NYHETSBREV - 2021-04-23

Nyheter fra Tronsmo!

Vi er åpne for Take-Away!
Vi stenger butikken for kunder så lenge regjeringens bestemmelser gjelder, men åpner for Tronsmos Take-Away! Bestill bøker på telefon 22990399 eller e-post: post@tronsmo.no og hent dine bestilte bøker hos oss!
Nettbokhandelen drives som normalt.

Merk at vi også har noe reduserte åpningstider for take-away. De nye hentetidene er som følger:

Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00

Lørdag: 12.00 - 16.00
PHILIP ROTH

THE BIOGRAPHY

Dette er den autoriserte Philip Roth-biografien. Blake Bailey ble gitt full frihet og fullstendig tilgang til Roths personlige arkiv. Han intervjuet gjennom årevis forfatterens venner, elskere og kollegaer, og hadde i tillegg mange, mange samtaler med Roth. Bailey viser hvordan Roth vokste frem - og fra - en lavere jødisk middelklasse og oppnådde enorm litterær suksess, hvordan karrieren hans nesten ble ødelagt av hans første ekteskapet og hvordan han arbeidet for forfattere og dissidenter fanget bak jernteppet. Bailey undersøker også vennskapet med Saul Bellow, John Updike og William Styron, og forteller sannheten om hans blomstrende kjærlighetsliv, som kuliminerte med det nesten 20-årige forholdet til skuspilleren Claire Bloom og hennes biografi "Leaving a Doll's House". Ved å følge Roth via realisme, til farse, til metafiksjon, til mesterverket den amerikanske trilogien, dekker Bailey forfatterens engasjement med nesten hvert eneste aspekt ved den amerikanske kulturen etter 1945.

 

 

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 898
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

EVERYBODY

A BOOK ABOUT FREEDOM

Kroppen er en kilde til både nytelse og smerte, på en og samme tid hjelpeløst sårbar og i full kontroll. Nå står vi ved et punkt i vår historie der elementære rettighter synes trua, og Olivia Laings "Everybody" er en ambisiøs undersøkelse av kroppen og dens irrganger. Hun bruker psykoanalytiker Wilhelm Reichs liv til å belyse og undersøke den lange kampen for kroppslig frihet: Homofiles kamp for rettigheter, feminismens krav om seksuell frigjørelse og borgerrettighetskampene. Laing bruker også seg selv og sine egne erfaringer innenfor protestbevegelser og alternative medisin. Hun tar oss med til Berlin under Weimarrepublikken, til fengslene under McCarthy-æraen. Hun søker å forstå noen av forrige århundrets mest kompliserte skikkelser, som Nina Simone, Christopher Isherwood, Andrea Dworkin, Sigmund Freud, Susan Sontag og Malcolm X. Til tross for alle kroppens skavanker og byrder fortsetter kroppen vår å være en kilde til makt, selv i en tid som er så teknologisert og automatisert som vår egen. "Everybody" er en unersøkelse av kreftene som jobber mot vår frihet og en feiring av hvordan helt vanelige menneskers kropper kan kjempe mot undertrykkelse og dermed omskape verden. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Picador
Innbundet: ja
Sidetall: 349
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

OM KÖNETS EXISTENS

TANKAR OM DEN NYA SYNEN PÅ KÖN

"Kjønn er ikke koblet til hvilken kropp du har, men hvilket kjønn du føler at du tilhører", står det på Vårdguidens hjemmeside. Plutselig sies det altså at kjønn ikke lenger har noe med kropp å gjøre, men kun er en følelse. Kjønnet finne ikke lenger mellom beina, men i hodet, og det gjelder å finne ut hvilket kjønn man faktisk tilhører. Et barn som elsker rosa kjoler? Det er med all sikkerhet en jente. En tenåring som hater brystene sine?  Det er helt sikkert en gutt. Den nye kjønnsdefinisjonen blir hyllet som progressiv. Nå kan alle være seg selv og leve ut sitt innerste jeg. Men er det virkelig så progressivt? Og så nytt? Kajsa Ekis Ekman søker etter kjønnets ideologi bakover i historien og finner at det i virkeligheten er en tilbakegang til reaksjonære kjønnsroller, med svært alvorlige konsekvenser. Kvinner skal være passive og forfengelige, menn aktive og aggressive.
De som ikke passer inn skal korrigeres av staten, ofte med infertilitet som konsekvens. Homoseksulaitet blir på nytt en defekt som skal rettes opp, og kvinner mister retten til å bedrive idrett, treffes og snakke på egne premisser. Denne ideologien er i ferd med å bli lov i store deler av verden. Hvordan kan noe som er så reaksjonært maskeres som progressivt? I denne boka viser Ekman frem en utvikling som har skrekkelige konsekvenser for kvinner, homoseksuelle og alle andre som bryter mot kjønnsnormene. En svært viktig bok for alle som vil forstå vår tids mest betente spørsmål.

 

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Polaris
Innbundet: ja
Sidetall: 358
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

Etter angrepet på Utøya 22. juli 2011 var AUF fast bestemt på «å ta øya tilbake». Det skulle vise seg å bli en komplisert prosess. De fysiske og psykiske skadene var enorme, og protestene var ofte voldsomme. Denne umulige oppgaven ble i all hovedsak lagt på en persons skuldre, Jørgen Watne Frydnes.
"Ingen mann er en øy" gir oss et unikt innblikk i hvordan den konfliktfylte prosessen har vært for tusenvis av etterlatte, pårørende og overlevende, med en liten øy i Tyrifjorden i sentrum. I dag er Utøya, med daglig leder Jørgen Watne Frydnes i spissen, i toppsjiktet av historieformidlingssteder i verden. Det nye Hegnehuset, som omkranser det gamle Kafebygget der 13 mennesker ble drept, er flere ganger kåret til et av verdens viktigste nye bygg.
I Ingen mann er en øy blir leseren tatt med på ettertenksomme gåturer rundt Utøya gjennom fire årstider, der det vakre og det grusomme går hånd i hånd, og der fortiden avdekkes lag for lag. Hvordan har det vært mulig å skape noe meningsfylt ut av det meningsløse?

https://www.tronsmo.no/bok/9788282262262/INGEN_MANN_ER_EN_%C3%98Y


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

BRORSKAPET

EN HISTORIE OM DRAPET PÅ BENJAMIN HERMANSEN

I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet hele Norge og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i landet siden andre verdenskrig. I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Men er det sant?

Anne Bitsch ruller i denne boka opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun samtidig framveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorsakapet er historien om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazismens voldsforherligelse.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 378
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ATT GÖRA STAD

I STOCKHOLØMS URBANA PERIFERI

En by består av bygninger, infrakstruktur, institusjoner, men også av alle menneskene som har bygd, bodd og levd der. Byen blir ikke til av seg selv, men blir kontinuerlig skapt. Denne boka handler om å "göra stad". Byen kjennetegnes av asymmetri, bevegelse og dynamikk, der tanker og ideer møter det fysiske og materielle. I denne antologien tas det utgangspunkt i Stockholms perifere deler, de urbane utkantstrøkene. Gjennom konkrete eksempler belyser boka hvordan mennekser, foretak og institusjoner er deltagere i å skape by i ulike konstellasjoner, med varierende innhold og på ulike skalanivå. 

Antologien er skrevet av forskere og samarbeidspartnere ved Södertörns högskola i Flemingsberg i sørlige Stockholm. Gjennom fire år har de studert og diskutert byens dynamiske utvikling i et unikt samarbeidsprosjekt. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Stockholmia Förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 399
Språk: SE

pris: 379.00
 

 

EKKO

ET ESSAY OM ALGORITMER OG BEGJÆR

Et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens.
Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre.
På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.
I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår t


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 200
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

BORTOM ALLFARVEG

81 REISETIPS TIL EIN SPEKTAKULÆR NOREGSFERIE

Gunnar Garfors er kjent for å ha besøkt alle land i verda. No har globetrottaren pakka sekken for å oppdage eige land og spora opp dei mest unike og undervurderte stadene i Norge. Stader som ikkje nødvendigvis ligg så veldig langt utanfor allfarveg, men der mange av oss suser rett forbi på veg til meir populære reisemål. Interessa for å reise i eige land har ekspodert det siste året, men mange av oss reiser først og fremst til dei mest kjende attraksjonane. Men treng vi det eigentleg? I boka viser Garfors fram orginale reisetips i heile landet. Dette er ikkje ein tradisjonell reiseguide, men ei bok til inspirasjon for dei som er leie av å reise i kø og oppleve akkurat det same som naboen.

Garfors vil opne auga våre for vårt eige vesle land: Større enn til dømes Tyskland, Japan og Filippinane; med 104 byar, 356 kommunar, nesten 1 800 fjordar, over 13 000 fjelltoppar i tillegg til 320 000 øyar og skjær. For ikkje å snakke om verdas tredje lengste kystline.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Skald
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

STREIK

ELLER HEMMELIGHETEN BAK DEN NORSKE MODELLEN

«Det er alltid skadelig med streik, det er ingen som tjener på det,» sa Stein Lier Hansen, leder i arbeidsgiverforeningen Norsk Industri, da det koronautsatte tariffoppgjøret endelig kom i gang.
Likevel blir det streik, igjen og igjen. Hvordan kan det ha seg?
Svaret er selvsagt at det lønner seg.
Streik gir arbeidere lønnsøkninger og seire. Det sikrer arbeidstakerne makt bak kravene. Streik kan slik kalles hemmeligheten bak den norske arbeidslivsmodellen, og er avgjørende for å sikre et mer rettferdig samfunn.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Eget
Innbundet: nei
Sidetall: 80
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

Reise i måneskinn av ungarske Antal Szerb er en moderne klassiker fra 1937. Den var en publikumssuksess i sin samtid, og har beholdt sin aktualitet gjennom mer enn 80 år. I 2021 kommer den for første gang ut på norsk.
Ved romanens start er hovedpersonen Mihály på bryllupsreise i Italia med sin utkårede, Erzsi. Hun har forlatt sin første ektemann til fordel for Mihály, som på sin side har vinket farvel til bohemaktig ungdomstid og satset på en borgerlig karriere i familiefirmaet. Men da han treffer en gammel kjenning i Ravenna, veller minnene fra ungdommen frem igjen. Mihály streifes av en fantasi om å avslutte forholdet til Erzsi. Da han stiger om bord i feil tog på en liten italiensk jernbanestasjon, tolker han det som et tegn. En annen reise begynner, en reise i skyggene og smugene på jakt etter Mihálys egentlige jeg.
Reise i måneskinn er en intellektuell roman om det å være offer for omgivelsene, om ikke å være i stand til å bryte med skjebnen. Men det er også en uhyre underholdende og lesverdig fortelling, hvor alvoret til Mihály hele tida blir blandet med fortellerens dødelig presise humor.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet:
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Hvordan har det vært mulig for Bob Dylan å bevare den poetiske flammen og den profetiske røsten gjennom et langt livsløp? Petter Fiskum Myhr har fulgt Dylan tett over mange tiår, og han har funnet et mønster, en strategi, en livsholdning som har gitt Dylan næring til et langt liv i kontinuerlig bevegelse. Bob Dylans ti bud er også nyttige for alle oss andre som forsøker å leve våre liv så godt vi kan, i en verden som endrer seg med stadig økende hastighet. Det er på tide å gjøre opp status. Det er på tide å reflektere over essensen i dette svært sjeldne kunstnerskapet som vi har vært så heldige å få være samtidige med.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Historie & Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 125
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Første halvdelen av 1900-tallet ble dominert av to katastrofale verdenskriger. Den første utbrøt i 1914, den andre slutta i 1945. Imellomtiden rakk Europa å forme en rekke nye, totalitære stater, kortlivede allianser, finasielle nedsmeltninger, folkemord og brutale borgerkriger. Det som senere fikk navnet mellomkrigstida var ikke annet enn en halvlekspause. For å forstå begge krigene og mellomkrigstida bør de betraktes under ett, ikke hver for seg. Vi kan rett og slett ikke forstå skuddet Adolf Hitler fyrte av mot seg selv i 1945 uten å gå tilbake til skuddet Gavrilo Princip avfyrte i 1914. Epoken danner en slags moderne trettiårskrig, ikke helt uten likheter med den trettiårskrigen som ble utspilt på samme kontinent 300 år tidligere. Professor Klas -Göran Karlsson skildrer tida da Europa nådde sitt absolutte nullpunkt, samtidig undersøker han hvilken lærdommer vi kan ta med oss for ikke å havne på samme sted.

https://www.tronsmo.no/bok/9789127153707/DET_MODERNA_TRETTIO%C3%85RIGA_KRIGET-EUROPA_1914-1945


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 344
Språk: SE

pris: 249.00
 

 

A SWIM IN A POND IN THE RAIN

IN WHICH FOUR RUSSIANS GIVE A MASTER CLASS ON WRITING, READING, AND LIFE

De siste tjue årene har Saunders undervist i russisk novellekunst ved Syracuse University. Denne boka er en kortversjon av det han og studentene har oppdaget sammen gjennom disse årene. Fordelt på sju essay, som hver tar for seg sin egen novelle, forklarer han hvordan fiksjon fungerer, og hvorfor det er viktigere enn noen gang å forstå seg på det. Novellene han diskuterer, er gjengitt i sin helhet. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 410
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

HUMANISMENS IDÉHISTORIE

FRIHET, LIKHET OG MENNESKEVERD

Moderne, ikke-religiøs humanisme er et ungt livssyn basert på en lang filosofisk og kulturell tradisjon. Tradisjonen startet i renessansen. Etikk er et rent menneskelig anliggende, der begrepene frihet, likhet og menneskeverd står sentralt. I tillegg vektlegges menneskets fornuft i form av kritisk, vitenskapelig tenkning. I Norge har ikke-religiøs humanisme utviklet seg fra å være en religionskritisk opprørsbevegelse til å bli en hovedstrøm i tros- og livssynslandskapet.

Filosofen Morten Fastvold gir i denne boka en fremstilling av humanismens idéhistorie, med spesielt henblikk på ikke-religiøs humanisme. Det er den første boka i sitt slag som er skrevet av en norsk humanist, og omhandler norske forhold spesielt, der ikke-religiøs humanisme har utviklet seg fra å være en religionskritisk opprørsbevegelse til å bli en hovedstrøm i tros- og livssynslandskapet.

https://www.tronsmo.no/bok/9788282821940/HUMANISMENS_ID%C3_HISTORIE-FRIHET__LIKHET_OG_MENNESKEVERD


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 508
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DET VAR IKKJE BERRE EIRIK JENSEN

OM POLITITOPPAR OG UKULTUR

Forfatter, sosialarbeider og mangeårig byrådspolitiker Erling Folkvord skriver i denne boken om toppledelsen i Oslo-politet og toppbyråkrater som aktivt har hindret etterforskning og lagt en beskyttende hånd over sentrale kriminelle. Folkvord ønsker å vise at den mye omtalte saken om Eirik Jensen og Gjermund Cappelen ikke er et unikt tilfelle i Oslo-politiet, men at en systematisk dårlig lederkultur gjennom flere tiår har medvirket til at korrupsjon har kunnet skje i storstilt skala. Dette er ikke en bok om Eirik Jensen-saken, men om ukulturen som ga Jensen fritt spillerom.

https://www.tronsmo.no/bok/9788256024841/DET_VAR_IKKJE_BERRE_EIRIK_JENSEN-OM_POLITITOPPAR_OG_UKULTUR


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 395
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.