjanse til å gjenskape verden for oss selv og kommende slekter og gjenopprette den fantastiske planeten vi arvet!


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

FRA DRØMMEHUSET

MEMOARER

Dette er memoarskriving på sitt beste, mest intense og brennende. Jeg-personen, lenge splitta opp i et du, opplever, tror hun, den store kjærligheten. Hun møter kvinnen i sitt liv og gradvis fanges hun av en stadig eskalerende sirkel av vold, både fysisk og psykisk. Hun forsvinner. Det finnes ingen steder hun kan søke ly. Hun er ung, hun vet ingenting om skeive forhold, og iallfall ikke at vold kan finnes, også der. Machados eringdringer er gjennomsyret av refleksivitet og språklig bevissthet rundt traumer, overlevelse og minner. Boka er vakker, til tross for det svarte og vonde, om en ung kvinne som opplever sin egen kropp som et hjemsøkt hus.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

STREIK

ELLER HEMMELIGHETEN BAK DEN NORSKE MODELLEN

«Det er alltid skadelig med streik, det er ingen som tjener på det,» sa Stein Lier Hansen, leder i arbeidsgiverforeningen Norsk Industri, da det koronautsatte tariffoppgjøret endelig kom i gang.
Likevel blir det streik, igjen og igjen. Hvordan kan det ha seg?
Svaret er selvsagt at det lønner seg.
Streik gir arbeidere lønnsøkninger og seire. Det sikrer arbeidstakerne makt bak kravene. Streik kan slik kalles hemmeligheten bak den norske arbeidslivsmodellen, og er avgjørende for å sikre et mer rettferdig samfunn.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Eget
Innbundet: nei
Sidetall: 80
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

GJENNOM OSLOMARKA MED ILDSJELER

FRA HYTTE TIL HYTTE

De fleste som bor i Oslo har vært i marka og har kanskje til og med sitt eget lille, private sted. Men det er ikke så mange som kjenner hele Oslomarka, og det er enda færre som er ildsjeler. I denne boka tas vi med på en vandring gjennom hele Oslomarka, og det blir tydelig hvor mye engasjement og arbeid som ligger bak marka slik vi kjenner den i dag. Vi slår følge med 48 ulike veiveisere og entusiaster, på 35 etapper, gjennom hyttenettet til DNT Oslo og Omegn. Vandrerutene er mulig å følge både fra godstolen og ute i Marka. God tur!


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 429
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.